SmartshopKruidenPsychedelicYopo (Anadenanthera peregrina) zaden

Read more about why it takes us longer to answer your mails.

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Yopo (Anadenanthera peregrina) zaden

92 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Yopo, Anadenanthera peregrina en Piptadenia peregrina zijn verschillende namen voor dezelfde plant, die een rijke etnobotanische geschiedenis heeft. Het gebruik van yopo, vaak verward met cebil, is goed gedocumenteerd en betreft op z'n minst 55 inheemse stammen.

Het snuifsel dat ze maken van de zaden heet cohoba, wat in rituele context is gebruikt in BraziliŽ, Chili, Colombia, Peru, HaÔti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Er zijn veel kunstobjecten gevonden, en ook veel voorwerpen die voor de toediening zijn, waarvan de lange buis, die gebruikt wordt om de cohoba in het neusgat van een ander te blazen, het bekendst is.

Meer informatie over het Azarius Test Team.

Trip effecten van Yopo zaden

Merk op dat gebruikers-ervaringen van zowel yopo als cebil slechts zelden precies en correct zijn in het beschrijven van hun ingrediŽnten. Veel mensen zijn zich niet bewust van de verschillen in chemie van de zaden van de twee verschillende soorten.

Alhoewel yopo oraal of soms zelfs rectaal wordt toegediend, gebruiken de meeste mensen het parenteraal (via de neus). Wanneer het gesnoven wordt veroorzaakt yopo een zware druk op het lichaam bij de meeste gebruikers. Duizeligheid, overgeven en hoofdpijn zijn veelvoorkomend, vooral met doseringen van meer dan 3 zaden. Veel gebruikers geven aan een droomachtige toestand te bereiken, of een psychedelische ervaring te krijgen. Het duurt ongeveer 15 minuten, met nog wat lichte effecten die zo'n 2 tot 3 kwartier aanhouden.

Voorbereiden van de Yopo zaadjes

Om door het lichaam te worden opgenomen moeten de zaden voor gebruik bewerkt worden:

 • gebruik 1 tot 4 zaden per persoon
 • verhit zaden op een lage vlam totdat ze open barsten
 • haal het binnenste deel van het zaad er uit
 • gooi de schil weg
 • verhit het binnenste deel van het zaad op een lage vlam
 • stop met verhitten als de zaden hard en korrelig worden
 • maal de zaden met een koffiemolen of vijzel
 • meng 2 delen zaad, 1 deel calcium hydroxide en 1 deel bakpoeder
 • voeg een paar druppels water toe om een deeg te maken
 • meng goed en verwarm totdat het materiaal opdroogt
 • vermaal met een vijzel of koffiemolen het droge materiaal tot een fijn poeder

Wanneer verse zaden zo'n 20 tot 30 minuten verhit worden, zwellen ze op en poffen dan. Een kleine pan met een deksel is ideaal. Nadat de zaden poffen, verwijder je het buitenste deel van de zaden.

Het binnenste deel van het zaad wordt dan tot een poeder vermalen en gemengd met calcium hydroxide en bakpoeder. Een kleine hoeveelheid water wordt aan het mengsel toegevoegd om een pasta te maken.

Meng de pasta goed en doe het dan in een pan op een lage vlam om het water uit de pasta te verdampen. Als de pasta een poeder geworden is, gebruik dan een vijzel of koffiemolen om het mengsel te vermalen tot een fijn poeder dat gesnoven kan worden.

De reden waarom cebil of yopo snuifsel soms door iemand anders in de neus wordt geblazen, is dat het niet aangenaam aanvoelt. Een assistent kan een grotere hoeveelheid van het middel in de neusholte blazen dan de gebruiker zelf op zou kunnen snuiven.

Je kunt je eigen inhalatiebuis maken met een holle plantenstengel of andere dunne buis. Als men zich over de neusirritatie en misselijkheid heen kan zetten, geeft Yopo meestal een prettige ervaring.

Probeer allereerst een hoeveelheid poeder die overeenkomt met ongeveer ťťn zaad en kijk hoe dat bevalt. Zorg dat er een nuchtere sitter in de buurt is. Inname van drie tot vier zaden geeft een stimulerend effect van twintig tot veertig minuten, gevolgd door een kalme periode waarin meestal de hallucinaties ervaren worden.

Doseringen van 3 tot 5 zaden blijken een psychedelische uitwerking te hebben bij veel gebruikers. Doseringen van meer dan 5 zaden zijn erg hoog en ongemakkelijk voor de meesten. 1 zakje bevat ongeveer 40 tot 50 zaden.

Waarschuwing

Dit is ťťn van de meer experimentele kruiden die verkrijgbaar zijn, lees daarom het artikel Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen voordat je dit product gebruikt.

Links

Op de site van Erowid kan je veel informatie vinden over het gebruik van yopo, waaronder tripreports van mensen die hier ervaring mee hebben.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Yopo (Anadenanthera peregrina) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Shura 2018-09-15

Eerste ervaring met yopo:
2 personen, avond, woonkamer setting.

Bereiding
De bereiding is een leuk en ontspannen klusje. Rustig de zaadjes poffen op laag vuur, vervolgens het 'pellen' (wat overigens wel een lastig klusje kan zijn) en malen. Aangezien hier wordt aangegeven om de…

Eerste ervaring met yopo:
2 personen, avond, woonkamer setting.

Bereiding
De bereiding is een leuk en ontspannen klusje. Rustig de zaadjes poffen op laag vuur, vervolgens het 'pellen' (wat overigens wel een lastig klusje kan zijn) en malen. Aangezien hier wordt aangegeven om de gemalen zaadjes in een verhouding 2:1:1 met Ca(OH)2 en bakpoeder te mengen, maar op andere plaatsen ook een 5:1 verhouding is aangeraden, heb ik gekozen voor de middenweg van 3:1:1. Na het mengen tot een papje met wat schepjes water, het opnieuw verhitten en verkruimelen was het goedje gereed.

Dosering/inname
Aangezien alle 30 zaadjes gebruikt zijn in de bereiding, en we rekening hebben gehouden met wat verliezen tijdens het pellen en malen, hebben we de totale hoeveelheid uitgestreken in 5 gelijke lijnen om een dosering van 5-6 zaden per lijn te bereiken.
Je schrikt een beetje van de enorme berg poeder die je op een of andere manier weg moet zien te werken.
Het plan was om per neusgat een halve lijn te consumeren. Echter was het snuiven zo pijnlijk dat wij beiden na inname via ťťn neusgat ons er even niet toe konden zetten om te rest op te maken. De uiteindelijke dosering zal dus ongeveer 3 zaden zijn geweest.
Huilen uit ťťn oog, hoesten en een pijnlijke neus was redelijk onvermijdelijk.
(mocht ik dit ooit nog eens doen, dan raad ik zeker aan om de hoeveelheid kalk nog verder te beperken!).

Effecten
Initieel merk je vooral even de effecten van het weg snuiven van zo'n enorme berg poeder, opgelaten en wakker door de prikkels.
Daarna zijn we rustig gaan zitten. Het eerste wat we merkten was een flinke misselijkheid (waarschijnlijk doordat er enigszins delen van het snuifsel in je maag terecht komt door de hoeveelheid).
De misselijkheid bleef de eerste 10 minuten toenemen en bleef verder tijdens de hele ervaring aanwezig.
ongeveer 2 minuten na inname konden wij beiden een zwaar gevoel op ons hoofd voelen, maar dit was niet te vervelend, gewoon aanwezig.
Na 5 minuten merk je duidelijk iets, maar het is nog ondefinieerbaar, vergelijkbaar met je waarnemen na de consumptie van alcohol.
Na ongeveer 7 minuten moesten wij beiden ineens het toilet bezoeken (terwijl ons eerdere dag ritme en maaltijden totaal verschillend was), dus mogelijk een mild laxerende merking??

Tijdens dit toilet bezoek merkte ik dat de betegelde muren redelijk aan het bewegen waren en ik zag wat patroontjes in de vloer naar voren komen. Interessant, maar niet heel fijn.

Eenmaal herenigd in de woonkamer voelde we ons beiden onaangenaam/ongemakkelijk. Visuele effecten leken telkens te beginnen, maar zetten nťt niet door. Het bleef bij wat desoriŽnterende vorm veranderingen van grote meubels. Het voelde vooral heel vaag, bijna dronken, maar dan anders.
Misselijkheid was nog steeds aanwezig, ledematen voelen wat futloos met een raar gevoel in de botten van je handen (zoals wel eens wordt ervaren tijdens griep). Ik heb zelf ook enorm gezweet sinds de 10 minuten gepasseerd waren, in de laatste 10 minuten had ik het tegelijk ook wat koud (koudzweet?).
Tijdens de ervaring hoopten we allebei dat het snel weer over zou zijn, fijn was het namelijk niet. Toen het eenmaal voorbij was (20 tot 25 minuten --> 30 min) voelde dat wel als een opluchting.
Een van ons was vermoeid en ging erna direct slapen, de ander na enkelen uren. Er zijn geen effecten van een nasleep waargenomen.

Het mooist aan deze ervaring is misschien wel het 'gezuiverde' gevoel wat je kan ervaren wanneer het voorbij is. Alsof je iets hebt doorstaan, van alles hebt uitgezweet, en weer terug bent bij jezelf.

Ik zal dit niet snel nog eens proberen, maar het was interessant om mee te maken, en het bereiden geeft wel een leuke 'tribal' sfeer aan het geheel.

Lees verder Toon minder

sik_aura 2017-04-14

Tip om de zaden te laten uitkomen voor je eigen boom : Laat ze eerst even weken in water. Ik heb het met 3 geprobeerd. 2 er van zijn nu aan het groeien.

Hein 2016-06-25

Gisteren voor de 3e maal yopo gebruikt, echter in plaats van de 2 zaden 4-5 zaden gesnoven.
Ik wist dat het steekt in je hoofd, maar gelukkig kan ik met dit soort dingen goed omgaan en liet het over me heen komen. Wel een gore zooi, je zit de…

Gisteren voor de 3e maal yopo gebruikt, echter in plaats van de 2 zaden 4-5 zaden gesnoven.
Ik wist dat het steekt in je hoofd, maar gelukkig kan ik met dit soort dingen goed omgaan en liet het over me heen komen. Wel een gore zooi, je zit de hele tijd die zooi uit te spugen. (grootste nadeel ;-) )
Na een rood hoofd, begon me hele lichaam te tintelen en was het net of alles wat ik zag trilde, net allemaal kleine kegeltjes maar wel over het hele gezichtsveld.
Deze trillingen gingen al heel snel over in wat ik maar bewegende mandela's noem.
Dit besloeg mijn gehele blikveld, dus alles en iedereen zag ik door mandela's.
Net of er een lens tussen mij en mijn omgeving was geschoven en die lens bevatte allerlei mandela's en lichtflitsen. Had ook af en toe last van spasmen, hele vreemde spiertrekjes. Dit voelde een beetje raar.
Ik ben binnen gaan zitten en concentreerde mij op een raam waar de zon op stond en hiervoor stond een leuke audioinstallatie, door het lichtval van achteren zag het er heel spacey uit. Alles bewoog en de kleuren zijn zoooo mooi, waanzinnig gewoon.
Ook erg fijn is de ervaring dat je gedachten afnemen, ik ben nogal een denker en deze stond op een fijne manier stil.
Al met al ga ik de volgende keer het anders doen, dan zal ik me geheel in een donkere kamer afsluiten en mijn ogen de hele tijd dicht doen.
Gave ervaring, denk niet dat het voor iedereen is, je moet je er wel aan overgeven.

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.