<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ Array <![CDATA[Waarom is bij vaping de temperatuur zo belangrijk?]]> http://azarius.nl/news/780/Waarom_is_bij_vaping_de_temperatuur_zo_belangrijk/ Waarom is bij vaping de temperatuur zo belangrijk?

Wanneer je een vaporizer-fanaat spreekt, zal deze je al snel vertellen wat zijn of haar favoriete temperatuur is op een vaporizer. Zij weten dat de temperatuur waar je wiet (of andere kruiden) mee verdampt essentieel is voor de ervaring die je zult hebben.

Wat voor soort high wil je?

Een van de belangrijkste redenen voor temperatuurregeling is dat je het effect kunt sturen. De meest gangbare temperaturen voor cannabis liggen tussen de 180 en 210°C. Over het algemeen produceren temperaturen onder 190°C meer een denk-high en boven 190°C een lichamelijke high.

Flavor Flave

De smaak van je kruiden wordt ook beïnvloed door de gekozen temperatuur, dit is een van de beste redenen om te vapen. Anders dan bij roken is de smaak voller, puur en verrukkelijk. Als een goede wijn maar lekkerder, een beetje als de kick die je krijgt wanneer je aan een nieuw wietzakje ruikt in de coffeeshop. Als je kruiden te heet verdampt verbranden ze en houd je geen smaak over. Begin dus niet al te warm en verhoog langzaam de temperatuur.

Andere kruiden?

Vaporizers kunnen ook voor andere kruiden worden gebruikt! Ze hebben alleen een andere temperatuurinstelling nodig dan je vertrouwde wiet, gewoonlijk veel lager, van rond 100°C tot 175°C. Kruiden als kamille, valeriaan en blauwe lotus worden gebruikt vanwege hun kalmerende werking.

Kijk voor het complete temperatuurbereik en verdere informatie op onze encyclopedie-pagina Beste temperatuur voor het verdampen van kruiden.

Het goede nieuws is dat je alleen met experimenteren achter de temperatuur komt die het beste bij jouw high en smaak past. Dus doe je huiswerk en damp er op los!

]]>
Wed, 28 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/780/Waarom_is_bij_vaping_de_temperatuur_zo_belangrijk/
<![CDATA[De geschiedenis van The War on Drugs in minder dan 4 mniuten]]> http://azarius.nl/news/807/De_geschiedenis_van_The_War_on_Drugs_in_minder_dan_4_mniuten/ Om de Oorlog tegen Drugs te kunnen winnen hebben we veel bondgenoten nodig. Des te beter als ze beroemd en machtig zijn. Daarom is het belangrijk dat rapper/zakenman Jay Z heeft besloten om mee te strijden door zijn stem te lenen aan deze krachtige korte film van Molly Crabapple in samenwerking met Revolve Impact en de Drug Policy Alliance. De video laat ook zien dat de langzame overwinning op de verbodscultuur een aantal onvoorziene valkuilen kent in de vorm van hardnekkige discriminatie. Laten we dus van de geschiedenis leren en beginnen aan de bouw van een rechtvaardige maatschappij op meerdere niveaus.Wil je meer weten over de Oorlog tegen Drugs? Lees dan ons encyclopedie-artikel.

]]>
Thu, 22 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/807/De_geschiedenis_van_The_War_on_Drugs_in_minder_dan_4_mniuten/
<![CDATA[Psychedelic Sessions 2016: Lezing Derrick Bergman]]> http://azarius.nl/news/803/Psychedelic_Sessions_2016__Lezing_Derrick_Bergman/ Vrijdag 12 Augustus 2016 organiseerde Azarius alweer de tweede editie van de Psychedelic Sessions. Dit keer nodigde we vier sprekers uit om een lezing te geven over de vele aspecten van de psychedelische ervaring. Ook dit jaar hebben we de lezingen opgenomen zodat je op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de psychedelische cultuur.

Je kunt nu naar de eerste lezing 'Kweek je eigen vrijheid: cannabis activisme in de 21ste eeuw ' luisteren van Derrick Bergman, auteur en VOC-voorzitter.

De internationale beweging tegen de War on Drugs in het algemeen en het verbod op cannabis in het bijzonder heeft de laatste jaren opmerkelijke successen geboekt. De kloof tussen de politiek en de burger blijft echter groot, zeker ook in Nederland. De laatste nationale en internationale ontwikkelingen komen aan bod, alsook het belang van grassroots initiatieven.

]]>
Thu, 15 Sep 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/803/Psychedelic_Sessions_2016__Lezing_Derrick_Bergman/
<![CDATA[ Psychedelic Society of the Netherlands: Nieuwe Lezing]]> http://azarius.nl/news/802/Psychedelic_Society_of_the_Netherlands__Nieuwe_Lezing/ Na de succesvolle lezingen van James W. Jesso en Kilindi Iyi presenteert de Psychedelic Society of the Netherlands een derde evenement: een avond met Daniel Waterman.

Daniel Waterman is een Britse filosoof, artiest, schrijver, freelance onderzoeker en Ayahuasca-expert die in Nederland woont. Zijn boek Entheogens, Society & Law schreef hij over een periode van dertien jaar. Deze non-academische kritiek van het hedendaagse discours over entheogenen en psychedelica biedt een grondige analyse van de rol van magisch denken, morele en ideologische voorkeuren in de verspreiding van tegenstrijdige interpretaties van psychoactieve planten, middelen, hun gebruik, gebruikers en effecten.

Entheogens, Society & Law gaat in op belangrijke historische gebeurtenissen zoals het gebruik van LSD door de Nederlandse psychiater Jan Bastiaans bij behandeling van Nazi-slachtoffers en het daaropvolgende politieke debat in Nederland, belangrijke rechtszaken van Unio do Vegetal en Santo Daime, filosofische en religieuze argumenten, medische ethiek en de invloed van het New Age-gedachtegoed. Bovendien werpt het een kritische blik op de rol van Joods-christelijke concepten die de relatie tussen spiritualiteit en ethiek op verschillende maatschappelijke gebieden ondergraven.

Bezoek de lezing en discussie op 18 september

Kokopelli
Warmoesstraat 112, Amsterdam
Deur open vanaf 18:30
Entree: 3

]]>
Wed, 14 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/802/Psychedelic_Society_of_the_Netherlands__Nieuwe_Lezing/
<![CDATA[Over de sluiting van Fabric]]> http://azarius.nl/news/801/Over_de_sluiting_van_Fabric/ Bij Azarius houden we van dansmuziek. Het is de soundtrack op ons kantoor. Daarom willen we stilstaan bij het trieste nieuws dat de Londense club Fabric permanent is gesloten. Fabric werd op 29 oktober 1999 geopend en kreeg al snel een reputatie als superclub die echt om muziek gaf dankzij een uitstekende geluidsinstallatie en het uitnodigen van avontuurlijke dj's. Fabric gaf ook een lange reeks hoogwaardige mix-cd's uit van dj's als Ricardo Villalobos, Robert Hood en Joris Voorn. Het is misschien een troostende gedachte dat geen enkele legendarisch club (Studio 54, The Music Institute, The Paradise Garage) het eeuwige leven heeft gekend. Maar wat steekt is de suggestie dat Fabric is gesloten om plaats te maken voor nieuwbouwprojecten. Creativiteit trekt weer aan het kortste eind!

Dit brengt ons bij een groter thema, namelijk The War on Drugs en de vele manieren waarop deze faalt. Deze "oorlog" gaat zelden om gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek stroomt binnen over de vele manieren waarop zogenaamde illegale middelen (vaak van natuurlijke afkomst) een positief effect kunnen hebben. Maar de Fabric-zaak bewijst eens te meer dat deze middelen om verschillende reden een doelwit zijn gemaakt. Dit keer is de wet ingezet om een club te sluiten en plaats te maken voor nieuwe appartementen. De originele War on Drugs, in 1971 begonnen door de Amerikaanse president Richard Nixon, werd opgezet om eenvoudiger protesterende studenten en burgerrechtenactivisten aan te pakken. En op deze manier kan een verbod altijd worden ingezet voor nieuwe doelwitten. Als een preventieproject is het een complete mislukking gebleken.

Kortom, blijf je inzetten voor decriminalisering, legalisatie en regulering voordat jouw levensstijl aan de beurt is. Zoek naar initiatieven en lees de programma's van politieke partijen, want sommigen willen een eind maken aan deze doodlopende weg.

]]>
Thu, 08 Sep 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/801/Over_de_sluiting_van_Fabric/
<![CDATA[Een indruk van de Hanfparade in Berlijn]]> http://azarius.nl/news/800/Een_indruk_van_de_Hanfparade_in_Berlijn/ Er liepen duizenden Europeanen door de straten van Berlijn op de 20ste Hanfparade, de optocht die aandacht vraagt voor de regulering van cannabis in Duitsland.

Azarius, Vaposhop en Exotic Seed sponsorden de Nederlandse delegatie naar de 20ste Hanfparade, onder leiding van Stichting Legalize! De Hanfparade is de optocht die aandacht vraagt voor de regulering van cannabis in Duitsland. Bij onze oosterburen is een verdere emancipatie van de cannabisconsument nog nt ietsje harder nodig dan bij ons. Daar worden gebruikers nog steeds breed onderdrukt vanwege hun vrijetijdsbesteding.

Dit was bijvoorbeeld goed te merken tijdens het samenstellen van de Nederlandse delegatie: een Duitser met rijbewijs die zich in wil zetten voor dit groene doel is nauwelijks te vinden als gevolg van de extreem strenge verkeerswet op cannabis.

De Hanfparade bestaat net zo lang als de befaamde Legalize Streetrave, die al acht jaar niet meer wordt gehouden in Amsterdam. Het was de vierde keer dat Legalize met een paradewagen deelnam aan de parade. Deze editie tussen de twee bevriende organisaties voelde als een renie.De fikse crew van activisten uit voornamelijk Amsterdam kon overnachten in diverse kraakpanden en aan den lijve ondervinden dat het cannabisbeleid in Duitsland in de laatste 20 jaren aanzienlijk was veranderd. Toen Legalize 16 jaar geleden voor het eerst meereed werden er aan de lopende band Hanfparade deelnemers opgepakt door de Polizei. In een teken van vooruitgang vroegen de agenten dit jaar slechts tijdens de technische controle vriendelijk of het draaien van een pretsigaret gestaakt kon worden.

Berlijn is nog redelijk liberaal, zegt Michael Knodt, n van Duitslands meest vooraanstaande cannabisactivisten. Onder de 15 gram is bezit gedecriminaliseerd. Maar als je naar Beieren gaat, is het alweer een stuk strenger. Daar verplichten ze je misschien wel om een soort afkickbehandeling te nemen.

Michael kon zelf ondervinden hoe moeilijk de situatie in Duitsland soms nog is. Hij is medisch gebruiker en heeft al zijn zaken perfect op orde. Toch vond de politie een manier om hem te pakken op de Hanfparade. De politie nam namelijk zijn kinderen mee, om te onderzoeken of alles wel goed met ze gaat met zon blowende vader. Voor Michael - die ook constant een potje Nederlandse Bedrocan met zich meedraagt - alleen maar reden om nog harder te vechten voor een ander beleid.Zoals het in Berlijn hoort, ging de afterparty van de beide soundsystems van de Nederlandse delegatie nog tot in de vroege uurtjes door. En dat was ook om te vieren dat sommige dingen wl goed gaan. De massa-arrestaties uit het verleden zijn voorbij, en in Grlitzer Park wordt de verkoop van wiet praktisch gedoogd. De onderdrukking is nog niet ten einde, maar in de underground worden de vrijheidsliederen volop gezongen.

Door Thijs Roes ]]>
Thu, 01 Sep 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/800/Een_indruk_van_de_Hanfparade_in_Berlijn/
<![CDATA[Hoe Carlos Castaneda een legende werd]]> http://azarius.nl/news/797/Hoe_Carlos_Castaneda_een_legende_werd/ Carlos Castaneda was een antropoloog die wereldberoemd werd met zijn boeken waarin hij zijn ervaringen beschrijft met de sjamaan Don Juan. Tijdens een studiereis in Mexico kwam hij Don Juan tegen, die hem vervolgens inwijdde in de mystieke wereld van de Yaqui indianen. Psychedelische middelen werden gedurende deze inwijding veelvuldig ingezet. Carlos Castaneda zou tien jaar in de leer bij hem zijn geweest.

Carlos Castaneda autobiografisch of fictief?

In eerste instantie werd zijn werk beschouwd als autobiografisch, maar al gauw beweerden critici dat veel van wat Castaneda beweerde niet klopte. Don Juan zou bijvoorbeeld Engelse woordspelingen maken, terwijl hij alleen Spaans sprak. Ook klopte de chronologie in zijn boeken niet. Zoals de botanische kennis en de kennis van de Yacui indianen niet overeenstemde met de werkelijkheid. Fans zeggen dat dit niet uitmaakt. Het gaat volgens hen om de inzichten die Carlos Castaneda uitdroeg.

Carlos Castaneda’s eerste vrouw

Margaret Runyan, zijn eerste vrouw, heeft het boek A Magical Journey with Carlos Castaneda geschreven. In dit boek legt ze uit hoe Castaneda voordat hij doorbrak al hunkerde naar roem. Timothy Leary werd in die tijd op ieder feestje omringd door fans. De boeken van Aldous Huxley werden in dezelfde tijd door studenten verslonden. Deze erkenning wilde Castaneda volgens zijn eerste vrouw ook.

Effecten van Carlos Castaneda op de Westerse wereld

Castaneda leefde in een tijd waarin men snakte naar nieuwe inzichten. De kerk had zijn macht verloren waardoor een leegte ontstond. Castaneda maakte gebruik van deze tijdsgeest. Door zichzelf in zijn boeken neer te zetten als zoekende leerling die zeer bijzondere en spannende ervaringen ondergaat zijn zijn boeken meeslepend. Zo bereikte hij een groot publiek.Zijn kennis deed hij echter vooral op in de universiteitsbibliotheek en niet via de sjamaan Don Juan. Ook putte hij informatie uit boeken over Oosterse mystiek en voerde vele gesprekken met geestverwanten. Zijn antropologische kennis kwam goed van pas en hij onderging een groot aantal psychedelische ervaringen. Zijn boeken staan zonder twijfel vol met boeiende inzichten. Carlos Castaneda wordt daarom ook wel beschouwd als de grondlegger van de New Age beweging. Daarnaast droeg hij veel bij aan de psychedelische revolutie.

Carlos Castaneda als leider van een cult

Castaneda leefde echter niet zoals hijzelf in zijn boeken voorschreef. Zo beweerde hij dat seksuele onthouding belangrijk was. Ironisch genoeg deed hijzelf aan polygamie. Castaneda leefde met vijf vrouwen die een clique vormde, een mysterieuze cult die hij leidde. Deze vrouwen hadden alle banden met familie en vrienden verbroken en namen een nieuwe naam aan. Toen Castaneda stierf, zijn zij op mysterieuze wijze verdwenen. Slechts één is dood teruggevonden in de woestijn. Wat er met de andere vrouwen is gebeurd weet niemand.

In welk perspectief kunnen we de boeken van Carlos Castaneda plaatsen?

Het lezen van Castaneda’s boeken kan zeker inspireren. Hij gaat diep in op verschillende psychedelische ervaringen en de mystiek die daarbij hoort. Neem echter niet alles letterlijk, want dat deed hijzelf blijkbaar ook niet. ;)

Wil je meer weten over Carlos Castaneda’s boeken en zijn bijzondere leven? Lees dan het nieuwe encyclopedie-item over de legende Carlos Castaneda.

Door Inge

]]>
Thu, 25 Aug 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/797/Hoe_Carlos_Castaneda_een_legende_werd/
<![CDATA[Online enquête gebruik designerdrugs]]> http://azarius.nl/news/796/Online_enqu_te_gebruik_designerdrugs/ Steeds meer wetenschappers wijden onderzoek aan het gebruik van psychoactieve stoffen. Bij Azarius zijn wij altijd genteresseerd in dit soort wetenschappelijk onderzoek, helemaal als de gebruiker centraal staat. Het Bonger Instituut voor Criminologie van de Universiteit van Amsterdam cordineert een ambitieus project naar het gebruik van deze nieuwe middelen:

We onderzoeken diverse aspecten van NPS-gebruik in zes Europese landen. Met NPS bedoelen we alle vormen van Nieuwe Psychoactieve Stoffen. NPS worden ook wel aangeduid als designer drugs of legal highs. Een bekend voorbeeld van een NPS is 4-FMP. NPS imiteren het effect van traditionele drugs zoals cocane, ecstasy, amfetamine en wiet of hasj. Er zijn verschillende groepen NPS, bijv. opwekkende middelen (stimulantia), kalmerend of psychedelisch. NPS kunnen ook de vorm hebben van synthetische cannabinoden, cathinonen, amfetaminen, opiaten en andere chemische middelen. Ze worden voor allerlei toepassingen gebruikt, van slaapmiddel tot partydrug.

Wil je meedoen om een goed beeld te geven van het gebruik van nieuwe psychoactieve stoffen? De online vragenlijst bestaat uit maximaal 64 vragen en het hele proces is vanzelfsprekend volstrekt anoniem.

Je vindt de vragenlijst hier.

]]>
Mon, 22 Aug 2016 12:30:00 +0200 http://azarius.nl/news/796/Online_enqu_te_gebruik_designerdrugs/
<![CDATA[Psychedelica: het verschil tussen ritueel en recreatief gebruik]]> http://azarius.nl/news/603/Psychedelica__het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik/
Er zijn namelijk zes verschillende soorten hersengolven, met ieder een eigen frequentiegebied, wat resulteert in een bepaalde vorm van bewustzijn:

1 Alfa (8-12Hz) golven hangen samen met een toestand van ontspanning.

2 Bta (16-38Hz) golven zijn erop gericht om stressvolle situaties het hoofd te beiden. Het sterke Ik gevoel is het product van bta golven.

3 Thta (4-8Hz) golven ontstaan in diep ontspannen toestand. Deze golven worden ook wel de creatieve laag genoemd.

4 Delta (0,5-4 Hz) golven komen voor bij baby's en tijdens de diepe slaap.

5 Gamma (30-80 Hz) golven komen voor bij sterke mentale activiteit, zoals angst, het oplossen van problemen en hoge staat van alertheid.

6 Senso-Motorische-Ritmische (12-16Hz) golven ontstaan tijdens fysieke rust en sterk sensomotorisch bewustzijn.

Effecten van psychedelica op hersengolven
Het blijkt dat recreatief gebruik van LSD, psilocybine en ayahuasca ervoor zorgt dat de alfa- en thta golven afnemen en de bta golven toenemen, oftewel het ego wordt versterkt. Dit in tegenstelling tot een ayahuasca ceremonie, waarbij juist de alfa- en thta golven toenemen en de bta golven afnemen, wat leidt tot een kleiner IK-besef. Dit verschil in effect is uitgebreid wetenschappelijk aangetoond door mensen tijdens een trip, al dan niet recreatief ondergaan of ceremonieel geleid, aan een EEG scan te koppelen. [1]

Als er een totaal ander hersengolfpatroon wordt gevonden, is er ook sprake van een andere vorm van bewustzijn. Nu rijst natuurlijk de vraag hoe het mogelijk is, dat een sjamanistisch ritueel een bijdrage levert aan bewustzijnsverandering. Op zich is dit niet zo moeilijk te verklaren. Het gebruik van psychedelica is namelijk niet de enige manier hoe we gericht ons bewustzijn kunnen veranderen. Zo resulteert meditatie eveneens in een andere staat van bewustzijn.

De kracht van meditatie
Er is veel onderzoek gedaan naar verschillende vormen van meditatie en de verandering van bewustzijn. Ook in dit geval werden er EEG scans gemaakt van mensen die verschillende vormen van meditatie beoefenden, wat resulteerde in verschillende vormen van bewustzijn. [2][3][4][5]

Tijdens een sjamanistisch ritueel wordt er eveneens gebruik gemaakt van allerlei meditatietechnieken, zoals het staren in een vuur, ritmische zang en dans, het uitspreken van mantra's of gewoon pure stilte. Kortom een sjamanistisch ritueel met psychedelica benvloedt het bewustzijn op twee manieren: namelijk door toediening van psychedelica en het ondergaan van meditatie technieken. Blijkbaar leidt deze combinatie tot een geheel andere vorm van bewustzijn dan wanneer je alleen gebruik maakt van psychedelica. Om die reden zijn sommigen van mening dat de uitwerking en daardoor waarde van een sjamanistisch ritueel niet te vergelijken is met een tripje op de dansvloer.

Tegelijkertijd is het natuurlijk interessant om te beseffen dat we onze psychedelische trip kunnen benvloeden door tijdens een trip meditatietechnieken toe te passen. Om die reden is in de Azarius encyclopedie een zeer uitgebreid hoofdstuk opgenomen over meditatie. Wil je je namelijk toeleggen op meditatie dan is het verstandig om te beseffen, dat meditatie niet altijd zonder gevaar is. Het artikel in de encyclopedie zal hier dieper op ingaan.

Bronnen1. Erik Hoffmann, Effects of a Psychedelic, Tropical Tea, Ayahuasca, on the Electroencephalographic (EEG) Activity of the Human Brain During a Shamanistic Ritual.


2. J.P Banquet, Spectral analysis of the EEG in meditation, Electroencephalography and Clinical Neurophysiology, Volume 35, Issue 2, August 1973, Pages 143151.


3. H.-Y. Huang1 , P.-C. Lo1, EEG dynamics of experienced Zen meditation practitioners probed by complexity index and spectral measure, 2009, Vol. 33, No. 4 , Pages 314-321.


4. L.I. Aftanas,, S.A. Golocheikine, Human anterior and frontal midline theta and lower alpha reflect emotionally positive state and internalized attention: high-resolution EEG investigation of meditation Neuroscience Letters, Volume 310, Issue 1, 7 September 2001, Pages 5760.


5. Tetsuya Takahashia, Tetsuhito Murataa,Toshihiko Hamadab, Masao Omoria, Hirotaka Kosakaa, Mitsuru Kikuchic, Haruyoshi Yoshidab, Yuji Wadaa Changes in EEG and autonomic nervous activity during meditation and their association with personality trait, International Journal of Psychophysiology Volume 55, Issue 2, February 2005, Pages 199207.


]]>
Sun, 21 Aug 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/603/Psychedelica__het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik/
<![CDATA[Psychedelische kunst: vijf favorieten]]> http://azarius.nl/news/670/Psychedelische_kunst__vijf_favorieten/ Wat is psychedelische kunst? Kunst waar je trippy van wordt als je ernaar kijkt? Kunst waar je goed op zou kunnen trippen? Of kunst die genspireerd is door de psychedelische ervaring?

Misschien is die discussie helemaal niet waar het om gaat. Ga er eens goed voor zitten en geniet van deze adembenemende meesterwerken

Storm Thorgerson

Storm Thorgerson

Storm Thorgerson ontwierp vele album covers voor beroemde bands zoals Pink Floyd, Muse, The Mars Volta en Black Sabbath. Synaptic stimuli plaatste een prachtige impressie van zijn werk.

Chops Wanderweird

Chops Wanderweird

In zijn tekeningen verwerkt kunstenaar Chops Wanderweird invloeden uit de christelijke iconografie, heilige geometrie, mandalas en video games om ideen over te brengen die resoneren met die van Alan Watts, Timothy Leary en andere psychonauten.

Wanderweird schildert graag live op festivals. Ook creerde hij de buitengewone graphic novel Remember, die je hier kunt afspelen. Het is een overdenking die de werkelijkheid probeert te verklaren, volgens de kunstenaar.

Jessica Perlstein

Jessica Perlstein

Een andere kunstenaar die vaak live schildert en zich in de psychedelische kunst en festivalscene beweegt is Jessica Perlstein. Ze is genspireerd door haar reizen naar het Peruviaanse Amazonegebied.

Haar boodschap: Als je naar je instincten en intutie luistert en je hart volgt, ondanks schijnbaar ingewikkelde beproevingen, kan elke droom bereikt worden.

Anderson Debernardi

Anderson Debernardi

Als geen ander weet Anderson Debernardi de vele met elkaar verweven dimensies van de ayahuasca-ervaring op doek vast te leggen. Zijn schilderijen zijn voornamelijk door dit krachtige Amazonebrouwsel genspireerd, maar ook door ervaringen met andere sjamanenplanten, zoals in deze afbeelding datura.

Natalie Shau

Natalie Shau

Natalie Shau is een mixed media kunstenaar en fotograaf. Ze combineert mode- en portretfotografie met digitale illustraties en creert zo wonderbaarlijke en licht verontrustende sprookjeswerelden.Geschreven door: Juniper

]]>
Wed, 17 Aug 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/670/Psychedelische_kunst__vijf_favorieten/