Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

Spongepot

7904 Spongepot

€ 6,00 *
Hoeveelheid Prijs per stuk
tot 3 € 6,00 *
vanaf 3 € 5,64 *
vanaf 5 € 5,28 *
vanaf 10 € 4,92 *
+

Op voorraad

 • Gratis verzending vanaf €50
 • Alles wat je nodig hebt
 • Uitzonderlijke service
 • 7904

De Spongepot biedt een eenvoudige manier om zaden te ontkiemen met weinig kans op complicaties. Spongepots bestaan uit verschillende soorten turf en kokos, gebonden door een organische lijm, waardoor het sponsachtig aanvoelt.

Een van de grote voordelen van de Spongepot is dat de zaden niet meer aangeraakt hoeven te worden dan strikt nodig is. Hierdoor voorkom je stress en mogelijke schade aan de kwetsbare penwortel. In combinatie met een propagator is een optimaal vochtklimaat gemakkelijk te bereiken.

 • 100% biologisch
 • Snelle ontkieming
 • Optimale vochtigheidsbalans
 • Ideaal in combinatie met aarde
 • Bacto mix inbegrepen

Bacto geeft elke kweek een boost met nuttige micro-organismen. Geselecteerde stammen van Streptomycine bacteriën en trichoderma schimmels worden gestimuleerd door een natuurlijke katalysator genaamd Myconate. De gecombineerde werking verbetert de gezondheid van de planten en de vruchtbaarheid van de aarde.

GebruikBenodigdheden:

 • Spongepots
 • Zaad
 • Maatbeker met liter (kraan)water
 • Propagator en perliet of soortgelijk product
 • Schroevendraaier of ander hulpmiddel, iets dikker dan een zaadje
 • Tie-wrap/bindertje of tape, om de diepte van het gaatje op de schroevendraaier te markeren.

1. Om te beginnen neem je een liter water met een temperatuur van rond de 25 graden. Voeg de Bacto toe en mix het goed door.

2. Leg de Spongepots op een laag perliet in een propagator of ander stekkenkastje. Bevochtig de Spongepots en de onderlaag van perliet met de Bacto oplossing. Zorg er hierbij voor dat de onderlaag wel een klein laagje water onderin bevat maar dat dit zeker lager staat dan het oppervlak van de perliet. Anders zuigen de Spongepots zich te vol met water, wat niet bevorderlijk is.

Door het inwateren met Bacto ontstaat een optimale vocht/lucht verhouding in de Spongepot. Door nu de onderlaag voldoende vochtig te houden, zal de Spongepot ook vochtig blijven. Het vocht in de onderlaag zorgt bovendien voor een hoge luchtvochtigheid in de propagator. Controleer de Spongepots zo nu en dan om te zien of het vloeistofniveau in de perliet hoog genoeg is.

3. In elke Spongepot moet een gaatje geprikt worden tussen de 5mm en 10mm diep. Een makkelijk hulpmiddel hierbij is om ter hoogte van de gewenste diepte van het gaatje een stukje tape of een tie-wrap (kabelbinder) rond de prikker (bijvoorbeeld schroevendraaier in de juiste dikte) aan te brengen. Daarna prikken tot de tie-wrap de Spongepot raakt en elk gaatje zit op de juiste diepte.

4. Als laatste stap kan nu in elke Spongepot een zaadje geplaatst worden. Voor het plaatsen van de zaadjes op de juiste diepte kan hetzelfde hulpmiddel gebruikt worden als voor het prikken van de gaatjes zoals hierboven omschreven. Welke kant van het zaadje boven of onder komt is niet zo van belang. Het kiempje zoekt zijn weg wel naar het licht, terwijl de wortel zijn weg ook wel vindt.

De meeste zaadjes hebben enkele dagen tot een week nodig om te ontkiemen. Probeer in deze periode de zaadjes met rust te laten en niet de Spongepots open te maken om er in te kijken.

Als eerste zal het worteltje verschijnen en al snel hierna het kiempje. Het lege omhulsel hoort er vanzelf vanaf te vallen. Het eraf trekken van dit 'hoedje' kan het prille plantje beschadigen, terwijl het deze twee blaadjes juist nog hard nodig heeft als voedselvoorraad.

Fragen und Antworten meer

Spongepot Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen
Klantbeoordelingen voor "Spongepot"

Reviewer

 • + Binnen enkele dagen al wortels zichtbaar
 • + Snelle wortel groei
 • - Wortel kan beschadigen door plastic

Alles kwam uit 5 van de 5 zaadjes en daarna nog een keer 5 van de 5 zaadjes.
Wel de mix verdelen als je het meerdere keren wilt gebruiken en niet alles in 1 keer.

Reviewer

3 van 4 kwam na 48 uur uit.

Ik twijfel of ik het plastic moet laten zitten. Ik heb ze direct in aarde gedaan.

Volgens verpakking moet de plastic omhulsel blijven zitten.

Reviewer

Alles gedaan zoals in de handleiding stond, zeker zorgen dat je er géén zwembad van maakt (is snel gebeurd).
Spijtig genoeg maar 2 van de 10 zaden kiemden.
Weet niet of het deels aan de spongepots lag, want van de zaden die ik verwachte dat zouden kiemen (4 stuks) kiemden er 2.

Volgende keer nog eens testen, mss met een andere soort.
Nota: Beste is om ze meteen wanneer de eerste kiemblaadjes komen over te potten, niet te lang onder de ledjes laten van de propagator, deze zijn veel te zwak en veroorzaken het strekken. dus meteen onder tl-lamp zetten.

Ps: De planten die ik verkreeg groeien goed zonder ziektes, voorlopig, (was cadeau voor een verjaardag)

Reviewer

Prima kleine potjes voor het kiemen van je zaadjes.
Ik had ze al eerder gekocht, ik had toen last van wortels die door het gaatje naar buiten kwamen. Deze keer heb ik een kleine aanpassing gedaan aan de spongepot, ik heb kleine papieren rondjes geknipt en alle aarde er uitgedrukt. Daarna heb ik een stukje papier in ieder gaatje gelegd en de aarde weer terug gestopt.
Ik heb nu geen last meer gehad van wortels die uit het gaatje komen en mijn plantjes zijn kerngezond.

Reviewer

mooi product en goed resultaat

Reviewer

5 zaadjes in gepland, alle 5 ontkiemt. Werkt dus wel goed, wel wat onhandig als je moet overpotten omdat na +/-3 dagen de worteltjes er
van onder uit komen. Wel handig voor beginners, als je geluk hebt dat je
de worteltjes niet beschadigd.

Reviewer

Ordinato Venerdì pomeriggio in Olanda ed arrivato in Italia Giovedì mattina della settimana dopo (6 giorni in tutto).

Le dimensioni dello Spongepot sono davvero piccole:
118 x 84 x 26 mm (Lungh. x Largh. x Alt.)

Il prodotto viene consegnato chiuso in una busta trasparente di cellophane e la terra (Bacto) è già contenuta in ciascuna "cellula" dello Spongebot.

Reviewer

Bei mir ist leider kein Samen aus den Pots aufgegangen. Als ich nach 2 Wochen nachgeschaut habe, ob überhaupt ein Keimling zu sehen ist, habe ich gesehen, dass dieser abgefault war. Schade, eine riesen Geldverschwendung. An den Samen liegts nicht, die die ich in Erde gepflanzt habe, waren nach einer Woche schon da

Reviewer

Perfect voor de beginner!!

Reviewer

Prima product... Aanrader :)

Reviewer

Niet twijfelen, gewoon kopen! De bacto die erbij geleverd is werkt gelijk als probiotica en voorkomt hiermee vroegtijdige infectie. Bij het overplaatsen naar een grotere pot blijven deze bacteriën gewoon op de wortels zitten dus je hoeft UITSLUITEND de spongepots te bewateren.

Tip:
Wanneer je de spongepots in een groter bakje plaats met een heel klein laagje water en wat doorzichtig folie eroverheen dan blijven ze altijd vochtig en voorkom je uitdroging.

Super product, al is de prijs wat hoog

Reviewer

Das Produkt hält was es verspricht und hält sich lang "frisch"

Reviewer

IDEAL

Reviewer

sehr gutes produkt und das video ist eine gute hilfe alles in allem prima zur anzucht nur schade das die bacto mischung nicht so gut aus dem tuetchen heraus kommt man muss halt das pack ins wasser halten damit sich das zeug im wasser aufloest aber sonst aufjedenfall keimung garantiert!

Reviewer

Zeer goed product waar al mijn 15 zaadjes optimaal en bijna tegelijk zijn uitgekomen. Het LED licht in de Propogator Pro, kan voor strekken van planten zorgen. Dit is niet echt bevoordelijk, dus houd hier beetje rekening mee met uitzoeken van je zaadjes. Overigens, onder TL ( na 2 dagen Propogator pro) verdween redelijk snel het strekken. ( Big Bang Greenhouse seeds/Whitewidow Royal Queen )

Goed product, en in samenstelling met de Propogator Pro: zeker de moeite waard om zeker te zijn voor het ontkiemen van de zaadjes.
Ik zal deze in de nabije toekomst zeker weer bestellen en raad deze inmiddels ook aan bij mede kwekers: dus ook jou!

Reviewer

zeker een goed product
meer opkomst dan met jiffy potjes die ik eerder gebruikte

Reviewer

kant en klaar / ready 2 use.
Zeer handig en veilige manier om je zaden uit te laten komen.
Al mijn zaadjes zijn erop uitgekomen. Ga ik in de toekomst meer gebruiken! Binnen 48-72 uur ontkiemt en klaar om over te potten wat ook zeer makkenlijk gaat met deze spongepots!

Reviewer

these pots smell a little foul. exactly like the stuff you pick out of an old aquarium filter. (puke) but they seem to work accurate. the first seeds are germinating well but not faster then in jiffies or on a paper towel. i got them for free- but if you are getting good results with other methods i see no need to buy this

Reviewer

Ik heb precies gedaan wat er in de gebruiksaanwijzing staat,maar helaas van de tien zaden is er maar 1 ontkiemt.Erg jammer maar een ervaring rijker,geef mij maar een goede stek en zaaigrond!!

Reviewer

best and safest way to germinate seeds
and the best price around at the moment.

Reviewer

Excellent, j'y ai mis 10 graines (5 lady purple et 5 amnesia) et en seulement 5 jours toutes les graines ont déjà développé leur racines et elles ont presque toutes la taille de la vidéo au 10ème jours.

-Pas besoin de réhydraté les graines 24h dans un verre d'eau ni de les faire germer a l'aide d'ouate humide. De plus il n'y a pas besoin de faire attention au sens de la germe quand on les mets en terre étant donné qu'une graines non germée se retourne automatiquement à la germination.

-Un taux de graines germées de 100% pour moi ce qui n'est pas souvent le cas avec la technique classique.

-Aucun arrosage a faire avant la mise en terre grâce a la serre remplie de billes d'argiles humide + une couche d'eau (qui ne dépasse pas les billes d'argiles).

=> 1semaines tranquille pendant laquelle vous aurez le temps de préparer la suite des évènements, un haut taux de réussite et une simplicité hors du commun.

PS: (Je n'ai utilisé que 10 spongebob sur les 20 fournit, j'essayerai donc de vous tenir informé du taux de réussite des spongebob sans la fameuse poudre miracle a mélanger avec 1L d'eau fournie avec les spongebob[car toute utilisée pour les 10 premiers]).

Reviewer

J'ai commandé 10 lots de ce produit, j'en ai entendu que du bien, et j'espère qu'en effet, il est une excellent méthode pour faire germer et démarrer les graines et les pousses. Vous en dit plus après utilisation et premiers résultats. Disons dans dans une dizaine de jours. A bientôt. Ma commande devrait arriver dans deux ou trois jours, j'ai hâte. Essentiellement, pour planter du pavot, pas de graines de cannabis, je n'en vois pas l'utilité et je ne fume plus depuis plus de six mois, et bien croyez-moi, on se sent tout de suite beaucoup mieux et c'est très facile d'arrêter. Je vous le conseille vivement.

Reviewer

I got 100% of my seeds germinated with it, even when soaked with pure water without Bacto. Can be kept hermetically a very long time waiting to be used, just be careful with mold.

Definitely 5 stars !

Reviewer

großartiges produckt?...nur blöde frage am rande, den spongepot mit oder ohne plastig weitersetzten? mfg b

Reviewer

top product very easy to use.

Reviewer

this is an top product although this site make it look like its from paradise seeds.... this product is invented and produces by sannie seeds ......

[Answer from Azarius: this product appears in all Seedbank categories, we don't make any claims regarding the manufacturer!]

Reviewer

thx is so good very great!!

Reviewer

Ich kann die nur empfehlen die sind 1A bei mir sind von 20 auf anbhieb in 3 tagen alle Samen gekeimt...

Reviewer

From all the methods you will find this one gave me 100% germination so far! Great product, easy to use and great for beginners. Highly advised!

Reviewer

Also für mich war dies die Erste und sicher auch der letzte Versuch mit diesem "Produkt"! Erstmal bin ich meiner Neugier zum Opfer gefallen und zweitens richtig Verlust gemacht.
Wer bisher gute Erfahrungen mit Torftrays und Erde oder Jiffis gemacht hat sollte dies so weiter tun. Sorry,aber das ist doch nur Abzocke mit dem "Idiotensicheren wegschmeiß Treibhaus"

Reviewer

Spongepots have given me the best germination rates of all methods I've ever used. Extremely easy and virtually fool-proof (make sure you watch the video)

Reviewer

Absolute aanrader voor je dure zaadjes, 100% kieming tot nu toe en heb het al meerdere malen gebruikt

Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Eigenschappen