VaporizersAccessoiresAromatherapieGroene thee Gunpowder

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Groene thee Gunpowder

8 Reviews

Op voorraad

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Gunpowder (zhuchŠ) is een Chinese groene theesoort. De thee kreeg deze naam doordat de grijs-groene balletjes van opgerolde bladeren lijken op buskruit dat in de 18e eeuw werd gebruikt. In heet water springen de balletjes open. Groene thee is Ďechteí thee (dat wil zeggen, gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis die minimale fermentering heeft ondergaan tijdens de productie).Groene thee is populair in China en Japan en wordt in het westen steeds vaker gedronken. De thee heeft een wat grassige en soms rokerige smaak.

De thee wordt in China ook wel parelthee genoemd. Het is voornamelijk afkomstig uit de regio van Ningbo, en is een van de bekendste soorten Chinese exportthee. Tegenwoordig worden de gunpowder balletjes machinaal gerold, met uitzondering van de hogere kwaliteitssoorten.

Gunpowder wordt ook gebruikt in Marokkaanse muntthee (Toeareg thee), waarbij er suiker en munt aan de thee worden toegevoegd.

Effecten

Groene thee bevat veel anti-oxidanten waarvan ECGC de belangrijkste is. De meeste van deze anti-oxidanten komen ook voor in verse groenten en fruit.

Groene thee bevat ook tannine; waarvan bekend is dat het een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel. Teveel tannine is niet goed voor het menselijk lichaam. Echter, groene thee bevat nog altijd veel minder tannine dan zwarte thee. Volgens sommige bronnen zou groene thee ook helpen bij gewichtsbeheersing.

Gebruik

Bij de bereiding van groene thee is het van belang om geen gekookt water te gebruiken en de thee zeer kort te laten trekken. Het wordt anders al snel bitter.
Gebruik dus water dat al even van de kook af is (rond de 80 graden) en laat de thee slechts 2 - 3 minuten trekken.

IngrediŽnten

Groene thee bevat: pro-vitamine A, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B12, vitamine C, vitamine E, vitamine D, caroteen, calcium, chroom, ijzer, kalium, kobalt, koper, mangaan, magnesium, molybdeen, natrium, nikkel, fosfor, tannine, theobromine, theofylline, selenium, strontium en zink (voor een goed werkend immuunsysteem).

Verder treft men nog vele verschillende aminozuren (eiwitten) in groene thee aan en anti-oxidanten, welke het menselijk lichaam beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen.

Deze groene thee is voor 100% biologisch geteeld, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Groene thee Gunpowder

Alle reviews worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoorlijkheid om klantreviews te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

theelover 2013-01-26

Ik ben gek op groene thee, maar deze thee vind ik echt niet lekker, helaas..

frankie 2011-11-22

Zeer goede thee. Lekker en krachtig. Laat de thee inderdaad niet te lang trekken, want dan is hij niet meer lekker.

Zeer goede thee. Lekker en krachtig. Laat de thee inderdaad niet te lang trekken, want dan is hij niet meer lekker.

Toon alles Toon minder

Renee 2009-10-18

Heerlijk verfrissend en een moment van ontspanning tijdens de lange nacht diensten. Toppie

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.