<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ Array <![CDATA[Prehistorische gebruik van wiet?]]> http://azarius.nl/news/793/Prehistorische_gebruik_van_wiet/ Hier bij Azarius zijn we dol op elk wetenschappelijk nieuws over wiet. Zeker als het in een gerenommeerd tijdschrift als New Scientist verschijnt. Volgens dit artikel waren onze voorouders al stoners.

Onderzoekers stellen dat verschillende groepen mensen op de Euraziatische landmassa onafhankelijk van elkaar de plant begonnen te gebruiken - wellicht voor zijn psychoactieve effecten of als een bron voor voedsel of als medicijn, of zelfs voor het maken van textiel."

Het artikel staat vol interessante suggesties voor vervolgonderzoek. En als je het onderwerp echt te gek vindt kun je hier de studie 'Cannabis in Eurasia: origin of human use and Bronze Age trans-continental connections' vinden.

Vergeet ook niet het werk van Terence and Dennis McKenna die gelijksoortig onderzoek deden over het prehistorische gebruik van paddenstoelen.

]]>
Wed, 27 Jul 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/793/Prehistorische_gebruik_van_wiet/
<![CDATA[Kweektips: een vliegende start]]> http://azarius.nl/news/792/Kweektips__een_vliegende_start/ “Het groeiseizoen breekt aan, er is geen betere moment dan het heden”

- onbekend

De natuur, in al zijn schoonheid, veroorzaakt elk jaar een cyclus van seizoenen. Ze zijn op hun eigen manier speciaal en de respectievelijke kenmerken beïnvloeden op verschillende manieren onze omgeving. Vandaag vieren we de lente met de zon en regen die daarbij horen. Het is tijdens deze periode dat zaden uitkomen, bloemen bloeien en bomen groeien. Overal is groei, in de vegetatie en in onszelf. In de natuur kunnen we groei observeren en wanneer het op geplante zaden en de planten die we verzorgen aankomt, kunnen we de plant zelf beïnvloeden zodat zijn potentieel en opbrengst verder zal toenemen.

In een wereld waar het kweken van marihuana een full-time hobby kan worden is het belangrijk om te onthouden dat met of zonder ons, de plant zal blijven groeien. Terwijl we de dans met de majestueuze sheeba vervolgen op het moment dat het zaad is geplant en ontkiemt, bestaat er een mogelijkheid om deze plant op een aantal manieren te verzorgen voor een maximaal groeipotentieel.

Net als elk levend wezen absorberen en verplaatsen planten energie. Fotosynthese vindt plaats vanaf het eerste moment dat de bladeren openen en licht zien. Wanneer hij begint te groeien volgt de plant een natuurlijk proces van leven en reproductie. Het is tijdens deze vroege levensfase dat we de opbrengst van onze oogst kunnen maximaliseren door de plant op verschillende punten te snijden. Deze “sneden” brengen de plant geen schade toe maar helpen om de energie van fotosynthese op een gebalanceerde manier door de plant te sturen. Het zijn deze essentiële sneden in een vroeg stadium die de plant vorm geven.

Wanneer toppen of fimmen?

Marihuana groeit steeds met twee bladen tegelijk. Na de vijfde rij van bladeren kan de plant bijgeknipt worden zodat twee nieuwe takken vanaf de top ontspruiten. Hierdoor zal de plant er voller uitzien en meer opbrengst geven. Als er beschikbare ruimte is kan dit heel handig zijn. Onthoudt dat de plant moet bijkomen na dit bijknippen. Ook al kun je de plant op elke moment van de groeifase bijknippen, wordt aangeraden om de plant niet tijdens de bloeifase te knippen.

Toppen

De meest gebruikte techniek van veel telers. Gebruik je nagels of een schaar om de steel van je plant, net onder de knoop waar nieuwe bladeren zouden ontspruiten, in te snijden. De plant op dit punt insnijden zorgt voor twee nieuwe takken, wat de plant wijder maakt en meer volume geeft aan de bladeren. Deze techniek is ideaal voor planten die in de open lucht groeien en veel natuurlijk licht krijgen.Fimmen

Volgens de legende kwam deze techniek door een fout tot stand. In plaats van de stam zelf in te snijden, kun je de top van de plant snoeien zodat twee nieuwe stengels op de top ontstaan. Al is dit eigenlijk dezelfde techniek als toppen, kan fimmen nuttig zijn bij planten die minder ruimte hebben om te groeien, of als er meerdere planten in een ruimte staan. Op deze plek snoeien zal voor meer druk op de plant zorgen waardoor meer energie naar de bovenste toppen vloeit en minder onderaan. In principe wordt de snede gemaakt waar vier nieuwe toppen kunnen uitgroeien.Trimmen en lage-stresstraining. Elke plant heeft af en toe een knipbeurt nodig. Vergeet niet dat grote bladeren meer licht absorberen en meer energie opnemen. Met gebruik van de juiste timing kun je de plant tijdens de groeifase twee tot drie keer knippen om zo de bloeiperiode te maximaliseren. Je kunt een plant op elke moment bijknippen, maar het beste is om de grote bladeren te verwijderen die het meeste water absorberen en licht opvangen. Deze bladeren afknippen resulteert in een eenvoudige groeispurt. Dit noemen sommige kwekers lage-stresstraining omdat de plant snel opleeft en meer energie gebruikt voor de jongere scheuten.

Het ritme van de dans

Een wietplant telen kan zowel een ingewikkeld proces als een romantische affaire zijn. Geduld en de juiste timing zijn noodzakelijk om planten zo te trainen dat zijn gezondheid robuust is en een vol postuur krijgt. Elke plant is verschillend maar de principes zijn toepasbaar op alle groene dingen onder de zon. Bladeren die natuurlijk licht ontvangen en wortels die regelmatig water krijgen zullen ongetwijfeld de mooiste vruchten geven wanneer de oogsttijd aanbreekt. Vergeet niet dat wanneer een plant geknipt is deze tijd nodig heeft om bij te komen. Het proces van knippen, wachten, bewateren, observeren is vergelijkbaar met een dans. Het ritme, net als in de natuur, moet natuurlijk zijn en nooit te stressvol. Timing is essentieel.

Geïnspireerd geraakt door Antonio, liefhebber van alle groene dingen? Ga eens langs bij onze zadencollectie voor nog meer ideeën.

]]>
Thu, 21 Jul 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/792/Kweektips__een_vliegende_start/
<![CDATA[De website is vernieuwd en dat vieren we! ]]> http://azarius.nl/news/791/De_website_is_vernieuwd_en_dat_vieren_we/ In ons 17-jarige bestaan hebben we onze website al meerdere keren in een nieuw jasje gestoken. Zo ook nu weer, komt dat zien!

Behalve een frisse nieuwe look waar wij erg blij van worden (bedankt PublicPixels!), hebben we ook de volgende vernieuwingen doorgevoerd:

 • Responsive design, oftewel makkelijk surfen op je smartphone of tablet
 • Afrekenen in drie duidelijke stappen
 • Verbeterde menu’s en navigatie
 • Een nieuw logo!

Feest = korting

En uiteraard vieren we feest! De playlist met feestnummers staat op non-stop en we drinken deze week geen koffie maar champagne. Jij profiteert een week lang van 5% kassakorting op al je aankopen. Gebruik de code CHEERSTOAZARIUS bij het afrekenen.

Speur mee naar bugs en verdien 50 Euro

Tja, met honderden nieuwe pagina’s bestaat de kans dat jij als oplettende bezoeker nog een bugje aantreft. Of misschien zelfs wel een hele grote. Mail ons een screenshot met uitleg (geef ook aan welke browser je gebruikt) naar bughunt@azarius.net en maak tot 31 juli kans op een waardebon van € 50.

Mis je iets op de website? Heb je een idee om de winkel nog beter te maken? Ook dit horen we graag via bughunt@azarius.net (gebruik ‘feature’ als onderwerp). Tot 31 juli maak je kans op een waardebon van € 50.

]]>
Tue, 12 Jul 2016 11:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/791/De_website_is_vernieuwd_en_dat_vieren_we/
<![CDATA[Robert Gordon Wasson: de ontdekker van de magische paddenstoel]]> http://azarius.nl/news/788/Robert_Gordon_Wasson__de_ontdekker_van_de_magische_paddenstoel/ Robert Gordon Wasson wordt ook wel beschouwd als de man die de psychedelische revolutie in gang heeft gezet. Hij werkte onder andere samen met Albert Hoffman en schreef enkele zeer boeiende artikelen en boeken over psychedelica. Helaas zat er ook een keerzijde aan het delen van zijn kennis.

Het begin van zijn zoektocht

Wassons interesse voor psychedelica begon in 1927 toen hij met zijn Russische vrouw op reis was. Hij zag hoe zijn vrouw een paddenstoel plukte om te consumeren. Dit was iets wat voor hem als Amerikaan totaal nieuw was. Het feit dat Russen blijkbaar heel anders met paddenstoelen omgingen dan hijzelf gewend was, intrigeerde hem enorm. Samen met zijn vrouw begon hij daarom een diepgaande studie naar het gebruik van paddenstoelen binnen verschillende culturen.

Mara Sabina

Vooral het gebruik van psychedelische paddenstoelen vond Wasson interessant. Daarom reisde hij samen met zijn vrouw naar Mexico om daar sjamaan Mara Sabina te ontmoeten. Mara Sabina was een Mazatec-indiaan en stond toe dat Wasson en zijn vrouw deelnamen aan een paddenstoelceremonie. Zij waren n van de eerste westerlingen die de heilige paddenstoelen aten en waren zeer onder de indruk van het effect.

Seeking the magic mushroom

Omdat Wasson ook een journalist was, heeft hij deze eerste ervaring verwerkt in het artikel Seeking the magic mushroom (1957). Wereldwijd werd zijn verslag met grote interesse gelezen. Zo kwamen de psychedelische paddenstoelen voor het eerst onder de aandacht bij een groot publiek. Mensen werden door het artikel erg nieuwsgierig en velen reisden in de jaren zestig naar Mexico.

Een nieuw bedevaartsoord

Al gauw veranderde het dorpje van de Mazatecs in een soort bedevaartsoord voor psychonauten. In eerste instantie was Mara Sabina bereid de westerlingen kennis te laten maken met de heilige paddenstoelen. Dit veranderde echter toen de politie argwaan kreeg en haar beschuldigde van de verkoop van drugs aan buitenlanders. Als gevolg hiervan raakte de Mazatec-gemeenschap ontwricht. Mara Sabina werd daarom verbannen en haar dorpsgenoten staken zelfs haar huis in brand.

Spijt

Mara Sabina raakte op oudere leeftijd zeer verbitterd. Ze was van mening dat de westerlingen geen respect hadden voor de heilige paddenstoel. Jongeren zouden ze puur gebruiken als genotsmiddel. Hierdoor ging de kracht van de paddenstoel verloren.

Respect voor de paddenstoel

De kennis die Wasson deelde, heeft ons veel inzicht gegeven, maar de indianen beschadigd. Zie de paddenstoel daarom niet enkel als een genotsmiddel, maar ga er respectvol mee om, waardoor deze zijn kracht weet te behouden. Dit zijn we de indianen verschuldigd.

]]>
Sat, 02 Jul 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/788/Robert_Gordon_Wasson__de_ontdekker_van_de_magische_paddenstoel/
<![CDATA[MDA versus MDMA ]]> http://azarius.nl/news/777/MDA_versus_MDMA/ MDA lijkt qua structuur zeer veel op MDMA, maar is toch net even iets anders waardoor het ook net even iets anders werkt. Beide stoffen kunnen voorkomen in XTC-pillen. In dit artikel leggen we deze stoffen eens naast elkaar.

Euforie en psychedelische effecten

Beide middelen verhogen het serotoninegehalte in je hersenen, waardoor je een sterk euforisch gevoel ervaart, dat gepaard gaat met een groter empathisch vermogen. MDA hecht echter sterker aan de 5-HT2a-receptor, waardoor een sterker psychedelisch effect ontstaat, dan MDMA opwekt. Van MDA kan je dan ook echte visuals gaan zien. Dit gebeurt bij MDMA alleen als je zeer hoge dosissen neemt. Het is echter de vraag of MDMA zelf verantwoordelijk is voor de hallucinaties, want bij hoge dosissen wordt deze stof in de hersenen omgezet in MDA. Het kan dus heel goed dat MDMA niet zelf voor hallucinaties zorgt, maar dat het de gevormde MDA is, waardoor je gaat trippen.

Productieproces

Het productieproces van beiden stoffen lijkt veel op elkaar. Er worden exact dezelfde grondstoffen gebruikt en nagenoeg dezelfde handelingen verricht. De productiekosten zijn dan ook even hoog. Omdat de meesten toch de voorkeur hebben voor MDMA, is het idee ontstaan dat MDA mislukte MDMA is. Alsof de chemicus tijdens het productieproces een foutje maakte en daardoor per ongeluk een ander stofje produceerde. Dit is echter absoluut niet het geval. De productie processen van beide stoffen lijken dan wel op elkaar, maar het is niet mogelijk om door een kleine vergissing per ongeluk MDA te maken.

Wat koop ik?

Misschien vraag je je af hoe het mogelijk is, dat er soms MDA pillen op de markt zijn. De meesten geven immers de voorkeur aan MDMA. Waarom zou je berhaupt MDA maken, als dat veel minder goed verkoopt dan MDMA? Het antwoord is simpel: een kleine groep mensen vindt MDA erg leuk. Waar vraag is, is aanbod. Daarom worden er af en toe ook MDA pillen gemaakt. Het probleem is echter, dat pillen vaak vele malen van hand tot hand gaan. Dealers zijn soms niet al te genteresseerd in wat ze nou precies verkopen.

Zo wil het gebeuren, dat pillen waarin ooit bewust, voor de liefhebber, MDA is gedaan, wordt verkocht als MDMA. Velen die regelmatig een XTC pilletje hebben genomen, kan het ooit zijn overkomen, dat ze een ervaring ondergingen die toch wel een beetje trippie was. Waarbij muren gingen bewegen, dingen in elkaar overliepen of ze zagen opeens iets wat er eigenlijk niet was.

Test je pillen!

Daarom doe je er verstandig aan om je pillen van te voren te laten testen, zodat je zeker weet wat je nou precies inneemt. Dit kan via een eenvoudige EZ test van Azarius. Door middel van kleurtjes kan je zien welke stof er in je pil zit. Wanneer er echter verschillende stoffen inzitten of wanneer je de dosis wilt weten, dan kan je beter naar de testservice gaan van de Jellinek.

]]>
Fri, 01 Jul 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/777/MDA_versus_MDMA/
<![CDATA[Vul de Grass Poll in!]]> http://azarius.nl/news/790/Vul_de_Grass_Poll_in/ Bij Azarius zijn we zeer gehecht aan cannabis en alles wat hier bij komt kijken. Nog steeds is de status van wiet en het Nederlandse gedoogbeleid vaag. Bij het politieke getrouwtrek wordt zelden rekening gehouden met de wensen en praktijk van de gebruiker.

Grass Poll wil daar verandering in brengen. Met een grote landelijke enqute, opgezet door de cannabissector samen met organisaties die zich inzetten voor cannabisconsumenten zoals WeSmoke, VOC-Nederland, Suver Nuver, Mediwiet en PGMCG. Als genoeg cannabisconsumenten deze enqute invullen krijgen we een goed beeld van wat we als gebruikers willen en kunnen we vervolgens een stem krijgen in Den Haag.

Of je nu medicinaal wiet gebruikt, een fan bent van vaporizers of al jaren joints rookt, iedereen kan meedoen. Anoniem natuurlijk. Je vindt de enqute hier

]]>
Thu, 30 Jun 2016 13:10:00 +0200 http://azarius.nl/news/790/Vul_de_Grass_Poll_in/
<![CDATA[De geneeskrachtige werking van zweethutten]]> http://azarius.nl/news/778/De_geneeskrachtige_werking_van_zweethutten/ Een zweethutritueel is een sjamanistische ceremonie, waarbij in rondes van een uur samen met een groep in een kleine hut wordt gezeten. In deze hut is het 90 graden. Deze temperatuur wordt bereikt door in het midden stenen te leggen, die van te voren zijn opgewarmd in een kampvuur.

Zweethutceremonies worden geleid door sjamanen. In de ceremonie worden rituelen uitgevoerd zoals zingen, bidden en het opzeggen van mantra's. In onze encyclopedie kun je lezen hoe meditatie het bewustzijn verandert. Het gebruik van mantra's, zingen en bidden brengt deelnemers van zweethutceremonies eveneens in een meditatieve trance, wat een bewustzijnsveranderend effect heeft.

De directe effecten van de hitte

Doordat men ook een uur lang in de gloeiend hete ruimte verblijft, stijgt de lichaamstemperatuur aanzienlijk. Hierdoor krijgt men koorts. Iedereen die wel eens flinke verhoging heeft gehad, is bekend met het hallucinerende effect dat hierdoor kan ontstaan, ook wel ijlen genoemd. De combinatie van meditatie en langdurige blootstelling aan hoge temperatuur kan resulteren in heftige spirituele ervaringen, vergelijkbaar met het gebruik van psychedelica.

Daar komt bij dat de ontberingen van een zweethutritueel zo extreem zijn, dat men op den duur niets anders kan dan zich overgeven. Hierdoor komen allerlei emoties los. Een goed geleide zweethutceremonie kan dan ook helpen bij het behandelen van stress, het post traumatisch stresssyndroom, alcoholisme en andere psychische aandoeningen te behandelen. [1][2][3]

Behalve dat zweethutten een spirituele betekenis hebben, heeft het verblijf in een zweethut ook een gunstig effect op de lichamelijke gesteldheid. Zo zal o.a. de ontgifting worden gestimuleerd, de bloeddruk dalen, het zuurstofgehalte in het bloed stijgen en infecties worden bestreden.

Ontdekkingsreizigers brachten ons de zweethut n syfilis

In het verleden bleek n ziekte in het bijzonder zeer te verhelpen door in een zweethut te gaan zitten. Toen Columbus in de vijftiende eeuw Noord-Amerika bereikte, maakten de ontdekkingsreizigers kennis met zweethutten. Ook kwamen zij in contact met de syfilisbacterie, die door de zeelieden mee werd teruggebracht naar Europa, waar vervolgens een syfilisepidemie uitbrak. Tegen deze ziekte was binnen Europa geen goede remedie en vele Europeanen stierven daardoor. Toch waren er enkele Europese syfilispatinten die genazen. Dit was toen alleen mogelijk door mee terug te reizen naar Noord-Amerika en zweethutceremonies te ondergaan.

De Indianen hadden namelijk een zeer uitgebreid behandelplan tegen syfilis, bestaande uit een streng dieet, antibiotische kruiden en het ondergaan van vele zweethutceremonies achter elkaar.

In die tijd wist men nog niet dat ziektes konden worden veroorzaakt door bacterin. De Indianen zagen ziektes daarentegen als geesten, die naar je toekwamen, wanneer je een levensles nodig had. Deze les kon je leren in de zweethutten, waar je in contact werd gebracht met de Grote Geest. Als de levensles geleerd was, trad genezing op.

Genezing bij 42C

Vanuit wetenschappelijk oogpunt is er echter een andere verklaring te bedenken waarom zweethutrituelen in combinatie met antibiotische kruiden instaat bleken te zijn om syfilis te genezen. De bacterie die verantwoordelijk is voor syfilis, is een spirocheet, dat is een hele kleine bacterie in de vorm van een slangetje. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de spirocheet sterft bij 42C. Verder werken antibiotica vele malen beter als de temperatuur stijgt. [4] Zweethutten kunnen de lichaamstemperatuur soms verhogen tot 42C en de kruiden van de Indianen hebben een bewezen anti-spirocheet werking.

Westerlingen zijn vaak geneigd om de sjamanistische geneeskunst af te doen als bijgeloof, maar steeds vaker blijkt dat deze rituelen een wetenschappelijk aantoonbaar genezend effect hebben. Een mooi voorbeeld daarvan staat in het encyclopedie-item over kambo.

Als je gezond bent, kan je ook een zweethutceremonie ondergaan om de spirituele ervaring. Het is erg belangrijk om je vooraf in te lezen, want een zweethutritueel is niet geheel zonder gevaar.

1. Schiff, Jeannette Wagemakers; Moore, Kerrie, The Impact of the Sweat Lodge Ceremony on Dimensions of Well-Being, American Indian and Alaska Native Mental Health Research: The Journal of the National Center, v13 n3 p48-69 2006

2. Steven M. Silver, John P. Wilson Native American Healing and Purification Rituals for War Stress, The Springer Series on Stress and Coping 1988, pp 337-355

3. ROBERTA L. HALL, Alcohol Treatment in American Indian Populations: An Indigenous Treatment Modality Compared with Traditional Approaches, Annals of the New York Academy of Sciences, Volume 472, Alcohol and Culture: Comparative Perspectives from Europe and America pages 168178, July 1986

4. Reisinger E, Wendelin I, Gasser R, Halwachs G, Wilders-Truschnig, Krejs G, Antibiotics and increased temperature against Borrelia burgdorferi in vitro. Scand J infect Dis. 1996;28(2):155-7. <.p> ]]> Thu, 23 Jun 2016 16:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/778/De_geneeskrachtige_werking_van_zweethutten/ <![CDATA[Winnaars skateboardwedstrijd]]> http://azarius.nl/news/789/Winnaars_skateboardwedstrijd/ Acid drops, blunts en grinds. We hebben het over skateboarden, wat dacht jij? De allereerste Azarius skateboardwedstrijd heeft namelijk een aantal sensationele inzendingen gekend. Goed gedaan, Azarianen op vier wielen!

We hadden drie categorien en dit zijn de winnaars. Vergeet niet om hun coole moves te bekijken:

Beste truc

Tobias Engstler

Motivering: Je trucs lieten een geweldige boardcontrole zien, waarbij je de trucs zo bijstelt dat ze er nog vetter en funkier uitzien, zowel in de overgang als op de straat.

Beste slam

Merlin Stiefenhofer

Motivering: We weten hoe beangstigend en pijnlijk het is om met je achterhoofd op het beton te stuiteren. Je verknalde het maar stond weer op, klaar om het nog een keer te proberen. Dat is de ware geest van boarding!

Meest creatieve video

SOWA

Motivering: Je video laat een relaxte dag vol skatekunsten zien met een psychedelische inslag waarbij de beelden lekker lopen met het geluid. Echt audiovisueel. :)

Niet gewonnen? Hard voor je, bro. Maar als troost bieden we een korting van 5 euro op het zieke Azarius skateboard deck.

]]>
Thu, 16 Jun 2016 16:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/789/Winnaars_skateboardwedstrijd/
<![CDATA[Vier Cannabis Bevrijdingsdag met ons in Amsterdam]]> http://azarius.nl/news/700/Vier_Cannabis_Bevrijdingsdag_met_ons_in_Amsterdam/ Zondag 12 juni is het weer zover: Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis- en hennepevenement van ons land, strijkt neer in het Flevopark in Amsterdam.

'De bevrijding van cannabis is in Nederland nog nooit zo hard nodig geweest.' Aldus VOC-voorzitter Derrick Bergman. 'Als we niet nog verder achterop willen raken bij de internationale ontwikkelingen, moeten we snel werk maken van regulering en uiteindelijk legalisering van cannabis.'

Programma

Naast het muziekprogramma en sprekersprogramma is er een Hennepmarkt, een Cannabis Filmfestival en een divers aanbod van kleine cateraars. In de filmtent vinden twee paneldiscussies plaats met (inter)nationale deskundigen, over medicinale cannabis en de kansen en bedreigingen van regulering.

Meer feitjes over CBD:

 • CBD wordt sinds 2009 georganiseerd door het VOC
 • Het festival groeide uit van een paar honderd bezoekers tot 6000 bezoekers vorig jaar.
 • Alcohol is niet te koop, maar kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik worden gedoogd.
 • Hetzelfde geldt voor de plant der planten.
 • De hashtag voor Twitter, Instagram en Facebook is #CBD2016 of #cannabisliberationday
 • Het festival heeft in de rest van Europa ook bekendheid verworven onder de naam Cannabis liberation Day
  • Meer info: cannabisliberationday.org

   ]]> Wed, 08 Jun 2016 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/700/Vier_Cannabis_Bevrijdingsdag_met_ons_in_Amsterdam/ <![CDATA[Hoe houd je in drie eenvoudige stappen wiet heerlijk vers]]> http://azarius.nl/news/779/Hoe_houd_je_in_drie_eenvoudige_stappen_wiet_heerlijk_vers/ Het moment breekt aan dat je wietvoorraad begint toe te nemen. Voor degenen die heerlijke blaadjes kweken, vindt dat moment vaak ergens laat augustus, na de oogst, plaats. Wanneer je een flinke oogst hebt en lachend wiet kan oppotten zijn er drie eenvoudige stappen om je voorraad vers te houden, vochtig maar niet te nat en vooral met aroma.

   Aroma begint met zorg

   Stap 1: goed laten drogen

   Wiet vers houden zodat het een krachtige geur, karakter en volle smaak bewaart terwijl het nog steeds makkelijk tussen de vingers verkruimelt begint met de juiste droogtijd. Dit is gewoonlijk ergens tussen acht en tien dagen na de oogst.

   Wanneer de toppen geknipt zijn en liggen te drogen begint het langzame proces van rijping. Vanaf dit moment kun je beginnen met het aanpassen van de omgeving om zo compleet profijt te krijgen van goed gedroogde toppen. Lucht, licht en vochtigheid zijn de sleutelelementen. Als er teveel licht en lucht is kunnen de toppen hun smaak verliezen. De toppen moet dus eerst gedroogd worden in een donkere kamer met een koele temperatuur en lage vochtigheid. Ben je dol op wetenschappelijke precisie dan is het ideaal een temperatuur van rond de 22˚C. Duisternis en lage vochtigheid zijn van cruciaal belang gedurende deze periode zodat het vocht in de toppen niet te snel verdampt of beschimmelt. Ideaal is het om de toppen in een kartonnen doos te hangen, maar dat hangt ook af van de hoeveelheid wiet die je wilt verwerken.

   Ook al is wetenschappelijke kennis niet nodig tijdens dit proces is het handig om te onthouden dat timing alles is. Liggen je toppen te lang in de open lucht dan zal de droogte een effect hebben op je keel. Persoonlijk houd ik ervan om de knoppen te laten drogen tot het moment dat de toplaag fijn verkruimelt maar de rest nog op elkaar zit en een maler nodig is vanwege de plakkerigheid.

   Stap 2: Kies een opbergmethode

   In de jungle laat men wiet in de zon drogen waarna het wordt opgeborgen en vervoerd in zwarte plastic zakken met een inhoud van 60 liter. In het wild zijn er geen regels en maken ze toch rookbare wiet.

   Ook al weten we in de geciviliseerde wereld dat je niet te veel moet stressen over wiet die morgen alweer op is, houden we er toch van om bepaalde processen toe te passen die onze wiet een kwaliteitssprong geven. Processen die aroma’s versterken en de smaak toegang geeft tot elke cel van dit fijne kruid. Daarom is een glazen pot met een luchtdichte deksel meestal de meest ideale oplossing voor de opslag van marihuana. In een pot van glas waar geen lucht uit kan ontsnappen of bijkomen zullen de toppen zonder twijfel in hun eigen geur marineren waardoor de smaak langzaam in elke atoom zal binnendringen. Geurloze plastic containers en blikken zijn ook uitstekende opties. Maar net als bij glazen potten kan hier teveel warmte en vocht ophopen wanneer je het niet regelmatig controleert of als er teveel licht op schijnt.

   Stap 3: Niet vergeten

   Wanneer de wietvoorraad toeneemt, houd ik ervan om op verrast te worden door glazen potten met wiet die overal in mijn appartement liggen. Achter de bank, in de keukenkast, achter de badkamerspiegel, naast mijn bed, etc. Elke plek die ik misschien vergeet om te kijken. Wanneer de situatie zich aandient is er niets zo fijn als een pot vol wiet te openen en de volle geur op te snuiven die direct van je neus naar je brein schiet. Aroma in zijn puurste vorm.

   Al kunnen goed gedroogde toppen het een paar dagen in een glazen pot volhouden zonder geopende te worden, is het een goed idee om het deksel om de zoveel dagen te openen zodat de toppen een paar minuten kunnen ademen. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de pot vers blijft en schenkt de persoon die het vasthoudt een zoete geur van hemelse frisheid. Als de toppen aan de andere kant te snel drogen helpt het toevoegen van een sinaasappel- of limoenschil om de vochtbalans op peil te houden.

   Zoals met alle dingen zijn observeren en geduld de sleutel tot succes. Het proces is eenvoudig; laat je toppen dus in een koele en donkere plek drogen, bewaar ze in glazen potten, laat ze ademen, houdt ze uit het licht, ver van vocht en voilà: totale frisheid…klaar om te roken.

   Check onze opslagcollectie voor meer slimme ideeën.

   ]]>
   Thu, 02 Jun 2016 12:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/779/Hoe_houd_je_in_drie_eenvoudige_stappen_wiet_heerlijk_vers/