<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ info@azarius.net <![CDATA[Changa - Holy smoke!]]> http://azarius.nl/news/827/Changa_-_Holy_smoke/ Volgens sommigen is het de ‘evolutie van DMT’. Anderen noemen het rookbare ayahuasca. Changa is een relatief nieuw verschijnsel in de psychedelische scene. Onderzoeker en changa-expert Giorgia Gaia vertelt.

Wat is changa?

Veel mensen denken dat changa een plant is, maar dat klopt niet. Het is een rookbaar mengsel dat een grote variëteit aan kruiden kan bevatten. Ieder creëert zijn eigen unieke recept. De basis is altijd een DMT-extract uit een natuurlijke bron en tenminste één plant die als MAO-remmer fungeert. Uiteindelijk is het een creatief proces. Het is doe-het-zelf alchemie.

Hoe verschilt de ervaring met het roken van pure DMT?

In mijn ervaring is DMT meer beangstigend en komt het effect vaak als een schok. Voordat je tijd hebt om de rook uit te blazen, ben je al in een andere dimensie. Changa komt veel geleidelijker op en de ervaring duurt langer: 10-12 minuten in plaats van 5. Changa is natuurlijk: je kunt met de plant spirits communiceren. Sommige mensen gebruiken het zelfs (in lage dosering) om angst te verminderen. Pure DMT is onhandig: het is lastiger om te roken en je moet het zeer precies afmeten. Changa is makkelijker en je kan het zonder haast roken. Je neemt een paar hijsjes van een joint en komt in een relaxte staat. Bovendien kan het gevaarlijk zijn om met witte kristallen in je bagage rond te reizen. Changa ziet eruit als kruidenthee…

Wat was je meest indrukwekkende changa ervaring?

Dat was overdag, op de dansvloer van Ozora. Ik nam een pijp en ging zitten. Ik zag de mensen zeer scherp: ze bleven zichzelf, maar kregen een andere vorm. Ze zagen eruit als leden van inheemse stam uit het Amazonegebied, maar dan veel verder geëvolueerd. Ze droegen een metalen uitrusting rond hun hoofd, hadden futuristische kapsels en tatoeages op hun gezicht. Ze waren zeer verfijnd gekleed en zagen er allemaal anders uit. Door deze ervaring begreep ik dat de lineariteit van tijd een illusie is: ik zag de tijd voor- en achteruit bewegen. Soms heel langzaam, soms heel snel: net zoals je met een oud cassettebandje kunt spelen. Ik kon in een andere tijdslijn kijken. Ik geloof dat je kunt schakelen: je kunt andere dimensies en andere evoluties van de mensheid bezoeken.

Is changa iets nieuws?

Het is zeker een nieuw cultureel verschijnsel, dat met name in de psytrance scene voorkomt. Vooral in Australië is het erg populair. Maar natuurlijk weet de mensheid al tijden dat je DMT en MAO-remmers kunt mixen. Er was gewoon nog geen naam voor dit specifieke mengsel.

Hoe kun je changa het beste roken?

Er is geen ‘beste’ manier, het hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Als je een doorbraakervaring zoekt en wezens uit andere dimensies wilt ontmoeten: gebruik een bong. Daarmee kan je een behoorlijke hoeveelheid ineens roken. Als je niet compleet van de wereld wilt zijn, bijvoorbeeld op de dansvloer of met vrienden, dan is een pijp perfect. Dat geeft een milder effect. Een joint kun je makkelijk met anderen delen en geeft je bewustzijn een kleine boost. Je krijgt misschien geen visuals, maar waarschijnlijk ervaar je wel dat je hart opengaat: je krijgt een warm gevoel in je borst.

Wat is je favoriete changa recept?

Ik gebruik bij voorkeur een DMT-extract van Acacia acuminata. Dat is de enige DMT-plant waarmee ik open-eyes-visuals krijg. Bovendien heeft het een kalmer effect dan bijvoorbeeld Mimosa. Ik gebruik altijd toorts als basis en een Caapi-extract van minstens 10x, dat ik bereid gedurende de 28 dagen van een maancyclus. Ik voeg ook graag een extract van lekker geurende kruiden toe, bijvoorbeeld lavendel of citroengras. Op het laatst meng ik er wat blauwe lotus door voor de kleur en vanwege het extra kalmerende effect. Het recept varieert met de tijd, het is een voortdurend creatief proces.

Ook een ritueel proces?

Ja, sommige changa alchemisten werken met complexe esoterische of magische rituelen. Ik heb dat zelf ook geprobeerd en ik volg graag de maancyclus bij het bereiden van mijn extracten. Daarnaast gebruik ik het liefst natuurlijke extractietechnieken. Je hebt geen alcohol of ethanol nodig, citroen en azijn werken net zo goed. Een extract van Syrische wijnruit kun je zelfs maken met alleen wat water. Het is belangrijk dat mensen die deze planten gebruiken dat bewust doen. Vooral in Australië zie je dat de acaciaboom bedreigd wordt. De oude bomen bevatten de meeste DMT, maar op dit moment worden ze onverantwoord geoogst. Het zou goed zijn als alle changa alchemisten hun eigen planten gingen kweken.

Wil je meer weten? Lees ons gloednieuwe encyclopedie-artikel over changa. Giorgia Gaia’s onderzoek naar changa vind je hier.

Auteur: Judith

]]>
Thu, 12 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/827/Changa_-_Holy_smoke/
<![CDATA[Hemelse kratom]]> http://azarius.nl/news/826/Hemelse_kratom/ Vroeger kon je in smartshops ephedra, e-booster, vliegenzwam, explosion en paddo’s kopen. Helaas werden op een geven moment al deze producten illegaal. Er brak toen een periode aan dat smartshops naast truffels weinig spannende dingen verkochten. Hoe anders is dat nu?

Tijden veranderen

Toen ik twee jaar geleden begon met het werken in een smartshop, waren er een aantal nieuwe dingen bijgekomen, waaronder kratom. Omdat ik moest weten wat ik verkocht, kreeg ik van mijn baas op een dag een zakje kratombladeren mee. Ik vroeg hoeveel ik moest nemen. Hij zei: “Tussen de drie en tien gram.” Ik besloot tien gram te nemen, want ik leefde nog steeds in de veronderstelling dat je in de smartshop alleen dingen kon kopen waar je hooguit wat alerter van werd. Mijn baas waarschuwde nog dat dit wel erg sterk was, maar eigenwijs als ik was, lachte ik hem uit.

Goede aanpak

Mij werd ook verteld dat de actieve stof van kratom oplosbaar is in vet. Daarom deed ik thuis tien gram van de bladeren in wat kokosmelk dat ik vervolgens even aan de kook bracht. Ik liet het geheel een uurtje trekken en zeefde daarna de bladeren eruit. Toen maakte ik van de kokos-kratommelk een shake door er een banaan en wat cacao bij te doen. De shake smaakte overigens niet zo lekker. Ik had nu twee volle glazen kratommilkshake en dronk alles op.

Opgewekt en vrolijk

Ik besloot hierna nog wat te schrijven. Dit hield ik tien minuten vol. Toen werd ik tot mijn groot genoegen overspoeld door een activerend gelukzalig gevoel. Concentreren werd moeilijk, daarom ging ik even langs op mijn werk. Onderweg stond ik werkelijk verbaasd van het effect. Dit had ik niet verwacht. De wereld lachte mij tegemoet.

Dieper gaan

In de winkel aangekomen nam ik plaats aan een tafeltje en had het reuze naar mijn zin. Langzaam veranderde de trip. Ik besefte dat ik via de shake ook heel veel had gegeten. Ik zou daarom pas later mijn piek bereiken. Een steeds dieper gevoel van loomheid kwam over mij heen.

Omvallen

Na een uur besloot ik weer naar huis te gaan. Terug was duidelijk lastiger dan heen. Eenmaal thuis gekomen, kon ik mijzelf nog net de trap op hijsen. In mijn slaapkamer viel ik voorover op mijn bed. De kamer was in mijn beleving gehuld in een goud gele gloed en ik kon alleen maar gelukzalig in mijn bed liggen.

Ik zakte zo diep weg in de kussens dat het voelde alsof er tussen mij en mijn gedachtes een afstand ontstond. Mijn gedachtes waren oncontroleerbaar, maar dat wilde ik ook niet. Ze kwamen op, ze gingen weer onder en ik was helemaal mijzelf. Het gevoel leek een beetje op de keer dat ik morfine kreeg in het ziekenhuis. Het was hemels! Zo heb ik drie uur bewegingloos in bed gelegen. Hierna stopte het en kroop ik weer achter mijn computer om verder te werken. Van een kater was niets te merken.

Onderschat

Ik was achteraf zeer onder de indruk van de kratom en besefte toen pas dat in de smartshop hartstikke veel leuke en nieuwe ervaringen te vinden zijn! Uiteraard adviseer ik mensen om met maximaal vijf gram kratom te beginnen. Ik had duidelijk teveel genomen, maar kan gelukkig wat hebben. ;)

Kratom bij Azarius

Azarius heeft sinds kort een nieuwe kratomlijn. Deze is van hoogwaardige kwaliteit en kan ik iedereen aanraden. Verder hebben wij ook kratom-extracten. Dit is een prima alternatief als je de vieze smaak wilt vermijden. Wil je meer over kratom weten? Klik dan hier voor het encyclopedie-item.

Auteur: Sophie

]]>
Thu, 05 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/826/Hemelse_kratom/
<![CDATA[Franco Loja (1974 - 2017) ]]> http://azarius.nl/news/825/Franco_Loja_1974_-_2017/ Azarius is bedroefd door het plotse overlijden van Strain Hunter Franco Loja (42). Deze hartstochtelijke ontdekker van cannabissoorten zal gemist worden door zijn familie, Green House collega's en cannabisliefhebbers over de hele wereld.

R.I.P. Franco

]]>
Tue, 03 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/825/Franco_Loja_1974_-_2017/
<![CDATA[Droomkruiden: geef je droomwereld een boost]]> http://azarius.nl/news/824/Droomkruiden__geef_je_droomwereld_een_boost/ Wat kun je het beste doen, nu de winter is begonnen? Juist ja, wegkruipen in je holletje voor een diepe winterslaap. En slapen hoeft helemaal niet saai te zijn. Wist je dat je je dromen een flinke boost kan geven door het gebruik van droomkruiden? Droomkruiden hebben invloed op je droomwereld. Je dromen worden scherper en kleurrijker. Ze krijgen meer samenhang en je kunt ze ook nog eens beter herinneren.

Wil je leren lucide te dromen? Ook daarvoor zijn droomkruiden bij uitstek geschikt!

Onze top 3 favoriete droomkruiden

1. Uvuma-Omhlope (Synaptolepsis Kirkii)
De Xhosa uit Zuid-Afrika gebruiken Uvuma-omhlope om met hun voorouders te communiceren. Los een theelepeltje van de verpoederde wortel op in heet water en drink dit een half uur voordat je gaat slapen. Stel een vraag en wie weet krijg je het antwoord in je dromen… De sterkte van dit kruid bouwt op als je het meerdere dagen achter elkaar gebruikt.

Silene capsensis

2. African dream root (Silene capensis)
Misschien wel het beroemdste droomkruid uit onze collectie. Silene capensis zorgt ervoor dat je diep slaapt en uitgerust weer wakker wordt. Het kan ook kleurrijke, levendige dromen oproepen, die je de volgende ochtend nog goed herinnert. Je kunt dit droomkruid al ’s ochtends voor het ontbijt innemen. De effecten openbaren zich past tijdens je slaap in de volgende nacht.

3. Afrikaans droomkruid (Entada Rheedii)
De grote, ronde, bruine zaden van de Entada Rheedii brengen dubbel geluk. Het witte vruchtvlees aan de binnenkant kan gerookt worden voor een intense droombeleving. Daarnaast kun je van de zaden een talisman (bijvoorbeeld een ketting) maken. Deze zou de drager geluk brengen. We verkopen Entada Rheedii ook als extract en tinctuur. Meer experimenteren? Kijk hier voor het volledige overzicht van onze droomkruiden.

Sweet dreams!

Auteur: Judith

]]>
Thu, 29 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/824/Droomkruiden__geef_je_droomwereld_een_boost/
<![CDATA[Veilig 2017 inluiden]]> http://azarius.nl/news/750/Veilig_2017_inluiden/ We zijn je ouders niet maar het zou wel fijn zijn als je veilig en wel het jaar 2017 bereikt. Het liefst met je brein in een gezonde staat.

Heb je spectaculaire plannen om het einde van dit jaar te vieren, zoals het nemen van (hard)drugs of een spannend experimenteel middel dat alleen nog maar op aapjes getest is, zorg dan dat je je goed voorbereid en onthoud een paar belangrijke dingen.

Weet wat je neemt

Test je drugs met de EZ Test kits of als je in de buurt bent van Amsterdam, breng ze dan naar een testcentrum. Just say know!

Drugs, alcohol en vuurwerk niet combineren

Over het algemeen is het niet raadzaam om drugsgebruik met alcohol te combineren. Op Oudejaarsavond wil je misschien toasten met een beetje champagne en dat kan weinig kwaad, maar neem niet teveel drank en zwicht niet onder groepsdruk om 'mee te doen'.

En space je de ballen uit je broek...denk dan nog eens goed na of het verstandig is om vuurwerk aan te steken. Ben je erg gehecht aan je vingers of zitten ze soms maar een beetje in de weg?Zorg goed voor je vrienden

We leven allemaal samen op dit rare zwevende rotsblok in de ruimte. Als een van je vrienden of medefeestgangers het even moeilijk heeft, help ze dan door ze naar een rustige plek te loodsen.

En raakt iemand in paniek omdat hij of zij een onstabiel en hoogstwaarschijnlijk dodelijke experimenteel middel heeft gebruikt, stel ze dan gerust met het feit dat als Bozo het aapje het kan overleven, het vast ook wel voor hem of haar geldt.

Zorg dat je je leugen goed verkoopt. Oefen desnoods in de spiegel.

Bereid je voor op de dag(en) erna

Zoals we allemaal weten duurt niets eeuwig (behalve als je wacht op de vertraagde intercity uit Utrecht), dus ook je feeststemming is uiteindelijk uitgewerkt. Het kan zelfs omslaan in een after party dipje de dagen erna.

Wel zo geruststellend om te weten; er zijn diverse supplementen beschikbaar die de feestkater kunnen verlichten en je humeur wat sneller weer op peil krijgen.

Neem een kijkje in de after party-categorie. En je mag best een beetje trots zijn - van tevoren al rekening houden met de dag na het feestje is een teken dat je slim bezig bent.

Vrolijk nieuwjaar!

We wensen je heel veel plezier en hopen je ook volgend jaar weer gezond en wel te zien!

Meer informatie

www.adviesburodrugs.nl

Azarius Encyclopaedia: after party & detox

Azarius Encyclopaedia: veilig trippen

]]>
Tue, 27 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/750/Veilig_2017_inluiden/
<![CDATA[Psychoactieve trips van eigen bodem]]> http://azarius.nl/news/823/Psychoactieve_trips_van_eigen_bodem/ Wist jij dat een groot aantal mooie trips gewoon in je achtertuin, het park of bos kunnen groeien? Sommige psychoactieve planten kun je zelf kweken. Anderen vind je juist alleen in de natuur. In dit artikel vind je een zestal psychoactieve middelen uit de natuur.

Zes trips van eigen bodem

Kaalkopjes

Kaalkopjes zijn zeer vriendelijke paddenstoelen. Het seizoen is net voorbij, maar in september, oktober en november kun je ze tegenkomen. Helaas is kweken niet mogelijk, want ze groeien alleen op rottende graswortels. Wil je meer weten over kaalkopjes? Lees dan binnenkort het nieuwe encyclopedie-item.

Morning Glory

De vliegende blauwe winde, ook wel morning glory genoemd, is een plant die van oorsprong in Mexico groeit. In Nederland doet deze het echter ook erg goed. De plant is met zijn gekleurde trompetvormige bloemen prachtig om te zien. De zaden van deze plant bevatten LSA. Hier ga je van trippen. In morning glory zaden zitten helaas ook andere alkalo?den waar je misselijk van wordt. Verse zaden hebben een veel hogere LSA concentratie, waardoor je slechts ??n zaadje nodig hebt. Van ??n zaadje word je nauwelijks misselijk. Je kunt daardoor meer genieten van je trip. Azarius verkoopt morning glory zaden. Zo kun je je eigen plant kweken.

De vliegenzwam

De vliegenzwam ? rood met witte stippen - is misschien wel de bekendste paddenstoel die er is. Hij staat bekend als zeer giftig, maar dit is onjuist. Je vindt ze onder berken en soms onder dennen. Je kunt het beste alleen de velletjes van de hoed eten. E?n of twee volstaan. De sterkte varieert. In Nederland zijn ze tamelijk zwak. Een vliegenzwamtrip is overigens niet te vergelijken met een paddotrip. Er zitten in de vliegenzwam namelijk hele andere psychoactieve stoffen dan in paddo?s.

Papaver

Papaver groeit goed in Nederland. Het is een klaproossoort. Wanneer je in het begin van de lente een aantal poppy-zaadjes plant, krijg je prachtige bloemen in je tuin. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, kun je een klein beetje opium oogsten. Opium is echter wel verslavend, maar de opbrengst is gelukkig te klein om verslaafd te raken. Bij Azarius kun je poppy-zaadjes kopen.

Alsem

Alsem groeit ook prima in de achtertuin. De bloemen kun je oogsten en verwerken tot een tinctuur. Laat hiervoor de zaden in wodka trekken. Je krijgt dan absint. De psychoactieve stof tujon werkt licht hallucinerend. Vincent van Gogh zou er zijn gele periode aan te danken hebben.

Cannabis

Een wietplant kweken in je achtertuin was vroeger niet gemakkelijk. Deze kon niet goed tegen de natte zomers. Jarenlange cultivering heeft bepaalde wietplanten echter bestendig gemaakt tegen het Nederlandse klimaat. Mocht je voor het eerst wiet gaan kweken, dan zul je er versteld van staan hoe goed dit tegenwoordig gaat. Azarius biedt een uitgebreide collectie wietzaden aan die geschikt zijn voor het kweken voor eigen gebruik in de tuin.

Het zelf zoeken of kweken van psychoactieve middelen is een bijzonder proces. Het is de meest zuivere vorm van trippen. Een echte aanrader voor de psychonaut!

Auteur: Sophie

]]>
Wed, 21 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/823/Psychoactieve_trips_van_eigen_bodem/
<![CDATA[Kerstbestellingen en openingstijden]]> http://azarius.nl/news/822/Kerstbestellingen_en_openingstijden/ Beste Azarianen, weer een jaar ten einde. En dat betekent overwerk voor onze AzaElven. We willen graag dat jullie kerstcadeaus onder de boom komen te liggen maar vergeet dan niet om op tijd te bestellen. Hoe eerder je bestelt, hoe beter. Bestel voor deze data om niets te missen:

  • Nederland, Belgi?: maandag 19 december
  • Duitsland, Frankrijk: vrijdag 16 december
  • Andere Europese landen: we kunnen helaas geen 100% garantie geven dat je pakket op tijd wordt geleverd. Maar we zullen het proberen!

De Azarius smartshop in Amsterdam zal op de volgende dagen gesloten zijn:

  • 15 december: open tot 18:00
  • 19-20 december: de hele dag gesloten
  • 24 december: open tot 18:00
  • 25-26 december: de hele dag gesloten
  • 31 december: open tot 18:00
  • 1 januari: de hele dag gesloten

Kantoor en klantenservice gesloten

Zoals elk gezond bedrijf is Azarius gesloten met Kerst en op Nieuwjaarsdag. In tegenstelling tot gezonde bedrijven, zijn we ook dicht op maandagochtend 2 januari voor ons jaarlijkse voorraadtelfestijn. De dag dat we al onze wietzaden met de hand tellen.

Alvast fijne feestdagen, psychonauten!

Team Azarius

]]>
Thu, 15 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/822/Kerstbestellingen_en_openingstijden/
<![CDATA[Hap, vlieg, weg – Een vliegenzwam avontuur]]> http://azarius.nl/news/821/Hap_vlieg_weg___Een_vliegenzwam_avontuur/ ‘De vliegenzwam? Die is toch hartstikke giftig?’ Vrijwel iedereen kent de karakteristieke paddenstoel – rood met witte stippen – maar weinig mensen weten dat Amanita muscaria een tripmiddel is. Een hele bijzondere zelfs, want de vliegenzwam groeit gewoon bij ons in het bos. Bij voorkeur onder berken- of dennenbomen. In de herfst maak je de meeste kans ze te vinden.

Ritueel gebruik

De Amanita muscaria werd ritueel gebruikt in Siberië, Japan en het precolumbiaanse Amerika. In Europa speelt de paddenstoel vooral een rol in de volkscultuur: de vliegenzwam wordt regelmatig afgebeeld bij sprookjes en op wenskaarten, vaak geassocieerd met elven en kabouters. In de Middeleeuwen wordt ze een enkele keer genoemd in een recept voor heksenzalf.

Giftig?

Onder westerse deskundigen stond de paddenstoel lange tijd bekend als ‘zeer giftig’. Ten onrechte: er zijn geen gevallen bekend met een dodelijke afloop. Van verse vliegenzwam ga je je wel ziek voelen: misselijkheid en overgeven. Maar na bereiding verdwijnt dit effect grotendeels.

De trip is minder voorspelbaar dan die van de paddo en kan sterk per persoon en per situatie verschillen. De paddenstoel kan een prachtige, dromerige ervaring oproepen, maar ook vergeetachtigheid en desoriëntatie veroorzaken.

Een hapje Amanita?

Lees in ons nieuwe encyclopedie-artikel over de dag dat ik een hap nam uit een verse Amanita muscaria.

]]>
Wed, 14 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/821/Hap_vlieg_weg___Een_vliegenzwam_avontuur/
<![CDATA[4-FA wordt illegaal in Nederland]]> http://azarius.nl/news/820/4-FA_wordt_illegaal_in_Nederland/ De designerdrug 4-FA, ook bekend als 4-FMP, is vanaf 1 april volgend jaar verboden. Bij Azarius kun je het sowieso al niet kopen, straks is de drugs nergens meer (legaal) verkrijgbaar.

In de laatste jaren is het middel steeds populairder geworden in het uitgaansleven, je hebt het zelf misschien ook weleens gebruikt op een feestje. Het effect is een lekker euforisch en empathisch gevoel; het lijkt op dat van XTC maar is toch net even wat anders.

Het effect en de risico’s

“Euforischer dan speed, stimulerender dan MDMA,” zo wordt het door gebruikers weleens omschreven. Je voelt je scherper, hebt wat meer controle en bent niet zo aan het spacen als met MDMA – dat al tientallen jaren verboden is.

4-FA wordt nu verboden omdat het volgens het Trimbos-instituut kan zorgen voor bijvoorbeeld extreme koppijn en hersenbloedingen. Het kan volgens hun onderzoek dus nogal gevaarlijk zijn. Eerder dachten veel mensen dat het niet zo schadelijk was, maar dat kwam vooral omdat er nog niet veel onderzoek naar is gedaan.

Volgens de overheid kan je 4-FA nu heel makkelijk kopen. Vanwege dat en de gezondheidsrisico’s wordt de drug nu verboden. Maar mensen zullen het toch wel blijven gebruiken, dus de verkoop zal waarschijnlijk naar de zwarte markt toe gaan. Of dat nou beter is, weten wij bij Azarius niet.

Designerdrug

Waarschijnlijk werd 4-FA voor het eerst gesynthetiseerd door Alexander Shulgin, de bekende psychedelische chemist die MDMA herontdekte, duizenden andere psychedelica ontdekte en twee jaar geleden overleed. Je kunt een interview zien met de wereldberoemde psychonaut bij Vice.

4-FA is dus een designerdrug, een in het laboratorium gemaakte synthetische stof. Het idee daarvan is om steeds een andere molecuulstructuur te maken zodat er voordat de ene verboden is, al weer een andere op de markt is.

Bij Azarius worden geen designerdrugs verkocht, alleen natuurlijke stoffen. Omdat naar veel van deze designerdrugs weinig onderzoek wordt gedaan, is er ook bijna niets bekend over de risico’s. Eigenlijk ben je dus je eigen proefkonijn wanneer je met designerdrugs gaat rommelen.

Auteur: Tim

]]>
Thu, 08 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/820/4-FA_wordt_illegaal_in_Nederland/
<![CDATA[Therapeutisch gebruik van psychedelica: weer vooruitgang]]> http://azarius.nl/news/819/Therapeutisch_gebruik_van_psychedelica__weer_vooruitgang/ Het therapeutische gebruik van psychedelica is bezig met een langzame maar zekere herleving. Recente resultaten lijken de trend voort te zetten ondanks tegenwerking van de gebruikelijke instanties. Voor veel onderzoekers zijn de afgelopen 40 jaar weggegooide tijd geweest. Toen LSD en psilocybine in de jaren zestig werden verboden was het therapeutische potentieel van psychedelische stoffen al bekend. Het verbod had dan ook geen wetenschappelijk basis en was hoofdzakelijk gericht op de maatschappelijke veranderingen die ze teweegbrachten. Hetzelfde gebeurde natuurlijk met MDMA tijdens de tweede psychedelische golf in de late jaren tachtig.

Paddo's en depressie

Elke psychonaut kent waarschijnlijk het verhaal van de dood van schrijver/filosoof Aldous Huxley. Toen Huxley wist dat hij ging sterven aan de gevolgen van kanker vroeg hij om toediening van LSD. Nadat de dosis begon te werken stierf hij met een vredige lach. Ongetwijfeld moesten velen aan dit moment terugdenken toen in het nieuws berichten verschenen over nieuwe studies die bewijzen dat paddo's helpen bij het bestrijden van angst en depressie. In dit geval het overwinnen van angst voor de dood bij kankerpati?nten. De bevindingen zijn gepubliceerd in Journal of Psychopathology. Hoogstwaarschijnlijk zullen meer onderzoeken volgen waardoor de denkbeelden over psychedelica op een breder niveau zullen worden bijgesteld.

MDMA en PTSS

Posttraumatische-stressstoornis (PTSS) is vooral in de Verenigde Staten een groeiend probleem vanwege het grote aantal veteranen dat moet leren omgaan met de nasleep van traumatische ervaringen tijdens oorlogsconflicten. Het succes van gewone therapie is niet om over naar huis te schrijven terwijl veel pati?nten rondlopen met zelfmoordgedachten en budgetten worden gekort. Legale sessies met MDMA, met als doel het bestrijden van PTSD, hebben buitengewone resultaten opgeleverd. Om definitief te worden goedgekeurd dient een middel een aantal fases te doorlopen. Recentelijk heeft de non-profitorganisatie Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) groen licht gekregen om verder te gaan met de definitieve fase 3 experimenten. Deze experimenten zijn duur en MAPS moet de aanschaf van MDMA voor fase 3 zelf financieren. Het is mogelijk om MAPS met een donatie te helpen (ook anoniem). Dus laten we rond 2021 van MDMA een legaal medicijn maken (en hopelijk laat de E.U. de Verenigde Staten niet al het harde werk doen.)

]]>
Wed, 07 Dec 2016 00:00:00 +0100 http://azarius.nl/news/819/Therapeutisch_gebruik_van_psychedelica__weer_vooruitgang/