SmartshopKruidenAyahuascaSyrische wijnruit (Peganum harmala) zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Syrische wijnruit (Peganum harmala) zaden

22 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Verzendrestricties

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Mogelijk vanwege de wettelijke status, of omdat wij niet kunnen garanderen dat je bestelling tijdig en ongeschonden aankomt. Onze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden.

Verzendrestricties

Productinformatie

Syrische wijnruit staat tevens bekend als esfand en harmal, en heeft een interessante oosterse geschiedenis. In Turkije worden delen van de plant samengebonden en opgehangen in huizen en voertuigen om te beschermen tegen 'het kwade oog'. In Iran wordt het als wierook gebruikt, om zowel de lucht in de omgeving als de geest te zuiveren.

In de westerse psychonauten-scene is de sterk monoamino-oxidaseremmende werking met open armen ontvangen, aangezien het een betaalbare mogelijkheid is voor het potentiëren van hoge doseringen DMT-bevattend plantmateriaal. Veel mensen die anahuasca (analogen van de psychedelische Amazone-thee ayahuasca) maken, gebruiken Syrische wijnruit in plaats van Banisteriopsis caapi.

Effecten

Bij gemiddeld gebruik van Syrische wijnruit wordt het in feite ingezet als psychofarmacologisch hulpmiddel, om planten die oraal inactief zijn actief te maken. Soms wordt Syrische wijnruit gebruikt om de effecten van stoffen die op zichzelf actief zijn te versterken en verlengen. Syrische wijnruit voorkomt de afbraak van monoamino neurotransmitters door de werking van monoamino-oxidase-enzymen te remmen, een proces dat bekend staat als MAO-remming. Hierdoor worden stoffen als DMT en 5-MeO-DMT oraal actief en wordt een ervaring met psilocybine paddenstoelen langer en sterker.

Een gering aantal mensen experimenteert met de effecten van thee van alleen Syrische wijnruit, of met het roken ervan. Soms refereert men naar de effecten van lage doseringen met de term 'harmala buzz' (buzz = zoem), aangezien het neigt een zoemend gevoel in het hoofd en lichaam teweeg te brengen. Dit is ook het beginstadium voor de meeste mensen die een hogere dosering nemen, alhoewel het in zo'n geval meestal ontwikkelt tot een sterkere ervaring die geassocieerd wordt met duizeligheid, maagkramp en overgeven. Daarnaast schijnen psychedelische effecten, zoals visuele en auditieve vervormingen en mystieke fenomenen, bij sommige mensen voor te komen.

Gebruik

Het is mogelijk om de zaden zo te eten, door ze goed fijn te malen met je kiezen. Zorg ervoor dat de zaden gedurende een halve minuut tot 2 minuten veel in aanraking komen met je speeksel en slik de zaden dan door. Een andere manier is de zaden te vijzelen en het poeder in gelatine-capsules te doen. Met deze methodes gaat er niks van de actieve ingrediënten verloren in het bereidingsproces. Voor een ervaring met alleen Syrische wijnruit zijn de doseringen nog steeds experimenteel. Je kan beginnen met 1 gram om te zien hoe je reageert. 5 gram is voor de meeste mensen een hoge dosering.

Voor het potentiëren van een normale of hoge dosering orale DMT, kan je 3 gram zaden 15 tot 60 minuten voor de DMT innemen, wat inmiddels een gevestigde methode is. Als je meer dan 3 gram neemt resulteert dat meestal in meer fysiek ongemak en geen sterker effect. De ervaring duurt zo'n 4 uur. Dezelfde methode kan gebruikt worden voordat je paddenstoelen eet, wat de paddenstoelen 1,5 tot 2 keer zo sterk maakt. Het voegt ook 1 tot 3 uur toe aan de lengte van de ervaring.

Een andere bekende bereidingsmethode, welke zachter is voor de maag en over het algemeen minder duizeligheid veroorzaakt, is een heet-water-infusie te maken. Een deel van de actieve stoffen gaat met deze methode verloren, dus gebruik zo'n 1 a 2 gram extra, bovenop de bovengenoemde doseringen. Gebruik 150 ml water en 50 ml citroensap per persoon. Laat de fijngemalen zaden 15 tot 30 minuten pruttelen op het laagste vuurtje op je fornuis en giet de vloeistof af, welke dan klaar is voor inname.

Verder zijn er veel mensen die deze zaden als wierook gebruiken. In hoge doseringen kan dit ook MAO-remming veroorzaken, hetzij van kortere duur in vergelijking met orale inname.

Peganum harmala is gemakkelijk op te kweken vanuit zaad. Zaai de zaden eind lente (binnenshuis) dun in een zanderig aardemengsel en wees zuinig met de bewatering. Zet op een zonnige plek bij een minimum temperatuur van 20 °C. Eenmaal volgroeid (en verplaatst naar buiten) verdraagt de plant droogte en vorst, de bladeren sterven dan af en de wortels raken in een winterslaap. Bij het krieken van de volgende lente ontwaakt de plant weer.

Ingrediënten

De belangrijkste actieve ingrediënten in P. harmala zijn harmine en harmaline. (Raetsch 2005)

Waarschuwing

Peganum harmala bevat MAO-remmende stoffen. Dit betekent dat het zeer gevaarlijk kan zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn.

Bezoek onze MAO-remmer pagina voor details over veiligheid!

Links

Kijk bij Erowid voor meer informatie, links en ervaringen.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 21 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.
Productcode Productname

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Syrische wijnruit (Peganum harmala) zaden

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Ralleigh 2019-09-30

Ik stop hele zaadjes in capsules van maat 1, zo'n 0,39 gram per capsule. Afhankelijk van de lengte van mijn werkdagen neem ik drie/vier maal daags 2 van deze capsules. Ik gebruik ze als alternatieve behandeling voor therapie-resistente depressie... Conventionele SSRI's, SSNRI's en MAOi's hadden ťťn voor ťťn vervelende bijwerkingen,…

Ik stop hele zaadjes in capsules van maat 1, zo'n 0,39 gram per capsule. Afhankelijk van de lengte van mijn werkdagen neem ik drie/vier maal daags 2 van deze capsules. Ik gebruik ze als alternatieve behandeling voor therapie-resistente depressie... Conventionele SSRI's, SSNRI's en MAOi's hadden ťťn voor ťťn vervelende bijwerkingen, dus heb ik de gok gewaagd met een natuurlijk middel aan de slag te gaan.

In eerste instantie dacht ik dat ik de jackpot van subtiele audio-visuele hallucinaties met syrian rue-only had gevonden... Tot bleek dat bepaalde mensen gewoon enorme roddeltantes zijn om vervolgens met zijn allen te beweren elkaar nooit gesproken te hebben. Toen ik ze deelgenoot maakte van mijn zorgen over hallucinaties veranderden ze snel van verhaal. XD

Tot nu toe (na het gebruik van ruim een maand) voel ik me mentaal beter en ervaar ik, op een soepelere stoelgang en af en toe wat krampen na, nog geen traditionele bijwerkingen. Oh, in de avond treedt een lichte misselijkheid op, maar dat kan ook gewoon honger onder werktijd zijn als ik niet in gelegenheid ben iets te eten.

De depressie gaat nooit over, maar wordt wel verdraagbaar door syrian rue.

Azarius, ik was ten einde raad na alle bijwerkingen van synthetische middelen, en klaar om euthanasie wegens psychisch lijden aan te vragen. In zekere zin hebben jullie mijn leven gered. Mijn dank is vanzelfsprekend groot. Jullie hebben er een loyale klant bij.

Lees verder Toon minder

Lazyshaman 2012-01-29

There is this discussion: is Peganum active on its own or is it just a booster ? I decided to give it a try...So on a evening I took 15 grams fine powdered seeds with cold water and the taste wasnt that horrible as it is often reported, i think…

There is this discussion: is Peganum active on its own or is it just a booster ? I decided to give it a try...So on a evening I took 15 grams fine powdered seeds with cold water and the taste wasnt that horrible as it is often reported, i think eating Peyote is really bad "cuisine" experience.

Anyways, time passed by, after one hour I had a tipsy feeling and decided to go to bed. It was almost midnight and i made my way to the WC and when I switched the lights on, there was a golden wonderful pulsating glance covering the environment, glittering, sparkling, i saw metallic golden warm energy-strings connecting all things together, surrounding my hands- this magic and so so beautiful golden spectacle.

I got back to bed and fell in a soft mellow state between being wake and sleeping and had very vivid scenic visions, some trivial, others with a mystical depth, i felt pure energy of love going through my body and i spread it out to my parents that were sleeping next door. I imagined if complementing for example mushrooms this would go very far.

It was a beautiful experience, and Peganum on its own is active and worth a try though you need 10 grams and more to let it be visionary without addition of another substance.

Lees verder Toon minder

lockjaw 2012-01-04

Needed to figure out the right dose at first but other then that it was great! worked with dmt shrooms and weed and even added something to the shrooms besides just doubling their potency:P

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.