Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Sale
Lupuline (Humulus lupulus)

Lupuline (Humulus lupulus)

6196 Herbs of the Gods

€ 3,00 * 4,50 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 3,00 *
vanaf 3 € 2,73 *
vanaf 5 € 2,46 *
vanaf 10 € 2,19 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 6196

Lupuline is een bittere, gele vloeistof (of poeder) die uit de vrouwelijke hopplant (Humulus lupulus) gewonnen kan worden en geeft bier de bekende bittere smaak. Lupuline wordt gewonnen uit de vruchtkegels, de hopbellen (Strobuli lupili), van de vrouwelijke hopplant.

Hopbellen hebben als doel de plant te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf en kunnen worden geplukt als ze rijp zijn: rond augustus en september. Ze worden vervolgens gedroogd, uitgeklopt en het stuifmeel wordt gezeefd. Lupuline blijft dan over.

Lupuline wordt vaak gebruikt als een natuurlijke rustgever.

Effecten van Lupuline

Lupuline heeft dezelfde rustgevende eigenschappen als Humulus lupulus. Deze gele vloeistof is echter sterker doordat lupuline uit de hopbellen wordt gezeefd en er een extract over blijft.

Lupuline kan helpen bij een zenuwachtig gevoel en innerlijke onrust. Het bevordert tevens een goede nachtrust. Lupuline valt in dezelfde categorie rustgevers als valeriaan, skullcap en passiebloem.

Gebruik

Om thee te zetten: meng 150 ml. kokend water met 1 theelepel Lupuline. Omdat het poeder vrij bitter van smaak is kan het op smaak worden gebracht met wat honing. Gebruik ongeveer 0,5 gram voor 1 kop thee. Een theelepel is ongeveer 0,4 gram.

Fragen und Antworten meer

Lupuline (Humulus lupulus) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen