Alsem (Artemisia absinthium) levende plant

0 Reviews

Niet op voorraad

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

Artemisia absinthium of Absint-alsem komt voor in gematigde streken van Europa, AziŽ en Noord-Afrika en kan 120 cm lang worden. Alsem is een bitter smakende, stengelachtige plant met grijsgroene blaadjes en gele bloemetjes.

In 1792 werd absint, gemaakt van onder andere alsem, uitgevonden door een Franse dokter. Het was bedoeld als geneesmiddel, maar werd een volksdrank. Veel kunstenaars hebben zich in hun werk laten beÔnvloeden door absint. Eerst had de drank de bijnaam 'de groene fee'. Later kreeg het benamingen als 'de pest' en 'de koningin der vergiften.

Artemisia absinthium plant - gebruik

De plant wordt geleverd in een kleine plastic pot met aarde met voldoende voeding om 3 weken zonder water te kunnen, maar we raden aan om het direct na binnenkomst over te potten en water te geven. Je kunt het buiten in de tuin plaatsen of in een grotere pot op het balkon. Eind lente / begin zomer is de ideale tijd om het buiten te zetten, hoewel het ook het hele jaar door binnen kan staan.

Het product kan afwijken van de afbeelding. Artemisia Absinthium versturen wij in Ďruststandí waardoor bladvorming ontbreekt. Zodra je de plant thuis ontvangt en bewaterd leeft deze binnen enkele dagen weer op.

Alsem - effecten

Alsem is een psychische stimulant. Het effect van is alsem licht verdovend en het geeft een vreedzaam en geruststellend gevoel. In combinatie met alcohol of in grote hoeveelheden kunnen ook hallucinaties optreden. Alsem is geschikt om thee van te zetten, deze thee heeft een gunstige invloed tijdens het herstel na ziekte. Ook verhoogt alsem in kleine doses de eetlust.

Toon alles Toon minder

Verzendrestricties

Reviews - Alsem (Artemisia absinthium) levende plant

Een beoordeling toevoegen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.