SmartshopKruidenEnergyKalmoes (Acorus calamus)

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Kalmoes (Acorus calamus)

59 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Kalmoes (Acorus calamus) of zwanenbrood heet staat in het Engels bekend als sweet flag. Het kruid behoort tot de Arum familie. De plant lijkt op riet en komt voor in moerassen en op rivieroevers in Noord-Amerika, Europa en AziŽ.

Na het oogsten worden de wortels gedroogd. Dit kruid wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Als smaakmaker voor likeuren (Beerenburg en Zachtbitter), stimulerend middel, genotsmiddel, mondspoeling, verjongingstonicum en ter verbetering van de potentie en ondersteunt het geheugen.

Effecten kalmoes

De belangrijkste werkingen zijn dat het kruid stimulerend en opbeurend is en dat het een positief effect heeft op het libido.

Een kleine dosis heeft een licht euforische werking, hogere doseringen zouden een bewustzijnsverruimend en hallucinogeen effect kunnen veroorzaken.

Hoe gebruik je Acorus calamus?

Het kauwen van kalmoes kan een verfrissende uitwerking hebben op de adem. Wanneer je er een theeachtige drank van maakt, gebruik je 2 tot 5 theelepels, afhankelijk van het gewenste effect.

Voor een licht euforische, stimulerende werking neem je 1 of 2 theelepels.

Voor een stimulerend effect laat je 20 gram een tijdje weken en dan even koken in een halve liter water. Zeef het en drink een paar koppen. Op de nuchtere maag heeft het een sterker effect. Voor een bewustzijnsverruimend effect kun je de dosering verhogen.

Het poeder kan worden opgelost in een glas vruchtensap. Een theelepel is meestal voldoende.

Je kunt dit kruid gebruiken in combinatie met guarana, kolanoot of andere opwekkende kruiden.

Wanneer je Kalmoes als kruid verdampt is een temperatuur tussen de 150 en 175ļC aan te raden.

Links

<Erowid met een klein stukje over kalmoes.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Kalmoes (Acorus calamus)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

59 Reviews

Pros

  • Geen vernauwende focus (1)
  • Wakker gevoel (1)

Een beoordeling toevoegen

Pluspunten

Pepijn 2017-05-11

De eerste keer gebruikte ik dit alleen op m'n kamer. Hierbij voelde ik enige druk op m'n temporaalkwabben (zijkant hoofd), wat niet heel erg prettig was maar ook niet frustrerend, eerder onbekend.

Een andere keer buiten bij 'n kampvuur gedaan met wat maten en dat was…

De eerste keer gebruikte ik dit alleen op m'n kamer. Hierbij voelde ik enige druk op m'n temporaalkwabben (zijkant hoofd), wat niet heel erg prettig was maar ook niet frustrerend, eerder onbekend.

Een andere keer buiten bij 'n kampvuur gedaan met wat maten en dat was relaxt. Warm gevoel in hoofd en hard. Licht euforisch, stimulerend en (zeer) mild hallucinerend.

Lees verder Toon minder
  • Geen vernauwende focus
  • Wakker gevoel

Erna 2016-08-11

Het geeft een fijn loom gevoel, stress kwijt na een werkdag, en toch helder, wakker en gefocust blijven, op het hier-en-nu gericht.

Herbalist 2015-10-01

Ik heb dit potje gekocht om als thee te zetten. Gewoon om te proberen. Normaal koop ik altijd white sumatra kratom maar ik wilde eens wat anders proberen.

Van dit poeder heb ik een flinke theelepel met kokend water in een glas gedaan. Er gebeurde niets toen…

Ik heb dit potje gekocht om als thee te zetten. Gewoon om te proberen. Normaal koop ik altijd white sumatra kratom maar ik wilde eens wat anders proberen.

Van dit poeder heb ik een flinke theelepel met kokend water in een glas gedaan. Er gebeurde niets toen ik het dronk. Na zo een 45 minuten heb ik maar nog een ketel water opgezet en 4 flinke theelepels in een glas gedaan en laten oplossen in kokend water. Nog steeds voelde ik niets. Erg jammer.

Ik denk dat ik maar een koud water oplossing ga maken ofzo en kijken wat er dan gebeurt want misschien dat bepaalde stoffen verbranden met kokend water waardoor het niet werkt?. Ik hoef geen extract te maken aangezien ik het poeder met water en al naar binnen keil dus ik zie het nut van een extract niet zo in.

Het smaakt scherp. Een beetje vergelijkbaar met gember. Ik krijg het wel weg echt lekker smaakt het niet.

Lees verder Toon minder

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.