Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Ginseng (Panax ginseng)

53 Herbs of the Gods

€ 19,50 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 19,50 *
vanaf 3 € 18,33 *
vanaf 5 € 17,16 *
vanaf 10 € 15,99 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 53

Van de ginsengplant wordt alleen de wortel gebruikt. Deze wordt ook wel panax genoemd, wat 'allesgenezer' betekent.

In China wordt dit kruid al millennia lang gebruikt om bescherming te bieden tegen ouderdomsverschijnselen. Het verhoogt de vitaliteit, houdt jong en helpt bijzonder goed bij vermoeidheid.

Het kruid verhoogt de weerstand van het organisme en geeft het lichaam kracht en vitaliteit. Het ondersteunt eveneens de bijnieren, zodat men minder stressgevoelig is.

Volgens de Chinese kruidkunde is ginseng bijzonder geschikt voor bij een shock, waarbij het energiepeil sterk daalt. Ginseng is een middel dat gebruikt kan worden bij vermoeidheid als gevolg van buitengewone lichamelijke en geestelijke inspanningen. Het stimuleert het herinnerings-, concentratie- en reactievermogen.

Gebruik

Je kunt dagelijks een theelepeltje Ginseng oplossen in een drank. Dit geeft een algemeen versterkend, reinigend en weerstandsverhogend effect.

Om een warme drank te maken kook je 3 gram ginsengpoeder in water gedurende 5 tot 10 minuten; zeef het vervolgens; en het is klaar om te drinken. Je kunt er ook op kauwen en likeur van maken.

Ginseng is goed te combineren met Fo ti tien (Gotu Kola), om lichaam en geest weer in balans te brengen. Voor extra concentratie en helder denken kun je ginseng combineren met Ginkgo biloba of Guarana.

Waarschuwing

Overmatig gebruik kan leiden tot hoofdpijn. De maximale dagelijkse dosering die de literatuur aangeeft is 6 gram. Te hoge doseringen Ginseng kunnen leiden tot slapeloosheid, gespannen spieren en het vasthouden van vocht.

Links

Het artikel 'The nature of ginseng' geeft een overzicht van alle kennis over ginseng die door de eeuwen heen is opgedaan in het oude China en door westerse onderzoekers.

Fragen und Antworten meer

Ginseng (Panax ginseng) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen