SmartshopZaden & cultiverenZadenGifsla (Lactuca virosa) zaden

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 1 gratis zaadje | Shop wietzaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Gifsla (Lactuca virosa) zaden

0 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Zaden van de wild lettuce (Lactuca virosa), ook bekend als 'wild lettuce' of 'opium lettuce'. De plant komt van oorsprong voor in Zuid-Europa, maar is ook wijdverspreid in Midden-Europa en delen van Noord-Amerika.

Een melksap (latex) genaamd lactucarium kan van gifsla geëxtraheerd worden. Dit sap werd in de 19e eeuw gebruikt als verdovend middel en opiumvervanger.

De lactuca virosa is een tweejaarlijkse plant die tussen de 60 tot 150 cm lang kan worden, met lichtgele bloemen in de vorm van manden. Het staat in bloei van juli tot september.

Hoe kweek je gifsla?

Druk de zaadjes zachtjes in vochtige grond en besproei ze. De zaden ontkiemen normaliter binnen 7 - 14 dagen. Verplaats de zaailingen naar voedingsrijke, vochtige aarde in de volle zon, met een afstand van 60 - 90 cm tussen de planten.

Gifsla gedijt met name op een bodem van losse, doorlatende humus.

Effecten

Lactuca virosa-kruid wordt gebruikt als ontspannende en verzachtende thee. De werking is vergelijkbaar met opium maar zonder de verslavende bijwerkingen. Het ondersteunt een normale nachtrust.

Bepaalde indianenstammen gebruikten het kruid om helderder te dromen. Zij geloofden dat de droomwereld antwoord kan geven op prangende vragen in het leven.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Gifsla (Lactuca virosa) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.