SmartshopKruidenEnergyGinkgo (Ginkgo biloba)

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Ginkgo (Ginkgo biloba)

12 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

De Ginkgo biloba behoort tot de plantenfamilie Ginkgoaceae. Andere benamingen zijn Ginkgo, Japanse notenboom, Japanse tempelboom of Chinese tempelboom.

De boom wordt vaak omschreven als 'levend fossiel', omdat deze bomensoort nagenoeg onveranderd is gebleven sinds het tijdperk van de dinosauriŽrs. Het is naar alle waarschijnlijkheid de oudst levende plantensoort ter wereld. De ginkgo zit tussen een naaldboom en loofboom in; maar is geen van beiden.

De boom behoort tot een aparte orde van naaktzadigen, die gedurende het mesozoÔcum (248 tot 65 mln. jaar geleden) van grote betekenis was. Deze naaktzadigen waren overvloedig aanwezig in vele delen van de wereld en kenden een grote verscheidenheid aan soorten. Nu zijn ze op ťťn soort na uitgestorven. Er zijn een paar natuurlijke vindplaatsen in het gebergte van Oost-China. Via China en Japan waar de boom bij de tempels werd geplant, kwam hij in Europa terecht.

De geslachtsnaam van de enige overgebleven soort, Ginkgo biloba , komt van het Chinese Ginkyo, wat zilveren abrikoos betekent. Het woord biloba betekent 'twee lobben' en verwijst naar de vorm van de bladeren. De bladnerven zijn waaiervormig en komen uit een korte bladsteel.

Botanisch gezien is de ginkgo een voorloper van de hedendaagse coniferen (kegeldragers). De ginkgo is tweehuizig, dat wil zeggen dat er 'mannelijke' en 'vrouwelijke' bomen bestaan. De mannelijke bomen produceren aren met stuifmeelzakjes, de vrouwelijke produceren naakte zaden met een geelachtig omhulsel. Bij rijpheid verspreidt dit omhulsel een stinkende geur, de zaden zijn echter eetbaar.

In China en Japan bestaan er selecties van de ginkgo om grotere zaden te verkrijgen omdat diens noten worden gezien als een lekkernij. De smaak is zoet, en vergelijkbaar met zoete kastanjes en aardappelen als ze gebakken zijn.

Effecten

Ginkgo verhoogt de concentratie, verbetert het geheugen en stimuleert ook de zintuigen, doordat het de doorbloeding van het lichaam (vooral de tenen en vingertoppen) en de hersenen stimuleert.

De bladeren gebruiken de Chinezen en Japanners al sinds oudsher als kruidenmedicijn en worden nog steeds gebruikt in medicinale thee
De thee is onder meer goed voor de bloedcirculatie, ter zuivering van de huid, voor gezonde luchtwegen en goed voor het gehoor.
Door de verbeterde bloedtoevoer neemt ook het glucose- en zuurstofgehalte toe, waardoor het kruid een positieve werking zou hebben bij geheugenverlies, duizeligheid en hoofdpijn.

Ginkgo biloba heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en kan helpen in tijden waarin je somber en teneergeslagen bent. Ook mensen die last hebben van koude voeten en handen kunnen baat hebben bij het gebruik van Ginkgo biloba.

Gebruik

Giet een kop kokendheet water over 1 tot 2 theelepels bladeren en laat dit 15 minuten trekken. Zeef de thee en voeg naar smaak honing of suiker toe. Drink 2 tot 3 keer per dag een kopje.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Ginkgo (Ginkgo biloba)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

DB 2015-05-06

can I smoke it or vaporise it?

M 2013-09-06

The first time I drank tea brewed from gingko leaves was remarkably different from the times after that. I experienced a permeating warm, glowing sensation and pleasant tinglings in my head. Gingko definitely helps me focus and in combination with yerba mate it provides a great aid during times when…

The first time I drank tea brewed from gingko leaves was remarkably different from the times after that. I experienced a permeating warm, glowing sensation and pleasant tinglings in my head. Gingko definitely helps me focus and in combination with yerba mate it provides a great aid during times when I need the extra edge.

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.