EncyclopedieYohimbe

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 2 gratis zaadjes | Shop wietzaden | Nu in de aanbieding: Barney's Farm zaden

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Yohimbe - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Yohimbe

9 Reacties

Wat is Yohimbe?

Yohimbe is een populair kruid dat van oorsprong uit Zuid-Afrika komt en wereldwijd bekend is geworden als sterk afrodisiacum. Het wordt gewonnen uit het binnenkant van de bast van de tropische West-Afrikaanse boom Pausinystalia yohimbe (voorheen Corynanthe yohimbe). Al eeuwenlang gebruiken de mensen uit deze regio de gedroogde bast voor meer sexueel initiatief en plezier. Verder werd het in Afrika traditioneel gebruikt bij koorts, hoesten en lepra, en zelfs als hallucinogeen.

Geschiedenis

Yohimbe werd ontdekt en gebruikt vanwege de lustopwekkende kwaliteiten, door de Pygmeeën en de San in West-Afrika, waar het in het wild voorkomt. De Bantu sprekende stammen in dezelfde regio gebruiken en adoreren yohimbe nog steeds vanwege de sterke afrodiserende effecten. Maar deze stammen zagen het ook als een behandeling voor koorts, hoesten en lepra. Het werd verder gebruikt om de pupillen te vergroten, bij hartklachten en als plaatselijke verdover. Het heeft een meer recente geschiedenis als afrodisiacum, en als hallucinogeen. In de 19e eeuw ontdekten enkele Duitse missionarissen yohimbe in West-Afrika en brachten het naar Europa waar het al snel populair werd. De yohimbeboom kreeg als bijnaam de 'liefdesboom' en een extract van de bast werd verwerkt in smakelijke snoepjes. Deze liefdessnoepjes, zoals ze toepasselijk genoemd werden, waren een populair cadeautje onder Europese geliefden.

In de jaren '60 gaf de Amerikaanse overheid de FDA opdracht om yohimbe wetenschappelijk te testen om te zien of het daadwerkelijk als afrodisiacum werkte. De wetenschappers ontdekten dat dit inderdaad het geval was, vooral voor mannen. Maar, helaas bleek het geen middel tegen impotentie. De studies rapporteerden dat yohimbe ook de gevoeligheid voor aanrakingen verhoogt, en tintelende sensaties over de ruggengraat veroorzaakt.

Plantkundig

Yohimbe komt van een groene boom, die afkomstig is uit de regenwouden van Nigerië, Kameroen en Congo. De boom hoort tot de Rubiaceae familie en kan tot 30 meter hoog worden. De bladeren zijn 15 - 25 cm lang. Hij groeit op rijke gronden op plaatsen met schaduw of gedeeltelijk zon.

Chemische samenstelling

De hoofdbestanddelen van yohimbebast zijn onder meer indoolalkaloïden (yohimbine, yohimbiline, ajmaline, pseudoyohimbine) en looizuren. Het alkaloïde yohimbine, wat de bloedvaten bij de uiteinden van het lichaam verwijdt, zoals in de geslachtsdelen (zoals ook middelen als Viagra doen), in de huid en de vetcellen. Dit bestanddeel is nu geïsoleerd en gesynthetiseerd door farmaceutische bedrijven en wordt gebruikt voor het behandelen van impotentie.

Effecten

Effects zijn onder meer verhoging van het libido, een toegenomen gevoeligheid voor aanrakingen en meer uithoudingsvermogen. Vrouwen hebben dezelfde effecten ervaren en noemen het in het algemeen plezierige sensaties. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, het versterkt en verlengt de erectie.
Het kan een plezierige 'high' veroorzaken, een licht gevoel in het hoofd en lichte waarnemingsveranderingen. Dit lichte psychotropische effect komt alleen voor bij hogere doses (50-100 mg).
Voor sportmensen heeft yohimbe een krachtig opbouwend effect; de spiergroei wordt gestimuleerd en het zorgt voor een sneller herstel. In het kort worden door yohimbe prestatie, stemming en potentie verbeterd.

Medisch gebruik

Actieve bestanddelen in yohimbe, yohimbine genaamd, verwijden de bloedvaten, en daarom wordt het gebruikt bij erectieproblemen. Er wordt ook van gezegd dat het de bekkenzenuwpeesknopen stimuleert. Yohimbe is ook een MAO-remmer, waardoor het ook tegen depressie gebruikt kan worden. Het wordt echter niet in de eerste plaats als behandeling hiervoor beschouwd, en er zijn andere kruiden die dezelfde werking klinisch beter hebben bewezen.

Varianten

Van de binnenkant van de bast wordt een kruid gemaakt. Verder is yohimbe ook verkrijgbaar in tabletvorm, als vloeibaar extract en in poedervorm.

Wanneer je yohimbe mengt met vitamine C, vormt zich een nieuwe substantie, yohimbine ascorbinezuur. Dit geeft een plezieriger en milder effect.

Gebruik

Het kruid kan worden geconsumeerd als thee, waarvoor je drie theelepels bast per persoon nodig hebt. Ook kun je een liefdesdrank maken. Voor twee personen kook je 4 tot 8 theelepels bast in een halve liter water, gedurende 15 minuten. Filter het vervolgens in een koffiefilter en laat het afkoelen. Voeg 1 gram vitamine C toe en wat honing. Drink met kleine slokjes.

Legaliteit

Hoewel Yohimbe op zich niet illegaal is, mogen fabrikanten de bast niet langer verwerken in voedingssupplementen, zoals afrodisiaca, energizers en afslankproducten. Bovendien wordt de boom na tientallen jaren van extreme populariteit bijna met uitsterven bedreigd.

Waarschuwingen

Mensen met een nierstoornis of maagproblemen kunnen beter geen yohimbe nemen, evenals mensen met post-traumatische stress of paniekaanvallen. Yohimbe kan ook niet genomen worden door zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Neem contact op met je huisarts als je duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid, angst, hartkloppingen of een verhoogde bloeddruk ervaart.
Yohimbe is een lichte MAO-remmer. Dit betekent dat het de afbraak van bepaalde gifstoffen in de hersenen remt. Sommige voeding, medicijnen en drugs kunnen dan bijwerkingen hebben varierend van hoofdpijn tot meer ernstige, zoals vergiftiging.

Bijwerkingen

Onderzoek heeft uitgewezen dat yohimbe algemeen goed verdragen wordt wanneer het gebruikt wordt zoals aanbevolen, en dat bijwerkingen nauwelijks voorkomen. Maar, in hogere doseringen zijn er wel bijwerkingen gerapporteerd zoals verhoging van de speekselproductie, zwaardere ademhaling, lage bloeddruk en hartstoringen.

Combinaties

Normaalgesproken wordt het gecombineerd met andere kruiden zoals ginseng en saw palmetto om het effect nog krachtiger te maken. Yohimbe combineren met ephedra verhoogt de stimulerende werking en op die manier is het vaak gebruikt als smartdrug. Maar, combinaties als deze kunnen ook minder prettig ervaren worden; te veel stimulering kan de bloeddruk omhoog brengen en geeft een 'speedy' gevoel.

Bewaren

De bast moet worden bewaard op een droge en koele plaats.

Links / Verder lezen

Yohimbe research update door Ray Sahelian

Referenties

Dit artikel is gebaseerd op de volgende pagina's:

Chinese herbs over yohimbe
Herbal Information Center over yohimbe
About.com over yohimbe
Henriette's herbal over yohimbe
Erowids Yohimbe Vault
Urbanshaman over yohimbe
Viable herbal over yohimbe barkReacties

 • Sildenafil Citrate S 11-03-2009 02:54:16

  Nice article ;-) Sildenafil Citrate Soft Tabs

 • methyldreams 23-08-2012 12:21:10

  I only just stumbled upon this site and so far from what i can tell it looks like a good place for bits of info

 • W. K. van Stuijvenbe 29-11-2012 01:12:22

  Dankzij de tadalafil, hoort de buurt elke avond hartstochtelijk gegil.

 • karthik 02-04-2015 17:00:13

  Iam from India and I need Corynanthe yohimbe plant or bark for my research work first in small amounts approx 5gms. I find difficult in finding sellers of the above. If anyone could help me contact me. puthuvaipanther@rediffmail.com

 • DonaldAwanoJX 23-12-2017 11:33:03

  [url=http://www.ajedrezlinares.es/adidas-neo-lite-racer-precio-335.html]Adidas Neo Lite Racer Precio[/url]
  Using the correct marinade when barbecuing can create a very big difference to the very last end result. Having a great bbq sauce can enhance the flavor of what ever meat one particular will likely be cooking. Once the appropriate marinade has been found it must be glazed on the meats well before food preparation for optimum results.

  [img]https://www.fc-spinner.dk/images/fc2/9580-adidas-tubular-defiant-pk.jpg[/img]

  Organic and natural growing plants lacks to include quite hard job or deep excavating inside the soil. If you use stuff like garden compost or garden soil amendments, you then don't need to operate the garden soil so profoundly. Besides, you will discover the majority of a plant's beginnings inside the best half a dozen " of soil.

  [img]https://www.roncallicourier.nl/images/dek2/6894-new-era-san-francisco-giants.jpg[/img]

 • JamesmaymnIH 04-01-2018 21:50:39

  [url=http://www.kirstenkjaerlarsen.dk/beats-hodetelefoner-pris-635.php]Beats Hodetelefoner Pris[/url]
  Paying out after every year as opposed to as soon as on a monthly basis may possibly present a better way to deal with your life insurance costs. Not only will you keep greater track of the repayments using this method, but it also let you pay out in much less funds if you are paying large per year as an alternative to once each and every month.

  [img]https://www.nexxus-haircare.de/images/nexxus-haircare/1116-nike-air-max-2016-obsidian.jpg[/img]

  E-mail marketing has so many attractive capabilities which make it a wonderful way to reach consumers and also to provide those to your company. Email marketing might be low-cost, rewarding and may even help environmental surroundings by protecting pieces of paper. Whatever the reason for selecting email marketing, you will discover useful specifics of it from the post below.

  [img]https://www.tassenmerkoutlet.nl/images/for2/4702-michael-kors-tassen-online-bijenkorf.jpg[/img]

 • JeremyobeseJY 09-01-2018 23:01:51

  zakpssv

  http://www.opelclub-oderbruch.de/379-peuterey-damen-jacke-gebraucht.htm
  http://www.bego-gold.de/canada-goose-trillium-m-215.shtml
  http://www.rjm-jena.de/ugg-mini-schwarz-leather-682.html
  http://www.fl-webdesign.de/874-woolrich-blizzard-damen.shtml
  http://www.cosebuonedamatti.it/parajumpers-outlet-italy-748.html

  [url=http://www.dabliusound.it/privacy.php?j=247]Costo Woolrich Primaverile[/url]
  [url=http://www.dabliusound.it/privacy.php?j=162]Woolrich Giacca[/url]
  [url=http://www.net101.co.uk/ugg-simmens-boot-614.html]Ugg Simmens Boot[/url]
  [url=http://www.haflingerhof-klein.de/belstaff-brooklands-blouson-jacket-black-459.html]Belstaff Brooklands Blouson Jacket Black[/url]
  [url=http://www.maries-hundar.se/965-canada-goose-jackor-billiga.html]Canada Goose Jackor Billiga[/url]

 • JeremyobeseJY 10-01-2018 03:53:44

  iytzxsl

  http://www.classic-bikes.dk/074-canada-goose-dame-kensington-parka-tilbud.htm
  http://www.we-sc.se/213-barbour-international-herr-jacka.html
  http://www.taste-it.fr/veste-moncler-homme-aliexpress-607.php
  http://www.travelcastpiceno.it/blog.php?a=200
  http://www.mariolabrillowska.de/811-ugg-rosa-damen.php

  [url=http://www.fattiamare.it?fat=156]Viagra Vendita Libera[/url]
  [url=http://www.cairnterrier.nu/edullinen-canada-goose-461.htm]Edullinen Canada Goose[/url]
  [url=http://www.secretariadomusica.es/235-chaquetas-belstaff-hombre.php]Chaquetas Belstaff Hombre[/url]
  [url=http://www.fsgheinkel.de/332-moncler-weste-damen-grau.htm]Moncler Weste Damen Grau[/url]
  [url=http://www.liebesspionin.de/046-woolrich-arctic-parka-kinder-sale.html]Woolrich Arctic Parka Kinder Sale[/url]

 • WilliamToneeWJ 23-01-2018 14:17:12

  http://www.activa.imb.br/access/get.php?x=175-kigtropin-100iu-gensci-jintropin-100iu-kit-igf-1-lr3-injection/]kigtropin 100iu[/url]
  A wonderful way to slow-moving the aging process would be to acknowledge and acknowledge your feelings. Keeping in sensations leads to injury to your internal organs by delivering damaging chemical substances flowing by your bloodstream. Weeping is a superb point if you are the desire as it lets out the anxiety by means of tears as an alternative to into the physique.
  http://www.stredoveknazivo.sk/media/green.php?p=106/]Viagra Pharmacie[/url]
  Get rid of the maximum amount of excess fat as you possibly can. Excess weight fails to just turn up within your legs, it will make your tonsils narrower. This can trigger snoring and obstructive sleep apnea. Also a 10 pound damage might help open up the passageway inside your throat. The greater number of wide open it up is, the greater you may sleeping.
  http://www.englishplanet.com.pl/cache/template.php?p=127-Viagra-Suisse-Acheter-Viagra-Geneve-Viagra-Suisse-Paypal.html]Viagra Suisse[/url]
  The beginning of zits manage is nice skin care. There is a belief how the much more you scrub the face, the better you may protect against zits. That is not necessarily real. Should you wash your facial skin an excessive amount of, it can cause skin area to dry and be swollen, which basically aggravates the acne. It is best to wash, twice a day, using a cleanser for your personal type of skin.
  http://www.sehr-ikebap.com.tr/wp-content/book.php?vbt=84.html]Hygetropin Buy Online Uk[/url]


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.