<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ Array <![CDATA[Waren de goden eigenlijk paddenstoelen?]]> http://azarius.nl/news/808/Waren_de_goden_eigenlijk_paddenstoelen/ Verschillende mythes en religieuze geschriften van over de gehele wereld beschrijven n of andere magische substantie waardoor men in contact kon treden met de goden. In mythes zijn deze substanties altijd in mysterie gehuld. We weten dan ook niet zeker wat voor een middelen dit waren. Er zijn echter steeds meer aanwijzingen dat veel oude beschavingen magische paddenstoelen gebruikten om in contact te komen met een andere realiteit. In dit artikel worden een aantal bijzondere voorbeelden genoemd die je aan het denken kunnen zetten.

De magische paddenstoel als grondlegger van het christendom

Adam and Eve fresco Plaincourault Abbey

In de Bijbel staat beschreven hoe het Adam en Eva verboden werd om te eten van de boom der wijsheid (ook wel de boom des levens genoemd.) Zij zou door het eten van de appel hetzelfde kunnen zien als God. Hiermee werd bedoeld dat ze het verschil tussen goed en fout kon zien. Eigenlijk is het best vreemd dat de Bijbel dreigt met straf als je iets gebruikt waardoor je inzicht kunt krijgen. Het wordt nog vreemder als je een afbeelding bekijkt van Adam en Eva uit de dertiende eeuw (zie de foto hiernaast.) Hier zien we Adam en Eva niet onder een boom staan, maar onder een paddenstoel. Het is goed mogelijk dat de boom der wijsheid dan ook niet een appelboom was, maar de magische paddenstoel symboliseerde.

De vliegenzwam in het oude Hindoesme

Soma was een Vedische drank die ver voor Christus in het oude India werd gedronken. Na gebruik zou men in contact kunnen treden met de goden. In vele oude Vedische geschriften wordt over dit mysterieuze middel gesproken. Volgens R. Gordon Wasson zou soma eigenlijk de vliegenzwam symboliseren. Hij heeft hier gedegen onderzoek naar gedaan.

Moederkoren als basis voor mystiek Griekse drank

In het oude Griekenland vonden regelmatig geheime ceremonies plaats waarbij een magische drank werd gedronken. Deze drank zou een hogere mystieke waarheid openbaren. Volgens Wasson werd dit middel gemaakt van met moederkoren genfecteerd graan. Moederkoren (Claviceps purpurea) is een schimmel die LSA bevat. Deze laatst genoemde is een sterk psychedelische stof.

Terence McKennas visie op magische paddenstoelen

Er zijn verder veel aanwijzingen te vinden dat er vroeger over de gehele wereld paddenstoelcultussen hebben bestaan. De Amerikaanse etnobotanist Terence McKenna heeft hier een diepgaande studie naar gedaan en raakte ervan overtuigd dat religies zijn ontstaan doordat men paddenstoelen gebruikte. Volgens hem zou de menselijke geest zich hebben ontwikkeld door het gebruik van psychedelica. Hij beschrijft zijn visie in zijn zeer goed verkochte boek Voedsel der goden.

Zelf mystieke ervaringen opdoen

Het is natuurlijk razend interessant om je in deze materie te verdiepen. Het is echter nog boeiender om zelf een paddenstoelervaring te ondergaan. Grote kans dat je dan zult ervaren wat Terence McKenna bedoelde met de titel van zijn boek Voedsel der goden.

Helaas zijn psychedelische paddenstoelen sinds enkele jaren verboden. Gelukkig zijn magic truffels nog steeds legaal verkrijgbaar bij Azarius. Deze bevatten dezelfde psychoactieve stof als de Mexicaanse paddenstoel. Ze kunnen dan ook eenzelfde mystieke ervaring opwekken als magische paddenstoelen.

Door Inge

]]>
Thu, 20 Oct 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/808/Waren_de_goden_eigenlijk_paddenstoelen/
<![CDATA[Vacature Medewerker Customer Service]]> http://azarius.nl/news/809/Vacature_Medewerker_Customer_Service/ Medewerker Customer Service
24-40 uur per week

Wie zijn we?

Azarius bestaat sinds 1999 en is ’s werelds grootste online smartshop. Onze missie is om iedere meerderjarige Europeaan toegang te geven tot alleen de beste smart- en headshopproducten. Dat doen we op verantwoorde en informatieve wijze. Zo verkopen we alleen producten waar we 100% zelf achter staan en leveren we bij elk product goede, eerlijke en volledige informatie. Deze verantwoordelijkheid stopt niet als de verkoop is afgerond. Elke klant die bij ons koopt moet tevreden zijn over zijn winkelervaring.

Onder het uitgangspunt ‘nature can not be illegal’ is Azarius daarnaast sterk betrokken bij het maatschappelijke debat over geestverruimende middelen: we nemen vaak het initiatief tot dialoog over een opener beleid en betere voorlichting.

Wat houdt de functie in?

Veel van onze klanten nemen voor, tijdens of na hun aankoop contact met ons op. Jij bent als medewerker Customer Service het eerste aanspreekpunt voor deze klanten. Je beantwoordt vragen van klanten per e-mail, Facebook en telefoon. Je maakt nieuwe bestellingen aan en handelt bestaande bestellingen af. Je begrijpt de verwachtingen van de klant en geeft advies over het maken van beslissingen door goede voorlichting te geven over onze producten. Daarnaast onderhoud je nauw contact met verzendbedrijven, onze inkoop- en verzendafdeling en financiële administratie.

Azarius heeft een open en informele structuur. Je bent dan ook onderdeel van een zelfsturend team waarbij veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng van je verlangd wordt. Je wordt gevraagd om actief mee te denken over verbeteringen van procedures, communicatie en het functioneren van de afdeling in het algemeen.

Wie zoeken we?

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en de nodige relevante ervaring met klantenondersteuning
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Je hebt een vloeiende beheersing van het Italiaans, Frans, Spaans of Duits
  • Je hebt interesse in of kennis van smartproducten en/of vaporizers of je bent bereid je hierin te verdiepen
  • Je kunt goed in teamverband werken
  • Je bent goed in klantcontact
  • Je bent stressbestendig, gestructureerd en je bent in staat om prioriteiten te stellen
  • Je hebt een groot oplossend vermogen en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je bent woonachtig in Amsterdam of omgeving

Wat bieden we?

Een dienstverband voor 3-5 dagen per week, in eerste instantie voor één jaar met een optie op verlenging. Het salaris bedraagt € 2.000,- bruto op basis van 40 uur per week te vermeerderen met 8% vakantietoeslag.

Reageren?

Interesse om bij ons te komen werken? Stuur je cv met motivatie naar Gijs Martini: gijs@azarius.net.
Acquisitie n.a.v. onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

]]>
Wed, 19 Oct 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/809/Vacature_Medewerker_Customer_Service/
<![CDATA[Psychedelic Sessions 2016: lezing Arno Adelaars]]> http://azarius.nl/news/806/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Arno_Adelaars/ In de laatste aflevering van de Psychedelic Sessions, die afgelopen augustus op Landjuweel werden gehouden, presenteren we de lezing 'Anaconda and Jaguar. The Fountain of Culture' door Ayahuasca specialist Arno Adelaars

In deze lezing gaat Adelaars in op de spirituele achtergrond van sjamanisme in het Amazonegebied nu Ayahuasca over de hele wereld steeds populairder wordt.]]>
Mon, 17 Oct 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/806/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Arno_Adelaars/
<![CDATA[Psychedelic Sessions 2016: lezing Judith Noijen]]> http://azarius.nl/news/805/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Judith_Noijen/ Tijdens Landjuweel 2016 organiseerden wij de tweede Psychedelic Sessions, een serie van vier lezingen over interessante nieuwe ontwikkelingen in het psychedelische veld.

De derde lezing die we opnamen is van Judith Noijen, projectleider bij Unity. In '4-FA. Tijdelijke hype of de eerste serieuze concurrent van XTC?' vertelt ze over de stijgende populariteit van 4-fluoramfetamine waardoor ook de aandacht, onder zowel feestend Nederland, als onder media, overheid en voorlichtingsorganisaties toeneemt. Wat is er aan de hand met deze nieuwe psychoactieve stof?

Het Trimbos instituut heeft onlangs een waarschuwing naar buiten gebracht over 4-FA. De risico's blijken groter dan tot nu toe bekend. Unity heeft daarom een belangrijke update over 4-FA op hun website geplaatst. Lees hier meer.

]]>
Mon, 10 Oct 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/805/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Judith_Noijen/
<![CDATA[Psychedelic Sessions 2016: lezing Oliver Martin ]]> http://azarius.nl/news/804/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Oliver_Martin/ Azarius organiseerde de tweede editie van de Psychedelic Sessions op vrijdag 12 augustus 2016. We nodigden vier sprekers uit om hun visie te geven op de psychedelische ervaring.

Je kunt nu luisteren naar de tweede lezing 'Psilohuasca, Toad and Coming Home' van paddenstoelendokter Oliver Martin

Oliver zal alles vertellen over de ware magie van psilocybe paddestoelen die volledig loskomt in combinatie met Syrische wijnruit. Hij zal ook praten over Toad Magic en het krachtige 5MeO DMT, wat het belangrijkste ingredint is, en hoe hij beiden (Psilohuasca and Toad) in Spiritual Awakening Weekends combineert.]]>
Mon, 03 Oct 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/804/Psychedelic_Sessions_2016__lezing_Oliver_Martin/
<![CDATA[Waarom is bij vaping de temperatuur zo belangrijk?]]> http://azarius.nl/news/780/Waarom_is_bij_vaping_de_temperatuur_zo_belangrijk/ Waarom is bij vaping de temperatuur zo belangrijk?

Wanneer je een vaporizer-fanaat spreekt, zal deze je al snel vertellen wat zijn of haar favoriete temperatuur is op een vaporizer. Zij weten dat de temperatuur waar je wiet (of andere kruiden) mee verdampt essentieel is voor de ervaring die je zult hebben.

Wat voor soort high wil je?

Een van de belangrijkste redenen voor temperatuurregeling is dat je het effect kunt sturen. De meest gangbare temperaturen voor cannabis liggen tussen de 180 en 210°C. Over het algemeen produceren temperaturen onder 190°C meer een denk-high en boven 190°C een lichamelijke high.

temperatuur instelling vaporizer

Flavor Flave

De smaak van je kruiden wordt ook beïnvloed door de gekozen temperatuur, dit is een van de beste redenen om te vapen. Anders dan bij roken is de smaak voller, puur en verrukkelijk. Als een goede wijn maar lekkerder, een beetje als de kick die je krijgt wanneer je aan een nieuw wietzakje ruikt in de coffeeshop. Als je kruiden te heet verdampt verbranden ze en houd je geen smaak over. Begin dus niet al te warm en verhoog langzaam de temperatuur.

Andere kruiden?

Vaporizers kunnen ook voor andere kruiden worden gebruikt! Ze hebben alleen een andere temperatuurinstelling nodig dan je vertrouwde wiet, gewoonlijk veel lager, van rond 100°C tot 175°C. Kruiden als kamille, valeriaan en blauwe lotus worden gebruikt vanwege hun kalmerende werking.

Kijk voor het complete temperatuurbereik en verdere informatie op onze encyclopedie-pagina Beste temperatuur voor het verdampen van kruiden.

Het goede nieuws is dat je alleen met experimenteren achter de temperatuur komt die het beste bij jouw high en smaak past. Dus doe je huiswerk en damp er op los!

]]>
Wed, 28 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/780/Waarom_is_bij_vaping_de_temperatuur_zo_belangrijk/
<![CDATA[De geschiedenis van The War on Drugs in minder dan 4 minuten]]> http://azarius.nl/news/807/De_geschiedenis_van_The_War_on_Drugs_in_minder_dan_4_minuten/ Om de Oorlog tegen Drugs te kunnen winnen hebben we veel bondgenoten nodig. Des te beter als ze beroemd en machtig zijn. Daarom is het belangrijk dat rapper/zakenman Jay Z heeft besloten om mee te strijden door zijn stem te lenen aan deze krachtige korte film van Molly Crabapple in samenwerking met Revolve Impact en de Drug Policy Alliance. De video laat ook zien dat de langzame overwinning op de verbodscultuur een aantal onvoorziene valkuilen kent in de vorm van hardnekkige discriminatie. Laten we dus van de geschiedenis leren en beginnen aan de bouw van een rechtvaardige maatschappij op meerdere niveaus.Wil je meer weten over de Oorlog tegen Drugs? Lees dan ons encyclopedie-artikel.

]]>
Thu, 22 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/807/De_geschiedenis_van_The_War_on_Drugs_in_minder_dan_4_minuten/
<![CDATA[Psychedelic Sessions 2016: Lezing Derrick Bergman]]> http://azarius.nl/news/803/Psychedelic_Sessions_2016__Lezing_Derrick_Bergman/ Vrijdag 12 Augustus 2016 organiseerde Azarius alweer de tweede editie van de Psychedelic Sessions. Dit keer nodigde we vier sprekers uit om een lezing te geven over de vele aspecten van de psychedelische ervaring. Ook dit jaar hebben we de lezingen opgenomen zodat je op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de psychedelische cultuur.

Je kunt nu naar de eerste lezing 'Kweek je eigen vrijheid: cannabis activisme in de 21ste eeuw ' luisteren van Derrick Bergman, auteur en VOC-voorzitter.

De internationale beweging tegen de War on Drugs in het algemeen en het verbod op cannabis in het bijzonder heeft de laatste jaren opmerkelijke successen geboekt. De kloof tussen de politiek en de burger blijft echter groot, zeker ook in Nederland. De laatste nationale en internationale ontwikkelingen komen aan bod, alsook het belang van grassroots initiatieven.

]]>
Thu, 15 Sep 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/803/Psychedelic_Sessions_2016__Lezing_Derrick_Bergman/
<![CDATA[ Psychedelic Society of the Netherlands: Nieuwe Lezing]]> http://azarius.nl/news/802/Psychedelic_Society_of_the_Netherlands__Nieuwe_Lezing/ Na de succesvolle lezingen van James W. Jesso en Kilindi Iyi presenteert de Psychedelic Society of the Netherlands een derde evenement: een avond met Daniel Waterman.

Daniel Waterman is een Britse filosoof, artiest, schrijver, freelance onderzoeker en Ayahuasca-expert die in Nederland woont. Zijn boek Entheogens, Society & Law schreef hij over een periode van dertien jaar. Deze non-academische kritiek van het hedendaagse discours over entheogenen en psychedelica biedt een grondige analyse van de rol van magisch denken, morele en ideologische voorkeuren in de verspreiding van tegenstrijdige interpretaties van psychoactieve planten, middelen, hun gebruik, gebruikers en effecten.

Entheogens, Society & Law gaat in op belangrijke historische gebeurtenissen zoals het gebruik van LSD door de Nederlandse psychiater Jan Bastiaans bij behandeling van Nazi-slachtoffers en het daaropvolgende politieke debat in Nederland, belangrijke rechtszaken van Unio do Vegetal en Santo Daime, filosofische en religieuze argumenten, medische ethiek en de invloed van het New Age-gedachtegoed. Bovendien werpt het een kritische blik op de rol van Joods-christelijke concepten die de relatie tussen spiritualiteit en ethiek op verschillende maatschappelijke gebieden ondergraven.

Bezoek de lezing en discussie op 18 september

Kokopelli
Warmoesstraat 112, Amsterdam
Deur open vanaf 18:30
Entree: 3

]]>
Wed, 14 Sep 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/802/Psychedelic_Society_of_the_Netherlands__Nieuwe_Lezing/
<![CDATA[Over de sluiting van Fabric]]> http://azarius.nl/news/801/Over_de_sluiting_van_Fabric/ Bij Azarius houden we van dansmuziek. Het is de soundtrack op ons kantoor. Daarom willen we stilstaan bij het trieste nieuws dat de Londense club Fabric permanent is gesloten. Fabric werd op 29 oktober 1999 geopend en kreeg al snel een reputatie als superclub die echt om muziek gaf dankzij een uitstekende geluidsinstallatie en het uitnodigen van avontuurlijke dj's. Fabric gaf ook een lange reeks hoogwaardige mix-cd's uit van dj's als Ricardo Villalobos, Robert Hood en Joris Voorn. Het is misschien een troostende gedachte dat geen enkele legendarisch club (Studio 54, The Music Institute, The Paradise Garage) het eeuwige leven heeft gekend. Maar wat steekt is de suggestie dat Fabric is gesloten om plaats te maken voor nieuwbouwprojecten. Creativiteit trekt weer aan het kortste eind!

Dit brengt ons bij een groter thema, namelijk The War on Drugs en de vele manieren waarop deze faalt. Deze "oorlog" gaat zelden om gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek stroomt binnen over de vele manieren waarop zogenaamde illegale middelen (vaak van natuurlijke afkomst) een positief effect kunnen hebben. Maar de Fabric-zaak bewijst eens te meer dat deze middelen om verschillende reden een doelwit zijn gemaakt. Dit keer is de wet ingezet om een club te sluiten en plaats te maken voor nieuwe appartementen. De originele War on Drugs, in 1971 begonnen door de Amerikaanse president Richard Nixon, werd opgezet om eenvoudiger protesterende studenten en burgerrechtenactivisten aan te pakken. En op deze manier kan een verbod altijd worden ingezet voor nieuwe doelwitten. Als een preventieproject is het een complete mislukking gebleken.

Kortom, blijf je inzetten voor decriminalisering, legalisatie en regulering voordat jouw levensstijl aan de beurt is. Zoek naar initiatieven en lees de programma's van politieke partijen, want sommigen willen een eind maken aan deze doodlopende weg.

]]>
Thu, 08 Sep 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/801/Over_de_sluiting_van_Fabric/