SmartshopKruidenEnergyGalangal (Alpinia officinarum)

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Galangal (Alpinia officinarum)

56 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Galangal is familie van de gember. Het heeft een sterke smaak die iets weg heeft van kruidnagel. Het wordt meestal gebruikt als hallucinogeen en als smaakversterker.

Galangal heeft een positief effect op de bloedsomloop en het centrale zenuwstelsel. Ook kan men rekenen op een sterker denk- en concentratievermogen.

Effecten

Galangal bevordert de eetlust en is goed voor de bloedcirculatie van het lichaam en de hersenen. Het kruid bevordert daarmee de gezondheid en vitaliteit. Het wordt ook als seksuele stimulant gebruikt.

Het milde psychoactieve effect is al vrij snel merkbaar na het kauwen op en doorslikken van een paar theelepels galangalwortel. Een warm gevoel, een onverwacht helder denken en veranderingen in de waarneming, met name het zien, worden ervaren.

Grotere hoeveelheden kunnen leiden tot milde visuele hallucinaties.

Gebruik

Eťn tot 10 gram kauwen of als thee bereiden, of oplossen in een koude of warme drank, al naar gelang het gewenste effect. Wanneer je er thee van maakt, kun je er wat honing en pepermuntblad aan toevoegen om de smaak te verbeteren.

Kleine dagelijkse hoeveelheden kun je gebruiken ter stimulering van de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Het is mogelijk om galangal als specerij toe te voegen aan rijst of andere gerechten. Je kunt bijvoorbeeld wanneer je rijst kookt er een eetlepel galangal aan toe voegen en dit als basis voor je maaltijd gebruiken. Wanneer je het dan op smaak brengt met wat honing krijg je een apart, scherp smakend gerecht. Je kunt er eventueel ook wat damiana aan toevoegen.

Links

Botanical met een beschrijving, medische gebruiken en doseringen van galangal. Erowid met een kort stukje over galangal.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Galangal (Alpinia officinarum)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

56 Reviews

Pros

  • heeft wel zeker lichte effecten. (1)

Cons

  • beetje onprettig in gebruik. (1)

Een beoordeling toevoegen

Pluspunten

Minpunten

jeffrey 2018-08-01

voor de mensen die zeggen dat je deze gember in de winkel kan kopen of denken dat het exact hetzelfde is als wat je in de winkel kan kopen, jullie hebben je onderzoek niet goed gedaan ( en dus onnodig een kruid zwart gemaakt.)

hier wat…

voor de mensen die zeggen dat je deze gember in de winkel kan kopen of denken dat het exact hetzelfde is als wat je in de winkel kan kopen, jullie hebben je onderzoek niet goed gedaan ( en dus onnodig een kruid zwart gemaakt.)

hier wat 5 minuten onderzoek.

Er zijn eigenlijk 4 soorten galangal:
Alpinia galanga => grote galangal
Alpinia officinarum => kleine galangal (vrij onbekend, behalve in China, wordt daar voornamelijk als medicijn gebruikt en dus ook de kruiden waar wij het over hebben.)
Kaempferia galanga => kencur, kentjoer of kentjur. (vaak foutief aangeduid als ďkleine galangaĒ)
Boesenbergia pandurata => Chinese gember of vingerwortel

Lees verder Toon minder
  • heeft wel zeker lichte effecten.
  • beetje onprettig in gebruik.

Salami 2016-06-15

Had slechts een paar stukjes gegeten tijdens het gebruik van cannabis en het kwam snel op. Ik denk dat het door het mengen met cannabis kwam dat ik het al snel begon te voelen, dit is zeker een aanrader. Ondanks dat je pupillen er heel klein van worden, geeft het…

Had slechts een paar stukjes gegeten tijdens het gebruik van cannabis en het kwam snel op. Ik denk dat het door het mengen met cannabis kwam dat ik het al snel begon te voelen, dit is zeker een aanrader. Ondanks dat je pupillen er heel klein van worden, geeft het een geweldig gevoel.

Lees verder Toon minder

Salvatore 2016-01-27

Cool stuff. Makes me giggly, feeling intoxicated, and gets me spacing. I am drinking a tea of 2grams of this stuff, and before that I took a tea of 1 gram. I think that this one is going to be my favourite herb.

This herb weighs…

Cool stuff. Makes me giggly, feeling intoxicated, and gets me spacing. I am drinking a tea of 2grams of this stuff, and before that I took a tea of 1 gram. I think that this one is going to be my favourite herb.

This herb weighs quite a bit, so you don't have a use ass pile while consuming this. Tea tastes good enough, not hot at all. Effects kick in very fast, and I can see me doing cool stuff in the kitchen with this. I love this one.

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.