Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Ololiuqui (Rivea corymbosa) zaden

5094 Seeds of the Gods

€ 4,95 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 4,95 *
vanaf 3 € 4,65 *
vanaf 5 € 4,36 *
vanaf 10 € 4,06 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 5094

Rivea corymbosa (ook wel Turbina corymbosa genoemd), behoort tot de familie van de morning glory planten, die van origine voorkomen in Latijns-Amerika van Mexico tot Noord-Peru, in het zuiden en ook nog op andere plaatsen. De zaden groeien uit tot een blijvende klimplant met witte bloemen, die vaak als sierplant wordt gebruikt.

Ololiuqui valt onder de LSA zaden, wat betekent dat het overeenkomsten met LSD vertoont, zowel in chemische structuur als in werking.

Lange tijd beschikte alleen de inheemse bevolking van Mexico over kennis van het gebruik van ololiuqui. In deze omgeving werden de zaden meer gebruikt dan welk ander hallucinogeen dan ook. Ook tegenwoordig nog kun je in bijvoorbeeld vrijwel ieder dorp in Oaxaca zien dat de inwoners gebruik maken van ololiuqui om antwoorden en hulp van 'bovenaf' te krijgen. De zaden worden voor psychedelische doeleinden gebruikt door Azteekse priesters om zo te communiceren met de goden. De zaden worden ook als traditioneel geneesmiddel gebruikt in Mexico. Er werd van gezegd dat het voor wonderen zorgde, mits op de juiste manier gebruikt.

Albert Hofmann in 'LSD, my problem child': "Het onderzoek naar ololiuqui maakte, wat betreft mijn werk op het gebied van hallucinogenen, mijn cirkel mooi rond. Mijn werk vormde sindsdien een volledige cirkel, je zou kunnen zeggen een magische cirkel. Het startpunt was het onderzoek naar de vorming van lysergische amidezuren (LSA) van de van nature voorkomende ergot alkaloïdesoort ergobasin. Dit leidde tot de synthese van lysergisch diethyladmidezuur, LSD. Het werken met de hallucinogene substantie LSD leidde tot onderzoek naar de hallucinogene paddenstoel teonanacatl, waarvan de actieve bestanddelen psilocybine en psilocine zijn geïsoleerd. Het onderzoeken van deze Mexicaanse magische drug, bracht mij ertoe een tweede Mexicaanse magische drug te gaan bestuderen, ololiuqui. In ololiuqui werden opnieuw lysergische amidezuren waaronder ergobasin aangeduid als de hallucinogene stoffen, en hiermee was de magische cirkel rond."

Ololiuquizaden effect

Ololiuqui produceert geen directe hallucinaties zoals LSD of paddenstoelen dat kunnen, echter de trip is te vergelijken met de hypnotische staat die morning glory teweeg brengt. De inheemse Mexicanen spreken van krachtige visioenen, zelfs bij lage doseringen. Mogelijk heeft dit te maken met de culturele omstandigheden; de riten, ceremoniën en sjamanistische begeleiding.

Het belangrijkste psychoactieve bestanddeel is ergine. Aangetoond is dat dit een droomachtige trance geeft of zelfs een lichte slaaptoestand met visioenen.

Ololiuqui - gebruik

De traditionele, en meest geschikte, bereidingswijze is de zaden vermalen, of fijnkauwen, en in een halve kop water laten zacht laten worden. Dit geheel dient te worden opgedronken.

De traditionele dosering is vastgesteld op 14 tot 22 zaden (R. Gordon Wasson, 'Ololiuhqui and the other hallucinogens of Mexico' in 'Homenaje a Roberto J. Weitlaner'. 1971). Er zijn echter onderzoeken geweest waarbij deze hoeveelheden op westerlingen geen effect hadden en er 60 - 100 zaden ingenomen moesten worden. Hogere doseringen leiden slechts tot overgeven en andere ongewenste neveneffecten.

Waarschuwing

Bestuur geen voertuigen, geen deelname aan het verkeer. Gebruik geen ololiuquizaadjes als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Personen die zich depressief, bang of verdrietig voelen worden afgeraden om producten als ololiuqui te gebruiken.

Personen met schizofrenie in de familie moeten erg voorzichtig zijn met het gebruik van deze zaadjes, omdat het psychische problemen kan veroorzaken.

Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen

Links

Deze informatie is grotendeels gebaseerd op het Turbina corymbosa hoofdstuk in The Encyclopedia of Psychoactive Plants, Christian Rätsch, 2005: 513 -518.

Fragen und Antworten meer

Ololiuqui (Rivea corymbosa) zaden Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen