Colanoot (Cola nitida)

81 Reviews

Op voorraad

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Colanoot is het zaad van een 6 meter hoge boom die groeit in Afrika, Jamaica en BraziliŽ. Colanoot was een ingrediŽnt in Coca-Cola nadat cocaÔne werd verboden. Of Colanoot vandaag de dag nog steeds in Coca-Cola zit is een geheim, het zit in ieder geval nog wel in Pepsi.

In Jamaica en Colombia wordt Colanoot nog steeds geconsumeerd als seksuele simulant; vergelijkbaar met cocaÔne. Ook wordt Colanoot voor de maaltijden genuttigd om de spijsvertering te bevorderen en de smaak te verbeteren.

Effecten

Colanoot is een sterk opwekkend middel. Net als koffie werkt kolanoot stimulerend en slaapverdrijvend. Het psychoactieve effect is echter sterker en anders. Het uithoudingsvermogen neemt toe en honger wordt verdreven. Het zorgt voor een groter concentratievermogen, een helder denkvermogen, werkt licht afrodiserend en kan een zekere 'high' opwekken. Het vergroot je mentale en fysieke mogelijkheden op bijvoorbeeld het werk en bij het sporten, dansen of seks. Omdat kolanoot op allerlei manieren energie aan de reserves van het lichaam onttrekt, kan het aanvullend worden gebruikt als extra vetverbrander bij een afslankdieet.

Gebruik

Eťn theelepel door de koffie, thee of warme chocomel geeft een beetje meer pit. Voor een echte energiekick neem je 2 lepeltjes, bij hogere doseringen kun je niet meer stilzitten. 2 - 6 gram per dag is de dosis die officieel wordt aanbevolen.Wanneer je de smaak van kolanoot niet aangenaam vindt, kun je het mengen met een frisdrank en koud drinken. Om de kalkachtige smaak te verdrijven kun je het ook met een beetje honing innemen.

Colanoot is goed te combineren met guarana, wat een soortgelijk effect heeft, alleen milder en minder activerend.De kolanoot kan ook in zijn geheel worden gegeten. Net als de Betelnoot dient deze voor een optimale opname te worden gecombineerd met kalk (calciumoxide of calciumhydroxide). De opwekkende eigenschappen blijven in een gehele noot het langst werkzaam, waardoor je de noten gemakkelijk een paar maanden kunt bewaren.

Waarschuwing

De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van koffie; rusteloosheid of slapeloosheid. Neem Colanoot niet te laat in de middag omdat je dan misschien niet zou kunnen slapen. Langdurig en intensief gebruik kan leiden tot gewenning en verschijnselen als slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde bloeddruk.

Toon alles Toon minder

Verzendrestricties

Reviews - Colanoot (Cola nitida)

Een beoordeling toevoegen

Esther 2015-01-08

Ik heb een theelepel door de koffie gedaan en merkte er niets van. Een uur later nog een kop koffie genomen met weer een theelepel erdoor en TOEN merkte ik wel verschil! Voel mij nu rustig, helder en wakker. Ik heb ADHD en vind het beter werken op de helderheid…

Ik heb een theelepel door de koffie gedaan en merkte er niets van. Een uur later nog een kop koffie genomen met weer een theelepel erdoor en TOEN merkte ik wel verschil! Voel mij nu rustig, helder en wakker. Ik heb ADHD en vind het beter werken op de helderheid in mijn hoofd dan Ritalin. Positief dus!

Toon alles Toon minder

Alex 2014-09-02

For the best result :
Put 2-6 grams of cola nut powder in water and let it soak in your fridge for 4 days.

Oscar 2014-04-08

When I work on night week, usually I feel myself veeeeery tired, especially at 2:00 am. It's hard go until 6:00 am, this Kola nut (I take it half nut at 1:00) I stay wake up and active very good then without this kola nut.

durante il…

When I work on night week, usually I feel myself veeeeery tired, especially at 2:00 am. It's hard go until 6:00 am, this Kola nut (I take it half nut at 1:00) I stay wake up and active very good then without this kola nut.

durante il turno di notte,solitamente mi sento molto assonnato, in particolare alle 2 di notte, ed Ť dura arrivare alle 6, ora grazie a questo prodotto (ne prendo meta noce grattugiata) rimango sveglio senza difficolta,ottimo prodotto, senza contare che Ť NATURALE

Toon alles Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.