Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Cactus macrogonus (Echinopsis macrogona)

14886 CactusWereld

Dit product is momenteel niet beschikbaar!
vanaf € 8,50 *

Niet op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 14886

De Cactus macrogonus (ook wel Echinopsis macrogona of Trichocereus macrogonus) is een zeldzame cactus uit de Trichocereus familie, nauw verwant aan de Peruvian torch en de San Pedro. Deze cacti worden vaak gebruikt in sjamanistische rituelen vanwege hun krachtige, ‘magische’ effecten. Qua uiterlijk lijkt hij het meest op de Peruvian torch; langwerpig, met een blauwgroene stam. De stekels van deze cactus zijn bruin, maar kleuren grijs wanneer de cactus ouder wordt. Hij kan tot wel twee tot drie meter lang worden en produceert witte bloemen als hij bloeit.

Cactus Macrogona kweken

Het kweken van de echinopsis macrogona is te vergelijken met dat van de Peruviaanse toorts. De cactus Macrogona groeit snel en eenvoudig en kan vanuit zaad gekweekt worden. Het is een sterke, stevige cactus en heeft qua groeiomstandigheden niet veel nodig. Hierdoor kunnen beginnende kwekers ook goed met deze soort uit de voeten.

Onder normale omstandigheden kan de Echinopsis magrona 30 cm per jaar groeien. In de zomer kan hij veel licht gebruiken; een paar uur direct zonlicht en de rest van de dag indirect zonlicht is perfect. Wanneer de wortels volgroeid zijn heeft de Peruvian torch nog slechts af en toe wat water nodig. Het is dus goed mogelijk om dit stekje te poten en te laten uitgroeien tot een veel grotere. Standaard cactus potgrond is hiervoor prima.

Onze cacti zijn gekweekt in een kas en niet uit de natuurlijke omgeving geplukt, waar ze helaas vrij zeldzaam zijn geworden.

Fragen und Antworten meer

Cactus macrogonus (Echinopsis macrogona) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen
Klantbeoordelingen voor "Cactus macrogonus (Echinopsis macrogona)"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Eigenschappen