Smartshop
Vaporizers
Wietzaden
Headshop
Lifestyle

Vaporizer Element

0 Reviews

Niet op voorraad

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

Van de makers van de draagbare Vapman is er nu de Element vaporizer voor op de koffietafel. Het filterglas kan met water gevuld worden voor verkoeling van de zuivere damp. Net als de Vapman is deze vaporizer handvervaardigd in Zwitserland.

De Element is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De behuizing van het verhittingselement van de Element Basic is gemaakt van lichtgekleurd en egaal beukenhout, terwijl die van de Deluxe uitvoering gemaakt is van het donkerdere notenhout. Beiden zijn bewerkt met biologische houtolie.

Gebruik


Tenzij de kruiden erg poederig zijn, wordt afgeraden water in het filterglas te doen. Zonder water is het namelijk makkelijker de stroomt lucht te beÔnvloeden. Wil je echter door water inhaleren, vul het glas dan voor de helft met water.

Zorg dat de deksel goed op het glas bevestigd is en plaats dan het vulpatroon in het grotere gat van de deksel. Nu kun je het fijngemalen maar niet poederige kruid op het gaasje van het vulpatroon plaatsen. Het gaasje moet in ieder geval helemaal bedekt zijn, maar niet met meer dan 1,25 centimeter kruiden.

Plaats het verhittingselement in het vulpatroon en zet de vaporizer op de derde en hoogste stand en laat deze tenminste twee minuten voorverwarmen. Bevestig het het siloconen slangetje met het glazen buisje in het overgebleven gat van de deksel.

Nadat je het verhittingselement hebt laten opwarmen kun je gaan inhaleren. Het is belangrijk dat je langzaam en diep inhaleert, en de damp zo lang mogelijk in je longen houdt. In het begin moet je misschien een paar keer zuigen voordat je in het filterglas damp ziet verschijnen.

Onthoud dat de lucht heter is wanneer je zachtjes inhaleert dan wanneer je een sterke stroom lucht creŽert door heel snel te inhaleren. Door langzaam te inhaleren zul je dus veel meer damp creŽren.

Afhankelijk van het type planten dat je vaporiseert zal er een bepaalde hoeveelheid aanslag (olie) achterblijven op de delen waar de damp doorheen stroomt. These delen kunnen eenvoudig gereinigd worden door ze even in afwaswater te laten weken, of als het sneller moet afnemen met alcohol. In de praktijk hoef je deze delen niet vaak schoon te maken. De Element vaporizer vergt extreem weinig onderhoud!

Toon alles Toon minder

Reviews - Vaporizer Element

Een beoordeling toevoegen

Meditoker 2012-02-07

Great device. Works like Verdamper but is compact, cheaper and has temp.control (3 positions) and less glass details. Very gently gustatory sense of different herbs .

Strongly recomended for medical users.

Toon meer beoordelingen