Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Clavo Huasca (Tynanthus panurensis)

5490 Herbs of the Gods

€ 13,50 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 13,50 *
vanaf 3 € 12,69 *
vanaf 5 € 11,88 *
vanaf 10 € 11,07 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 5490

Clavo huasca (Tynnanthus panurensis) betekent letterlijk: kruidnagelstruik, een naam die ze te danken heeft aan de sterke geur van de stam en bladeren die inderdaad op die van kruidnagel lijkt. Het is een grote, houtachtige struik die zich bevindt in het Amazonewoud en in andere delen van tropisch Zuid-Amerika. In Peru wordt Clavo huasca traditioneel bereid door de bast te macereren in alcohol; meestal de lokale rum van suikerriet genaamd aguardiente. Het staat erom bekend verlichting te bieden bij reuma, een sexueel stimulerende werking te hebben en ook kiespijn te verzachten.

In de Peruviaanse kruidengeneeskunde wordt clavo huasca gezien als een goed afrodisiacum voor zowel mannen als vrouwen. De inheemse amazonebewoners hebben de plant hoog staan als middel bij impotentie. Het is het hoofdingrediënt van de twee populairste afrodisiaca/potentieverhogende formules in Zuid-Amerika.

Clavo huasca wordt verder gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering. Het heeft ook een spierontspannende werking en staat bekend als tonicum (het vormt, balanceert en versterkt de lichaamsfuncties in het algemeen).

Ook wordt clavo huasca gebruikt als toevoeging in verschillende ayahuasca recepten (of het wordt vlak na deze drank ingenomen). Clavo huasca heeft zelf geen hallucinogene eigenschappen; het wordt gebruikt om de neveneffecten van ayahuasca zoals misselijkheid en bijvoorbeeld diarree te verminderen.

Gebruik

Wanneer je Clavo huasca gebruikt als afrodisiacum is de traditionele bereidingswijze het meest effectief. In Peru wordt Clavo huasca bereid door er een tinctuur van te maken. Een tinctuur is een extract van water en alcohol die gebruikt wordt wanneer een plant chemicaliën bevat die niet gemakkelijk oplossen in water. Een andere reden is dat tinctuur een uitermate goede manier is om bepaalde kruiden te bewaren, zonder dat de werkzame stoffen verloren gaan.
In Peru wordt de lokale rum 'aguardiente' veelal gebruikt om een tinctuur te maken. In principe maakt het niet zoveel uit wat voor alcohol je gebruikt. Echter, bedenk wel dat als een fles wodka een alcoholpercentage aangeeft van 40%, dat 60% van de wodka dus uit water bestaat. Voor het maken van een tinctuur die tenminste één jaar bewaard kan worden moet tenminste 40% van het extract uit alcohol bestaan. Daarnaast is overigens het beste om gebruik te maken van gedistilleerd water.
Gebruik een schone fles met een dop of kurk die goed past. Plaats de fles niet in het volle zonlicht (gebruik anders donker glas).
De verhouding is 50 gram Clavo huasca op elke 200 ml. vloeistof (dat is ongeveer een kop; hiervan moet tenminste 40% alcohol zijn). Vul de fles naar deze verhouding en zet het op een donkere plaats. Naarmate het kruid al meer vermalen is gaat het extraheren gemakkelijker.
Het mengsel moet nu twee weken te extraheren. Schud de fles in ieder geval één maal daags. Gebruik na 2 weken een zeef of doek om de resten van de vloeistof te scheiden.
Gebruik 3-4 ml van dit extract (4:1) twee maal daags.

Clavo huasca wordt ook gebruikt om de eventueel negatieve bijwerkingen van Ayahuasca (zoals misselijkheid en diarree) te onderdrukken. Gebruik in dit geval geen tinctuur. Los één theelepel of twee theelepels van het vermalen kruid op in een kop koud of heet water en laat de resten naar de bodem zakken. Drink deze resten niet op.

Waarschuwing

Wegens een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek raden wij aan, uit voorzorg geen clavo huasca te nemen tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Clavo huasca bevat eugenol, wat mogelijk irritatie aan de ogen, het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en de huid kan veroorzaken. Bij herhaaldelijk inhaleren of huidcontact met eugenol kan een hogere gevoeligheid voor deze stof ontstaan.

Fragen und Antworten meer

Clavo Huasca (Tynanthus panurensis) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen