SmartshopKruidenPsychedelicChaliponga (Diplopterys cabrerana)

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 1 gratis zaadje | Shop wietzaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Chaliponga (Diplopterys cabrerana)

17 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Deze plant staat ook bekend als chagropanga en Diplopterys cabrerana, en kreeg bij ontdekking de naam Banisteria rusbyana. De bladeren van Chagropanga bevat een hoge hoeveelheid psychedelische tryptamines, en staat het beste bekend als sjamanistisch, genezend additief in traditionele ayahuasca in de Amazone-voetheuvels.

Effecten

D. cabrerana wordt vandaag de dag nog steeds voornamelijk gebruikt om ayahuasca te maken, wat een psychedelische infusie is. De effecten kunnen het beste omschreven worden als een fysieke en mentale zuivering, met tegelijkertijd een 4 uur lange verbinding met het onwaarneembare.

De intensiteit van deze trip hangt af van veel factoren; de meeste gebruikers moeten eerst wat ervaring opbouwen en daarom zijn de effecten in het begin nog niet zo sterk. De meesten zullen een ervaring hebben die vergelijkbaar is met een lage dosis psilocybine paddestoelen of LSD. Ook kunnen er maagkrampen optreden gedurende de eerste twee uur.

Wanneer de effecten wel sterk aanwezig zijn, zullen de meeste mensen een drastische verandering merken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Ook vindt er vaak transportatie van de zintuigen naar een andere dimensie plaats. Ayahuasca staat bekend om sterke visioenen van zowel de zonnige kant als de schaduwzijde. De visioenen vertellen verhalen over de gebruiker en al het andere in het universum. Veel mensen krijgen echter geen visioenen; zij ervaren ayahuasca via andere zintuigen. Velen krijgen ook last van diarree en moeten overgeven.

Gebruik

Onderschat niet hoe overweldigend de ervaring kan zijn en begin altijd met een lage dosering als je nog niet met ayahuasca bekend bent. Doseringen voor deze plant zijn nog experimenteel, dus beginners worden doorverwezen naar Psychotria viridis. In de meeste recepten is 5 gram een lage dosering, 10 een normale, en 15 een hoge dosering.

Als je het brouwsel nog niet eerder zelf gemaakt heb, weet dan dat het bij bijna niemand de eerste keer al een succes is. Voor de meesten is het maken van een goede ayahuasca het resultaat van veel proberen en jaren ervaring. Je kan het beste in boeken en op internet (zie links beneden) kijken hoe je ayahuasca zoal kan maken, en een recept uitkiezen.

Voor ayahuasca wordt D. cabrerana meestal in water gekookt. Afhankelijk van de methode van de brouwer duurt het koken tussen een uur en een dag. Soms wordt er B. caapi of een andere plant aan dezelfde pan toegevoegd, en soms heeft het z'n eigen pan. Gebruikelijke kooktijden zijn tussen de 4 en 12 uur in totaal. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen ze samen. Soms worden zuurteregelaars als azijn of citroensap toegevoegd om het extraheren te versnellen.

In ieder geval wordt de resulterende vloeistof ingekookt tot een kleine drinkbare hoeveelheid, en vervolgens gedronken op een lege maag.

Er zijn mensen die deze plant extraheren. Het extract wordt dan als wierook gebruikt, die een psychedelische ervaring veroorzaakt van ongeveer een kwartier die elementen bevat van een ayahuasca-ervaring. Voornamelijk aanwezig zijn de drastische verandering in interpretatie van de werkelijkheid en transportatie van alle zintuigen naar een andere dimensie.

Ingrediënten

Wij verkopen de complete bladeren van D. cabrerana. Dit deel van de plant bevat 0.17 tot 1.75% N,N-DMT, samen met wat 5-MeO-DMT en 5-HO-DMT (= bufotenine) (Raetsch 2005).

Waarschuwing

Wees bij het maken van ayahuasca bewust van het feit dat je D. cabrerana in combinatie met een MAO-remmer gebruikt, zoals B. caapi (of P. harmala). MAO-remmers kunnen zeer gevaarlijk zijn wanneer je ze combineert met bepaalde etenswaren of andere psychoactieve stoffen of medicijnen die op zichzelf niet schadelijk zijn.

BEKIJK ONZE MAO-REMMER PAGINA VOOR MEER DETAILS!

Gebruik geen ayahuasca wanneer je alleen bent. Wees ervan bewust dat het in het verleden veilig gebruikt werd in rituele omstandigheden onder begeleiding van getrainde sjamanen.

Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen

Links

Wikipedia over Ayahuasca

Erowids Ayahuasca Vault (engels)

Biopark over Ayahuasca (engels)

Ayahuasca in 'Uit je bol'

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Chaliponga (Diplopterys cabrerana)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Drew 2018-01-21

I have read in many places not to combine chaliponga with a mao because the combination is deadly even. Any info on that to enlighten me (and others maybe)?

Thanx

Andreas 2014-09-21

Awesome stuff really good, I'm pleased xD

jose 2013-01-27

I must have done something wrong as I experienced no effects this time. My usual 5 gram of Peganum as IMAO and then after 15 min I drank the Chacruna. I took 10 gr of it boiled middle heat three times with lemmon juice and then reduced to like 80cc.…

I must have done something wrong as I experienced no effects this time. My usual 5 gram of Peganum as IMAO and then after 15 min I drank the Chacruna. I took 10 gr of it boiled middle heat three times with lemmon juice and then reduced to like 80cc. I had respected diet including 12 hour fasting.

After 2 hours of no effects at all I went to sleep and then after like 2 more hours I woke up with a slight vision of tunnel light and stars travel and green leaves explosions, nice but short.

I the morning I hade a bad body feeling for a few hours, very tired, and costed me a few minutes to focus vision. After a nice meal in the afternoon I feel nice and peaceful.

I have to find info about how to prepare it better, any clue is much appreciated.

Cheers, J

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.