SmartshopKruidenPsychedelicChacruna (Psychotria viridis)

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 1 gratis zaadje | Shop wietzaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Chacruna (Psychotria viridis)

13 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Psychotria viridis, ook bekend als sami ruca en chacruna, behoort tot de Rubiaceae (koffiefamilie). De bladeren van P. viridis bevat een hoge hoeveelheid psychedelische tryptamines, en staat het beste bekend als sjamanistisch, genezend additief in traditionele ayahuasca in het Amazone-bassin. Het is tevens de plant die de Santo Daime en UDV gebruiken in hun sacramenten (respectievelijk daime en vegetal/hoasca).

Effecten chacruna

P. viridis wordt vandaag de dag nog steeds voornamelijk gebruikt om ayahuasca te maken, wat een psychedelische infusie is. De effecten kunnen het beste omschreven worden als een fysieke en mentale zuivering, met tegelijkertijd een 4 uur lange verbinding met het onwaarneembare.

De intensiteit van deze trip hangt af van veel factoren; de meeste gebruikers moeten eerst wat ervaring opbouwen en daarom zijn de effecten in het begin nog niet zo sterk. De meesten zullen een ervaring hebben die vergelijkbaar is met een lage dosis psilocybine paddenstoelen of LSD. Ook kunnen er maagkrampen optreden gedurende de eerste twee uur.

Wanneer de effecten wel sterk aanwezig zijn, zullen de meeste mensen een drastische verandering merken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Ook vindt er vaak transportatie van de zintuigen naar een andere dimensie plaats. Ayahuasca staat bekend om sterke visioenen van zowel de zonnige kant als de schaduwzijde. De visioenen vertellen verhalen over de gebruiker en al het andere in het universum. Veel mensen krijgen echter geen visioenen; zij ervaren ayahuasca via andere zintuigen. Velen krijgen ook last van diarree en moeten overgeven.

Gebruik

Onderschat niet hoe overweldigend de ervaring kan zijn en begin altijd met een lage dosering als je nog niet met ayahuasca bekend bent. In de meeste recepten is 25 gram een lage dosering, 50 een normale, en 75 een hoge dosering.

Als je het brouwsel nog niet eerder zelf gemaakt heb, weet dan dat het bij bijna niemand de eerste keer al een succes is. Voor de meesten is het maken van een goede ayahuasca het resultaat van veel proberen en jaren ervaring. Je kan het beste in boeken en op internet (zie links beneden) kijken hoe je ayahuasca zoal kan maken, en een recept uitkiezen.

Voor ayahuasca wordt chacruna meestal in water gekookt. Afhankelijk van de methode van de brouwer duurt het koken tussen een uur en een dag. Soms wordt er B. caapi of een andere plant aan dezelfde pan toegevoegd, en soms heeft het z'n eigen pan. Gebruikelijke kooktijden zijn tussen de 4 en 12 uur in totaal. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen ze samen. Soms worden zuurteregelaars als azijn of citroensap toegevoegd om het extraheren te versnellen.

In ieder geval wordt de resulterende vloeistof ingekookt tot een kleine drinkbare hoeveelheid, en vervolgens gedronken op een lege maag.

Er zijn mensen die deze plant extraheren. Het extract wordt dan als wierook gebruikt, die een psychedelische ervaring veroorzaakt van ongeveer een kwartier die elementen bevat van een ayahuasca-ervaring. Voornamelijk aanwezig zijn de drastische verandering in interpretatie van de werkelijkheid en transportatie van alle zintuigen naar een andere dimensie.

Ingrediënten

Wij verkopen de hele bladeren van P. viridis. Dit deel van de plant bevat 0.1 tot 0.61% N,N-DMT, samen met sporen van MMT en MTHC. Het DMT-gehalte is meestal rond de 0.3% (Raetsch 2005).

Waarschuwing

Wees bij het maken van ayahuasca bewust van het feit dat je chacruna in combinatie met een MAO-remmer gebruikt, zoals B. caapi (of P. harmala). MAO-remmers kunnen zeer gevaarlijk zijn wanneer je ze combineert met bepaalde etenswaren of andere psychoactieve stoffen of medicijnen die op zichzelf niet schadelijk zijn.

Bekijk onze MAO-remmer pagina voor meer details!

Gebruik geen ayahuasca wanneer je alleen bent. Wees ervan bewust dat het in het verleden veilig gebruikt werd in rituele omstandigheden onder begeleiding van getrainde sjamanen.

Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen

Links

Plot55 on Ayahuasca

Erowids Ayahuasca Vault

Biopark on Ayahuasca

Uit je bol (Nederlands)

Salvialight.com

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Chacruna (Psychotria viridis)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

13 Reviews

Pros

  • falcom (1)

Cons

  • falcom (2)

Een beoordeling toevoegen

Pluspunten

Minpunten

michael 2017-08-15

to meditate more better

  • falcom
  • falcom

Roeland 2013-03-20

Geen sterke smaak?! Nou...

Ik heb het hele bakje in een pan gegooid, iets minder dan een liter water erbij, aan de kook gebracht en anderhalf uur laten koken.

Dan al de bladeren eruit gezeeft en er bleef een bruine vocht achter met veel…

Geen sterke smaak?! Nou...

Ik heb het hele bakje in een pan gegooid, iets minder dan een liter water erbij, aan de kook gebracht en anderhalf uur laten koken.

Dan al de bladeren eruit gezeeft en er bleef een bruine vocht achter met veel sediment. Halve liter...

Nou, op gedronken... VIES joh! nou wel uit te houden vies, maar sķķķper sterk en je mond wordt behangen met een laagje, ja stof achtig iets. Maar dat spoelt wel goed weg.

EN, ik moet je zeggen... Ik voelde hem goed zitten.
Beetje vaag gevoel, maar duidelijk aanwezig... Euforisch chil, zeg maar. Was de moeite wel waard.

Lees verder Toon minder

Steven 2012-08-14

Laat je niet verrassen, het smaakt niet sterk. maar de werking is er wel.

Laat je niet verrassen, het smaakt niet sterk. maar de werking is er wel.

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.