<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ info@azarius.net <![CDATA[Creatief en energiek: Top 5 Sativazaden]]> http://azarius.nl/news/851/Creatief_en_energiek__Top_5_Sativazaden/ Beam me up, scotty!

Over de hele wereld zijn cannabisliefhebbers dol op de voordelen van een goede Sativa ten opzichte van een Indica-dominante variant. Zonder twijfel hebben beide varianten van onze geliefde wiet zo hun voor- en nadelen, maar dat verheffende gevoel dat je krijgt van een goede Sativa is op veel gelegenheden gewoonweg een betere keuze. De sativahigh stimuleert bij veel gebruikers de creativiteit, zorgt voor een beter humeur en, in contrast met het bankhangen van veel indicasoorten, is het significant actiever en communicatiever.
De Haze-varianten zijn zonder twijfel de bekendste, maar in onze top-5 sativavarianten zijn er ook kruisingen die met de trend breken. Ontdek het zelf met onze Azarius selectie van de Top 5 sativa's. En zoals altijd kun je meteen profiteren van de maandelijkse aanbieding. Veel plezier!

1) G13 Haze (Barney's Farm)

De experts bij Barney's Farm hebben de ongelofelijke kenmerken van de beroemde G13 gekruist met een Hawaiiaanse sativa. Het resultaat is een buitengewone hybride die het beste van twee werelden combineert: G13xHaze geniet populariteit onder binnenkwekers vanwege haar ongewoon kleine afmetingen voor een sativa waardoor ze makkelijk is te hanteren. Ze bloeit ook relatief snel. Al na een goede tien weken kan een krachtwiet worden geoogst met een 20% THC en ongeveer 0.7% CBD. Dit maakt G13 Haze tot de Azarius topkeuze onder sativadominante soorten.

2) Chocolope (DNA Genetics)

Het klinkt bijna ongelofelijk maar Chocolope van DNA Genetics is een ware winnaar: op elke cannabiscup waar de soort aan heeft meegedaan heeft ze een plek op het podium veroverd! De bijna 100% sativa is een mengsel van een vrouwelijke Original Chocolate Thai en mannelijke Cannalope. Terugkruising vond plaats om het bloeiseizoen te verkorten en tegelijkertijd de chocoladesmaak van de Thai te behouden. Chapeau, doel behaald, DNA Genetics! Chocolope is na 8 tot 9 weken klaar met bloeien. Zij is ook makkelijk voor beginners maar heeft vanwege haar lengte wel veel ruimte nodig. Dus als het krap wordt is training onontkoombaar.

3) Golden Haze (Devil's Harvest)

Alleen de namen van de voorvaders zullen al ontzag inboezemen bij de wietliefhebber. Golden Haze is namelijk een kruising tussen Super Silver Haze en Amnesia Haze. Meer dan 20% THC en de klassieke Hazesmaak van dit gouden monster zullen bij veel wietliefhebbers een creatieve high veroorzaken. Devil's Harvest staat al een tijd bekend om zijn geweldige indica's. Met deze creatie hebben ze daarentegen aangetoond dat ze prima overweg kunnen met sativacultivatie. Zeer overtuigend. Vandaar: nummer 3

4) Super Lemon Haze (Green House)

Super Lemon Haze van Greenhouse Seeds heeft een plek veroverd in onze Top 5 sativazaden dankzij haar wereldberoemde citroensmaak en zeer sterke en langdurige high. Je mag van Arjan, de zelfverklaarde Koning van Cannabis, denken wat je wilt maar met deze Haze heeft hij met zijn collega's een waar kunstwerk van de cannabis sativa gemaakt. Het bloeiseizoen is met zijn 9 tot 10 ½ weken aan de gemiddelde kant maar het THC-gehalte van 22% behoort tot de hoogst die je kunt vinden.

5) Silver Haze #9 (Sensi Seeds)

Als laatste niet de minste: de negende generatie van Sensi Seeds Silver Haze. Dankzij een gestage ontwikkeling heeft Silver Haze altijd een uitstekende reputatie genoten onder wietvrienden. Met deze variant heeft Sensi Seeds het voor elkaar gekregen dat de originele Haze met zijn sensuele, cerebrale high is behouden terwijl de toename in lengte beperkt is gebleven. Desalniettemin moet Silver Haze kort na ontkieming met 12/12 verlichting naar de bloeiperiode worden gestuurd. Ze zal groeien! Beloofd. De Azarius nummer 5 positie is verdiend vanwege de originele Hazesmaak, de prachtige high en hoge opbrengsten met de mooist denkbare sativatoppen.

Auteur: Bastian

]]>
Sun, 30 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/851/Creatief_en_energiek__Top_5_Sativazaden/
<![CDATA[Sterfdag Albert Hofmann: dit wilde de vader van LSD je meegeven]]> http://azarius.nl/news/684/Sterfdag_Albert_Hofmann__dit_wilde_de_vader_van_LSD_je_meegeven/ Albert Hofmann lijkt wel een beetje op Neil Armstrong. Hij was misschien niet de eerste in de psychedelische ruimte. Maar hij zette wel de meest iconische stap. De chemicus synthetiseerde LSD en nam ook de eerste acid trip. Hoe dacht hij over trippen? Vandaag, zijn sterfdag, is een goed moment om daar bij stil te staan.

Het jongetje in de bergen

De weg naar LSD was geen gemakkelijke voor Albert Hofmann. Hij werd in 1906 geboren in Baden, Zwitserland, als zoon van een man die met zijn handen werkte. Niet het nest waar destijds wetenschappers uit voortkwamen.

Zijn ouders waren beiden gelovig, zoals gebruikelijk in die tijd. Vader rooms-katholiek, moeder protestants. De jonge Albert, een jaar of acht, zette er vraagtekens bij. Gelovig wilde hij zichzelf niet noemen, maar een God moest er zijn, omdat iemand toch alles gemaakt moest hebben.

Spontane ervaring

Hij speelde veel buiten in de heuvels rondom Baden en bij de ru?nes van het Habsburgse kasteel Stein. En voelde een diepe connectie met de natuur. Tijdens die geweldige jeugd had hij een ervaring die hij later als zijn eerste psychedelische bestempelde.

?Het overkwam me op een ochtend in mei. Het precieze jaar is me ontschoten maar ik kan de plek nog aanwijzen ? op een bospad op de Martinsberg boven Baden,? staat geschreven in zijn boek ?LSD: My Problem Child?.

?Terwijl ik door het lentegroen liep, vol van vogelgezang, in het licht van de ochtendzon, zag ik alles in een buitengewoon helder licht. Ik was overmand door een gelukzalig gevoel van vreugde, eenheid en geborgenheid.

Hij volgde zijn passie en studeerde chemie zodat hij de natuur kon bestuderen op het meest elementaire niveau. Dat leidde hem naar het laboratorium in Basel, waar hij LSD schiep (dat verhaal lees je in ons artikel over bicycle day.

Albert Hofmann

Trippen voor een duurzamere wereld

Albert beschreef LSD als een krachtige, psychotropische drug. Verre van ongevaarlijk, respect was op z?n plaats. Maar het risico blijkbaar waard, want het bleef niet bij een enkele reis: Albert maakte honderden acid uitstapjes.

Ook reisde hij naar Mexico om mee te doen aan sjamanistische rituelen. Het lukte hem vervolgens om de werkzame stoffen in de mexicana paddo te synthetiseren. Evenals de werkzame stof in morning glory zaadjes, die erg lijkt op die van LSD.

Zijn tijd ver vooruit, toonde hij zich een pleitbezorger voor duurzaamheid. LSD was volgens hem een middel dat de mensheid dichter bij de natuur kan brengen, dat mensen bewust kan maken van onze impact op het milieu en zo helpen ons pad richting zelfdestructie af te wenden.

?Mijn ervaringen met LSD gaven mij een nieuwe kijk op de realiteit. Ik werd me meer bewust van het wonder van het leven en de pracht van het planten- en dierenrijk,? vertelde hij. ?Het heeft me gevoelig gemaakt voor wat er met alles en iedereen zal gebeuren.?Geschreven door: Steek

]]>
Sat, 29 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/684/Sterfdag_Albert_Hofmann__dit_wilde_de_vader_van_LSD_je_meegeven/
<![CDATA[Koningsdag – Azarius gesloten]]> http://azarius.nl/news/686/Koningsdag___Azarius_gesloten/ Koningsdag komt er weer aan! Wat zijn jouw plannen voor dit jaar?

Wij Azarianen zijn ook van de partij, al dan niet in oranje gekleed, al dan niet op de vrijmarkt, al dan niet ondergronds aan het raven, al dan niet Amsterdam ontvlucht. Hoe het ook zij, we zijn deze donderdag niet op het hoofdkantoor om pakketjes te verzenden.

Op donderdag 27 april is Azarius dus gesloten. Er is dan niemand die de telefoon opneemt of e-mails beantwoordt.

Let op: de Azarius winkel in de Kerkstraat is op Koningsdag ook gesloten.

Brak of niet, op vrijdag staan we vanzelfsprekend weer voor je klaar!

]]>
Tue, 25 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/686/Koningsdag___Azarius_gesloten/
<![CDATA[Feit en Fictie: De oorsprong van 420]]> http://azarius.nl/news/850/Feit_en_Fictie__De_oorsprong_van_420/ Je hoeft geen stoner te zijn om te weten dat 420 (vier-twintig) een intergalactische code is voor wiet, tijd om te blowen, wietdag, en waarschijnlijk, in 420 v.Chr. en 420 n.Chr ook wietjaar...helaas hebben we die even gemist. Maar nu mondiale legalisatie steeds dichterbij komt (wat optimisme doet geen kwaad), zal 20 april binnenkort een internationale feestdag zijn voor de viering van onze favoriete plant, een dag dat de wereld even zal chillen, muffins eten, naar dub luisteren, blunts aansteken, de vapes laat dampen en de beste idee?n zal ontwikkelen om de problemen van deze wereld op te lossen (helaas zijn we ze hoogstwaarschijnlijk op 21 april weer vergeten.)

Ter voorbereiding van de toekomst is het in ieder geval belangrijk om onze cultuur goed te kennen. Dus hebben we geprobeerd om de mythen en waarheid achter de oorsprong van deze dag te achterhalen. De verhalen achter de oorsprong van dit magische nummer zijn even fantasierijk, ongelofelijk en grappig als de meeste stoners. Laten we de lijst doornemen:

 • 420 is een politiecode in Californi? voor "kinderen die wiet roken" : MYTHE
  Nergens in de Verenigde Staten is 420 een politiecode voor cannabisgerelateerde zaken. In Las Vegas is het de code voor moord.
 • 420 komt uit een liedje van Dylan: Semi-waar
  Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat de oorsprong van het nummer compleet aan Dylan is toe te wijzen, verwijzen veel stoners naar het liedje 'Rainy Day Woman #12 and 35'. In dit lied herhaalt Dylan steeds de zin "everyone must get stoned". 12 keer 35 is 420. Kosmisch Toeval?
 • 420 is de hoeveelheid chemische stoffen die in cannabis wordt gevonden: ONWAAR
  Er zijn 315 chemische stoffen in cannabis te vinden, en nee, 31 keer 5 is niet 420...of wacht...nee, mijn smartphone zegt dat het niet klopt.
 • 420 is een verwijzing naar het boek Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams: Semi-Waar
  In het boek berekent de superintelligente computer, Deep Thought, "Het Antwoord op de Grote Vraag? Van het Leven, het Heelal en Alles? " Waarop het simpelweg antwoordt: "Is... Twee?nveertig," zei Deep Thought met oneindige grandeur en kalmte.?
 • 420 is het Nederlandse moment om te roken, in elke coffeeshop beginnen mensen te roken en vapen: ONWAAR(ig)
  4:20, of 16:20 is niet een officieel tijdstip om er een op te steken, maar sinds dit tijdstip het officieuze stonermoment is geworden, lijken Nederlandse coffeeshops meer klanten rond deze tijd te hebben om het moment te vieren.
 • 4:20 is de code die een groep stoners in de jaren zeventig op de middelbare school gebruikte om met elkaar na de les af te spreken voor een gezamenlijke blowsessie: WAAR
  Louis Pasteur statue San Rafael High School Dit is de meest geaccepteerde versie van de oorsprong van het nummer: Op San Rafael High School (Californi?) was er in 1971 een groep stoners die zichzelf de Waldo's noemde en dit nummer gebruikte om elkaar in het geheim in te seinen dat er om 4:20 een afspraak stond bij het nabijgelegen standbeeld van Louis Pasteur (zie afbeelding). Het verhaal gaat ook dat ze op zoek gingen naar hun geheime plek in het bos waar een van de oudere broers van de tieners planten had gezaaid. De planten werd vermoedelijk nooit gevonden maar jaren later wisten een aantal leden van de Waldo?s de originele briefjes te overleggen die zij elkaar tijdens school toespeelden en verwierven hiermee hun onsterfelijkheid in de wietgeschiedenis. Een leuke draai aan het verhaal is dat San Rafael ook de geboorteplaats is van een van de grootste psychedelische rockbands aller tijden, The Grateful Dead. Nadat zij het verhaal van deze tieners hoorden, verspreidden ze het verhaal tijdens hun Amerikaanse tournees. En zoals ze zeggen?de rest is geschiedenis?

Zo, dat is het: de mythes, de legendes en de rokerige waarheid rond deze epische datum. Ken je een eigen, lokale legende rond dit verhaal? Vertel het ons hieronder in het commentaar.

En vergeet niet dat wij bij Azarius op 20 april meedoen aan de viering met een korting van 20% op alle Headshopproducten. (Gebruik de code 420ALLTHEWAY)

Keep Blazin', Vapin' and Dreamin'?

Auteur: Julia

]]>
Wed, 19 Apr 2017 06:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/850/Feit_en_Fictie__De_oorsprong_van_420/
<![CDATA[Bicycle day korting bij Azarius]]> http://azarius.nl/news/681/Bicycle_day_korting_bij_Azarius/ Bicycle day: 19% korting op al onze smartshop producten met de code BICYCLEDAY. Alleen geldig op 19 april.

De eerste acid trip

De Zwitserse chemicus Albert Hofmann was op 19 april 1943 de eerste persoon ooit die bewust een LSD trip nam.

Hofmann werkte bij het farmaceutische bedrijf Sandoz in Basel. Al in 1938 had hij LSD-25 gesynthetiseerd als onderdeel van een reeks lysergamides. Omdat het geen duidelijk effect leek te hebben werd de substantie ongebruikt in het laboratorium bewaard.

In 1943 voelde hij een plotselinge aandrang het stofje opnieuw te onderzoeken. Daarbij kreeg hij per ongeluk een beetje binnen. (Ten minste, dat is hoe het verhaal gaat…)

Twee uur lang ervoer hij “een onafgebroken stroom van fantasierijke beelden, buitengewone vormen en een intens caleidoscopisch kleurenspel”.

Fietstocht

Onder de indruk van de effecten besloot hij een paar dagen later een experiment op zichzelf uit te voeren. Hij slikte 250 micogram lsd. Een lage dosering, verwachtte hij. Maar niks was minder waar! In zijn memoires 'LSD, mijn probleemkind', schrijft hij:

Bicycle day Hofmann

“Inmiddels was het duidelijk dat LSD de oorzaak was geweest van de buitengewone ervaringen van de vrijdag daarvoor. De veranderde gewaarwordingen waren van hetzelfde soort als eerder, alleen vele malen intenser. Ik had moeite om helder te spreken.”

Hij vroeg zijn assistent (die op de hoogte was van de situatie) hem naar huis te begeleiden. Vanwege de oorlog waren er geen auto’s beschikbaar, dus namen ze de fiets.

Hofmann: “Op weg naar huis begon mijn conditie bedreigende vormen aan te nemen. Alles in mijn visuele veld bewoog en was vertekend alsof ik het door een gekromde spiegel zag. Het leek alsof ik niet van plek kon bewegen. Toch vertelde mijn assistent me later dat we erg snel gereisd waren.”

Bicycle day blotter art

Bicycle day

Het nieuws verspreidde zich snel en LSD ook. In eerste instantie werd het in therapeutische sessies geïntegreerd. In de jaren zestig zorgde Timothy Leary met zijn slogan: “Turn on, tune in, drop out” voor een uitbarsting van het recreatieve gebruik.

Tegenwoordig wordt de allereerste acid trip overal ter wereld herinnerd en gevierd als ‘Bicycle day’.

Bicycle day t-shirt

Bicycle day korting bij Azarius

Bij Azarius beschouwen we bicycle day ook als een heilige dag. Dit jaar vieren we dat met een korting van 19% op alle smartshop producten op 19 april.

Om voor korting in aanmerking te komen gebruik je BICYCLEDAY als check out code.

Dus pak die kans en pak je fiets… We wensen je een plezierige en geestverruimende bicycle day!

Lees meer:

-Kreeg Hofmann die eerste, toevallige keer wel acid binnen? Mindstates Conference

-’High holy days’. Erowid’s Tea Faerie over het belang van bicycle day.

-Bicycle day ervaringsverhaal: Scientific American.

-Albert Hoffman portret: Azarius encyclopedia

]]>
Wed, 19 Apr 2017 00:00:01 +0200 http://azarius.nl/news/681/Bicycle_day_korting_bij_Azarius/
<![CDATA[Lekker leuten zónder koffie]]> http://azarius.nl/news/849/Lekker_leuten_z_nder_koffie/ Ahhh… van een lekker bakje koffie knapt een mens soms op. Maar altijd maar die koffie gaat ook wel eens vervelen. Bovendien lopen de meningen uiteen over hoe gezond al die koffie nou eigenlijk voor je is. Geniet er dus van, maar misschien is het af en toe ook goed om het zwarte goud te laten staan. Toch heb je soms écht even een opkikkertje nodig. Geen zorgen: gelukkig zijn er in plaats van dat ouderwetse bakkie pleur allerlei fijne alternatieve drankjes die je kunt proberen. Probeer bijvoorbeeld één van deze vijf natuurlijke middeltjes uit onze shop.

Ilex guayusa

Van deze plant, die door inheemse jagers in het Amazonegebied ‘de Nachtwaker’ wordt genoemd, blijf je lekker energiek (en kun je misschien zelfs, net als de jagers, een nachtje doorhalen). Maak eenvoudigweg een kopje thee door de bladeren toe te voegen aan kokend water (bijvoorbeeld in een thee-ei) en geniet van de verkwikkende werking. De blaadjes schijnen ook lucide dromen te kunnen opwekken. Ook prettig: doordat de cafeïne in Ilex guayusa gelijkmatig wordt vrijgegeven, word je geen nerveuze stuiterbal.

Colanoot

Colanoot is een oppepper met meer pit. Dit is een sterk opwekkend en slaapverdrijvend middel, dankzij de aanwezigheid van flink wat cafeïne en theobromine (het weldadige stofje dat ook in chocolade voorkomt). Door één of twee lepeltjes door je drankje te roeren kun je je ook beter concentreren en heb je minder honger - het wordt daarom ook wel als afslankmiddel gebruikt. Ook kun je een zekere euforische high ervaren en werkt het nootje licht afrodiserend. Oeh la, la. Gebruik het niet te laat op de dag, want dan heb je kans dat je ’s nachts wakker bent. Tenzij dat precies is wat je wilt, natuurlijk. In dat geval heb ik niets gezegd.

Yerba maté

Heel lang geleden, vóór het bestaan van koffie en thee, was er al Yerba Maté. Dit is een thee die getrokken wordt uit blaadjes en takjes van een boom die in Zuid Amerika groeit. Een Azarius Test Team van maar liefst 55 Azalysten kwam tot de conclusie dat een dosis Yerba Maté van 14 gram leidt tot verscherpte alertheid en een hogere energie, maar wel op een comfortabele en ontspannen manier. Ook constateerden de testers gevoelens van euforie en kalmte. In Zuid Amerika drinken mensen het bovendien omdat het drankje de gezondheid op allerlei manieren zou boosten: ze gebruiken het als detoxmiddel, ter versterking van het zenuwstelsel en ter bestrijding van veroudering en vermoeidheid. Heilzaam dus!

Cocathee

Nog een lekker theetje dat mensen ook al eeuwen drinken in Zuid-Amerika, is de befaamde cocathee of ‘Mate de Coca’. Cocabladeren hebben dezelfde stimulerende werking als koffie, maar dan zonder de cafeïne. Ook bevat coca een hoge concentratie vitamines, die als antioxidant fungeren. De thee bestaat uit pure fijngemalen cocabladeren en smaakt kruidig en verfrissend. De coca wordt gebruikt om alert te blijven, maar ook tegen hoogteziekte. Zo zie je in de bergen menig inwoner achteloos kauwen met zijn mond vol cocabladeren. Even een zakje in heet water laten trekker is net even makkelijker (en staat aantrekkelijker).

Ginseng

Ook de Chinese kruidkunde heeft ons veel te bieden: zo heeft de wortel van de plant ginseng een vitaliserende werking. Ginseng helpt bijzonder goed tegen vermoeidheid, en volgens de Chinezen houdt het je bovendien jong. Ook verhoogt ginseng je weerstand en ondersteunt het de bijnieren: mooi meegenomen! Je kunt het poeder van deze wortel op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het koken in water, erop kauwen of als je echt creatief voelt kun je er likeur van brouwen. Ook is het goed te combineren met andere verkwikkende kruiden die weer net een andere werking hebben, zoals gingko biloba of guarana. It works, because of herbs!

Auteur: Sara de Waal

]]>
Thu, 13 Apr 2017 10:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/849/Lekker_leuten_z_nder_koffie/
<![CDATA[Azarius Tweede Paasdag gesloten]]> http://azarius.nl/news/471/Azarius_Tweede_Paasdag_gesloten/ Beste Azari?rs,

Aanstaande maandag 17 april zijn we op jacht naar verborgen chocolade-eitjes en chocoladehazen. Nee we zijn niet high op ons eigen supply; we vieren Tweede Paasdag!

Op deze landelijke feestdag zijn het Azarius hoofdkwartier en de winkel in Amsterdam gesloten. Helaas zijn de banken ook gesloten dus kunnen er geen betalingen verwerkt worden.

Bestellingen die net voor of tijdens het paasweekend gemaakt zijn, worden vanaf dinsdag verstuurd. Zoals altijd doen we ons uiterste best om de vertraging zoveel mogelijk te beperken.

Vrolijk Pasen!

- Team Azarius

]]>
Thu, 13 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/471/Azarius_Tweede_Paasdag_gesloten/
<![CDATA[Canadese Wiet Gekte: Een vooruitblik op Canadese wiet]]> http://azarius.nl/news/848/Canadese_Wiet_Gekte__Een_vooruitblik_op_Canadese_wiet/ De inlossing van een controversi?le campagnebelofte is nabij nu de Canadese premier Justin Trudeau op donderdag 13 april een voorstel voor cannabislegalisatie zal presenteren dat 1 juli 2018 in moet gaan. In de herfst van 2015, wonnen Trudeau en zijn Liberale Partij op overweldigende wijze de nationale verkiezingen, met name dankzij de steun van jonge kiezers die zich voelden aangetrokken tot zijn progressieve beleidsidee?n over drugslegalisatie en -regulering. En al heeft het daaropvolgende proces stemmers die vol spanning wachtten op de inlossing van Trudeau's belofte gefrustreerd, lijkt het er eindelijk op dat de campagnebelofte in wetgeving zal worden omgezet.

Gedeelde verantwoordelijkheid van overheid en provincies

De eerste stap van Trudeau richting cannabislegalisatie was het opzetten van een Taskforce over Cannabis Legalisering en Regulering. De Taskforce die bestond uit ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid, verslavingsdeskundigen, rechtsspecialisten, politie en industrie-experts diende een advies te formuleren en "een nieuw raamwerk te ontwerpen dat de toegang tot cannabis legaliseert, strikt reguleert en beperkt."

Zoals Anne McLella, de voorzitter van de federale taskforce uitlegt: "De tijd is nu aangebroken om een systeem te vervangen dat decennialang is gericht op het verbieden van cannabis door een gereguleerde legale markt." In navolging van de ruim 80 aanbevelingen uit het 106-pagina tellende rapport gingen de de liberalen verder, waarbij ze de verplichtingen verdeelden tussen federale en regionale autoriteiten. Terwijl de federale overheid in Ottawa een leeftijdsgrens van 18 gaat vaststellen, zal de wetgeving wat betreft de distributie, prijsstelling en verkoop volledig worden overgelaten aan de regionale politiek. Toch blijven belangrijke vragen onbeantwoord, bijvoorbeeld de vraag hoeveel cannabis zal gaan kosten en wie het mag verkopen. Een recente opiniepeiling gaf aan dat 45% van de Canadezen, een voorkeur heeft voor eenzelfde systeem als alcohol, waarbij de overheid met strenge licenties de markt onder controle houdt.

Nog meer details:

 • Een persoon mag 30 gram bezitten
 • Een huishouden mag 4 planten kweken
 • Strikte controle tot 25 jaar
 • Hogere belasting op krachtige wiet om excessief gebruik tegen te gaan

Het volledige rapport, met gedetailleerde analyses en discussies rond kwesties van legalisatie, regelgeving, gezondheid en handhaving, is online beschikbaar.

Lastige transitie

De overgangsperiode heeft geleid tot opvallende invallen en massa-arrestaties in verschillende Canadese steden, juist op het moment dat een aantal mensen proberen te profiteren van de komende legalisatie. Onlangs heeft de politie invallen gedaan in apotheken in Toronto, Montreal, en Vancouver, waarbij woningen niet werden gespaard. Opvallend was de sluiting van alle 15 Cannabis Culture apotheken van de gevierde cannabisactivisten Marc en Amaril Jodie. Deze arrestaties hebben de euforie rond de legalisatie enigszins gedempt en frustreert cannabisactivisten.

Advocaat Paul Lewin uit Toronto uitte kritiek op gemeenteambtenaren die bleven doorgaan met het opvoeren van handhaving in de stad: "Het is om verschillende redenen een slecht idee... wij zetten wettelijke middelen in om apotheken te sluiten die spoedig legaal zullen zijn.?
Deze recente arrestaties vormen de laatste confrontaties met de politie die de afgelopen lente begonnen toen in de omgeving van Toronto illegale apotheken explosief toenamen nadat Trudeau in mei zijn toezegging voor wietlegalisatie had herhaald. Het resulteerde in de arrestatie van honderden mensen, waarbij honderden kilo's cannabis en duizenden dollars in beslag werden genomen. Niettemin, heeft Trudeau de huidige status van cannabis opnieuw bevestigd, waarbij hij er op hamert dat autoriteiten illegale wietactiviteiten zullen blijven opjagen tot de wet is aangenomen, "Totdat we een raamwerk hebben om cannabis te controleren en reguleren zal de huidige wet worden toegepast."

Bloeiend investeringsklimaat

Toch heeft het vooruitzicht van wietlegalisatie de aandelenkoersen doen stijgen waarbij een groot aantal beursgenoteerde mediwietbedrijven enorme toenamen zagen in afwachting van het definitieve overheidsbesluit over een datum in de zomer van 2018. Een recente studie concludeert dat de volledige legalisatie-economie ?belooft om uit te groeien tot een industrie ter waarde van $22.6 miljard, wat de gecombineerde verkoop van bier, wijn en sterke drank zal overtreffen.? Als gevolg hiervan zal een handjevol mediwietproducenten een buitengewone groei doormaken. Ook al heeft het proces tot nu toe tot een spanning tussen politie en cannabisactivisten geleid, bleef Trudeau de hele tijd standvastig in zijn voornemen om de zinloze oorlog tegen cannabis in Canada te be?indigen en eindelijk de publieke opinie te respecteren die al lange tijd van het verbod en de criminalisering van cannabis af wil.

Auteur: Carlos Danger
Foto: Cannabis Culture

]]>
Wed, 12 Apr 2017 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/848/Canadese_Wiet_Gekte__Een_vooruitblik_op_Canadese_wiet/
<![CDATA[Lekker Bangi roken in Kenia]]> http://azarius.nl/news/847/Lekker_Bangi_roken_in_Kenia/ "No ganja, no music"

Met deze woorden vertrok Bob Marley in 1978 net zo snel weer uit Nairobi als hij gekomen was. Nadat hem vriendelijk werd verzocht zijn joint uit te maken, cancelde hij zijn optreden in Kenia en verdween naar Ethiopi?.

Illegaal

Het verhandelen en roken van cannabis is zwaar illegaal in Kenia. Straffen lopen op tot tien jaar voor ??n joint en twintig voor twee. Natuurlijk houdt dat niemand tegen en vind je overal smokers. In Maweni Village vlakbij Mombasa roken ze wiet, die ze ?bangi? noemen, uit bruine papieren rollen. Een rol is zo?n tien gram, inclusief stengels en kost rond de tien euro. Deze jongens zijn echter grootgebruikers dus krijgen ze naar eigen zeggen korting.

rasta on bus in Nairobi


Corrupt systeem

Een corrupt systeem betekent een ontiegelijk grijs gebied dus "als een agent ons nu op het strand pakt", zegt Jackie (27), "heeft ie waarschijnlijk geen geld voor lunch. Dan geven we hem een tientje en dan gaat ie wat te eten halen." Volgens zijn neef Gogo (32) verschilt het sterk per streek hoe de politie reageert. Terwijl hij zijn papieren rol in de heg verstopt zegt hij: "Hier is het een klein Jamaica, hier is het peaceful. In Nairobi ben je de lul."

Cashcrop

Volgens Gogo rijden dure jeeps elke week vanuit Kisumu naar de kust, volgeladen met de papieren rollen green happiness. Kisumu ligt zo?n zeven uur rijden vanaf hoofdstad Nairobi en het klimaat is daar koeler en beter om te verbouwen. Wiet is de cashcrop van het stadje. De plantages worden ?shamba?s' genoemd, stukken niemandsland omringd door bush waar stiekem wordt geplant. Of het bekende recept van groeien midden in maisakkers.

Holiday

smoking bangi

Jackie [rechts] vertelt: "Voor 400.000 shilling (iets minder dan 4000 euro) kopen de eigenaren de politie om. De lading zelf is vaak vijf tot tien miljoen shilling waard (50.000 tot 100.000 euro)." Volgens Gogo gaat de grootste lading naar de kustregio waar zij wonen: "mensen smoken het liefst aan zee. Hier zeggen we ?everyday is a holiday?." De inmiddels dampende Jackie ratelt er in Swahili een hele zooi wijsheden achteraan: "geniet van de natuur, wees eerlijk, deel met liefde." Maar vooral ?barida, po? - cool, ja toch?

Mediteren

Jackie is visser, op zee rookt en slaapt hij tot ze beet hebben en dan bikkelen hij en z?n matties om een marlijn of witte snapper binnen te halen. Hij rookt bangi om te mediteren: "Ik heb zoveel gezien, mensen die dood gaan, mensen die lijden, vooral op het platteland. Zes jaar geleden leden we honger hier, er was niets te eten. Door te roken krijg ik vrede in m?n hoofd. Wij zijn rastas, elke dag bid ik tot Jah en vraag of hij alle mensen helpt. Asant? sana (veel dank)."

Auteur: Anki

]]>
Mon, 03 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/847/Lekker_Bangi_roken_in_Kenia/
<![CDATA[Terug naar de wortels met onze Top 5 outdoorzaden]]> http://azarius.nl/news/846/Terug_naar_de_wortels_met_onze_Top_5_outdoorzaden/ De vogels beginnen in de ochtend met zingen, de zonnekracht neemt elke dag weer toe en helaas wordt het aantal toppen in je wietpot steeds kleiner - het is lente! Tijd om je volgende kweeksessie in de buitenlucht te plannen, of het nu in de tuin, op het balkon of stiekem in het bos is. Bereid jezelf nu voor met een aantal van onze geweldige outdoorzaden en doe je best om jezelf aan het einde van de zomer te verwennen met een mooie oogst. Op zoek naar soorten met een hoge opbrengst die je zorgeloos de rest van het jaar voorzien van kwalitatief hoogstaande wiet? Naar stevige planten die groeien in een gematigd klimaat met kortere zomers dan in zuidelijke gebieden? Wij stelden zorgvuldig een Top 5 outdoorzaden samen. Het mooie is bovendien dat we nu weten dat het groeiseizoen is begonnen. En aangezien we goed voor mede-Azarianen zorgen kun je ze deze maand met korting krijgen!

1) Frisian Dew (Dutch Passion)

Ons meest gewaardeerde outdoorsoort is een ware Nederlandse klassieker. Frisian Dew is een kruising tussen Super Skunk en Purple Star. Het kostte Dutch Passion drie jaar om deze superpremium soort te stabiliseren. Vanwege haar schimmelresistentie en vroegtijdige bloei is zij waarschijnlijk de beste keuze voor kwekers in Midden-Europa. Verwacht begin oktober zeer hoge opbrengsten van dikke, paarse toppen.

2) Early Skunk (Sensi Seeds)

Een echte overlever, Early Skunk combineert de hoge opbrengsten en vitaliteit van Skunk#1 met de stevigheid van Early Pearl. De invloed van Early Pearl zorgt ervoor dat Early Skunk eerder uitgroeit dan gewone Skunk#1: in het midden van oktober. Goed geschikt voor de groei in gebieden met lagere temperaturen en hogere vochtigheid.

3) Blue Cheese (Barney's Farm)

Zet je tegen het einde van september schrap voor de oogst van ongelofelijke hoeveelheden met een fantastische smaak van skunk en kaas. Blue Cheese van Barney's Farm kent een compacte groei met veel vertakkingen wat haar zeer geschikt maakt voor geheime balkontuinen in een milder klimaat. Het effect van Blue Cheese is sterk met hoge niveaus THC (tot 20%) en een toefje CBD (rond 1.5%).

4) Freeze Cheese '89 (Big Buddha)

Doe een kleine tijdreis en haal meteen wat jaren tachtig superweed op: Freeze Cheese '89 is gemaakt voor de nostalgische wiet cannaisseur. Indica overheerst in deze kruising met krachtige stony effecten. Het is de liefdesbaby van een klassieke Friese indica en een omgekeerde Big Buddha Cheese. Een echte ijsmeester, eenvoudig te kweken, robuust en begin oktober klaar met bloeien.

5) PPP (Nirvana)

Nomen est omen - Pure Power Plant (PPP) is de beste keuze als je een robuuste soort met hoge opbrengsten zoekt. Eigenlijk een van de mooiste soorten voor commerci?le indoorkwekers, maar PPP presteert ook zeer goed in de buitenlucht. De THC-niveaus van rond de 17.5% geven je een lekker lichamelijk stoned effect.

Auteur: Bastian

]]>
Thu, 30 Mar 2017 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/846/Terug_naar_de_wortels_met_onze_Top_5_outdoorzaden/