SmartshopPaddo'sMagic truffelsAmanita muscaria

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Amanita muscaria

0 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

De beroemde rood-met-witte-stippen Vliegenzwam (Amanita muscaria)   komt algemeen voor in Noordwest Amerika, Europa, SiberiŽ en AziŽ. Je kunt hem daar vinden onder naaldbomen, berken en eiken.
Hij groeit of in zín eentje of in grote kringen (zgn. heksenkringen), in bossen en bosranden. Hij komt vaak voor in naaldbossen, in kuststreken en langs wegen waar naaldbomen zijn geplant.

De Vliegenzwam is historisch het meest wijdverbreide hallucinogeen ter wereld. Al duizenden jaren wordt het gebruikt door sjamanen, medicijnmannen en priesters in AziŽ, Afrika, Europa, Noord- en Midden-Amerika. Zij gebruikten hem voor religieuze doeleinden zoals het ontvangen van profetieŽn, het oproepen van geesten, communicatie met voorouders en het aanschouwelijk maken van een goddelijke onsterfelijkheid.

Er wordt beweerd dat de Vliegenzwam aan de wieg zou staan van vrijwel alle grote godsdiensten, en in symbolische vorm komt deze opvallend vaak voor in volksverhalen, sprookjes en alchemistische geschriften. De Amanita werd ook recreatief gebruikt, en krijgers (de Vikingen en Vedische AriŽrs) gebruikten het ter verhoging van hun moed in de strijd.

Het belangrijkste bestanddeel is muscimol, dit in tegenstelling tot de meeste andere hallucinogene paddenstoelen waarvan het actieve bestanddeel psilocybine en psilocine is. Deze stof wordt pas geactiveerd na het drogen van de paddenstoel!

Effecten

Het is niet eenvoudig om de Vliegenzwam te consumeren vanwege de onvoorspelbare werking ervan. De effecten kunnen hemels zijn, hels of juist helemaal afwezig blijven. Het gebeurt vaak dat je pas na een paar keer proberen de positieve effecten ervaart. Vanwege zijn onvoorspelbaarheid wordt deze paddestoel alleen aan gevorderde psychonauten aanbevolen, liefst nog met enige ervaring met Psilocybe paddestoelen.
De hele trip kan 5 tot 10 uur duren en begint na 30 minuten tot 2 uur. Veel tripervaringen vermelden misselijkheid en extreem zweten als eerste effecten. Vaak valt men voor een paar uur in slaap. Bij het wakker worden beginnen de hallucinaties pas. Waarschijnlijk zul je je dan heel energiek en extatisch voelen, maar een dromerige, euforieachtige toestand wordt ook vaak ervaren.

Gebruik


Poeder:
Meng je gewenste dosering met een paar kopjes water en laat het een uur sudderen op een zacht vuurtje. Drink eerst de helft van je dosering op een lege maag en wacht 2 uur op het verkregen effect. Als dat niet genoeg is kan je de helft nemen van wat er nog overgebleven is, en eventueel de andere helft na nog een uur. Voorzichtigheid is geboden omdat de werking onvoorspelbaar is.

Amanita kan ook verdampt worden in een vaporizer op 175įC tot 200įC (347įF tot 392įF).

Hele zwammen:
Breek 4 tot 7 gram van de gedroogde paddenstoel(en) in kleine stukjes (fijnmalen is niet nodig en zou van het eindresultaat een 'soep' maken in plaats van een 'thee').

Verhit een pan met daarin 250-350 ml water tot ongeveer 80 graden Celsius. Doe de stukjes paddenstoel, roer een halve minuut, doe dan de deksel erop en haal de pan van het vuur. Laat de thee 15 tot 30 minuten trekken, waarbij je een of twee keer roert.

Zeef dan de stukjes paddenstoel eruit, laat de overgebleven deeltjes naar de bodem zakken, en drink dan de thee.

Recyclen
De werkzame stoffen komen intact terecht in je urine. Sommige mensen zeggen dat deze urine net zo werkzaam is als de paddenstoel zelf, maar dan zonder de maagklachten en misselijkheid. Als je genoeg moed hebt kun je je urine na het consumeren van de paddenstoelen opdrinken (of ergens in opvangen voor later gebruik) om de werking te versterken en verlengen. Als je dit doet moet je voor het eten van de paddenstoelen je blaas legen.

Hoe doseer je de Amanita muscaria?

licht 1 - 5 gram
medium 5 - 10 gram
sterk 10 - 30 gram

Waarschuwing

Je kunt een fantastische en wonderbaarlijke ervaring beleven met de Amanita muscaria, maar er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden.

 1. Als je deze paddestoel voor het eerst eet, begin dan met een hele lichte dosis (een kleine tot middelgrote hoed).
  Hetzelfde geldt voor het poeder; begin met 1 tot 5 gram.
  Elke persoon kan heel verschillend reageren op deze paddestoel.
 2. De Amanita muscaria kan na inname een stevige misselijkheid veroorzaken. Dit verdwijnt geheel als de psychoactieve stoffen hun uitwerking beginnen te krijgen.
 3. Gebruik geen paddestoelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft, als je je depressief, angstig of verdrietig voelt. De Amanita muscaria versterkt je gevoelens.
 4. Combineer het gebruik van paddestoelen niet met andere psychoactieve stoffen (zoals alcohol) of medicijnen.
 5. Neem onder invloed van paddestoelen niet deel aan het verkeer.
 6. Zorg dat er een nuchter, liefst ervaren persoon in de buurt is om ongelukken te voorkomen.


Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen

Links

Op de site van Erowid kun je uitgebreide tripreports lezen van mensen die ervaring hebben met de Amanita muscaria.

Meer informatie over de Vliegenzwam is te vinden op www.amanita-muscaria.org.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Amanita muscaria

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.