SmartshopSalvia divinorumSalvia divinorum stek

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Salvia divinorum stek

176 Reviews

Niet op voorraad

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

Uitverkoop: Dit product verdwijnt binnenkort uit ons assortiment. Dit is misschien je laatste kans om dit bijzondere stekje te bemachtigen! Op = op.

Salvia divinorum (ska maria pastora) is ontdekt door de Mazatec indianen. De sjamanen van de Mazatec stam zagen dit kruid als een heilig middel om in een trance te raken. In deze trance konden ze door het onderbewuste van een ziek persoon reizen om de oorzaak van de ziekte te vinden.

Het is erg moeilijk (bijna onmogelijk) om de Salvia plant te kweken vanuit zaad. Als je de Salvia plant zelf thuis wilt laten groeien, zal je dus moeten beginnen met een stekje.

De stekjes die wij aanbieden worden verzonden in sterke, glazen buisjes. De wortels van het stekje zitten in een voedingsbodem van agar in het buisje. Deze agar dient als voedingsbodem en bevat voldoende voedingsstoffen.

Salvia Wasson Hofmann vs Blosser

Er zijn twee soorten Salvia stekjes verkrijgbaar: Blosser, ook wel 'palatable' (smakelijk) genoemd en Wasson-Hofmann. De Blosser strain werd voor het eerst in 1991 beschikbaar gesteld, na een vondst door antropoloog Bret Blosser. Salvia divinorum ĎBlosserí komt niet veel voor in Europa. De Wasson-Hofmann was de eerste commerciŽle Salvia soort en is nog steeds de meest voorkomende soort in on- en offline shops. Er werd lange tijd gedacht dat de moederplant gevonden was door Robert Gordon Wasson en Albert Hofmann (uitvinder van LSD) tijdens een reis in Mexico, pas later werd bekend dat de plant eigenlijk door Sterling Burnell gevonden is in 1962. Maar aangezien de naam Wasson-Hofmann nog steeds veel gebruikt wordt voor deze soort, hanteren wij ook deze technisch gezien foutieve naam.

Er zijn slechts minieme verschillen tussen de twee soorten, qua uiterlijk verschillen de planten nauwelijks. Volgens diverse bronnen is er wel een kenmerkend onderscheid wat betreft de smaak; de Blosser zou minder bitter zijn dan de Wasson-Hofmann. Er is geen betrouwbare bron te vinden die een verschil in sterkte of groeikracht aangeeft.

Salvia kweekinstructies


Download de volledige set Salvia kweekinstructies (tevens inbegrepen bij elke bestelling): voorkant, achterkant.

Het kweken van de Salvia divinorum plant is niet al te moeilijk. Het salvia stekje heeft een grotere groei-omgeving nodig dan de tube waarin deze wordt geleverd. Na ontvangst dien je het salvia stekje daarom direct over te planten. Hiervoor is nodig: een potje, aarde en een doorzichtige plastic zak (een gripzak werkt heel goed).

Ga als volgt te werk:

  • Haal het stekje uit de tube en verwijder met lauw water de agar (gelei) helemaal van de wortels.
  • Verwijder de onderste blaadjes van het stekje.
  • Plaats het in de aarde, en geef het een klein beetje water.
  • Vervolgens plaats je de plastic zak over het geheel om de luchtvochtigheid te doen stijgen. Zet de zak vast met een elastiekje en plaats het plantje op een warme (20 įC) en lichte plaats, maar niet in de zon! Zo eens in de 3-4 dagen het zakje verwijderen en het plantje besproeien is de beste manier om het vochtig te houden. Na een ongeveer een week zul je nieuwe groei bemerken.
  • Na drie weken is het plantje lekker aan het groeien. Nu kun je ervoor kiezen om de plant in een vochtige omgeving te houden ('humidity tent') of om het langzaam af te harden naar 'huiskamer' omstandigheden. Dit kun je doen door iedere dag 1 of 2 gaatjes in het zakje te prikken. Zo bouw je heel geleidelijk de luchtvochtigheid af. Wanneer er zwarte randen aan de bladeren ontstaan is dit vaak te wijten aan een (te) lage luchtvochtigheid. De nieuwe groei is in het begin vaak wat iel en dun. Door de plant te toppen kan een stevigere plant verkregen worden.

Opmerking: Mocht het stekje bruin of zwart aankomen, geen zorgen. Het allerbelangrijkste gedeelte is het wortelstelsel, wat veilig in agar is ingepakt. Alles wat donker is geworden kun je afknippen van het stekje en de wortels en het groene overgebleven Ďrestjeí in de aarde zetten. Vervolgens een filterzak er omheen en langzaam afharden. Zie ook de bijgesloten instructies.

Indien het stekje 100% zwart is, dan is het te erg beschadigd (door hitte, stress bij het verzendproces of andere factoren) en waarschijnlijk niet meer levensvatbaar. Mocht dit gebeuren, dan graag contact opnemen (incl. bestelnummer en foto indien mogelijk).

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Salvia divinorum stek

Alle reviews worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoorlijkheid om klantreviews te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Francisco 2014-10-27

Hi Azarius staff. I am leaving a comment here to thank you very much for your sympathy, I don't know what I did wrong but final, @ the third attempt, my Salvia it's growing beautiful. I hope in some months to have a strong plant!! =)

Hi Azarius staff. I am leaving a comment here to thank you very much for your sympathy, I don't know what I did wrong but final, @ the third attempt, my Salvia it's growing beautiful. I hope in some months to have a strong plant!! =)

I have a suggestion, it would be great if you put a photo-upload option here @ comments, then we could share with you and with all the other costumers the progress of our stuff...

Anyway, you have a great site and great products, just when I spare some money, will make another order 4 sure @ your store!

Thanks,

Peace!!!

Toon alles Toon minder

gabriel 2014-08-15

exelent I got it and plant it and now I have a big tree that give plenty of leaves excelent product!!

exelent I got it and plant it and now I have a big tree that give plenty of leaves excelent product!!

Toon alles Toon minder

Me 2014-02-07

Great! The plant arrived successfully and now I'm waiting to see them grow.

Great! The plant arrived successfully and now I'm waiting to see them grow.

Toon alles Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.