Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Rose of Jericho

3702 Herbs of the Gods

Dit product is momenteel niet beschikbaar!
€ 2,50 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 2,50 *
vanaf 3 € 2,35 *
vanaf 5 € 2,20 *
vanaf 10 € 2,05 *

Niet op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 3702
De roos van Jericho (Selaginella pilifera, doradilla bloem), is een woestijnvaren die van nature voorkomt in het Midden-Oosten en Centraal-Amerika. Deze ‘roos’ kan lange periodes in woestijngebieden zoals een normale plant groeien en zich voortplanten, totdat zijn omgeving niet langer zijn voortbestaan kan waarborgen. Als de bloemen en bladeren dood en afgevallen zijn, en de plant al zijn vocht verloren heeft, krullen de dorre takken naar binnen en vormen een ronde bal. De wortels trekken zich terug uit de aarde en de plant laat zich door de woestijnwind voort blazen, totdat het op een dag een vochtige plek gevonden heeft waar het verder kan groeien. De bal ontvouwt zich, spreidt zich uit en werpt zijn zaden af, die zich ontkiemen. Als de jonge plantjes eenmaal water hebben gekregen zullen ze snel in de knop schieten.

Zelfs na 50 jaar zonder water kan de plant weer tot leven komen. Niet voor niets wordt hij dinosaurusplant genoemd!

Effecten

De roos van Jericho wordt in Mexico verkocht als diureticum. Het wordt ook gebruikt in voodoo rituelen en Cubaanse santeria om liefde, geluk en geld te genereren. Er wordt gezegd dat de plant negatieve energie absorbeert als men hem op het lichaam draagt.

Gebruik

Een volledig uitgedroogde roos van Jericho zal opnieuw groeien wanneer je hem in water plaatst. De natuurlijke groene kleur komt terug en de varen wordt weer een levend organisme. Plaats de roos in een schoteltje of kom voor 3 dagen of langer totdat hij groen wordt en open gaat. Het water moet vaak ververst worden. Laat de plant weer compleet uitdrogen nadat deze een week groen en levend is geweest. Dit proces kan keer op keer herhaald worden.

Indien de plant last krijgt van schimmel kun je bij tuincentra een antischimmelmiddel kopen (bijvoorbeeld van Bayer Garden), er enkele druppels van oplossen in een halve liter water, en de roos hier in leggen en mee besprenkelen.

Fragen und Antworten meer

Rose of Jericho Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen

Eigenschappen