SmartshopCactussen Peruvian torch (Echinopsis peruviana)

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Peruvian torch (Echinopsis peruviana)

63 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Deze cactus uit de Trichocereus familie is beter bekend als Peruvian torch, of Echinopsis peruviana (syn. Trichocereus peruvianus). Deze cactus werd eeuwen geleden al als religieus sacrament gebruikt door enkele inheemse stammen in Noord-Peru. Mogelijk is dit de meest krachtige en magische soort van de Echinopsis oftewel de San Pedro familie. De stekels van deze cactus zijn bruin, maar kleuren grijs wanneer de cactus ouder wordt.

Peruvian torch cactus kweken

De Echinopsis peruviana groeit snel en eenvoudig en kan vanuit zaad gekweekt worden. Hij doet veel concessies als het gaat om ideale groei omstandigheden, waardoor ook een beginnende kweker goed met deze soort uit de voeten kan.

Onder normale omstandigheden kan de cactus 30 cm per jaar groeien. In de zomer kan hij veel licht gebruiken; een paar uur direct zonlicht en de rest van de dag indirect zonlicht is perfect. Wanneer de wortels volgroeid zijn heeft de Peruvian torch nog slechts af en toe wat water nodig. Het is dus goed mogelijk om dit stekje te poten en te laten uitgroeien tot een veel grotere. Standaard cactus potgrond is hiervoor prima.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Peruvian torch (Echinopsis peruviana)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

stinky 2016-05-10

Let your cutting dry in the shade for a month before putting it in a sandy cactus soil. Never soak it, mold is hard to get rid of. Keep it away from pets and wildlife, they'll poke their eyes out on it, a sunny balcony is ideal.

Kevin 2014-05-24

Beste Azarius!

Vorige week heb ik een Peruvian Torch, de Peyote, en een Iboga stekje bij jullie gekocht. En alles is in uitstekende staat aan gekomen.

Maar op de top van mijn PT zat 'n klein zwart vlekje wat ik weg sneed omdat ik…

Beste Azarius!

Vorige week heb ik een Peruvian Torch, de Peyote, en een Iboga stekje bij jullie gekocht. En alles is in uitstekende staat aan gekomen.

Maar op de top van mijn PT zat 'n klein zwart vlekje wat ik weg sneed omdat ik er vanuit ging dat de cactus zich dan weer zou herstellen. Echter is de vlek terug gekomen en heeft zich erg uitgebreid, tot mijn zorgen. Ik heb het nu een week aangekeken in de hoop dat het zal herstellen, wat niet gebeurt.

Ik heb er foto's van in mijn mail staan. Zouden jullie contact met me op kunnen nemen?

Vriendelijke groetjes Kevin.

[ Azarius: Voor klantenservice vragen graag ons contactformulier gebruiken, dan kunnen we je vaak sneller helpen. Er wordt in ieder geval contact met je opgenomen vanwege bovenstaande.]

Lees verder Toon minder

Bram 2012-10-20

Hele mooie cactus! Mooier qua kleur als op de foto vind, en dikker als ik had verwacht, mijn complimenten!

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.