Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Maca (Lepidium peruvuanum)

Maca (Lepidium peruvuanum)

5528 Herbs of the Gods

€ 8,95 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 8,95 *
vanaf 3 € 8,41 *
vanaf 5 € 7,88 *
vanaf 10 € 7,34 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 5528

Maca (Lepidium peruvianum of Lepidium meyenii) komt uit het Andesgebergte in Peru. De plant groeit in het onherbergzame gebied op 3.000 tot 4.500 meter boven de zeespiegel. Deze zoete, iets pittige gedroogde macawotel wordt hier als een delicatesse gezien.

Macawortel heeft een hoge voedingswaarde: het bevat veel mineralen (calcium, potassium, ijzer, magnesium, fosfor, zink), sterolen (zes in aantal), en minstens twintig essentiële vetzuren, lidpiden, vezels, carbohydraten, proteïne en aminozuren.

Effecten

Maca wordt al eeuwen gebruikt door Peruanen als energieversterker en potentieverhoger. De Peruaanse regering heeft veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek naar maca. Uit deze onderzoeken blijkt dat bij regelmatige consumptie van maca het libido toeneemt, waardoor het seksleven verbetert.

Dit zou voort kunnen komen uit het feit dat de wortel een hoge concentratie proteïne en vitale voedingsstoffen bezit. Er zou zelfs een toename waarneembaar zijn in zowel de hoeveelheid als de activiteit van spermacellen. Deze informatie is nog niet uitgebreid onderzocht of nagekeken buiten Peru.

Gebruik

Maca poeder kan goed gebruikt worden in smoothies, milkshakes, cakes, sappen, chai thee of bakgerechten. Om van de goede eigenschappen te profiteren, is het ook prima op te lossen in koud - of heet water.

In de Andes wordt per dag vaak wel een pond verse of gedroogde maca gegeten als voedsel. In de natuurgeneeskunde geldt een aanbevolen dosering van 5 - 20 gram per dag.

Bewaar op een koele en droge plaats. Zorg dat het product niet in aanraking komt met hitte, direct zonlicht en vochtigheid.

Fragen und Antworten meer

Maca (Lepidium peruvuanum) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen