Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Storz & Bickel

Kratom Maleisië (Mitragyna speciosa)

6375 Herbs of the Gods

vanaf € 6,50 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 6375

Kratom (Mitragyna speciosa) komt van oorsprong uit de regenwouden in Zuidoost-Azië. Het is een grote boom die wel vijftien meter hoog kan worden met gele bloemen. Het blad bevat meer dan 25 alkaloïden, waarvan mitragynine de belangrijkste is. Kratom wordt door Aziaten beschouwd als een lichte stimulant (vergelijkbaar met koffie, nicotine en betelnoot).

In Azië wordt de boom ook wel krathom, ithang, kakuam of thom genoemd. Het blad werd traditioneel in vele Oosterse gerechten verwerkt tot dat het in Thailand verboden werd.

In sommige delen van Azië wordt kratom ook gebruikt als seksuele stimulant; om de duur van seks te verlengen.

Effecten

De effecten van kratom bladeren uit Maleisië zijn vrijwel identiek aan Balinese kratom. Na 5 tot 10 minuten zijn vaak de eerste effecten merkbaar en deze kunnen enkele uren aanhouden.

Het effect is zowel stimulerend als ontspannend. Volgens sommige bronnen is Maleisische kratom (net als Balinese kratom) in lagere doseringen stimulerend en euforisch, terwijl het in hoge doseringen een ontspannende werking heeft.

De voornaamste effecten zijn dromerigheid en gevoelens van euforie. Hele hoge doseringen kunnen langdurige slaap veroorzaken.

Gebruik

Kratombladeren worden meestal gekauwd. Ze kunnen ook vermalen gegeten worden. Er wordt ook vaak thee van gezet. Een gemiddelde dosering ligt tussen de 3 - 5 gram (afhankelijk van de sterkte van de bladeren).

Azarius verkoopt ook verpoederde kratom. Poeder is gemakkelijk in gebruik. Op te lossen in sapjes en water maar ook eenvoudig te mixen met iets lekkers als honing of een milkshake.

Waarschuwing

Wij raden u af om onder invloed van kratom auto te rijden of andere activiteiten te ondernemen die volle aandacht vereisen.
Het gebruik van kratom in hoge doseringen kan tot milde gewenning leiden. Bijwerkingen zijn een droge mond, afname van de eetlust en constipatie. Langdurig gebruik kan leiden tot gewichtsverlies, slapeloosheid en huidverkleuringen, voornamelijk in de wangen.
Niet combineren met MAO-remmers.

Links

Voor meer informatie over deze bijzondere plant kun je kijken op http://www.mitragyna.com

Fragen und Antworten meer

Kratom Maleisië (Mitragyna speciosa) Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen