SmartshopPaddo'sPaddo kweeksetsPaddo kweekset 'Ready-To-Grow'

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Paddo kweekset 'Ready-To-Grow'

193 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Kweek je eigen paddo's met de 'Ready-To-Grow' kweekset. Na 3 weken kunnen de eerste paddo's geoogst worden.

Deze kweekset bevat mycelium van de Psilocybe cubensis paddenstoel. Het mycelium in deze kit is ontwikkeld op een substraat van rogge met een laag vermiculiet erboven.

 • Geeft meerdere oogsten
 • Opbrengst: 400 - 600 g
 • Start tot oogst: 3 weken
 • Beschikbaar met de soorten: B+, Cambodia en Golden Teacher

Inhoud magic mushroom kweekset

Cultiveerbox (1200 cc) met gekoloniseerd substraat, kweekzak met luchtfilter en paperclips.

Ready to grow variaties

B+: heeft het potentieel om enorme paddestoelen te produceren die gemakkelijk 30 cm of groter kunnen worden.

Cambodia: Ontdekt in de buurt van de beroemde Angkor Wat tempel. Geschikt voor beginnende kwekers, gemakkelijk te kweken en levert voorspelbare opbrengsten op.

Golden Teacher: de naam komt van de goudkleurige hoeden en de leerzame ervaring die hij veroorzaakt. De eerste oogst zal middelgrote paddenstoelen produceren. In latere oogsten kunnen ze uitgroeien tot zeer grote, robuuste paddo's met dikke stengels.

Innervisions Kweeksets

Innervisions heeft ruim 15 jaar ervaring met het produceren van kweekmateriaal en -producten. Hieronder een overzicht van alle paddenstoelen kweeksets:

Paddo kweeksets Gebruiksgemak Onderhoud Oogst Bewatering
Ready-To-Grow 400-600 g 1 x per oogst
Easy 300-450 g 1 x per oogst
Master 1000 g 1 x per oogst
Basic 300-450 g Dagelijks

Houdbaarheid

Koel en donker bewaren (in de koelkast). Dit is een levend product met een beperkte houdbaarheid. We raden aan om deze kweekset bij ontvangst direct op te stellen, hij is namelijk echt "ready to grow"!

Paddo kweekset instructies

Let op: was elke keer voordat je de kit aanraakt je handen want paddo’s zijn erg gevoelig voor besmetting. Het is noodzakelijk schoon te werken.

Stap 1 - GROEIEN

Haal de kweekset, plastic hoes en paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset en spoel de deksel af onder stromend water. Berg het deksel goed op, want die zul je later weer kunnen gebruiken. De kweekset wordt geleverd met optimale vochtigheidsniveaus maar mocht hij er toch te droog uitzien kun je wat extra water op de binnenzak spuiten (optioneel). Als er condens op de binnenkant van de zak zit hoef je niets te doen.

Stap 2

Plaats de kweekset zonder deksel in de bijgevoegde plastic hoes. Schuif de opening van de hoes onder de bodem, met de microperforatie naar boven gericht. Sluit de opening van de hoes. Je hoeft je geen zorgen te maken over luchtcirculatie.

Stap 3

Na een week (soms iets langer) zul je de eerste kleine paddenstoeltjes zien. In dat geval zet je de hoes rechtop en laat je hem een klein stukje open staan, zodat het vocht een beetje kan verdampen. Geef de paddo’s geen water!

Het is nu tijd om de kweekset op een plek te zetten met genoeg daglicht en een temperatuur tussen de 18 °C en 28 °C. Plaats de kweekset NOOIT in direct zonlicht of op de verwarming of direct op een warmtematje. Hoewel paddo’s bij vrijwel iedere temperatuur boven de 15 °C groeien, is 23 °C de ideale temperatuur voor een optimale oogst.

Bij gebruik van een hittemat: als je een hittemat gebruikt plaats je de kweekset in deze fase boven de hittemat (bijvoorbeeld op twee potloden zodat er wat ruimte ontstaat tussen de kweekset en de mat.)

Let op: Zet de hittemat maximaal 2 dagen aan en zet hem hierna weer uit. Wanneer de knoppen zich na 5 tot 10 dagen ontwikkelen kun je de warmtemat weer aanzetten en de bovenkant van de zak openen zodat het vocht kan verdampen.

Optioneel: je kunt de zijkant van de kweekset met (zwart) ducttape afplakken. Dit zorgt ervoor dat de paddenstoelen allemaal netjes omhoog groeien.

Stap 4

Met deze kweekset heb je al vrij snel een eerste oogst. De eerste kopjes zijn al na een week te zien, al kunnen lage en hoge temperaturen het groeiproces wat vertragen.

Het moment van oogsten is heel belangrijk en is af te lezen aan de staat van de sporen. Als de sporen onder de hoedjes nog dicht zijn, maar dreigen te barsten of los te laten door de kracht van de hoedjes, is het tijd om te oogsten.

Blijf je paddenstoelen constant in de gaten houden. Als dit gebeurt met één of meerdere van je Paddo’s, oogsten! Twijfel niet als je onzeker bent. Als je een beetje te vroeg bent kun je ze ook al prima consumeren.

Wanneer je de lamellen oftewel de ribben aan de onderzijde van de het hoedje al kunt zien en ze zwart zijn (bedekt onder de sporen), ben je helaas te laat. Dit is een kwestie van leren en proberen. Als je te laat bent zijn ze nog steeds eetbaar alhoewel iets minder potent. De volgende vlucht kan nu helaas wel mislukken.

Als er na 10 dagen nog geen knoppen opstaan, kun je de cake (met schone handen) uit de plastic bak halen en even onder de kraan spoelen. Daarna recht op in de bak zetten. Gebruik je een hittemat dan kun je een beetje stressen door de hittemat 12 uur aan te zetten en dan weer uit. Zo gauw de paddenstoelen verschijnen kun je mat weer weer 2 dagen aan laten staan zoals in stap 3 is beschreven.

Stap 5 - OOGSTEN

Was zorgvuldig je handen. Pak een paddenstoel bij de basis, tussen je vingers, en pluk ze voorzichtig met een draaiende beweging los. Haal ze er allemaal uit, ook de wat kleinere paddenstoelen die zich ontwikkeld hebben in het substraat aan de zijkant van de kit, die zijn er beter met een pincet uit te halen. Als ze echt te klein zijn laat ze zitten want zodra je in de kit gaat graven kun je de boel besmetten. Pluk wel de kleine paddo’s die nog niet helemaal uitgegroeid zijn. Oogst alles wat je kunt plukken en vermijd aanraking met het mycelium, de witte substantie.

Stap 6 – DE VOLGENDE VLUCHT

Met deze kweekset kun je meerdere paddo-oogsten produceren. Vul de kit na de eerste oogst met schoon leidingwater om het proces te herstarten, dit staat bekend als een ‘cold shock’. Dit blaast nieuw leven in het mycelium en het zorgt ervoor dat er genoeg vocht aanwezig is om nieuwe paddo’s te laten groeien.

Stap 7

Plaats nu het deksel op de kweekset en laat de set 12 uur met rust. Open dan een hoekje van het deksel en giet het overtollige water af. Vanaf hier kun je opnieuw de instructies vanaf stap 1 volgen. Dit proces kan een aantal keer worden herhaald.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Combinatie aanbiedingen

Paddo kweekset 'Ready-To-Grow', Infrarood warmtemat,

Je voordeel: US$ 6,09
US$ 63,93 US$ 57,83

Paddo kweekset 'Ready-To-Grow', Infrarood warmtemat,

Je voordeel: US$ 6,09
US$ 63,93 US$ 57,83

Paddo kweekset 'Ready-To-Grow', Infrarood warmtemat,

Je voordeel: US$ 6,09
US$ 63,93 US$ 57,83

Reviews - Paddo kweekset 'Ready-To-Grow'

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

193 Reviews

Pros

 • Weinig kans op fouten (4)
 • makkelijk neerzeten (4)
 • Grote opbrengst (3)
 • Zťťr potente stoeltjes! {0_0} (2)
 • Resultaten zoals verwacht (1)

Cons

 • slechte opbrengst (2)
 • Can't think of any cons! (1)

Een beoordeling toevoegen

Pluspunten

Minpunten

jameel 2018-09-16

thanks very much, I'm very happy with the result.
If there was an opportunity to add photo here

thanks very much, I'm very happy with the result.
If there was an opportunity to add photo here

Lees verder Toon minder
 • Clear and easy instructions.
 • Easy set everything up.
 • First flush within 2 weeks.

Rick 2018-09-06

Jaren geleden een vergelijkbare kit gehad met hele goede resultaten. Nu opnieuw geprobeerd en viel enorm tegen. De paddestoelen groeien veel aan de zijkanten waardoor ze niet omhoog komen en vast blijven zitten.

De eerste oogst was okay, de tweede waren er vier, de derde nog maar…

Jaren geleden een vergelijkbare kit gehad met hele goede resultaten. Nu opnieuw geprobeerd en viel enorm tegen. De paddestoelen groeien veel aan de zijkanten waardoor ze niet omhoog komen en vast blijven zitten.

De eerste oogst was okay, de tweede waren er vier, de derde nog maar ťťn.

Kan het niet aanraden.

Lees verder Toon minder

whybe 2018-08-13

With 4 Cambodian grow kits I had an average yield of 502 gram after 4 to 5 harvests per kit. Great stuff, fresh is best. I also dry them in the oven at 40 C, bag them and freeze them for later use.

 • Weinig kans op fouten

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.