SmartshopZaden & cultiverenZadenWild kattenkruid (Nepeta cataria) zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Wild kattenkruid (Nepeta cataria) zaden

2 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

Wild kattenkruid (Nepeta cataria) komt voor in Centraal- en Zuid-Europa. De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeldzaam en matig afgenomen.

Kattenkruid wordt vaak gekweekt als sierplant, maar is zoals de naam al impliceert het best bekend vanwege haar onweerstaanbare uitwerking op bijna alle katten. Het is dus niet zonder risico wanneer je deze planten aan je buitentuin toevoegt - voor je het weet komen hordes buurtkatten op visite bij je planten.

Kweekinformatie

Nepeta cataria wordt tussen de 45 - 100 cm lang met een vierkante stengel en bruingroene bladeren. Het bloeit van van het eind van de lente tot en met de herfst, met kleine witte bloemen met roze of paarse stippen. De geur is zeer vergelijkbaar met munt.

De plant is droogtebestendig. De zaden blijven maximaal vijf jaar levensvatbaar.

Hoe kweek je wild kattenkruid (Nepeta cataria)?

Kattenkruidzaden zijn nogal taai en moeten worden gestratificeerd voordat ze ontkiemen. Dit kun je doen door de zaden een nachtje in de vriezer te zetten en vervolgens 24 uur in een schaaltje water te laten liggen. Begin met een kleine pot met weinig aarde. Geef tweemaal per dag water totdat de plant afgehard is.

Wees voorbereid op ongewenste bezoekers wanneer je de planten verplaatst naar een (buiten)tuin, Sommige katten liggen graag bovenop de plant of kauwen eraan, wat de groei beperkt of een halt toebrengt.

Kattenkruid vraagt zeer veel licht, maar als ze eenmaal staan hebben ze gelukkig maar weinig aandacht nodig. In sommige gevallen groeit het zelfs iets te goed en kan het een onkruidprobleem worden.

Effecten

Wilde kattenkruid is ontspannend en licht hallucinogeen. Na het drinken van een stevige thee van het kruid voel je een lekker ontspannen soort high die ook de fantasie stimuleert.

Voorbereiding en dosering

Voor milde euforische (en volgens sommigen droomopwekkende) effecten, zet je een thee van de gedroogde bladeren in combinatie met Damiana (Turnera diffusa) kruid. Voeg twee eetlepels van elk toe aan 250 ml water en laat dit voor 5 minuten intrekken.

Kattenkruid is ook een veel voorkomend ingrediŽnt in kruidenmengsels ten behoeve van slaap en ontspanning.

Nepeta cataria kruid

Dit product is ook verkrijgbaar in de vorm van versneden kattenkruid.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Wild kattenkruid (Nepeta cataria) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

tom 2016-09-02

4 van de 20 zaden zijn uitgekomen. lag zeker niet aan de kwaliteit van de zaden, zulke met koude stratificatie zijn gewoon erg moeilijk te ontkiemen. met zo een propagator of dergelijke lukt het zeker beter. als je kat een vechter is raad ik dit niet aan want dit lokt…

4 van de 20 zaden zijn uitgekomen. lag zeker niet aan de kwaliteit van de zaden, zulke met koude stratificatie zijn gewoon erg moeilijk te ontkiemen. met zo een propagator of dergelijke lukt het zeker beter. als je kat een vechter is raad ik dit niet aan want dit lokt enorm veel katten uit de buurt :P

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.