Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

Catuaba (Erythroxylum catuaba)

6182 Herbs of the Gods

€ 7,50 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 7,50 *
vanaf 3 € 7,05 *
vanaf 5 € 6,60 *
vanaf 10 € 6,15 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 6182

Catuaba is afkomstig uit het Braziliaans Amazonegebied. De plant is befaamd om haar potentieverhogende en seksueel stimulerende werking.

Catuaba ofwel Erythroxylum catuaba is een struikachtige boom afkomstig uit het noordelijk deel van Brazilië. De boom behoort tot de familie van Erythroxylaceae, tot deze familie behoren ook verschillende soorten die de basis van cocaïne vormen. Catuaba bevat echter geen actieve coca-alkaloïden.

Het gebruik van catuaba in de traditionele geneeskunde en als afrodisiacum kent een lange historie. De Braziliaanse Tupi ontdekten als eersten de sexueel stimulerende eigenschappen van deze bijzondere boom. Er zijn de laatste eeuwen talloze liederen ontstaan waarin de boom wordt geprezen om haar krachten.
De boom heeft oranje en gele bloemen en kleine, oneetbare, vruchten. In Brazilië is catuaba nog befaamder om zijn libidoverhogende werking dan Muira puama.
Men gebruikt de bast van de boom. Deze wordt enige uren in het water gelegd om te laten trekken, daarna wordt het als thee opnieuw opgewarmd. Net als Muira puama heeft catuaba geen negatieve bijwerkingen.

Catuaba wordt behalve als afrodisiacum ook gebruikt als natuurlijke rustgever. De plant zou een gunstige invloed hebben op de geestelijke balans en goed zijn voor het centrale zenuwselsel.

Catuaba Effecten

Catuaba wordt voornamelijk gebruikt als een afrodisiacum. Het werkt stimulerend en potentieverhogend. Het versnelt ondermeer de bloedsomloop. Een warm gevoel stroomt door je lichaam maar tegelijkertijd voel je je heel relaxed. Catuaba vergroot de gevoeligheid van de huid en de geslachtsorganen, en stimuleert de geslachtsdrift. Orgasmes worden intenser en het uithoudingsvermogen neemt toe.

Catuabine A, B en C zouden een stimulerende werking hebben op het centrale zenuwstelsel en de geslachtsdrift bevorderen.

Catuaba prepareren

In Brazilië gebruikt men de bast vooral voor het zetten van thee of voor het maken van een tinctuur.

Kook 1 tot 2 volle eetlepels versneden kruid een kwartier lang in een halve liter water voor 2 glazen thee. Wanneer ingenomen op een lege maag worden de effecten na een half uur voelbaar.

Voor een sterker effect meng je 30 gram catuaba in een glazen fles of pot, met een halve liter sterke drank. Dit mengsel laat je dan 2 weken staan, waarbij je de fles dagelijks flink schudt. Een paar kleine slokjes zouden moeten volstaan.

Links


De geschiedenis van catuaba.
De geschiedenis van catuaba, informatie over gebruik, boeken en overige links zijn hier terug te vinden.

Fragen und Antworten meer

Catuaba (Erythroxylum catuaba) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen