EncyclopedieBuiten wiet kweken

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Buiten wiet kweken - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Buiten wiet kweken

66 Reacties

Buiten wiet kweken - een eenvoudige handleiding

Veel mensen zijn het zat om afhankelijk te zijn van dure coffeeshop wiet, die vaak ook nog slecht van kwaliteit is. Om je eigen voorraad te kweken heb je niet per se groene vingers nodig; met de juiste voorbereiding, wat geduld en enthousiasme is het voor vrijwel iedereen mogelijk. Wel zul je, in tegenstelling tot de binnenkweek, grotendeels afhankelijk blijven van het weer, wat er voor kan zorgen dat de kwaliteit en opbrengst van je buitenwiet per jaar verschilt.

In Nederland is het gedoogd om per huishouden 5 wietplanten te kweken, om te voorzien in eigen gebruik.. Dat betekent echter niet dat je het recht hebt om 5 planten te mogen bezitten. Zo kan de politie bijvoorbeeld door klachten van buren besluiten om de planten in beslag te nemen. Er zal dan in de meeste gevallen echter geen vervolging plaatsvinden. De wetgeving hieromtrent is vrij onduidelijk, er zijn gevallen bekend waar mensen met slechts 4 buitenplanten, zonder professionele installatie dus, toch een geldboete hebben gekregen. De rechter voerde in deze gevallen het argument dat een grote plant meer dan 30 gram wiet (de gedoogde hoeveelheid die men mag bezitten) zou opleveren.

Krijg nu 20% korting in onze seedshop

Voorbereiding

Afhankelijk van de beschikbare ruimte (grootte van de tuin, balkon) is het verstandig om eerst te besluiten of je in potten of vollegrond gaat kweken.

Veruit de eenvoudigste manier om buitenwiet te kweken is in vollegrond. Zorg voor een plek met zoveel mogelijk zonuren per dag, minimaal 5 uur volle zon, het liefst nog meer.

Het kweken in vollegrond brengt zowel een aantal voor- als nadelen met zich mee.

Voordelen van kweken in vollegrond ten opzichte van potten:

 • men hoeft de planten niet handmatig te bewateren
 • de planten kunnen door vrijwel onbeperkte wortelruimte enorm groot worden, en dus meer opbrengst geven

Er zijn echter ook nadelen:

 • de plant is niet verplaatsbaar, wat nadelig kan zijn bij slechte weersomstandigheden. Ook bij ziekte of problemen met het medium zijn problemen moeilijker te verhelpen
 • bij planten in vollegrond vangt de bloei meestal iets later aan

Niet iedereen kweekt graag in vollegrond, of heeft de mogelijkheid daartoe. De voor- en nadelen van het kweken in potten op een rijtje.

Voordelen:

 • Potten zijn verplaatsbaar, bij slecht weer of klachten van buren kan de plant op een veilige plek worden gezet.
 • Planten in pot bloeien meestal iets vroeger en zijn dus ook eerder oogstrijp.
 • Bij problemen met het medium kan de plant eenvoudiger overgepot worden in nieuwe aarde

Nadelen:

 • de planten zullen, afhankelijk van de potgrootte, kleiner blijven.
 • planten in potten vragen meer onderhoud en tijd, er moet immers handmatig bewaterd worden. Dit kan problemen geven tijdens vakanties en zeer warme dagen.

Wat erg belangrijk is, ongeacht je keuze voor potten of vollegrond, is het medium waar de planten in komen te staan. Cannabis houdt van een luchtige, iets zure grond (pH 6-7) en verbruikt vooral in de bloei veel stikstof en fosfor. Er zijn speciale grondmengsels verkrijgbaar bij growshops, als je in potten gaat kweken is aan te raden hier gebruik van te maken. Tuinaarde of goedkope potgrond is vaak te zuur en niet luchtig genoeg. Bij het kweken in vollegrond kan het nuttig zijn om de grond op te waarderen met organische mestkorrels zoals bloed en beendermeel. Nog beter is het gebruik van kippenmest(korrels), dit bevat ook de nodige kalk. Wees echter niet te royaal met het gebruik van mestkorrels, deze bevatten meststoffen welke door het bodemleven vrijgemaakt worden, een overdaad hiervan kan het bodemleven verstoren en zorgen voor verbranding van de plant.

Bij het kweken in potten volstaat een goede grondmix, en is het nuttig om gedurende de kweek bij te voeden met vloeibare cannabis voeding. Ook hier wordt aangeraden om spaarzaam te zijn met voeding, vaak volstaat de helft van de door de producent aanbevolen hoeveelheid voeding.

cannabis plant buiten

Wietzaden: zo kies je de juiste soort

Als je besloten hebt om in potten of vollegrond te gaan kweken, en een geschikte locatie hebt uitgekozen, kun je verder gaan met het kiezen van een geschikte soort. Er zijn honderden, zo niet duizenden soorten te verkrijgen, en als we de zaadveredelaars mogen geloven zijn ze allemaal even goed! Echter zijn maar weinig soorten echt geschikt voor ons klimaat. Het is aan te raden om voor een specifieke buitensoort te kiezen, die bloeien meestal vroeger en korter dan soorten die voor de binnenkweek zijn ontwikkeld, en zijn beter bestand tegen slechte weersomstandigheden. Ook al is het onkruid, het blijft een uitheemse plant die eigenlijk niet in ons klimaat thuishoort.

Bekijk onze top 5 beste buitenkweek soorten, geselecteerd door kweekexperts. 

Top 10 buitenkweek soorten

Let bij het kiezen van een soort dus vooral op de aangegeven tijd van afbloeien (wanneer kan de plant geoogst worden). Hoe later in het seizoen de plant klaar is, des te korter de dagen zijn, en door de verhoogde kans op regenachtige en dus vochtige omstandigheden is de kans op toprot en schimmels gedurende de bloeifase groter. Om deze reden zijn planten met veel sativa invloeden (afstammend uit tropische gebieden), of haze kruisingen, niet altijd even geschikt voor de buitenteelt. Deze soorten bloeien tot wel 14 weken (waar 8 gemiddeld is) en zijn dus vaak pas ver in het najaar uitgebloeid.

Met het zadenfilter kun je snel de meest geschikte zaden vinden.

Kies de wietzaden die bij je passen

Ontkiemen en groeien

Nu je over je uitgekozen zaden beschikt, kun je deze gaan ontkiemen. Timing is hierbij echter wel belangrijk! Normaal gesproken begint men pas na ijsheiligen met het inzaaien. IJsheiligen valt tussen 11 en 15 mei, en is gekozen omdat de kans op nachtvorst na deze periode zeer klein is. Natuurlijk is het mogelijk om al in april te beginnen, dit kan buiten, maar ook binnen kun je eerder van start gaan door onder kunstlicht (bijvoorbeeld TL) voor te groeien. Bedenk wel dat je plantjes minimaal 18 uur licht behoren te krijgen, omdat ze anders direct kunnen gaan bloeien. Hou er ook rekening mee, dat als je erg vroeg in het seizoen al begint met zaden ontkiemen, je planten dan ook erg groot kunnen worden. Vooral in volle grond kan cannabis uitgroeien tot een monster van een plant, ze kan dan tot wel 3,5 meter hoog worden! Wees daarom niet snel bang dat je te laat bent met inzaaien, ook als je in juni of juli gaat inzaaien zal je versteld staan van de groeikracht.

Azarius raadt aan om een Spongepot te gebruiken voor het veilig ontkiemen van je zaadjes.

Voor het ontkiemen zelf bestaan diverse methodes. Om te ontkiemen heeft een zaadje vocht en warmte nodig. Een temperatuur tussen de 24-28ºc is ideaal. De meest eenvoudige manier is het direct in zaai en stekgrond ontkiemen. Hiervoor vul je een klein potje met zaai en stekgrond (verkrijgbaar bij tuincentra) en bevochtig de aarde licht. (Bijvoorbeeld met een plantenspuit). Plaats het zaadje nu ongeveer 0,5 cm onder de aarde. Dek het potje af met huishoudfolie of doorschijnend plastic, en zorg voor een plek met voldoende warmte. Afhankelijk van de temperatuur en het gebruikte zaad zal het zaad binnen 3-7 dagen ontkiemen. Zodra je ziet dat het zaad is ontkiemd en de kiemblaadjes boven de grond uitkomen, kun je het plastic verwijderen. Het plantje heeft nu veel licht nodig, om het zogenaamde ‘strekken’ te voorkomen. Een gedrongen zaailing met internodes dicht op elkaar zorgt voor een stevigere plant.

Na 2 a 3 weken kun je het plantje gaan overpotten in een grotere pot met verse aarde, gebruik dit keer de eerder besproken (licht bemeste) aarde. Zorg dat je op tijd bent met overpotten, en probeer dit niet te vaak te doen. Direct een grote pot gebruiken heeft dan ook meer voordelen, de wortels hebben direct alle ruimte en kunnen optimaal gebruik maken van de in de aarde aanwezige voedingsstoffen. Als je een goede aardemix gebruikt zul je dan ook in het begin niet hoeven bij te voeden.
Geef de eerste tijd ook vooral niet te veel water, dit is een veel gemaakte beginnersfout! Cannabis houdt niet van natte voeten, dit zal de groei ernstig belemmeren en kan zelfs voor wortelrot zorgen. Geef om de 2 a 3 dagen een kleine hoeveelheid water, sla de watergift over als de bovenlaag van de aarde nog erg vochtig is. Naarmate de plant groter wordt zal zij meer water verbruiken, door de pot af en toe op te tillen kun je merken wanneer je water dient te geven.

Geslachtsbepaling

Cannabis is een tweehuizige plant. Dat betekent dat een plant mannelijke of vrouwelijke bloemen kan produceren. Wanneer een plant kenmerken vertoont van beide geslachten, noemen we dit een hermafrodiet. Mannelijke planten zorgen voor bestuiving van vrouwelijke planten, een bestoven vrouwelijke plant zal in dat geval dus zaad gaan produceren. Ervan uitgaande dat je dat niet wil, zullen alle mannelijke planten op tijd verwijderd moeten worden. We houden dan enkel de vrouwtjes over, welke het meeste THC produceren in de bloemen.

Een mannelijke plant is te herkennen aan de kleine bolletjes waarin het stuifmeel wordt geproduceerd. Zodra deze openspringen komt stuifmeel vrij. Vrouwelijke planten herken je aan de meeldraden, dit zijn een soort witte haartjes. De geslachtskenmerken zijn als eerste zichtbaar in de oksel van de plant. Dit is het gedeelte van de plant tussen de stam en een bladstengel.

De bloei en bedreigingen

Afhankelijk van de soort zal je plant tussen juli en eind augustus gaan bloeien. Planten in vollegrond beginnen meestal iets later met bloeien dan planten in pot. Vooral bij laatstgenoemde is het verstandig om in de bloei speciale bloeivoeding mee te geven. Blijf ten alle tijden goed kijken naar de bladkleur van de plant, deze geeft aan of de plant gezond is of niet.

Geel blad kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het medium verzuren, waardoor de plant bepaalde voedingsstoffen niet meer kan opnemen. Een te lage pH waarde kan er eveneens voor zorgen dat de calciumbuffer uitgeput raakt, in dit geval ontstaan er ook bruine plekken op het blad.

Ook bij overbewatering kleurt het blad geel, de wortels krijgen dan geen zuurstof meer en ‘verstikken’. Dit kan wortelrot als gevolg hebben. Bij een tekort aan voedingsstoffen zullen de oudere bladeren als eerste van binnenuit geel kleuren. Bij een overschot aan voeding zal de plant vergeelde (verbrande) bladpunten krijgen, waarna meer blad afsterft.

Een van de grootste bedreidingen voor buitenplanten is het ontstaan van schimmel of rot in de toppen. Vanaf de derde a vierde week bloei wordt de kans op zogenaamde toprot steeds groter, de toppen worden immers dikker en er kan minder luchtcirculatie plaatsvinden tussen de stengels en bloemtros. Vooral bij warm, vochtig of regenachtig weer met weinig wind kan de schimmel (botrytis cinerea) zich snel verspreiden. Als de planten op een plek staan met veel wind kan dit in het voordeel werken. Stormachtig weer kan echter ook weer voor afgewaaide takken en zelfs volledig omgewaaide en planten zorgen. Controleer de toppen van je planten in de bloeifase regelmatig, en verwijder schimmel volledig wanneer deze wordt waargenomen.

Naast toprot kunnen ook slakken en andere natuurlijke plagen voor de nodige problemen zorgen. Met name slakken kunnen in korte tijd flink huishouden en veel blad wegvreten. Daarnaast zorgen hun slijmsporen en uitwerpselen voor een verhoogde kans op schimmels. Het kan nuttig zijn om (biologische) slakkenkorrels te strooien. Een andere, goedkope, oplossing is om de slakken te bestrijden met bier. Een aantal glazen gevuld met bier ingegraven werkt als een zeer effectieve val. Het gist in het bier lokt de slakken, als deze eenmaal in de ‘val’ beland zijn zullen ze hier ook niet meer uit kunnen ontsnappen.

Over het algemeen vormen luizen en andere insecten zoals trips en spint geen al te grote bedreiging voor buitenplanten, meestal zijn er voldoende natuurlijke vijanden aanwezig om te zorgen voor een evenwicht. Mocht je toch veel vraatschade aantreffen als gevolg van insecten dan kun je het beste een aantal keer met een biologisch middel spuiten. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends vroeg of ’s avonds vlak voordat het donker is. Spuit niet meer als je planten langer dan 3 a 4 weken bloeien.

Oogsten, drogen en curen

Na ongeveer 7 tot 9 weken bloeien zijn de meeste buitensoorten klaar om geoogst te worden. Een goede manier voor het beoordelen van de oogstrijpheid, is door te kijken naar de kleine glinsterende bolletjes (trichomen) in de toppen. Zodra deze amber kleuren nadert voor de plant het einde van de bloei. Hoe meer amber, hoe stoneder de uitwerking van de wiet zal zijn. Vroeg oogsten zorgt dus in de regel voor wiet met een meer high effect. Met het blote oog is de kleur vaak moeilijk te onderscheiden, met een loep zal het een stuk duidelijker zijn.

Veel kwekers oogsten aan de hand van de kleur van de meeldraden. Vaak wordt geoogst zodra veel (80%) van de ‘haartjes’ bruin zijn. Echter kunnen deze draden ook bruin kleuren door vocht, hou hier rekening mee.

Als de wiet rijp is kan ervoor gekozen worden om eerst te knippen, en de toppen dan te laten drogen, maar het is ook mogelijk om de plant met blad te laten drogen, en deze later te knippen. Sommigen beweren dat wiet die met blad gedroogd is beter is van smaak. Ook als je niet genoeg tijd hebt om alles in een keer te knippen kan dit een handige oplossing zijn. Verwijder bij het knippen al het grote blad bij de steel, en knip de puntjes van de kleine blaadjes af tot tegen de ‘bloem’.

Ook het drogen is een onderdeel waarbij zorgvuldigheid is geboden, aangezien de kwaliteit van je wiet kan vallen of staan met de manier waarop deze is gedroogd.

Als je ervoor kiest om de toppen aan de tak te laten zitten kun je de takken in hun geheel ophangen aan bijvoorbeeld een waslijn. Als je de toppen losknipt kunnen ze bijvoorbeeld op een rek van horrengaas te drogen gelegd worden, of kies voor een kant en klaar droogrek zoals deze in growshops te vinden zijn.

Het drogen dient te gebeuren in een droge ruimte met geringe luchtvochtigheid. De temperatuur mag niet te hoog zijn, maar ook niet te laag. Tussen de 17 en 21 graden celcius is ideaal. Warmte en licht zorgen voor omzetting van THC in onder andere CBD en CBN, welke bepalend zijn voor de uitwerking van de wiet. Het drogen neemt ongeveer twee weken in beslag. Wanneer je de wat dikkere takjes kunt breken is de wiet droog genoeg.

Om je zelf gekweekte voorraad zo lang mogelijk goed te houden, is aan te raden om het in luchtdichte potten of bakken te bewaren. Weckpotten zijn hier uitermate geschikt voor.Bewaar deze een donkere, koele plek. Door de wiet een aantal weken in deze potten te houden en af en toe voor korte tijd te openen zal er een ‘cure’ plaatsvinden, waardoor het chlorofyl (bladgroen) wordt afgebroken, resulterend in een goudbruine kleur en een milde, haast zoete smaak.

Benodigdheden

Met korting inkopen tijdens het kweekseizoen 

Krijg nu 20% korting in onze seedshopReacties

 • Iedereen 26-06-2009 19:09:08

  Bedankt voor de info!
  Nou maar hopen op een goeie zomer....

 • Lonnie B. 20-08-2009 15:36:07

  Super tekst, gebruik veel van deze methodes zelf ook.

 • grizzly 14-01-2010 06:50:41

  toppie tekst!!!!!!!!makkelijk en simpeler kan haast niet.methodes zijn prima ik kweek al jaren zo

 • wilyanders 15-08-2010 17:17:24

  tekst heel duidelijk in een goed verhaal,prima.
  Begin nu pas en heb veel antwoorden beantwoord gekregen ,zeker als het gaat om welk moment ga ik de plant snijden /drogen.
  En hoe zie je dat.

 • PSYCHOBURD 10-03-2011 16:39:13

  HEY VETTE PAGE IK GA HAZE KWEKEN IN EEN KAS
  IK HOOP DAT HET WAT WORD EN IK KAN NOG WEL WAT TIPS GEBRUIKEN MAAR IK KWEEK AL 3 JAAR IN ME TUIN EN GEEN PROBLEEM ALEEN LAST VAN STORMEN EN TE VEEL VOCHT OK THNX

 • blues1nl 23-01-2012 22:24:24

  en nu maar hopen op een goeie zomer, las ik zonet. Wel, als het allemaal doorgaat is het best mogelijk dat we over tien jaar gerekend vanaf nu hier dezelfde temperatuur hebben, en misschien ook wel het zelfde klimaat als in de landen waar de weed oorspronkelijk vandaan komt. Wat mij betreft mag dat best gebeuren.Hoeven we niet meer te hopen op "een goeie zomer", maar is het altijd Zomer en leven wij onder de grond en staan ze boven de grond te bloeien en te bloeien. Das toch Ideaal? Of niet dan. Is zomaar een toekomst (droom)(goed mogelijk) of: we wachten af en we zien wel.....
  Grtz
  blues1nl

 • witskie 11-05-2013 18:36:39

  is wel idd goede tekst maar vraag mij af of je niet altijd last hebt van toprot buiten?

 • MT 17-07-2013 16:35:27

  Het is allemaal niet zo moeilijk hoor zoals de meeste vinde of denken kijk goed naar wat de plant doet zie je plekjes op je blad draai het blad om en zie of er eitjes of insecten op zitten dat geld voor binne als buiten wil je het behandelen met biologiese spul spuit het dan onder het blad voor goed resultaat en toprot komt niet altijd voor alleen als de plek waar die staat te vochtig is

 • rafiki 10-08-2013 11:46:22

  Is het goed dat ik de grote bladeren van de plant regelmatig verwijder???

 • Linda 04-09-2013 20:50:15

  Ik doe dat ook, zodat er voldoende lucht bij de toppen kan en ze dus droger blijven. Plus hoeft de plant geen energie te steken in de grote bladeren en kan ie meer energie in de toppen steken. maar das mijn gedacht maar hé, maar vind da vrij logisch van me zelf ;-) maar maak me nu wat zorgen over kleine gele spikkeltjes op mijn bladeren van één plant. weet iemand wat da is?

 • Groentje 14-10-2013 17:34:41

  Kun je een plant die inderdaad bevrucht is nog gebruiken? En wat kun je met een mannelijke plant doen?

 • conus 24-11-2013 22:07:41

  Een plant die bevrucht is door een mannetje, zal zaad gaan produceren. Deze zaadjes kun je gebruiken! Echter, de kans dat er veel mannetjes tussen zitten is aanwezig.
  Zie het als regulier zaad, zo doen de breeders het ook.

  Een vrouwtje -> mannetje naast -> des noods bestuiven met een goedkoop borstelje. Door de ervaring en het feit dat een puur femm zaadje ontwikkelen jaren kost, kun je er haast van uit gaan dat dit mannetjes worden...

  Je kunt dit proces niet meer ongedaan maken. De weed zelf zal lekker ruiken, maar je zal er weinig van merken.

 • stonedhead 02-06-2014 10:57:41

  Het beginstukje over het gedogen van eigen kweek klopt niet helemaal. In Nederland is het bij wet verboden om hennep te kweken. Er is eigenlijk helemaal geen gedoogbeleid. Dus zelfs 1 mannelijke plant in je tuin hebben is feitelijk al strafbaar. Er ontstaat juist een hoop verwarring door te stellen dat je tot 5 planten zou mogen kweken. Dat klopt gewoon niet. De rechter hanteert wel meestal de "regel" dat je niet beboet wordt als je maar 5 planten hebt staan. Maar dan heb je nog wel de wet overtreden. En dat kan vervelende gevolgen hebben bij bijvoorbeeld de woningbouwvereniging of de relatie met je buren. En ik denk dat de rechter ook niet meer coulant is als je voor de tweede keer gepakt wordt. Dus het blijft altijd oppassen met je eigen kweeksel.
  Het wordt hoog tijd dat er duidelijke wetgeving komt over het kweken voor eigen gebruik. Maar geen enkele politieke partij wil zijn vingers er aan branden. Terwijl de enige oplossing is: legaliseren!

 • Greencliff 16-06-2014 15:33:34

  Hey. Ik ga in mais telen, ik leef in Belgie dus dat is voor me nog gevaarlijker, is de kans dat de wiet ontdekt wordt groot, als ik diep in een maisveld ga?

 • Shivaa 23-07-2014 16:43:10

  Ik zet zelf altijd maar 1 plant en doe het al jaren nog maar 1 x last gehad van toprot zelfs haze heb ik al eens kunnen kweken in on kikker klimaatje :)

 • vinneke 09-08-2014 14:06:59

  nog nooit zo grote planten gehad als dit jaar
  40cm hoge en diepe pot en 1,8 m hoge planten
  ken haast niet wachten op bloeiproces

 • me 11-08-2014 13:25:50

  heb eind april zaadjes gepland in speciekuip
  wanneer gaat mijn plant bloeien ??

 • zandstuiver 19-08-2014 10:43:27

  eind augustus

 • crazy frog 22-08-2014 10:50:34

  Pfffffff voor de derde maal mijn hok vergroot lol. Heb superplanten staan, 5 stuks van allemaal ruim 3 meter hoog aleen wil ik dat ze de bloei in gaan. Heb ze onlangs 30 uur in het donker gezet om de bloei in te laten treden. Hoe kan ik da zien of het gelukt is. Ik wil ze nu, wanneer het mogelijk is iedere dag nog maximaal 12 uur licht geven is dit verstandig en stopt dat ook het GROEIEN?

 • flinstond 07-09-2014 20:07:37

  hallo ik heb in maart mijn zaad gezaaid in maart en heb eind augustus opgemerkt dat mijn plant overgaat in de bloei maar het is voor mijn de eerste keer dat deze buiten staat en heb één zeer mooie plant door snede 60cm hoogte 2 meter zeer mooie bloei .
  maar mijn vraag is of er gevaar is voor vries weer daar mijn berekening zijn dat mijn plant klaar voor oost eind oktober begin november zal zijn

 • heybud 12-09-2014 06:16:11

  very good info

 • Happy 09-10-2014 22:07:52

  Plant staat nu in volle bloei, ik vind het alleen heel moeilijk om te zien wanneer deze nu goed is. Ben bang voor toprot.

 • Sugar 13-06-2015 21:12:24

  very helpful as I am a first time grower.

 • Rooika 01-08-2015 10:42:41

  Kan je de pot met plant verschuiven zodat hij meer zo'n licht krijgt.
  Of bezorgd dit te veel stress voor de plant.

 • ricktrapnation 27-08-2015 13:13:11

  hey thats my lighter!!!

 • Groeneman 28-08-2015 10:51:07

  @Linda

  De grote bladeren afknippen in de bloei is onverstandig! Juist deze bladeren zetten CO2 om in glucose en andere koolhydraten en suikers. Hierdoor verkrijgt je wiet z'n karakteristieke smaak die je het ontneemt door bovenste bladeren af te knippen.

 • Anna 01-04-2016 16:10:21

  Heldere info! Ik ga dit jaar voor het eerst wiet kweken, ben vooral geïnteresseerd in het maken van wietolie. Veel over te doen, dus maar eens uitproberen! Qua keuze mss niet de beste gemaakt, want ik had een haze besteld. Maarr, ik ga t gewoon proberen!

 • Echelon 29-04-2016 08:16:18

  @ Rooika

  Je kan (voorzichtig) de plant zonder problemen verplaatsen. Ik verzet ze regelmatig bij onverwachte hagelbuien of zomerse stortbuien even in de garage. Dit jaar kweek ik in een tomatenserre waar ik wieltjes onder heb gemonteerd dan zijn ze nog makkelijker te verplaatsen.

  het is en blijft onkruid dat dicht aanleunt bij netels dus ze kunnen wel tegen een stootje.

 • antshagger 04-05-2016 14:15:34

  Great article with handy tips. However somewhat contradiction about flowering .
  First I read:
  - Plants in open soil tend to start flowering a bit later.
  and:
  -Plants in pots tend to flower a bit earlier and thus they can also be harvested sooner.
  But later I read:
  Plants in open soil tend to start flowering a bit sooner than those which grow in pots.
  That's just the opposite.
  Cheers.

 • jan 24-05-2016 06:01:44

  Als je buiten kweekt,en dr groeien in de buurt brandnetels,dan zullen je planten het daar goed doen.

 • willem 09-06-2016 22:44:09

  vraagje heb verleden jaar een paar plantjes buiten gezet ik was wel een beetje laat eind juli denk ik!! maar ze werden niet groter dan 10/15 cm nu ben ik vandaag gaan kijken en ze waren gegroeid tot tussen de 50 en 70 cm ik had ze om de meter gezet en nu stonden er hele bossen om de 30 cm! gaan deze planten gewoon weer in de bloei van verleden jaar? en komen er gewoon toppen in? zo ja als je dan ieder jaar alleen de toppen er uit haalt komen ze dan ook ieder jaar terug? hoop op reactie want het is voor mij nieuw!! gr willem

 • slapdoela 15-07-2016 10:31:35

  Ik heb een autoflower zaadje die wel is ontkiemt maar alleen een wortel heeft. Wat kan ik doen om te zorgen dat hij ook boven de grond uitkomt? Ik heb hem nu al 2 weken in een spongepot staan.

 • Henk 25-08-2016 18:06:02

  Ik heb zaden van "the church" gebruikt dit jaar en ik moet zeggen dat de planten hun naam "kerk"eer aan doen. ruim 2 meter hoog. De bloei begint nu een beetje te komen en ik voer ze 1 maal per week met olifantenmest, bij een aantal dierenparken verkrijgbaar in 5 en 10 kilo emmers. 500 gram mest op 10 liter water en dan maar roeren en het mengsel over de planten verdelen. Verder ruim 5 liter water per dag per speciekuip waar 2 planten in staan. Jammer dat ik hier geen foto kan uploaden want ze staan er geweldig mooi bij.

 • stonercut 16-09-2016 20:39:40

  Ik heb voor het eerst buitenwiet gekweekt en erg mazzel gehad met de hittegolven, mijn geduld begint nu opt e raken en ik wil oogsten er zijn al best wel wat bruine haartjes aanwezig moet ik nu oogsten of toch nog wat langer wachten?

 • Henk 26-09-2016 23:58:40

  @ stonercut, je kan beginnen de planten wat minder water te geven waardoor de toppen droger worden en elke dag die je kan wachten met knippen is beter als de wiet nog niet helemaal klaar is. Ik heb de mazzel dat ik een grote tuin heb en de planten staan nu onder een partytent om te voorkomen dat als er een buitje regen valt dat de toppen zeiknat worden. Bij mij moeten ze nog twee weken.

 • Falcono 06-10-2016 13:42:02

  Wat kan ik met het knipsel en bladeren van de planten, nog te gebruiken ?

 • miel 16-10-2016 07:31:25

  hallo ik heb 2 purple haze planten staan ongeveer 1.70m hoog staan nu al 2weken in voorbloei zo echt witte haartjes maar er komt gelijk nie veel verandering meer in hoe komt dat? en wat moet ik doen ?
  mvg miel

 • Dazza 01-11-2016 05:24:58

  So if a plant start bud early will it affect the one next to it.

 • Purps 26-12-2016 19:03:42

  I'm trying my first plant it's budding hope I'm doing everything right

 • Purps 26-12-2016 19:03:43

  I'm trying my first plant it's budding hope I'm doing everything right

 • Stoner43 20-02-2017 17:38:50

  What's bracken

 • Tredniem 20-02-2017 19:05:03

  Oeps vandaag al in de Propagator gedaan. Beetje te vroeg dus. Wilde ze buiten plaatsen. Wat kan ik doen? Binnenhouden tot mei?

 • ManBar 08-05-2017 21:03:14

  Very good info. I tried to plant before but my babies died now I'm more informed. Thanks

 • Garner 21-05-2017 09:35:24

  Thanks for the info my plants sprouted just today so a little better t more info is they helpful

 • Hotkid 13-06-2017 20:48:09

  I love that information

 • Bobcat 29-06-2017 15:18:48

  Tree started budding about a week ago can't wait to try thanks for the info

 • Mr. Bagseed 10-07-2017 03:34:10

  Great info! I have a dozen healthy plants outdoors. They have just begun their flowering stretch. They are all trained to grow low with lots of top colas. Should be a great harvest. Thank you, Mother Earth!

 • Jeff 11-07-2017 08:01:26

  You mean 'pistil' color? To tell when to harvest? I thought stamen were a male feature...

 • The green guy 12-07-2017 12:27:23

  The info was very helpful to me
  Thanks

 • my name is jeff 14-07-2017 14:57:45

  duimpie! ik heb mijn planten te dicht op elkaar staan maar ik hoop dat dit geen probleem is? ze zijn wel al ongeveer 50 cm maar er groeien nog geen toppen op.

 • coachiedmk 28-07-2017 01:10:04

  I saw a butterfly today, on the top branch of my tallest plant. Now I find that they lay eggs on the top branches and caterpillars come. So, I am going to eliminate the visitors from here on out, sorry Mr. Butterfly

 • Noobgrower 30-07-2017 02:50:30

  I'm just waiting for the flowering to start

 • Bigdog 02-08-2017 01:55:29

  This is a great article, enjoyed it. Does anyone answer questions on here, because I have one. I would like to start the flowering stage for the next month- 12/12 light and dark. Problem is I'm going away for two weeks after that month. Can I leave them in a started flowering state for two weeks in the sunlight and continue again when I come back or will that ruin it? Would appreciate answers and ideas. Thanks.

 • Veldie 13-08-2017 16:30:33

  Mijn plant sta al 5maanden in de serre we zin ondertussen half weg van augustus plant komt al tegen het dak ! Mijn vraag is wanneer ga da beginnen bloeien ?

 • franklin 18-08-2017 04:05:50

  This article is a bit very useful in terms of the knowledge approach to cultural practice. It gives it more prescriptive and directing as well

 • Gucci 18-08-2017 13:24:39

  Removed all males from my outdoor garden (plants that had grape like balls and they flowered first) stuck on this one plant shows signs of a female (flowering) tho I notice grape or more like seed like shape objects growing under the flowers Help first time griwer

 • 4yearGrowEr 26-08-2017 20:57:32

  Aye big dog. Don't start your lightcyle to YOU ARE READY TO START YOUR 12/12. make it go into veg state from flowering. Just haults the process

 • 4yearGrowEr 26-08-2017 21:01:05

  IF ANYONE HAS QUESTIONS OR NEEDS ADVICE. E-MAIL ME. THX ([email protected])

 • Cuddermaker 03-09-2017 04:09:43

  I started with three seeds , degerminated th but one died , the other 2 are growing alright for what I'm working with , my first time and I chose to try outdoor pot method, plants are starting to bud nice but prob imo from what I hear and read I prob have another month n half until harvest , I live in RI hoping to harvest around 🎃 time

 • Red... 26-09-2017 08:44:41

  The pot method worked great and dirty fish tank water too...my plants arebuddibg nicely. Was informative...cant wait for harvest...i got purple with pink haired buds size of quarters . What straine can i geuess this is...???

 • bob 05-10-2017 17:44:59

  wat kan ik nog doen met mannelijke wietplant ??

 • duh 05-01-2018 22:35:28

  Ik heb mijn planten gewoon langs de slootkant gezet. In de volle zon, steun tegen de schutting en een soort border gemaakt met vivimus en tuinaarde. En inderdaad, omringd door brandnetelsJoekels van planten en fantastische wietolie gemaakt. Geen mest, geen extra voeding.

 • tovenaertje 16-03-2018 13:23:31

  Tof verslag, zeker nuttig.
  Misschien is het goed om te weten dat mycorrhyza een hele nuttige vorm van winnen van voedingsstoffen is voor de plant! Fungi en planten zijn elkaars vrienden immers :)

 • Beginner 02-10-2018 16:52:06

  Hallo ik heb 3dagen terug van een vriend een ontkiemd zaadje gekregen. Je zal nu zeker denken van 'Huh je bent veelste laat toch?!'
  Ik heb het zaadje alsnog gelijk geplant in een pot met normale potgrond. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een wietplant heb. Mijn vraag is hoelang ongeveer deze plant nodig heeft. Ik heb hem op de vensterbank en zet mijn verwarming op 21 gr. Iemand tips??

  Met vriendelijke groet

 • Buitenkweker 25-10-2018 16:03:37

  Het buiten kweken van Wiet is in ons land goed te doen
  Zelf kweek ik al wat jaren buiten en ook dit jaar top oogst. Ze hangen net te drogen maar de helft moet ik nog oogsten, het is vanaf de 24e volle maan en daar probeervik wel altijd rekening mee te houden.
  Ik heb twee whiteskunk zaden opgekweekt en hen een hele grote plant en een van ca 1,20m kunnen opkweken hieruit. Beide stonden vanaf begin aug in de bloei en zijn nu zo goed als oogstrijp. Voor alle zekerheid had ik er een kas boven gebouwd om toprot (regen) tegen te gaan. Ze stinken wel enorm dit wordt niet door iedereen gewaardeerd maar het is niet anders heb net 8 weckpotten gekocht om de weed na 14dagen in te gaan curen. Over een paar maand klaar als het smaakt zoals het ruikt ben ik al heel blij. Dus mensen buiten kweken is goed te doen in dit landje. Ik gaf de laatste weken lauwwarm water en heb dus de boel afgedekt.
  Koop goede zaden, houd rekening met soorten die in NL gemakkelijker kunnen (Ruderalis,purple,Durban Poison Skunk soorten) en laat het lang drogen/curen altijd betere kwaliteit.

 • Sjaak 24-11-2018 19:51:46

  Is het zinnig om de planten in het begin te toppen.
  Worden ze dan compacter en lager?


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.