SmartshopZaden & cultiverenZadenKanna (Sceletium tortuosum) zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Kanna (Sceletium tortuosum) zaden

9 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Kanna (Sceletium tortuosum) is een klein plantje afkomstig uit Zuid-Afrika, waar driehonderd jaar geleden de Khoikhoi op de wortels kauwden voor ontspannende effecten. De Nederlanders die in Zuid-Afrika arriveerden noemden het 'kaugoed'.

Het wordt ongeveer 30 cm lang met lage takken en dikke, vlezige bladeren. De plant heeft prachtige kleine, gele bloemen.

Kanna is steeds zeldzamer aan het worden in het wild, dus het kweken wordt sterk aangemoedigd om deze opmerkelijke plant in stand te houden.

Deze kanna-zaadjes komen van een betrouwbare Zuid-Afrikaanse bron, die vecht voor het behoud van deze soort.

Kanna kweken

Het kweken van de kannaplant is vergelijkbaar met het kweken van een cactus en wordt over het algemeen als erg gemakkelijk beschouwd. De aanbevolen methode is om de zaadjes te strooien over cactuspotgrond, deze lichtelijk de aarde in te drukken en vervolgens water te geven. De zaden ontkiemen binnen twee tot acht weken.

Licht en temperatuur

Hoewel kanna over het algemeen goed tegen koelere temperaturen kan, is een minimum van 16įC ideaal. Wil je de planten buitenzetten, dan is het aan te raden om dit na de laatste vorst te doen. De plant geeft de voorkeur aan een zonnig plekje, waar het zich beter kan ontwikkelen. Pas wel op voor te veel direct zonlicht, met name in de vroege ontwikkelingsstadia.

Bewatering

Het bewateren van de plant is het lastigste gedeelte en moet zorgzaam worden uitgevoerd. Te veel water kan leiden tot rottende wortels, wat de groei zeker belemmert. Je kunt controleren of de plant water nodig heeft door op koudere dagen te kijken of er rimpelvorming is. In warmere omstandigheden is het verrimpelen van de plant normaal en is het dus geen indicatie van droogte.

Zorg voor voldoende afwatering wanneer je in potten kweekt. Cactuspotgrond is ook ideaal voor het kweken van kanna. Wees voorzichtig met het bewateren totdat de wortelgroei goed op gang gekomen is.

Meer informatie

Lees de Azarius encyclopedie over Kanna voor meer algemene informatie over dit bijzondere plantje.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Kanna (Sceletium tortuosum) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

9 Reviews

Pros

  • 7 out of 10 are up in less than 2 weeks (1)

Cons

  • Very fragile stem (1)

Een beoordeling toevoegen

Pluspunten

Minpunten

Merlin 2018-09-23

stable plant developed from one seed (tried only to germinate one, was successful) in dutch early summer 2018, it is really big now (late summer) and I could already make clones from it. I wish I could upload a picture.. I will definitely germinate more of the seeds and spread…

stable plant developed from one seed (tried only to germinate one, was successful) in dutch early summer 2018, it is really big now (late summer) and I could already make clones from it. I wish I could upload a picture.. I will definitely germinate more of the seeds and spread a few of the plants in my home, they look really pretty as well.

Lees verder Toon minder

[email protected] 2018-04-06

Super verse zaden, ontkiemen goed en groeien nog beter.
Prachtig Azarius, het was niet gemakkelijk om verse zaden te krijgen!
Echt een te gekke toevoeging aan mijn psychedelische tuin

Mike 2017-04-05

  • 7 out of 10 are up in less than 2 weeks
  • Very fragile stem

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.