SmartshopZaden & cultiverenZadenSint-janskruid (Hypericum perforatum) zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) zaden

0 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) is een struikgewasachtige plant met prachtige gele bloemen met ovale bloembladen. De naam komt vanwege het feit dat hij bloeit rond 24 juni, de dag waarop traditioneel gezien de verjaardag van Johannes de Doper gevierd wordt. In het Engels heet het 'St. John's wort'. Wort is een oud Engels woord voor plant.

Sint-janskruid komt in overal in Europa, West-AziŽ en Noord-Afrika voor. Eigenlijk is het een veelvoorkomend onkruid dat aangetroffen kan worden in wegbermen, op heidegrond en in bossen.

Het gebruik dateert al uit het oude Griekenland. Zowel de bloemen als de bladeren werden gebruikt. Het actieve bestandsdeel van deze plant is hypericine.

Hoe kweek je Sint-janskruid?

Hypericum perforatum is niet een bijzonder veeleisende plant om te kweken, en heeft weinig nodig om succesvol tot bloei te komen. Dit verklaart waarom het zo veel voorkomt in het wild.

De zaden kunnen het beste in een droge, goed doorlatende alkalische grond geplaatst worden. Plant de zaden in het najaar, want de kou is nodig voor het ontkiemen.

Je kunt oogsten van mei tot het begin van de zomer. Rond 24 juni staat het in volle bloei. Knip de plant af vanaf de grond, zodat hij in de winter weer verder kan groeien.

Hypericum perforatum gebruik

Als thee bereiden: giet 1 kopje kokend water over 1-2 theelepels van het kruid en laat het geheel 10 tot 15 minuten trekken.

Effecten

Sint-janskruid wordt gebruikt om de gemoedstoestand te verbeteren en het geeft rust.

Waarschuwing

Sint-janskruid kan de werking van geneesmiddelen nadelig beÔnvloeden. Bij gebruik van een geneesmiddel in combinatie met een middel met Sint-janskruid wordt u geadviseerd om contact op te nemen met uw arts of trombosedienst die u nadere informatie kan geven.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Sint-janskruid (Hypericum perforatum) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.