BlogFeit en Fictie: De oorsprong van 420

Door een stroomstoring zijn we enkele uren onbereikbaar geweest. We doen momenteel ons best om de achterstand zo snel mogelijk in te halen.

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Feit en Fictie: De oorsprong van 420

19-04-2017 - 0 Reacties

Feit en Fictie: De oorsprong van 420

Je hoeft geen stoner te zijn om te weten dat 420 (vier-twintig) een intergalactische code is voor wiet, tijd om te blowen, wietdag, en waarschijnlijk, in 420 v.Chr. en 420 n.Chr ook wietjaar...helaas hebben we die even gemist. Maar nu mondiale legalisatie steeds dichterbij komt (wat optimisme doet geen kwaad), zal 20 april binnenkort een internationale feestdag zijn voor de viering van onze favoriete plant, een dag dat de wereld even zal chillen, muffins eten, naar dub luisteren, blunts aansteken, de vapes laat dampen en de beste ideeŽn zal ontwikkelen om de problemen van deze wereld op te lossen (helaas zijn we ze hoogstwaarschijnlijk op 21 april weer vergeten.)

Ter voorbereiding van de toekomst is het in ieder geval belangrijk om onze cultuur goed te kennen. Dus hebben we geprobeerd om de mythen en waarheid achter de oorsprong van deze dag te achterhalen. De verhalen achter de oorsprong van dit magische nummer zijn even fantasierijk, ongelofelijk en grappig als de meeste stoners. Laten we de lijst doornemen:

 • 420 is een politiecode in CaliforniŽ voor "kinderen die wiet roken" : MYTHE
  Nergens in de Verenigde Staten is 420 een politiecode voor cannabisgerelateerde zaken. In Las Vegas is het de code voor moord.
 • 420 komt uit een liedje van Dylan: Semi-waar
  Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat de oorsprong van het nummer compleet aan Dylan is toe te wijzen, verwijzen veel stoners naar het liedje 'Rainy Day Woman #12 and 35'. In dit lied herhaalt Dylan steeds de zin "everyone must get stoned". 12 keer 35 is 420. Kosmisch Toeval?
 • 420 is de hoeveelheid chemische stoffen die in cannabis wordt gevonden: ONWAAR
  Er zijn 315 chemische stoffen in cannabis te vinden, en nee, 31 keer 5 is niet 420...of wacht...nee, mijn smartphone zegt dat het niet klopt.
 • 420 is een verwijzing naar het boek Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams: Semi-Waar
  In het boek berekent de superintelligente computer, Deep Thought, "Het Antwoord op de Grote VraagÖ Van het Leven, het Heelal en AllesÖ " Waarop het simpelweg antwoordt: "Is... TweeŽnveertig," zei Deep Thought met oneindige grandeur en kalmte.ī
 • 420 is het Nederlandse moment om te roken, in elke coffeeshop beginnen mensen te roken en vapen: ONWAAR(ig)
  4:20, of 16:20 is niet een officieel tijdstip om er een op te steken, maar sinds dit tijdstip het officieuze stonermoment is geworden, lijken Nederlandse coffeeshops meer klanten rond deze tijd te hebben om het moment te vieren.
 • 4:20 is de code die een groep stoners in de jaren zeventig op de middelbare school gebruikte om met elkaar na de les af te spreken voor een gezamenlijke blowsessie: WAAR
  Louis Pasteur statue San Rafael High School Dit is de meest geaccepteerde versie van de oorsprong van het nummer: Op San Rafael High School (CaliforniŽ) was er in 1971 een groep stoners die zichzelf de Waldo's noemde en dit nummer gebruikte om elkaar in het geheim in te seinen dat er om 4:20 een afspraak stond bij het nabijgelegen standbeeld van Louis Pasteur (zie afbeelding). Het verhaal gaat ook dat ze op zoek gingen naar hun geheime plek in het bos waar een van de oudere broers van de tieners planten had gezaaid. De planten werd vermoedelijk nooit gevonden maar jaren later wisten een aantal leden van de Waldoīs de originele briefjes te overleggen die zij elkaar tijdens school toespeelden en verwierven hiermee hun onsterfelijkheid in de wietgeschiedenis. Een leuke draai aan het verhaal is dat San Rafael ook de geboorteplaats is van een van de grootste psychedelische rockbands aller tijden, The Grateful Dead. Nadat zij het verhaal van deze tieners hoorden, verspreidden ze het verhaal tijdens hun Amerikaanse tournees. En zoals ze zeggenÖde rest is geschiedenisÖ

Zo, dat is het: de mythes, de legendes en de rokerige waarheid rond deze epische datum. Ken je een eigen, lokale legende rond dit verhaal? Vertel het ons hieronder in het commentaar.

En vergeet niet dat wij bij Azarius op 20 april meedoen aan de viering met een korting van 20% op alle Headshopproducten. (Gebruik de code 420ALLTHEWAY)

Keep Blazin', Vapin' and Dreamin'Ö

Auteur: Julia


Reacties

Nog geen reacties. Waar wacht je op? Ieder bericht telt. Juist nu.


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.