Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Peruvian torch (Echinopsis peruviana) cuzcoensis

14933 CactusWereld

Dit product is momenteel niet beschikbaar!
vanaf € 8,50 *

Niet op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 14933

De Cuzcoensis cactus (Echinopsis peruviana) behoort tot dezelfde soort cactussen als de San Pedro en Bolivian Torch en lijkt er zo op dat ze vaak door de war worden gehaald, zelfs door cacti-kenners.

Deze variëteit van de Peruvian Torch is vernoemd naar de stad Cuzco, Peru, waar hij voor het eerst werd geïdentificeerd. Net als de bekendere San Pedro (E. pachanoi) heeft de Cuzcoensis een lange geschiedenis van sjamanistisch gebruik.

Deze cactus is een zeldzaam blauwgroen en zuilvormig exemplaar met lange, geribde zuilen en stekels tot 3 cm lang. Hij kan tot 6 meter hoog worden en krijgt wit geurende bloemen.

Let op: dit stuk wordt zonder pot of aarde verzonden.


Cultivatie van Echinopsis peruviana cuzcoensis

Deze cactus is gemakkelijk te kweken en gedijt zowel in droge als vochtige gebieden. In een vochtig en warm klimaat, zal hij snel groeien wanneer hijdagelijks wordt bewaterd. Omdat de cactus oorspronkelijk werd aangetroffen op regenrijke hoogten in Peru, is hij gewend aan grotere hoeveelheden water dan zijn woestijnachtige familie.

Tegelijkertijd is de cactus vrij vergevingsgezind en kan hij enkele weken zonder water en tot een temperatuur van 10°C overleven. De standaard cactusgrond die je bij je plaatselijke tuincentrum vindt, zal het perfect doen. De ideale locatie voor deze stek is een heldere plek, waar hij overdag veel zonlicht krijgt. Droog houden in de winter.

Fragen und Antworten meer

Peruvian torch (Echinopsis peruviana) cuzcoensis Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen
Klantbeoordelingen voor "Peruvian torch (Echinopsis peruviana) cuzcoensis"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Eigenschappen