Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Colanoot (Cola nitida)

47 Herbs of the Gods

Dit product is momenteel niet beschikbaar!
€ 6,95 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 6,95 *
vanaf 3 € 6,53 *
vanaf 5 € 6,12 *
vanaf 10 € 5,70 *

Niet op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 47

Colanoot is het zaad van een 6 meter hoge boom die groeit in Afrika, Jamaica en Brazilië. Colanoot was een ingrediënt in Coca-Cola nadat cocaïne werd verboden. Of colanoot vandaag de dag nog steeds in Coca-Cola zit is een geheim, het zit in ieder geval nog wel in Pepsi.

In Jamaica en Colombia wordt colanoot nog steeds geconsumeerd als seksuele simulant; vergelijkbaar met cocaïne. Ook wordt colanoot voor de maaltijden genuttigd om de spijsvertering te bevorderen en de smaak te verbeteren. Omdat colanoot het energieverbruik in het lichaam opvoert, wordt het middel ook gebruikt als ondersteuning bij gewichtsvermindering.

Effecten

Colanoot is een sterk opwekkend middel. Net als koffie werkt colanoot stimulerend en slaapverdrijvend. Het psychoactieve effect is echter sterker en anders. Het uithoudingsvermogen neemt toe en honger wordt verdreven. Het zorgt voor een groter concentratievermogen, een helder denkvermogen, werkt licht afrodiserend en kan een zekere 'high' opwekken. Het vergroot je mentale en fysieke mogelijkheden op bijvoorbeeld het werk en bij het sporten, dansen of seks. Omdat colanoot op allerlei manieren energie aan de reserves van het lichaam onttrekt, kan het aanvullend worden gebruikt als extra vetverbrander bij een afslankdieet.

Gebruik

Eén theelepel door de koffie, thee of warme chocomel geeft een beetje meer pit. Voor een echte energiekick neem je 2 lepeltjes, bij hogere doseringen kun je niet meer stilzitten. 2 - 6 gram per dag is de dosis die officieel wordt aanbevolen.Wanneer je de smaak van colanoot niet aangenaam vindt, kun je het mengen met een frisdrank en koud drinken. Om de kalkachtige smaak te verdrijven kun je het ook met een beetje honing innemen.

Colanoot is goed te combineren met guarana, wat een soortgelijk effect heeft, alleen milder en minder activerend.De colanoot kan ook in zijn geheel worden gegeten. Net als de Betelnoot dient deze voor een optimale opname te worden gecombineerd met kalk (calciumoxide of calciumhydroxide). De opwekkende eigenschappen blijven in een gehele noot het langst werkzaam, waardoor je de noten gemakkelijk een paar maanden kunt bewaren.

Waarschuwing

De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van koffie; rusteloosheid of slapeloosheid. Neem colanoot niet te laat in de middag omdat je dan misschien niet zou kunnen slapen. Langdurig en intensief gebruik kan leiden tot gewenning en verschijnselen als slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde bloeddruk.

Fragen und Antworten meer

Colanoot (Cola nitida) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen