Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Ashwagandha (Withania somnifera)

14246 Herbs of the Gods

vanaf € 6,50 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 14246

Ashwagandha (Withania somnifera) komt van de wortel van de Withania somnifera struik, een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae) inheems in de drogere delen van India, maar ook delen van Nepal en China. Het staat in de volksmond ook wel bekend als 'Indische ginseng' vanwege de werking die lijkt op die van Panax ginseng. De naam ashwagandha is Sanskriet voor "de geur van een paard", wat al aangeeft dat zij geloofden dat het de kracht en vitaliteit van een hengst geeft.

Het wortelpoeder wordt gebruik om het traditionele ashwagandha kruidenmiddel te bereiden, een belangrijk middel in de Ayurveda. Ashwagandha wordt al eeuwenlang in Azië gebruikt als veelzijdig middel.

Ashwagandha effecten

Volgens traditionele gebruikers in Azië ondersteunt de verpoederde ashwagandha-wortel je weerstand. Het wordt over het algemeen beschouwd als een middel dat de natuurlijke lichaamsbalans herstelt en versterkt.

Gebruik

Je kunt op diverse manieren van het poeder gebruikmaken. Samen met vers fruit kun je een heerlijke smoothie maken, je kunt het in capsules doen of het toevoegen aan een glas fruitsap, een milkshake of een kop thee. Er zijn bovendien veel bronnen die aanraden om ashwagandha met andere superfoods te combineren.

De versnipperde variant kan getrokken worden als thee. Het heeft een lichte smaak van zoethout.

We raden aan om ashwagandha gedurende langere tijd dagelijks te gebruiken. Gebruik tweemaal per dag 250 mg voor de maaltijd.

Waarschuwing

Dit product is een voedingssupplement. We doen geen enkele uitspraak over medicinaal effect. We zijn namelijk geen doktoren.

Fragen und Antworten meer

Ashwagandha (Withania somnifera) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen