<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ info@azarius.net <![CDATA[Feit en Fictie: De oorsprong van 420]]> http://azarius.nl/news/850/Feit_en_Fictie__De_oorsprong_van_420/ Je hoeft geen stoner te zijn om te weten dat 420 (vier-twintig) een intergalactische code is voor wiet, tijd om te blowen, wietdag, en waarschijnlijk, in 420 v.Chr. en 420 n.Chr ook wietjaar...helaas hebben we die even gemist. Maar nu mondiale legalisatie steeds dichterbij komt (wat optimisme doet geen kwaad), zal 20 april binnenkort een internationale feestdag zijn voor de viering van onze favoriete plant, een dag dat de wereld even zal chillen, muffins eten, naar dub luisteren, blunts aansteken, de vapes laat dampen en de beste ideeën zal ontwikkelen om de problemen van deze wereld op te lossen (helaas zijn we ze hoogstwaarschijnlijk op 21 april weer vergeten.)

4/20 graffiti

4/20 kortingen bij Azarius

Voordat we beginnen aan een zeer stonede geschiedenisles over deze buitengewone dag bieden we nog aantal fijne kortingen om 4/20 te vieren:

20% off the TopBond Novae

20% off the G Pen Pro

20% off on all LSA products

4/20: de mythe, de waarheid

Ter voorbereiding van de toekomst is het in ieder geval belangrijk om onze cultuur goed te kennen. Dus hebben we geprobeerd om de mythen en waarheid achter de oorsprong van deze dag te achterhalen. De verhalen achter de oorsprong van dit magische nummer zijn even fantasierijk, ongelofelijk en grappig als de meeste stoners. Laten we de lijst doornemen:

 • 420 is een politiecode in Californië voor "kinderen die wiet roken" : MYTHE
  Nergens in de Verenigde Staten is 420 een politiecode voor cannabisgerelateerde zaken. In Las Vegas is het de code voor moord.
 • 420 komt uit een liedje van Dylan: Semi-waar
  Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat de oorsprong van het nummer compleet aan Dylan is toe te wijzen, verwijzen veel stoners naar het liedje 'Rainy Day Woman #12 and 35'. In dit lied herhaalt Dylan steeds de zin "everyone must get stoned". 12 keer 35 is 420. Kosmisch Toeval?
 • 420 is de hoeveelheid chemische stoffen die in cannabis wordt gevonden: ONWAAR
  Er zijn 315 chemische stoffen in cannabis te vinden, en nee, 31 keer 5 is niet 420...of wacht...nee, mijn smartphone zegt dat het niet klopt.
 • 420 is een verwijzing naar het boek Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams: Semi-Waar
  In het boek berekent de superintelligente computer, Deep Thought, "Het Antwoord op de Grote Vraag… Van het Leven, het Heelal en Alles… " Waarop het simpelweg antwoordt: "Is... Tweeënveertig," zei Deep Thought met oneindige grandeur en kalmte.´
 • 420 is het Nederlandse moment om te roken, in elke coffeeshop beginnen mensen te roken en vapen: ONWAAR(ig)
  4:20, of 16:20 is niet een officieel tijdstip om er een op te steken, maar sinds dit tijdstip het officieuze stonermoment is geworden, lijken Nederlandse coffeeshops meer klanten rond deze tijd te hebben om het moment te vieren.
 • 4:20 is de code die een groep stoners in de jaren zeventig op de middelbare school gebruikte om met elkaar na de les af te spreken voor een gezamenlijke blowsessie: WAAR
  Louis Pasteur statue San Rafael High School Dit is de meest geaccepteerde versie van de oorsprong van het nummer: Op San Rafael High School (Californië) was er in 1971 een groep stoners die zichzelf de Waldo's noemde en dit nummer gebruikte om elkaar in het geheim in te seinen dat er om 4:20 een afspraak stond bij het nabijgelegen standbeeld van Louis Pasteur (zie afbeelding). Het verhaal gaat ook dat ze op zoek gingen naar hun geheime plek in het bos waar een van de oudere broers van de tieners planten had gezaaid. De planten werd vermoedelijk nooit gevonden maar jaren later wisten een aantal leden van de Waldo´s de originele briefjes te overleggen die zij elkaar tijdens school toespeelden en verwierven hiermee hun onsterfelijkheid in de wietgeschiedenis. Een leuke draai aan het verhaal is dat San Rafael ook de geboorteplaats is van een van de grootste psychedelische rockbands aller tijden, The Grateful Dead. Nadat zij het verhaal van deze tieners hoorden, verspreidden ze het verhaal tijdens hun Amerikaanse tournees. En zoals ze zeggen…de rest is geschiedenis…

Zo, dat is het: de mythes, de legendes en de rokerige waarheid rond deze epische datum. Ken je een eigen, lokale legende rond dit verhaal? Vertel het ons hieronder in het commentaar.

Keep Blazin', Vapin' and Dreamin'…

Auteur: Julia

Graffiti foto: Felipe Gavronski onder Creative Commons licentie

]]>
Fri, 20 Apr 2018 00:00:01 +0200 http://azarius.nl/news/850/Feit_en_Fictie__De_oorsprong_van_420/
<![CDATA[Geen gratis LSD...toch geweldige Bicycle day kortingen]]> http://azarius.nl/news/681/Geen_gratis_LSDtoch_geweldige_Bicycle_day_kortingen/ 75 jaar geleden nam Albert Hoffman de eerste LSD-trip ooit. Dit is bekend geworden als Bicycle Day. Tijd voor een feestje! Nog geen gratis LSD (wie weet ooit) maar we hebben toch een aantal prachtige kortingen gepresenteerd voor deze speciale dag.

Geweldige Bicycle Day kortingen geldig van 19 tot en met 22 april.

20% korting op de TopBond Novae

20% korting op de G Pen Pro

20% korting op alle LSA-producten

Bicycle day blotter art

De eerste acid trip

De Zwitserse chemicus Albert Hofmann was op 19 april 1943 de eerste persoon ooit die bewust een LSD trip nam.

Hofmann werkte bij het farmaceutische bedrijf Sandoz in Basel. Al in 1938 had hij LSD-25 gesynthetiseerd als onderdeel van een reeks lysergamides. Omdat het geen duidelijk effect leek te hebben werd de substantie ongebruikt in het laboratorium bewaard.

In 1943 voelde hij een plotselinge aandrang het stofje opnieuw te onderzoeken. Daarbij kreeg hij per ongeluk een beetje binnen. (Ten minste, dat is hoe het verhaal gaat…)

Twee uur lang ervoer hij “een onafgebroken stroom van fantasierijke beelden, buitengewone vormen en een intens caleidoscopisch kleurenspel”.

"Alles in mijn visuele veld bewoog en was vertekend alsof ik het door een gekromde spiegel keek. Het leek alsof ik niet van plek kon bewegen."

Fietstocht

Onder de indruk van de effecten besloot hij een paar dagen later een experiment op zichzelf uit te voeren. Hij slikte 250 micogram lsd. Een lage dosering, verwachtte hij. Maar niks was minder waar! In zijn memoires 'LSD, mijn probleemkind', schrijft hij:

Bicycle day Hofmann

“Inmiddels was het duidelijk dat LSD de oorzaak was geweest van de buitengewone ervaringen van de vrijdag daarvoor. De veranderde gewaarwordingen waren van hetzelfde soort als eerder, alleen vele malen intenser. Ik had moeite om helder te spreken.”

Hij vroeg zijn assistent (die op de hoogte was van de situatie) hem naar huis te begeleiden. Vanwege de oorlog waren er geen auto’s beschikbaar, dus namen ze de fiets.

Hofmann: “Op weg naar huis begon mijn conditie bedreigende vormen aan te nemen. Alles in mijn visuele veld bewoog en was vertekend alsof ik het door een gekromde spiegel keek. Het leek alsof ik niet van plek kon bewegen. Toch vertelde mijn assistent me later dat we erg snel gereisd waren.”

Bicycle day

Het nieuws verspreidde zich snel en LSD ook. In eerste instantie werd het in therapeutische sessies geïntegreerd. In de jaren zestig zorgde Timothy Leary met zijn slogan: “Turn on, tune in, drop out” voor een uitbarsting van het recreatieve gebruik.

Tegenwoordig wordt de allereerste acid trip overal ter wereld herinnerd en gevierd als ‘Bicycle day’.

Bicycle day t-shirt

Bicycle day korting bij Azarius

Bij Azarius beschouwen we bicycle day ook als een heilige dag. Dit jaar vieren we dat met de volgende kortingen:

20% korting op de TopBond Novae

20% korting op de G Pen Pro

20% korting op alle LSA-producten

Dus pak die kans en pak je fiets… We wensen je een plezierige en geestverruimende Bicycle Day!

Lees meer:

-Kreeg Hofmann die eerste, toevallige keer wel acid binnen? Mindstates Conference

-’High holy days’. Erowid’s Tea Faerie over het belang van bicycle day.

-Bicycle day ervaringsverhaal: Scientific American.

-Albert Hoffman portret: Azarius encyclopedia

]]>
Thu, 19 Apr 2018 00:00:01 +0200 http://azarius.nl/news/681/Geen_gratis_LSDtoch_geweldige_Bicycle_day_kortingen/
<![CDATA[AutoMazar: gratis zaadje van het seizoen]]> http://azarius.nl/news/928/AutoMazar__gratis_zaadje_van_het_seizoen/ Zoals je van ons gewend bent, leveren we ook dit kweekseizoen een gratis wietzaadje bij elke zadenbestelling. Dit jaar is dit Dutch Passion’s AutoMazar. Het is een autoflower - en niet zomaar een, want deze soort levert enorme oogsten op. Geen verkeerde keuze, dus! Naast de goede oogst biedt AutoMazar nog een aantal belangrijke voordelen.

Ben je daar benieuwd naar, lees dan dit artikel. Maar eerst vertellen we je wat over de genetische opmaak van de plant.

Genetische herkomst AutoMazar

De originele Mazar staat bij ons beter bekend als Skunk of Afghan. Deze werd gemaakt door twee populaire Indica’s te kruisen. De soort won verschillende prijzen en is al zeker 15+ jaar op de markt.

Omdat autoflowering wietsoorten steeds populairder worden, werd besloten een nieuwe autoflowering Mazar op de markt te brengen. En zo werd AutoMazar geboren.

AutoMazar is een directe kruising tussen Indica, Sativa en cannabis Ruderalis, en zorgt voor kleverige toppen en flinke opbrengsten. Dankzij de Indica afkomst blijft de heerlijke, intense high behouden die je van Indica soorten gewend bent. De plant biedt dezelfde kwaliteit als de originele Mazar, maar groeit sneller! Ideaal, dus.

Voordelen AutoMazar

De plant groeit niet tot grote hoogtes; 70 à 80 cm is ongeveer het maximum bereik van de plant. Maar laat je niet misleiden door de grootte van de plant, want zoals aangegeven levert deze autoflowering soort een van de beste oogsten op. Een belangrijk voordeel!

Wanneer je het zaadje plant duurt het gemiddeld zo’n tien weken voordat je de plant kunt oogsten. De opbrengst ligt bij buitenteelt gemiddeld tussen de 100 en 200 gram. Niet verkeerd, toch? Het hangt natuurlijk af van je ervaring als teler, maar zelfs als beginner haal je een flinke oogst uit de plant.

Je kweekt gemakkelijk AutoMazar. Zelfs in een streng klimaat met korte zomers groeit de plant als geen ander. Logisch ook, want 50% van de genetische opmaak van deze plant is afkomstig van een Russische variant. De plant is bovendien zeer stabiel. Zo is AutoMazar immuun tegen schimmels en andere vervelende indringers.

Vanwege al deze eigenschappen is AutoMazar daarom een uitstekende plant voor zowel gevorderde als beginnende kwekers.

Veel kweekplezier!

]]>
Tue, 17 Apr 2018 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/928/AutoMazar__gratis_zaadje_van_het_seizoen/
<![CDATA[Hoe maak je moonrocks (het is makkelijker dan je denkt)]]> http://azarius.nl/news/927/Hoe_maak_je_moonrocks_het_is_makkelijker_dan_je_denkt/ "Moonrocks" zijn een wiettrend die wordt toegeschreven aan rapper/ondernemer Korupt. Ze doen me denken aan ambachtelijke pralines omdat ze een combinatie zijn van verschillende ingrediënten.

moonrock by Bill Griffin

 

Je hebt drie dingen nodig om moonrock (maansteen) te maken. Gedroogde wiettoppen, wietolie (of een ander soort plakkerig concentraat) en kief. Je kan van alles de sterkste variant zoeken, maar als je een cannabiskenner bent, wil je misschien eens goed nadenken over de combinatie van ingrediënten die je gaat gebruiken. Voor de beste moonrockervaring wil je smaken en geuren combineren die goed bij elkaar passen.

Wat zijn de ingrediënten voor Moonrocks ook alweer?

Toppen die je voor moonrocks gebruikt hebben idealitair een hoog THC-percentage. Het THC-niveau ligt meestal boven de 20%.

Wietolie wordt gewonnen uit toppen of trim. Trim is het met trichoom bedekte blad dat van de toppen wordt geknipt terwijl ze een manicure ondergaan voor de eindpresentatie. Het is vaak krachtig spul.

Kief zijn de trichomen die worden gescheiden van de bloemen of bladeren. Het lijkt op zand of zaagsel. Er zijn een paar manieren om dit te oogsten. Je kunt het droog zeven - wat mogelijk is met bepaalde grinders. Het soort dat de trichomen opvangt die van je wiet komen wanneer je het vermaalt.

Een andere manier om kief te oogsten is om het met ijswater van de plant te scheiden. Bijvoorbeeld met behulp van bubbelzakken of Ice-O-Lator. Dit is een snellere manier om meer trichomen te oogsten. Het is de eerste fase in het maken van "bubble hash".

"Mijn gezicht smolt in het niets en ik had het gevoel alsof mijn oogbollen zonder hoofd door de kamer zweefden."

Zijn moonrocks een gimmick?

Sommige mensen zullen beweren dat moonrocks een gimmick zijn. Als je echt veel THC wilt dan kun je de meest krachtige van de ingrediënten consumeren - wietolie of een ander concentraat. Wanneer je de toppen en kief toevoegt verdun je de THC met plantaardig materiaal.

Als je gewend bent om wiet te roken betekent de combinatie van de drie ingrediënten dat je het gewoon kunt consumeren op de manier die je altijd doet (joint, blunt of bong) alleen is het dan megasterk.

Hoe zit het met "sunrocks"?

"Sunrocks" zijn hetzelfde als moonrocks, behalve dat je de allerbeste ingrediënten gebruikt die je maar kunt vinden. Het is de gouden standaard van moonrock. Deze worden gemaakt door echt ambachtelijke cannabisproducenten.

Mijn poging om een moon/sunrock te maken

Het lastigste van het maken van een moon- of sunrock is het verkrijgen van het basismateriaal.

bud for moonrock by Bill Griffin

 

De top

De top die ik gebruikte is vrij speciaal. Onlangs deed ik mee aan de categorie buitenkweek van de Home Grown Cup. Deelnemers kregen elk een exemplaar van alle inzendingen ter beoordeling. Daar zat natuurlijk ook het winnende soortje tussen. In dit geval was de winnaar Neville's Haze - een sterk sativa waar kenners dol op zijn.

 

cannabis oil by Bill Griffin

De olie

De olie komt van een Dutch Passion, Passion #1 plant. Het is een indica die gemakkelijk buiten te kweken is. Ze is volledig biologisch, in de zon gekweekt en ik denk dat ze heerlijk smaakt en ruikt - net ananas. Ik heb hiermee een kleine hoeveelheid wietolie gemaakt met pure isopropanol.

 

kief by BillGriffin

De kief

De kief die ik gebruik is interessant. Ik consumeer alleen biologische wiet en indien mogelijk zal het in de buitenlucht  gekweekt worden. Ik bevind me in de zeer gelukkige positie dat ik ter beoordeling over een aantal van de beste cannabissoorten beschik. De kief die ik in mijn Dutch Passion grinder heb verzameld, is dan ook heel bijzonder. Het enige minpunt is dat het een wat wilde mix van soorten vormt.

 

bud plus oil by Bill Griffin

Samenstellen

Dit was makkelijker dan ik had verwacht. Op een siliconen mat werkte ik met een dabgereedschap de top in de olie (die ik had verwarmd met een haardroger zodat het makkelijker werd om mee te werken). Daarna rolde ik de plakkerige top in een schaaltje gevuld met kief en liet het op de mat rusten.

 

oily buds plus kief by Bill Griffin

Hoe rookt je het? (ik gebruikte een vaporizer)

Hier komen we bij het punt aan waar het voor mij een beetje lastig werd. Ik ben een paar jaar geleden gestopt met het roken van wiet en ben definitief overgestapt op verdampen - zonder uitzondering. Dus moest ik mijn gloednieuwe rots vapen.

Ik beschik over veel vaporizers, maar degene die het meest geschikt is voor het verdampen van rocks is mijn Mighty van Storz & Bickel. Ik maak wel eens de grap dat je er echte rotsen mee zou kunnen verdampen. Dus met dit experiment krijgt hij een kans om te schitteren.

Ik sneed met een scherp mes op een siliconen mat een stuk van de rock. Zoals bij mijn vorige experimenten met het vapen van hasj beschermde ik mijn vaporizer met een laagje hennepvezel. Zodra de hete convectielucht over mijn rocks stroomt, kan het immers een zooitje worden.

Ik nam nog een andere voorzorgsmaatregel namelijk dat mijn agenda de komende acht uur leeg was. Na het maken van deze rock weet ik hoeveel olie er op zit. Ik weet ook hoe sterk die olie is - ik had hem al verdampt in mijn PuffCo+. Ik kan afsluiten met de opmerking dat dit een rock is die respect verdient.

Er wordt wel gezegd dat Snoop Dogg Moon Rocks te sterk vindt. Als hij ze niet aankan, welke kans heb ik dan?

Hoe was het?

Zoals verwacht, straalde de moonrock me de ruimte in.

Mijn gezicht smolt in het niets en ik had het gevoel alsof mijn oogbollen zonder hoofd door de kamer zweefden. Het hoge THC-gehalte gaf me een flinke energiekick (mentaal en fysiek) en ik banjerde als een gek door het huis voordat ik naar buiten werd getrokken.

Ik begon een stevige boswandeling, maar uiteindelijk werd het meer zitten op een omgevallen boom - luisteren naar de vogels en kijken hoe de bomen wiegen in de zachte bries terwijl ik bedacht hoe mooi de wereld is en wonderlijk het leven kan zijn.

Door Bill Griffin auteur van Easy Organic Weed.

Alle foto's copyright Bill Griffin

]]>
Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/927/Hoe_maak_je_moonrocks_het_is_makkelijker_dan_je_denkt/
<![CDATA[Tripgids: Hawaiian Baby Woodrose zaden]]> http://azarius.nl/news/477/Tripgids__Hawaiian_Baby_Woodrose_zaden/ Hawaiian baby woodrose zaden zijn een van onze populairste producten. Maar wat doen deze zaadjes eigenlijk. Zijn ze echt zo trippy?

We leggen het je uit aan de hand van een korte voorbereidings- en tripgids voor de Hawaiian Baby Woodrose zaden.

trippy Hawaiian Baby Woodrose snowflake

Wat is Hawaiian baby woodrose?

De zaden van de Argyreia nervosa bevatten een natuurlijke tryptamine genaamd lyserginezuur (LSA). De plant behoort tot de Convolvulaceae familie, hetzelfde geldt voor de de morning glory (Ipomoea).

Hawaiian Baby Woodrose effecten

De trip die je ervaart is vergelijkbaar met LSD -maar minder intens- en kan tussen de 6 tot 8 uur duren. Tot de effecten behoren euforie, sereniteit en visuele ervaringen. Maar een van de meer kenmerkende effecten die in veel trip reports voorkomt is een verandering in het gevoel voor tijd en ruimte.

Veelvoorkomende neveneffecten zijn onder andere misselijkheid (met name bij het kauwen op de zaden) , verwijde pupillen en typische katerkwalen zoals duizeligheid.

Voorbereiding

Om te beginnen een paar waarschuwingen: onderschat de krachtige effecten van Hawaiian Baby Woodrose niet en zorg dat er altijd een nuchter iemand bij zit. Je kunt die extra hulp waarschijnlijk best gebruiken wanneer je merkt dat je aan het fuseren bent met je bank. Wat eerst helemaal geweldig lijkt kan een misselijke nachtmerrie worden die uren aanhoudt, dus wees gewaarschuwd...

Je kunt op de zaden zelf kauwen, maar het is het zadenomhulsel dat de misselijkheid veroorzaakt, dus deze wijze van consumptie is niet een erg prettige manier om LSA zaden in te nemen.

We adviseren om de zaden te vermalen met een koffiemolen en ze vervolgens 24 uur laten weken in gezuiverd water (niet kraanwater). Naderhand kun je de vermalen zaden nogmaals filteren (bv door een koffiefilter) en het resulterende goedje als thee gebruiken. De thee langzaam drinken gedurende 20 - 40 minuten. Dit proces vermindert de gifstoffen die je binnenkrijgt wanneer je het zou kauwen, waardoor je minder misselijkheid ervaart.

Hoeveel zaden je nodig hebt voor een trip verschilt van persoon tot persoon, maar wat volgt is wat algemene richtlijnen. De eerste keer raden 2 - 3 zaden aan. Een gemiddelde dosis Baby Woodrose is 4 - 8 zaden, wees voorzichtig als je meer neemt. Zaden innemen op een lege maag.

Video

Tripverslagen

Enkele korte stukjes uit Hawaiian Baby Woodrose reviews en tripverslagen die door Azarianen zijn ingediend:

- In-finit-E: Ik kon mijn gedachten zien en ik kon lichtbundels ontleden tot afzonderlijke stralen. Ik voelde me puur...in harmonie met de kosmos.

- Ladyyaga: HBWR is GEEN recreatieve drug. Het is wel een geweldige leraar. Mensen moet genoeg nemen maar niet teveel. Genoeg om je te laten trippen maar niet teveel omdat het zwaar op de maag kan liggen.

- Seedlover: Gigantische hagedissen bogen zich over me heen en keek vol ontzag hoe ik met al mijn kracht alle potjes in de ijskast wist te openen.

- Martin: Ik zag regenbogen en teddyberen en mijn kamer was veranderd in een stripverhaal.

- PRGRM: Het is 100x Salvia, maal oneindig ....niet voor nonchalant gebruik...

- Andrea: Hawaiian baby woodrose zaden zijn geen grap...het niet iets wat je gewoon voor de lol doet, het is zeer, zeer krachtig spul. Doe het nooit in je eentje...geloof me alsjeblieft.

Dus ben je klaar voor een psychedelische uitdaging vol vreemde dieren, kosmische liefde en stripachtige gein? Je vindt Hawaiian baby woodrose zaden in onze smartshop.

Waarschuwing

Voor het geval dat het nog niet duidelijk was: laat je niet misleiden door het woord 'baby'. Het is veel beter om niets te ervaren en vervolgens voorzichtig de dosering te verhogen, dan om je maag binnenstebuiten te voelen keren gevolgd door hevig braken.

Meer informatie

Foto: Michael Le Roi onder Creative Commons licentie

]]>
Thu, 05 Apr 2018 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/477/Tripgids__Hawaiian_Baby_Woodrose_zaden/
<![CDATA[Hoe maak je geconcentreerde wietolie (zonder jezelf op te blazen)]]> http://azarius.nl/news/926/Hoe_maak_je_geconcentreerde_wietolie_zonder_jezelf_op_te_blazen/ Het maken van wietolie is niet zo moeilijk als je zou denken. Met de ingrediënten en een paar dingen  - die je meestal thuis hebt liggen - ben je al klaar om te beginnen.

"Maak voor de komende acht uur je agenda leeg..."

cannabis oil first phase

Wietolie met isopropanol maken: de basis

Er zijn verschillende manieren om geconcentreerde wietolie te maken, maar ik vind deze het makkelijkst om thuis te doen.

Je hebt maar twee ingrediënten nodig: gemalen, gedroogde (of gedecarboxyleerde) wiettoppen en 99,9% isopropanol.

cannabis oil flasks

 

Ik heb de cannabis zelf in mijn kas gekweekt en kocht de isopropanol online bij Amazon. Mijn ideaal is om isopropanol van farmaceutische kwaliteit (gamma bestraald en gefilterd) te gebruiken, maar blijkbaar kon dat niet naar mijn locatie worden verstuurd.

Ik sloeg isopropanol in van cosmetische kwaliteit (voor nagelwinkels) - de 99,9% alcohol zal verdampen - theoretisch is de resterende 0,1%  water. Volgens dit Wikipedia-artikel over isopropanol (een echte aanrader om te lezen als je van plan bent te werken met isopropanol) "verdampt het snel, laat bijna geen oliesporen na, vergeleken met ethanol, en is relatief non-toxisch, vergeleken met alternatieve oplosmiddelen".

Het residu van verdampt isopropanol mag "relatief non-toxisch" zijn, maar inslikken van de vloeistof of inademen van de gassen is toxisch. Bovendien is het licht ontvlambaar. Neem altijd de voorzorgsmaatregelen zoals in dit artikel worden beschreven.

Het betrouwbaarste (maar duurste) adres voor isopropanol is je lokale apotheek - als ze er naar vragen, een legaal gebruik van isopropanol is het reinigen van de binnenkant van een computer. Het oplosmiddel reinigt en verdampt zonder een residu achter te laten op je moederbord. Ik ben erg slecht in liegen – en ging daarom maar voor de online optie.

Je hebt een verhouding nodig van 100 gram gemalen gedroogde wiettoppen op 1 liter 99,9% isopropanol. Voor een 90 daagse wietoliekuur heb je bijvoorbeeld - volgens de instructies van Rick Simpson - 500 gram gedroogde cannabis en 5 liter isopropanol nodig.

Mijn experiment was voor educatieve doeleinden bedoeld en niet voor de behandeling van kanker, dus gebruikte ik een aantal overgebleven toppen en knipafval. Het kwam uit op iets minder dan 35 gram cannabis. Dus had ik 350 ml alcohol nodig.

Het proces heeft me een paar uur gekost, al heb je meer tijd nodig om het isopropanol te laten verdampen (minimaal 24 uur).

Benodigdheden

 • Grinder
 • Weegschaal
 • Glazen maatbeker
 • Glazen weckpot (met afsluitbaar deksel)
 • Hoge glazen pot (een bierpul of vaas werkt prima)
 • Nylon kous
 • Elastiek
 • Rubber handschoenen
 • Grote glazen kom

Ingrediënten voor het maken van wietolie met isopropanol

 • Gedroogde wiettoppen (of knipafval)
 • 99,9% isopropanol

De juiste verhouding is 100 gram cannabis per liter isopropanol

Instructies

BELANGRIJK #1 - cannabis verwerken tot geconcentreerde olie is in de meeste landen illegaal. Wees op de hoogte van de wetgeving voordat je verder gaat.

BELANGRIJK #2 - doe dit buiten of onder een sterke afzuigkap (die de lucht naar buiten afzuigt) op volle toeren met alle ramen open! Als je dat niet doet, zul je je in het beste geval erg ziek kunnen voelen en in het slechtste geval brand stichten.

1. Maal de cannabis fijn en doe hem in een grote glazen kom.

2. Weeg de cannabis af en bereken de verhouding tot isopropanol (100 gram per liter).

3. Meet de isopropanol af in een glazen maatbeker.

glass measuring bowl

 

Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en adem de dampen niet in.

4. Doe de cannabis in de weckpot en voeg isopropanol toe. Sluit de pot en schud voorzichtig. Je moet ervoor zorgen dat al het plantmateriaal is bedekt met isopropanol.

closed jar with weed

 

5. Laat 30 minuten staan zodat het oplosmiddel (isopropanol) de etherische oliën uit de cannabis kunnen weken.

6. Snijd de kous zo af dat je minstens twee lagen hebt (ik gebruikte vier lagen) en leg ze over de open glazen pot zodat ze als zeef dienen (zie foto). Gebruik het elastiek om alles op zijn plek te houden.

7. Trek de rubberen handschoenen aan en giet de inhoud van de weckpot voorzichtig over de kous. Giet nog wat isopropanol in de weckpot en schud de pot lichtjes om zo de laatste restjes te vangen. Laat de kous het plantmateriaal uit het isopropanol zeven en spoel de weckpot met water om.

stockings filled with weed

 

8. Verwijder het elastiek zodanig dat deze de opening van de kous afsluit en druk de cannabinoïde-rijke isopropanol met je rubberhandschoenen voorzichtig door de kous in de open beker. Als je alle vloeistof hebt verzameld, kun je het plantmateriaal weggooien.

strain weed

9. Giet de inhoud van de pot in de grote glazen kom. Spoel de restjes weer uit met een beetje isopropanol en de pot met water. De ruimte moet goed geventileerd zijn en adem het verdampende isopropanol niet in.

bowl with residue

 

10. Zet de kom - met de groene vloeistof - buiten of onder een afzuigkap (de keukenventilator is prima, maar zorg ervoor dat er geen open vuur in de buurt is).

11. Wacht tot de isopropanol volledig is verdampt - dit kan een dag of twee duren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid vloeistof die je gebruikt. Het proces kan met een paar uur worden versneld door het mengsel voorzichtig au bain-marie te verwarmen (plaats een kom op een pan met kokend water) - het kookpunt van isopropanol is 80,37°C. Doe dit niet als je geen afzuigventilator hebt die de alcoholdamp naar buiten zuigt (je vergiftigt zelf). Probeer dit ook niet te doen met een open vlam als warmtebron (je zult je keuken opblazen).

au bain Marie

 

12. Uiteindelijk houd je een zeer kleverige donkergroene/zwarte teerachtige olie over die - afhankelijk van het bronmateriaal - een zeer hoog percentage THC en andere cannabinoïden zal bevatten.

cannabis concentrate

Hoe gebruik je geconcentreerde wietolie?

Wat je hier vervolgens mee doet, hangt af van waar je de olie voor wilt gebruiken.

Als je de olie wilt druppelen kun je deze verdunnen in olijfolie en in een druppelflesje doen. Door de olie zachtjes au bain-marie te verwarmen kun je er makkelijker mee werken.

Houd er, wanneer je de olie gaat gebruiken, rekening mee dat deze zeer krachtig is. Maak voor de komende acht uur je agenda leeg en probeer een kleine hoeveelheid (ter grootte van een halve rijstkorrel) om de dosering te controleren. Wacht een paar uur voordat je nog meer neemt. Voor de behandeling van kanker en andere ernstige aandoeningen kun je de dosis dagelijks verhogen totdat je de juiste dosering te pakken hebt - doe meer onderzoek naar wat die dosering zou moeten zijn. De doseringsinformatie op de website van Rick Simpson is een goede plek om te beginnen.

Als je de olie recreatief wilt gebruiken kun je de olie direct dabben of vapen - gebruik met mate, want het is ongelooflijk krachtig spul.

Het is een superplakkerig goedje dus een siliconen dabbing kit is altijd handig. Dr. Dabber heeft een mooi assortiment accessoires. Ik gebruik hun siliconen honeymat om te voorkomen dat plakkerige cannabisolie over mijn salontafel glijdt.

concentrate Dr Dabber storage ball

De resultaten van mijn "experiment" bewaar ik in hun siliconen opslagbal. Het is ook erg handig om een dabtool bij de hand te hebben - niet alleen voor het overbrengen van het goedje naar je vape of dabber, maar ook om eventuele druppels van de siliconen mat te schrapen.

concentrate ready for Puffco action

Een andere manier om je vers gemaakte wietolie te gebruiken is met een penvape. Ik vind dat de PuffCo Plus vape pen bijzonder geschikt is voor het verdampen van wietolie, omdat de ingebouwde dabtool - "de dart" - helpt om de pen relatief schoon te houden. Hoewel ik er nog steeds in slaag om overal kleverige olie op te krijgen!

Door Bill Griffin, schrijver van Easy Organic Weed

Alle foto's: copyright Bill Griffin

]]>
Thu, 29 Mar 2018 15:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/926/Hoe_maak_je_geconcentreerde_wietolie_zonder_jezelf_op_te_blazen/
<![CDATA[Vrolijk pasen!]]> http://azarius.nl/news/344/Vrolijk_pasen/ Het is Pasen! De tijd van passiebloemen, lam, chocolade-eitjes en misschien een eerste blik in de richting van je autoflowerverzameling.

Met Pasen zijn we op maandag gesloten. Onze klantenservice zal telefonisch niet beschikbaar zijn en de verzending van bestellingen kan enigszins worden vertraagd. Vanaf dinsdag zullen we weer op volle kracht doorpakken.

Onze winkel in de Kerkstraat (Amsterdam) is geopend op paaszondag van 12:00 tot 18:00 uur. En op tweede paasdag is de winkel geopend van 11:00 tot 19:00 uur.

Of je nu de vrije dagen doorbrengt met oma's bezoeken of "down the rabbit hole" op zoek gaat naar paaseieren; Azarius wenst je een vrolijk pasen!

]]>
Thu, 29 Mar 2018 11:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/344/Vrolijk_pasen/
<![CDATA[De 3 retrogames (uit de jaren 80) om stoned te spelen]]> http://azarius.nl/news/925/De_3_retrogames_uit_de_jaren__80_om_stoned_te_spelen/ Azarius gaat terug in de tijd, naar vintage Atari's en blowen voor een lange sessie achter een kast in de speelhal of coffeeshop. Drie klassieke retrogames om stoned te spelen met wat old skool wietsoorten voor die echte jaren '80 sfeer. Player One Get Ready!

 

video arcade

Nostalgie. Dat is wat retrogames voor mij oproepen. Ja, ik was zelf nog een kind toen ik deze games speelde en had nog nooit een joint gerookt. Maar goed, tegenwoordig kun je dit soort games gemakkelijk online in je browser spelen, zodat je oude tijden kunt herleven.

"Deze games hebben het fundament gelegd voor de hedendaagse game-industrie."

Ben je een jongere gamer en ken je deze spellen niet? Misschien een leuke kans om er eens kennis mee te maken, want deze games hebben het fundament gelegd voor de hedendaagse game-industrie. Rol alvast een joint, want voordat je het weet vergeet je de wereld om je heen.

Voor deze lijst is gekozen uit retrogames uit de jaren ’80. Het gaat om een persoonlijke top, dus mocht je zelf betere suggesties hebben, laat dan vooral een reactie achter.

 

1. Donkey Kong
 

Donkey Kong original

Donkey Kong is een arcade game van Nintendo, uitgebracht in 1981. Het is een vroeg voorbeeld van een platformgame en het is een van de meest populaire arcade games ooit. Het succes van dit spel zette de toon voor Nintendo en droeg in grote mate bij aan Nintendo’s vroege dominantie van de gamemarkt.

Je speelt als Mario (klinkt bekend?) en het is je doel om Pauline uit de handen van de reusachtige aap Donkey Kong te redden. De besturing is simpel, je kunt bijvoorbeeld springen en naar links of rechts lopen.

De bedoeling is dat je steeds verder naar boven klimt. Ondertussen smijt Donkey Kong tonnen naar je, die je moet ontwijken als je niet af wilt gaan. En je wordt extra para wanneer op een gegeven moment de vlam aan het begin het op een kruipen zet en je nog moet opschieten ook!

Hoe simpel het spel tegenwoordig ook lijkt, het is zeker geen makkie. Dus als je goed stoned bent, pas dan op dat je geen tonnen vangt.

Strain suggestie: Early Skunk (Sensi Seeds)

2. Mario Bros.

Mario Bros arcade

Mario Bros. is door Nintendo ontwikkeld en werd in 1983 uitgebracht. Ongetwijfeld een van de populairste games ooit, net zoals Donkey Kong. En wederom met Mario (en z’n broer Luigi) in de hoofdrol. We kennen allemaal het succes van Mario games, zelfs vandaag de dag vind je onze vriend Mario in de winkelschappen.

Bijna iedereen heeft wel eens een versie van Mario Bros. gespeeld. En als je dat hebt gedaan terwijl je high was, dan weet je dat er niets heerlijker is dan door de levels te racen en je vijanden af te maken. Toch?

Vergeet als je stoned bent echter niet dat dat je de eerste versie van Mario Bros. speelt, want dan ben je snel af. Je kunt namelijk niet zomaar op de hoofden van je vijanden springen zoals in toekomstige versies. Je bent gewaarschuwd!

Strain suggestie: Northern Light (Royal Queen Seeds)

 

3. Pac-Man
 

Pacman arcade

Leuk of irritant? Ik ben er nog steeds niet over uit. Hoe dan ook, Pac-Man is een van de populairste retrogames ooit. Het spel werd ontwikkeld door Namco en werd in 1980 in Japan uitgebracht. Het spel wordt tot op de dag van vandaag nog gespeeld.

Qua gameplay kan het bijna niet simpeler. Je bestuurt Pac-Man door een doolhof dat punten (Pac-Dots) bevat. Terwijl je dat doet eet Pac-Man de dots op. En ondertussen moet je vervelende spookjes zien te ontwijken, want anders verlies je een leven.

Zenuwslopend is het zeker, dus heerlijk high worden is wellicht de beste manier om het spel te spelen. Dat scheelt je in ieder geval een hoop stress als je het niet voor elkaar krijgt om een level uit te spelen.

Strain suggestie: AK-47 (Serious Seeds)

 

Wat vind jij van deze retro games voor blowers?

Uiteraard weer een persoonlijke lijst, dus je hoeft het niet met me eens te zijn. Heb je zelf deze retrogames gespeeld en wat vond je ervan? Heb je misschien betere suggesties? Laat het me weten door een reactie achter te laten. Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke top 3.

Auteur: Joris

Nog meer leuke games om stoned te spelen:

De 3 meest verslavende online games om stoned te spelen

De 3 beste roleplayinggames om stoned te spelen

De 3 beste first person shooters om stoned te spelen

De 3 beste videogames om stoned te spelen

]]>
Thu, 22 Mar 2018 12:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/925/De_3_retrogames_uit_de_jaren__80_om_stoned_te_spelen/
<![CDATA[Passief roken & dieren - wat doet het?]]> http://azarius.nl/news/924/Passief_roken__dieren_-_wat_doet_het/ We weten allemaal wel dat passief meeroken niet goed is voor je medemens. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huisdier? Je schattige kitten, je trouwe viervoeter of bijdehante papegaai? Worden zij eigenlijk high van al dat gepuf, man?

sleepy

Tijdens een bezoek aan een vriendin in Vancouver zat ik op een nacht aan een bong te lurken. Het was de eerste keer dat ik haar weer zag nadat we naar onze universiteiten in het buitenland waren gevlogen, zij naar Canada en ik naar Nederland. Het weerzien was speciaal omdat we elkaar hebben ontmoet in de peuterklas in Indonesië en elkaar jaren niet hadden gezien...

Nadat we haar zolderkamer tot een sauna hadden ge-hotboxed zag mijn vriendin haar kat zitten. Ze stootte me aan en zei “Kijk naar Boo, hij is zo stoned!”. Ik keek naar Boo en om eerlijk te zijn wist ik niet of hij écht stoned was of dat zijn open, kwijlende bekje en hangende pootje simpelweg bij een slome dag hoorden.

Hoe dan ook vroegen we ons af of we wel genoeg op de hoogte zijn van wat er gebeurd wanneer onze geliefde viervoeters meegenieten van ons 'hijsen en passen'. Welk effect heeft het meeroken van cannabis op onze huisdieren? Doen we onbezonnen iets wat we beter kunnen laten?

“Tenzij een dier gevangen zit in een kussensloop of in een kamer met extreem veel rook zal het inhaleren van de rook van marijuana niet tot bedwelming leiden.”

Passief roken: wordt mijn huisdier echt high?

Vertel, gaat het schade toebrengen aan mijn huisdier? Ik sprak hier met mijn vriendin over die toegaf niet te weten of Boo high wordt of niet. Hij besluit meestal uit zichzelf om de kamer te verlaten als zij er een opsteekt. Als hij dat niet doet zet zij een raam open zodat de kamer geventileerd wordt en de rook kan ontsnappen. De vraag blijft, is meeroken schadelijk voor huisdieren?

Of zoals Dr. Eric Bacharas, zelfbenoemde expert op het gebied van huisdieren en wiet, het zegt: “Tenzij een dier gevangen zit in een kussensloop of in een kamer met extreem veel rook zal het inhaleren van de rook van marijuana niet tot bedwelming leiden.” Maar, hou er wel rekening mee dat de luchtwegen van dieren een stuk gevoeliger dan die van ons mensen zijn.

Ok, mag ik roken met mijn huisdier in de buurt?

Eric vertelt verder, “… de grootste zorg is de rook zelf. Honden in het bijzonder hebben zeer gevoelige longen die door rook beschadigd kunnen worden. Als een hond het klokje rond wordt 'gehotboxed' zal dit zeker zijn luchtwegen aantasten. Aan de andere kant kan er niet zoveel met een huisdier gebeuren als de roker het niet te gek maakt, een raam open doet bij het roken en het geen dagelijks terugkerende activiteit is.”

De nadruk ligt hier op “als de roker het niet te gek maakt”, oftewel, z'n boerenverstand gebruikt. Meeroken maakt ons mensen misschien wel niet stoned maar wij zijn enorme wezens. In dit geval maakt maat wel degelijk uit. Een kitten heeft kleinere longen dan een labrador en diens longen zijn nou eenmaal hypergevoelig. Over het algemeen leidt roken tot irritatie waardoor je gaat hoesten of een astmatische aanval krijgt, en dit gebeurt onze kleine vrienden net zo goed.

Conclusie: wees een beetje zorgzaam

Open een raam, bonjour je huisdier de kamer uit of joe, rook buiten! Er is, tenzij je het te gek maakt, geen directe schade voor je huisdier maar rekening houden met hun gevoelige longetjes is sterk aan te raden.

Check de bronnen hieronder om meer te lezen over wat het meeroken van wiet met huisdieren doet.

Bronnen

1. Can my pet get high with secondhand smoke?                        
2. Is smoking weed around dogs dangerous?           

Auteur: Sada Piqolette

]]>
Fri, 16 Mar 2018 12:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/924/Passief_roken__dieren_-_wat_doet_het/
<![CDATA[Psycare Project interview: towards a solution for a safe use of drugs]]> http://azarius.nl/news/917/Psycare_Project_interview__towards_a_solution_for_a_safe_use_of_drugs/
We kregen de kans om Joost te ontmoeten, organisator van PsyCare interventie, een project dat een veilige haven biedt voor drugsgebruikers en trippers op festivals. Hij maakte tijd voor ons vrij om te vertellen over dit project, om ons goed advies te geven en een blik te gunnen in zijn nuchtere ervaringen op festivals om zo feestgangers te helpen met veilig trippen.

happy party

Psycare: een introductie

Azarius: Hoi Joost, het is voor ons zeer belangrijk om een cultuur van verantwoordelijk drugsgebruik aan te moedigen, daarom zijn we geïnteresseerd in je project. Kun je beginnen met te vertellen wat PsyCare is en hoe het is begonnen?

Joost: Ons project is begonnen met de wens om advies en kennis van psychedelische zorg te verbreden. We verlenen psychologische eerste hulp aan mensen problemen ondervinden bij het gebruik van psychedelische drugs in een festival setting.

A: Een soort safe space?

J: Precies, een veilige en comfortabele plek om de ervaring te ondergaan. We proberen die niet te stoppen, maar onze gasten te ondersteunen door middel van een fysieke, psychologische en emotionele veilige setting waar ze de trip kunnen doorleven om er zo hopelijk beter uit te komen.

"Als je tijdens je trip een draak tegenkomt, kijk die dan in de ogen, treed binnen via zijn mond om zo, in plaats van te vluchten, hem te ontmoeten en te accepteren."

A: Hoe ziet de fysieke plek waar jullie dit doen eruit?

J: Er is een grote tipi onderverdeeld in 10 aparte ruimtes voor individuele gasten, een ingerichte plek buiten voor hen die liever niet binnen willen zijn en een yurt, voor de moeilijke gevallen waarbij een persoon te luid of wild is voor zijn omgeving en meer intense één-op-één hulp nodig heeft.

A: Hoe zijn de werkzaamheden verdeeld?

J: De laatste keer waren we met 40 mensen die shifts van zes uur doen. Elke shift met acht personen heeft zes verzorgers en één secretaris, die de omstandigheden van een gast vastlegt: wanneer ze zijn binnen gekomen, hoe is het contact met vrienden, wat ze hebben genomen, of denken te hebben genomen en hoe de situatie is. Het hoofddoel van de verzorgers is dat mensen zich welkom voelen. We bieden ze vriendelijkheid, warmte, een kopje thee, een deken... 50% van het werk is mensen welkom en veilig te laten voelen. Bij vertrek geven we ze een brief mee waarin we uitleggen wat er is gebeurd, aangezien ze het de volgende dag niet altijd kunnen herinneren: “Je was bij onze interventie, als je vragen of hulp nodig hebt kun je contact met ons opnemen, etc.”

A: Als een soort referentiepunt voor trippers?

J: Ook als mensen ons niet bezoeken is het fijn om te weten dat we er zijn in het geval er iets mis gaat. We bieden een gegronde ruimte en sfeer die kalmte en aandacht uitstraalt.

A: Heb je advies voor hen die graag tripsitter zouden willen zijn?

J: Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de ander heeft genomen; als het een psychedelicum is zijn ze fysiek zeer waarschijnlijk in een veilige staat. Voor trippers is het belangrijk om te weten dat onderdrukken van wat ze ook mogen ervaren het moeilijker maakt en angstgevoelens verhoogt. Jij, als sitter, moet ze zo geruststellen dat ze volledig kunnen loslaten. Jij zorgt ondertussen voor hun fysieke lichaam en helpt ze met het uiteindelijke terugkomen, ook wel ‘de come down’. Want je komt uiteindelijk weer terug.  Een goede metafoor om in te zetten bij psychedelische angst is die van de draak; als je tijdens je trip een draak tegenkomt, kijk die dan in de ogen, treed binnen via zijn mond om zo, in plaats van te vluchten, hem te ontmoeten en te accepteren. Zo is de kans het grootst dat de trip een verrijkende ervaring is waar je iets van kunt leren. Ik weet dat het makkelijk gezegd dan gedaan is maar knoop in je oren dat acceptatie van een ervaring of gevoel meestal resulteert in verminderde angst.

A: Is dit waar je de brug slaat tussen psychedelische en psychologische zorg?

J: Nou, het psychedelische is psychologisch en het draait om de psyche. De originele definitie van het woord ‘psychedelisch’ komt uit het Oudgrieks en betekent “geest-openbarend”. Dat wat bewust en onderbewust in de ‘psyche’ omgaat kan zich manifesteren door middel van psychedelica. Gezien de tripper zeer gevoelig voor prikkels wordt, van gezichtsuitdrukkingen van anderen tot de sfeer, is het belangrijk een ervaren sitter te hebben. Alle zintuigen worden versterkt. Als een sitter zelf angstig wordt kan dit het begin van een negatieve spiraal voor de tripper betekenen en daarom is het belangrijk om het vertrouwen uit te stralen dat het goedkomt, want het komt goed.

quiet party

A: Wat zijn de belangrijkste problemen die de gasten hebben?

J: De reactie van mensen varieert heel erg. Soms is het heel duidelijk wat mensen doormaken, door middel van hun bewegingen die agressief of wild kunnen worden, en soms zijn ze heel on-communicatief. Ze kunnen een prachtige of uitdagende ervaring hebben maar aan de buitenkant is er niks te zien.

A: Ook een ‘bad trip’ kan iets zijn wat je moet doormaken...

J: Dat is waarom we het geen ‘bad trips’ noemen maar spreken van uitdagende trips. Uitdagend betekent niet slecht. Zelfs als het moeilijk is en je veel negativiteit beleeft, leidt de trip tot het einde uitzitten tot de meest betekenisvolle ervaring.

A: Hoe is het met de kwaliteit van drugs op festivals gesteld? Zijn er nog steeds problemen van versneden en vervuilde drugs?

J: Soms, in Nederland een stuk minder dan in het buitenland. We komen soms research chemicals tegen, en mensen die denken LSD te hebben genomen terwijl het in werkelijkheid NBOMe was.

A: Een N-bom?

J: Het is een vrij nieuwe psychedelische substantie, afgeleid van de 2C groep. Je hebt 2CB, 2CE, 2CI... En dit zijn 25-B-NBOMe, 25-i-NBOMe, et cetera. Ze zijn heel potent en schadelijk bij een te hoge dosis. Op een gemiddelde avond zien we de klassiekers zoals LSD, paddo’s, mdma en space cake.

A: Echt, space cake?

J: Het is moeilijk te doseren, het duurt lang voordat de effecten hun intrede doen en de mensen die het nemen zijn over het algemeen onervaren drugsgebruikers. De sterkte wordt enorm onderschat en als je je niet bewust bent van hoe het kan uitwerken kan je overvallen worden door een paranoïde of gestrest gevoel.

A: Heb je het idee dat er verbeteringen op maatschappelijk niveau zijn met betrekking tot drugsgebruik?

J: Dat is een goede vraag maar ik weet niet of ik daar goed antwoord op kan geven. Sommige festivals willen zich inzetten om een safe space te faciliteren en voorlichtingsmateriaal te verspreiden maar tegelijkertijd willen grote festivals zoals Lowlands niet geassocieerd worden met een organisatie als Unity, die niks anders doet dan informatie over veilig gebruik beschikbaar stellen. Ze zijn bang voor imagoschade. De organisatie zegt geen drugs toe te laten op hun festival maar dat is niet te handhaven. Als mensen in staat zijn drugs een zwaarbewaakte gevangenis in te smokkelen lukt het ook om drugs op een festivalterrein te krijgen. In plaats van het promoten van veilig gebruik is het onderdrukken van drugsgebruik helaas nog steeds de norm, ook in Nederland.

A: Daarom vind ik het belangrijk projecten als PsyCare, die zo goed als ze kunnen voorlichtingsmateriaal verspreiden, te steunen om zo verantwoord drugsgebruik te bevorderen. Dank voor het delen van je ervaringen en ideeën over een onderwerp dat Azarius aan het hart gaat.

Psycare en jouw feedback

Lieve lezer, ken je meer projecten of mensen die zich hard maken voor veilig drugsgebruik? Verspreid de liefde (en kennis) en deel de namen onder dit artikel.

Auteur: Julia

]]>
Thu, 15 Mar 2018 12:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/917/Psycare_Project_interview__towards_a_solution_for_a_safe_use_of_drugs/