<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ info@azarius.net <![CDATA[Zet je schrap voor Amsterdam Dance Event]]> http://azarius.nl/news/894/Zet_je_schrap_voor_Amsterdam_Dance_Event/ Op het noordelijke halfrond zijn we sinds kort officieel bij de herfst aanbeland wat betekent dat het zonnige festivalseizoen over is. Maar niet getreurd, met de tijd om de clubs weer te betreden, met de tijd om te dansen in het donker, komt de tijd voor het Amsterdam Dance Event.  

Heel Amsterdam licht op door de influx van professionals en muziekliefhebbers die van over de hele wereld komen. En dat jaarlijks, sinds 1995. Ondertussen is ADE uitgegroeid tot het grootste clubfestival op de planeet – best een prestatie voor zo’n kleine stad.  

Wat gebeurt er?

Tijdens 5 dagen ADE, vanaf woensdag 18 tot zondag 22 oktober, draaien of spelen er meer dan 2200 artiesten op meer dan 120 plekken. Er zijn feesten op voor de hand liggende locaties zoals clubs, concertzalen en café’s maar ook in platenzaken (en Black Gold), in bioscopen (ook Tuschinski), in een theehuis, of onder een museum. Verspreid over Amsterdam worden de coolste, geheime en minder geheime plekken, dansbaar.

Azarius kent ADE

ADE is een beetje als een geheel festivalseizoen in vijf dagen gepropt. Er is véél keus. Zoveel zelfs dat lichaam en geest wel wat hulp kunnen gebruiken als je een paar dagen komt feesten en beleven. Onze Azarius winkel is daar goed op voorbereid en we nodigen je uit om even binnen te wandelen op de Kerkstraat 119 voor ons brede scala aan natuurlijke en legale hulpmiddelen.

We hebben typische partyproducten zoals Dance-E, waarmee je uren overeind blijft en Gold Rush, waarmee feeststemming in handbereik is, maar ook de nodige ‘na’ producten. Er is After-D, voor fysiek en mentaal herstel na een avond drugsgebruik, boordevol natuurlijke steuntjes-in-de-rug. Ook hebben we een variëteit aan vitamines en supplementen.

Wees niet bang om te testen

Mocht je geen zin hebben om natuurlijk te gaan wees je er dan alsjeblieft van bewust dat er veel straatdealers actief zijn die je op vriendelijke en onvriendelijkere wijze aan de man willen helpen. Wij adviseren dan ook om met een grote boog om straatdealers heen te lopen. Laat wat je koopt, waar dan ook, testen. Dat kan bijvoorbeeld met onze makkelijke, de naam zegt het al, EZ testen. Testen kan gelukkig in Nederland op een ontzettend gedegen en professionele manier waarbij instanties jouw veiligheid voorop stellen en niks liever willen dan je informeren. Tijdens ADE  is er zelfs elke dag de mogelijkheid om je pillen te laten testen. Ook organiseert voorlichtingsorganisatie Unity een gratis college over xtc en MDMA .

Heb je al zin in een goed feestje? Check het hele programma hier en tot ziens in de winkel! Party safe peeps.

]]>
Wed, 18 Oct 2017 10:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/894/Zet_je_schrap_voor_Amsterdam_Dance_Event/
<![CDATA[Verruim je bewustzijn in Berlijn, op Altered Conference 2017]]> http://azarius.nl/news/893/Verruim_je_bewustzijn_in_Berlijn_op_Altered_Conference_2017/ We willen jullie voorstellen aan een evenement waar wij bij Azarius superveel zin in hebben. Altered Conference is een internationale bijeenkomst die volledig in het teken staat van psychedelica. De conferentie vindt plaats in de coolste stad van Europa (en daarmee bedoelen we niet Amsterdam, maar Berlijn).

Op Altered Conference worden meer dan dertig lezingen en workshops gegeven, allemaal door pioniers en experts op het gebied van psychedelica, waaronder schrijver en onderzoeker David Luke, MAPS podcaster Zach Leary en microsoding-expert James Fadiman - namen waarvan ons hart een sprongetje maakt. Er zullen heel veel interessante onderwerpen worden besproken, bijvoorbeeld psychedelische therapie, ayahuasca en plantmedicijnen, modern sjamanisme en het nieuwste onderzoek naar microdosing. Het complete programma is hier te vinden.

Altered Conference 23017 banner

Altered states, crisis and opportunity

Net zoals de vorige editie in 2016, heeft Altered Conference 2017 een centraal thema. Het thema van dit jaar is: Altered States, Crisis, and Opportunity. De problemen waar we op dit moment mee te maken hebben – zoals de politieke situatie, de opwarming van de aarde en de digitale ontwikkelingen waardoor we altijd ‘hyperconnected’ zijn – maken dit onderwerp nu relevanter dan ooit. In tijden van crisis, of dit nou op persoonlijk of maatschappelijk niveau is, kunnen we psychedelica als hulpmiddel om de situatie te onderzoeken, maar ook als een bron van genezing inzetten.

Altered Conference wordt afgesloten met een leuke afterparty. En we weten allemaal hoe episch feesten in Berlijn is. Wil je meer leren over psychedelica, nieuwe ervaringen opdoen en kennismaken met interessante mensen? Dan moet je er zeker bij zijn.

Zie je in Berlijn?

De conferentie vindt plaats van 3 tot 4 november in het Essentis BioHotel in Berlijn. Tickets voor het evenement zijn te koop via deze link. Azarius is een van de sponsors van het evenement, dus wij zijn er zeker bij – zien we je in Berlijn?

]]>
Thu, 12 Oct 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/893/Verruim_je_bewustzijn_in_Berlijn_op_Altered_Conference_2017/
<![CDATA[Alcoholisme behandelen met MDMA - het eerste onderzoek ter wereld]]> http://azarius.nl/news/892/Alcoholisme_behandelen_met_MDMA_-_het_eerste_onderzoek_ter_wereld/ De toekomst wordt steeds interessanter. Je hebt vast weleens gehoord van onze goede vriendin ‘Molly’, ook wel bekend als MDMA. Dit actieve ingrediënt van ecstasy is niet alleen een leuke drug voor een avondje uit, maar ook een potentieel medicijn. Sommigen noemen het zelfs “het nieuwe antibioticum vande psychiatrie”.

Onderzoek

Onderzoekers van het Imperial College London staan op het punt om – als eerste ter wereld – een onderzoek naar MDMA als behandeling voor alcoholisme te starten. De medisch-ethische toetsingscommissie heeft toestemming gegeven om het onderzoek uit te voeren op twintig patienten die via de recreational drug and alcohol services in Bristol zijn benaderd. Deze patiënten zijn zware alcoholgebruikers, die meerdere terugvallen hebben gehad en gemiddeld vijf flessen wijn per dag drinken.

voordelen

Voor het vakgebied psychiatrie is dit de eerste kans om psychologisch trauma bij alcoholisten aan te pakken. Dit is hard nodig: ‘50% van de mensen met posttraumatisch stress-syndroom (PTSS) reageert niet op traditionele vormen van behandeling. Ook andere vormen van therapie hebben vaak geen effect op de patiënten,’ zegt Ben Sessa, een psychiater en senior onderzoeksmedewerker bij het Imperial College London.

Hoe werkt het onderzoek

Na een detoxperiode krijgen de geselecteerde patiënten twee therapiesessies. Hierna krijgen ze een capsule met een hoge dosis MDMA toegediend. Deze patiënten zullen de eersten zijn die psychotherapie ondergaan ‘onder invloed van 99.99% pure MDMA.’

”De MDMA verdiept de band tussen de therapeut en de cliënt. Ook zorgt het ervoor dat er dieper gegraven kan worden naar de kern van het probleem dat de psychische aandoening veroorzaakt,” zegt Ben Sessa.

“We weten dat MDMA een efficiënt middel is dat helpt trauma te verwerken en empathie op te bouwen. Veel van mijn patiënten die te maken hebben met alcoholisme hebben in het verleden iets traumatisch meegemaakt. Dit speelt een rol in hun verslaving,” vervolgt hij.

Wat weten we al?

In 2010 is er onderzoek gedaan naar de behandeling van PTSS met MDMA. In dit onderzoek zagen we dat meer dan 80% van de PTSS-patiënten, na twee therapiesessies gevolgd door begeleid MDMA-gebruik, geen symptomen meer vertoonde. Op de Psychedelics Science Conference 2017 bleek dat - na meerdere therapiesessies met MDMA - bij 67% van deze patiënten de PTSS compleet verdwenen was.  

Deze veelbelovende resultaten zijn nog maar het topje van de ijsberg. Steeds meer mogelijkeheden om MDMA als medicatie in te zetten dienen zich aan. En we staan nog maar aan het begin van het verkenningsproces hiervan. Toch geven experts vaak de waarschuwing dat MDMA ook schadelijk kan zijn, omdat iedereen vershillend op de drug reageert. Maar als de omgeving veilig is en het gebruik van MDMA door een therapeut wordt begeleid, wegen de risico’s vaak niet op tegen de enorme voordelen van het middel.

Bronnen:

 1. http://www.huffingtonpost.com/entry/mdma-alcohol-addiction_us_595a0954e4b05c37bb7f4fcc
 2. http://www.youredm.com/2017/07/03/first-ever-clinical-trial-set-test-mdma-treating-alcoholaddiction-details/
 3. http://www.independent.co.uk/news/uk/mdma-alcoholism-drugs-ecstasy-a7818086.html

Foto komt van from freestocks.org op Unsplash

Auteur: Sada Piqolette

]]>
Mon, 09 Oct 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/892/Alcoholisme_behandelen_met_MDMA_-_het_eerste_onderzoek_ter_wereld/
<![CDATA[LSA vs. LSD Ė slap aftreksel of te gekke trip?]]> http://azarius.nl/news/890/LSA_vs_LSD___slap_aftreksel_of_te_gekke_trip/ Een paar maanden geleden kwam ik aan op mijn werk, nadat ik in het weekend voor het eerst LSA had gebruikt. Toen ik een collega erover vertelde, keek hij mij verrast aan, en zei “ik dacht dat LSA vroeger door de hippies werd gebruikt als ze nergens LSD konden krijgen.”

Mijn collega is niet de enige die dit dacht. Ik dacht het zelf namelijk ook toen ik aan mijn vriend voorstelde een keer LSA te gaan proberen. We dachten dat we een klein beetje trippy zouden worden, en dat we na een uurtje of twee weer gezellig aan de Netflix zouden zitten. Pijnlijke inschattingsfout. Op één dosis hebben we ons langer dan acht uur lang helemaal suf getript.  

Er zijn gelijkenissen tussen LSD en LSA. Maar LSA nemen en LSD-effecten verwachten is als een hap nemen van een boterham met pindakaas terwijl je verwacht dat er chocopasta op zit. Hoog tijd dus om uit te zoeken wat de verschillen zijn tussen LSD en LSA.

Wat is LSA (en LSD)?

Lysergic Acid Amide (LSA) is een alkaloïde die in verschillende planten voorkomt. Het wordt in grote hoeveelheden gevonden in de zaden van de Hawaiian Baby Woodrose en de Morning Glory. Je kunt een extract van de zaden maken (of kopen), maar ze kunnen ook gekauwd worden. Dit veroorzaakt een psychedelische trip.

LSA is een eeuwenoud medicijn. De Azteken gebruikten Morning Glory al voor verschillende rituelen. De potente entheogene eigenschappen van Hawaiian Baby Woodrose zaden (die sterker zijn dan die van de Morning Glory) zijn pas recentelijk ontdekt. Je kunt hier meer lezen over LSA.

D-lysergic acid diethylamide (LSD) is een synthetische chemische afgeleide van ergot alkaloïden die worden geproduceerd door ergotschimmels die op stro groeien. LSD werd ontdekt door Albert Hofmann. LSD is een sterk psychedelisch middel. Je kunt er meer over lezen in onze encyclopedie.

Albert Hofmann heeft LSA onderzocht, en zag veel gelijkenissen tussen de chemische samenstelling van LSA en LSD. LSA bevat d-lysergisch aminozuur, wat ook het belangrijkste component van LSD is.

Verschillen

Dus nu we weten wat LSA (en LSD) is, kunnen we gaan kijken naar de verschillen. Een belangrijk verschil is: LSD is gesynthetiseerd, LSA wordt in de natuur gevonden. Veel mensen hebben een persoonlijke voorkeur voor natuurlijke of synthetische middelen. Wat je voorkeur ook is, er zijn ook een aantal objectieve dingen over te zeggen.

Bijwerkingen

LSD is gesynthetiseerd en geïsoleerd. Als je een blotter neemt, hoeft je lichaam dus alleen LSD (en het papiertje) te verwerken. Daarom geeft het weinig vervelende fysieke bijwerkingen. Ook heeft het een korte halfwaardetijd; zodra je trip is afgelopen, is bijna alle LSD al uit je lichaam verdwenen. De “chemische comedown” (vooral spierpijn en knallende koppijn) die sommige gebruikers beschrijven komt vooral door vervuilde LSD. Of door slaapgebrek in combinatie met de trip-ervaring die je hersens moeilijk kunnen verwerken.

LSA is een heel ander verhaal. Veel gebruikers worden kort na het innemen van de zaden flink misselijk. Dit trekt meestal na een tijdje wel weer weg, maar het kan wel een slechte start zijn van je trip. De misselijkheid komt waarschijnlijk niet door de LSA zelf, maar door allerlei andere alkaloïden in de zaden. LSA is ook minder potent dan LSD, waardoor je er meer van moet nemen. Een hogere dosis van een middel betekent vaak ook meer bijwerkingen. Hawaiian Baby Woodrose is daarom in het algemeen ook populairder dan Morning Glory.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de misselijkheid te verminderen. Ten eerste is een LSA-extract, bijvoorbeeld Space-e of Trip-e (pas op – twee keer zo sterk als de Space-e formule), minder zwaar voor je maag dan op zaden kauwen. Wat ook werkt is van tevoren een glas melk drinken en wat verse gember eten. Ten slotte: Mary Jane. Er is weinig wat zo goed tegen misselijkheid werkt als cannabis.

Veiligheid

Misschien is dit nogal een open deur, maar in veel landen kun je online legaal LSA-zaden of extracten bestellen. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dit veel relaxter vindt dan een dealer bellen en mijn LSD testen voordat ik een avondje kan trippen. Daarbij heeft LSD een ingewikkeld productieproces, en zijn de ingrediënten ervoor moeilijk te verkrijgen. Daarom is sommige LSD sterk vervuild met andere middelen, die echt slecht voor je kunnen zijn. Soms bevat ‘LSD’ zelfs helemaal geen LSD. Het is gevaarlijk (en vaak niet eens leuk) om een onbekende stof tot je te nemen.

In principe zijn beide substanties veilig, zolang je je gezonde verstand gebruikt: doe het in de juiste setting, met de juiste mindset in de juiste dosering. Van een overdosis LSA of LSD kun je in principe niet doodgaan of fysieke schade oplopen. Maar je kunt wel in een vreselijke bad trip belanden, die je tot lang na de ervaring blijft achtervolgen. Bij LSA is er een iets groter risico op overdosis, omdat het langer duurt voordat het werkt. Sommige gebruikers worden ongeduldig en nemen meer voordat de eerste dosering werkt. Doe dit dus niet.

Lees hier meer over veilig trippen.    

Effecten

We hebben het gehad over verschillende aspecten van de twee substanties. Maar wat we natuurlijk het allerliefste willen weten, is wat er gebeurt als je beide middelen gebruikt. Gelukkig heb ik zowel LSD als LSA geprobeerd, en kan ik vanuit mijn eigen ervaring iets vertellen over de effecten. Mijn ervaring is geen algemeen feit, dus neem wat ik ga zeggen met een korrel zout.

LSA kan heel leuk zijn. Hoewel ‘leuk’ misschien niet het juiste woord is. Je wordt er fysiek nogal immobiel van. Je lichaam voelt zwaar en een beetje dronken. Lopen voelt alsof je over een schip heen beweegt dat door een zware storm vaart. Van LSA word je gevoeliger voor licht, waardoor het soms comfortabeler is om met je ogen dicht te zitten. Hierdoor wordt je trip al gauw introspectief. Je krijgt inzichten over jezelf en je leven, maar ook spirituele inzichten die moeilijk in woorden te omschrijven zijn. Een LSA-trip kan heel diep gaan. Soms is dat heel mooi, soms ook oncomfortabel, confronterend of ronduit eng. Ik ben geen spiritueel persoon, maar ik zag licht-wezens en begreep de dood. Gelukkig werd het afgewisseld met heftige lachkicks.

Acid is voor mij vaak een geweldige, gekke, verrassende achtbaan-trip, met veel energie en vaak een intense aandrang om rond te lopen en de rare wereld waarin je beland bent te verkennen. LSA is veel rustiger en serieuzer dan dat. LSA kan visuals opwekken, maar meestal geen echte hallucinaties, zoals bij LSD vaak wel het geval is. Kleuren en patronen worden intenser, en soms krijg je dat “oh mijn god, de muren ademen”-gevoel. De visuals die je krijgt met gesloten ogen zijn wel heel helder en levendig. 

Als je van LSD houdt, en een energieke trip wilt hebben waarin je, kijkend naar de yellow submarines die over je plafond heen drijven, rondloopt als Alice in Wonderland, vind je in LSA niet wat je zoekt. Maar als de mystieke, introspectieve kant van LSD je aantrekt, en je diep in de ervaring getrokken wilt worden, is LSA zeker het proberen waard.

LSA bestellen? Dat kan hier.

Auteur: Sterre

]]>
Thu, 05 Oct 2017 10:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/890/LSA_vs_LSD___slap_aftreksel_of_te_gekke_trip/
<![CDATA[Een rondje wiet fietsen: Medical Bike Tour 2017]]> http://azarius.nl/news/891/Een_rondje_wiet_fietsen__Medical_Bike_Tour_2017/ Het stereotype dat stoners luie bankhangers zouden zijn, vindt een idealistische ‘NEE’ bij de Medical Bike Tour. Deze non-profit organisatie, opgezet door Luc Krol van Paradise Seeds, zamelt geld in voor onafhankelijk onderzoek naar medicinale cannabis. Dit doen ze door middel van een gesponsorde fietstocht waarbij deelnemers 420 kilometer (jaja) binnen drie dagen afleggen. Vanzelfsprekend stuurden we de meest avontuurlijke fietsfanaten van Azarius op pad om modder, beklimmingen, lekke banden en lachkicks te overleven (houd social media in de gaten voor sfeerimpressies en andere levenstekens.)

Wat fietsgeschiedenis

De eerste editie vond plaats in 2012 met maar liefst twee fietsers. Sindsdien zijn ze rap gegroeid: er is in totaal €350.000 opgehaald en vorig jaar waren er 80 starters. Vanaf het begin staat onderzoek naar gebruik van cannabinoïden bij kankerbestrijding en het belichten van de potentie van medicinale cannabis centraal. Ook is er een samenwerking met de International Association for Cannabinoid Medicines die tot doel heeft om de kennis over cannabis, cannabinoïden en het endocannabinoïde systeem te vergroten, met name wat betreft hun therapeutische potentieel. Grote idealen, hard trappen!

De Groene Route

Op 3 oktober vertrekken ze in Tsjechië en 5 oktober eindigen ze in Wenen, waar niet geheel ontoevallig de dag erna het hennepcongres Cultiva van start gaat. Het is nog mogelijk om erbij te zijn, als fietser of vrijwilliger (wel opschieten!)

Vorige edities vonden plaats in Spanje (2x), Slovenië/Italië en Nederland/België/Duitsland.

Meer informatie over de organisatie en aanmelding zijn hier te vinden. Check vooral ook de studie die ze steunen en hun gedegen uitleg over onderzoeken naar medicinale cannabis in het algemeen.

Dag 1, 2017: Ze zijn onderweg!

]]>
Mon, 02 Oct 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/891/Een_rondje_wiet_fietsen__Medical_Bike_Tour_2017/
<![CDATA[De kracht van de vlam: de voordelen van batterijloze vaporizers]]> http://azarius.nl/news/889/De_kracht_van_de_vlam__de_voordelen_van_batterijloze_vaporizers/ Je ziet ze steeds vaker, vaporizers die met een vlam worden verhit. Waarom zijn deze batterijloze vaporizers in opkomst?

Laten we beginnen met wat algemeenheden. De zogenaamde vlamvaporizer is batterijloos en heeft geen traditioneel verhittingselement. Verhitting vindt plaats door met een stormaansteker de vaporizer te verwarmen. Dit resulteert in convectie, waarbij warme lucht langs het kruid stroomt, of het verhitten van een metalen onderdeel waarbij de werkzame stoffen in je kruid of concentraat op de juiste temperatuur verdampen. Dit is doorgaans tussen de 170 en 210 graden celsius – zie ook ons encyclopedie-artikel over verdampingstemperaturen.

Het draait allemaal om controle

Het is bij deze vaporizers niet een kwestie van op een knopje drukken en naar een schermpje staren totdat deze de juiste temperatuur aangeeft, nee, je doet het helemaal zelf. Die verantwoordelijkheid en het inzicht dat ontstaat door ervaring is wat veel gebruikers zo leuk vinden. Dit betekent ook dat je op het moment dat jij vindt dat de vape warm genoeg is gelijk kunt vapen. Het heeft bijna iets weg van een ritueel. 

Geen batterijen, geen electronica

De vlamvaporizer is over het algemeen een stuk goedkoper dan een elektronische versie. Bij deze laatste is het verhittingselement, de elektronische verbinding, behuizing, batterij, oplader en de tijd die het kost om de vaporizer in elkaar te zetten allemaal onderdeel van de kostprijs. De vlam-vaporizer zit wat dat betreft een stuk simpeler in elkaar.

Vapcap Original
De VapCap Orginal van DynaVap

Bij het leeuwendeel van de elektronische vaporizers is de batterij ingebouwd. Dit betekent dat de gebruiker de batterij niet zelf kan vervangen maar dit moet laten doen door de fabrikant. Het voordeel van de vlam-vaporizer is dat je niet eens na hoeft te denken over een batterij. Als je aansteker het doet, zal je vaporizer het ook doen en heb je geen gedoe met opladers, stopcontacten of powerbanks. De vlam-vaporizer is compact en vrij licht, een type als de VapCap M of de OmniVap Titanium al helemaal, en dit maakt ze dan ook enorm geschikt voor gebruik buitenshuis.

Metaal of hout?

De VapCap vaporizers van DynaVap gaan als warme broodjes over de toonbank en naast de bovengenoemde metalen versies zijn er ook nog houten uitvoeringen beschikbaar, zoals de fraaie VapCap Ti Woody die ook nog eens goed bij een walnoothouten DynaStasher past. Rokers, of voormalig rokers, zullen de VapCaps extra waarderen om hun sigarettenvorm. Daar komt bij dat VapCaps en de Vaponic ook geschikt zijn voor hasj. Multi-inzetbaar dus!

Aangezien je de temperatuur niet op een display kunt bekijken is het aan de gebruiker om in te schatten hoe lang de vape met een storm aansteker verhit moet worden. En van hoe dichtbij? Verhit je binnen of buiten? Ook de weersomstandigheden beïnvloeden het verhittingsproces. Dit vereist een beetje oefening. Verhit in het begin vooral niet te lang om te voorkomen dat je kruiden verbranden. VapCap dankt zijn populariteit mede aan het inventieve ‘klik-systeem’, tijdens het verhitten geeft een klik aan dat de juiste temperatuur bereikt is. 

Sticky Brick Junior line-upJazeker, binnenin zijn vaporizers te vinden (Sticky Brick Junior)

De materiaalkeuze is wat vaporizers als de OG Sticky Brick en de Sticky Brick Junior bijzonder maakt. Om het voorgeselecteerde hout te kunnen bewerken hebben ze speciale machines ontworpen en met deze vorm van houtbewerking het productieproces van vaporizers geïnnoveerd. Alles voor de vape! De verschillende soorten hout waarmee de vaporizers van Sticky Brick worden gefabriceerd zijn er niet alleen voor het oog, ze geven ook vorm aan de vape ervaring. Hout is antiseptisch, heeft invloed op de temperatuur en heeft een eigen smaak. Net zoals een houten vat invloed heeft op de whiskey die er in wordt bewaard. Het zijn zeer subtiele smaaksensaties maar de echte fijnproever zal ze zeker weten te waarderen!

Je gepersonaliseerde vaporizer

Wat velen aanspreekt bij de vlam-vaporizer is het verfrissend elektronicaloze aspect, bij houten vaporizers met hun natuurlijke bestanddelen geldt dit al helemaal: de vape bestaat uit weinig anders dan met de hand geselecteerd hout en glas. Hierdoor ligt de vape niet alleen lekker in de hand, fijner dan koel plastic, maar voelt deze ook persoonlijker. Het bijzondere is dat je over tien jaar nog precies dezelfde vape kan hebben, met hout dat er door gebruik prachtig uitziet. De kwaliteit van productie blijft en de houdbaarheid van de vape is afhankelijk  van de manier waarop jij hem behandelt. Vlam-vaporizers tonen karakter.

Auteur: Maud

 

]]>
Thu, 28 Sep 2017 10:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/889/De_kracht_van_de_vlam__de_voordelen_van_batterijloze_vaporizers/
<![CDATA[20/9 Magic Mushroom Dag: Laten we op paddenstoelenjacht gaan]]> http://azarius.nl/news/810/20_9_Magic_Mushroom_Dag__Laten_we_op_paddenstoelenjacht_gaan/ Op 20 september is het Magic Mushroom Dag. Op 9/20 (of 20/9 in andere delen van de wereld) vieren we zowel de pracht van dit natuurlijke geschenk als het aankomende paddenstoelseizoen. Azarius doet natuurlijk ook mee. Allereerst bieden we een geweldige korting van 25% op alle paddo kweeksets met de kortingscode 920PSILOCYBIN. De korting geldt alleen op 20 september dus ga snel naar je favoriete kweekset. En om Magic Mushroom Dag extra  luister bij te zetten presenten we ons klassieke verhaal van een authentieke Hollandse paddenstoelenjacht.

Op een stralende herfstochtend trekken we met een groepje mycofielen de Veluwse bossen en velden in. We gaan op paddenstoelenjacht!

Paddo seizoen

Het seizoen voor kaalkopjes loopt in Nederland van september tot begin december. Veel is afhankelijk van het weer. Het mycelium (ondergrondse schimmelnetwerk) groeit wel, maar pas na regen ontspruiten de ‘vruchten’, de paddo’s dus. Heeft het flink gevroren, dan is het seizoen weer voorbij.

Microdosing

Volgens de organisators van deze tocht is het goed om enkele kaalkopjes te eten voordat je op pad gaat: “Dan tune je in op de spirit van de paddenstoel en zie je ze veel makkelijker staan.” Een gunstig bijeffect is dat het bos er nog een stuk mooier van wordt.

Tepelvormige hoed

Het kaalkopje (Psilocybe semilanceata) is te herkennen aan een lang dun steeltje (meestal wit of grijs) en een karakteristieke tepelvormige hoed (geel, bruin, wit of grijs). Hij doet het goed op mest van schapen, paarden en koeien. Dus veldjes waar deze dieren hebben gegraasd zijn hotspots!

Eetbare paddenstoelen

Birch bolete

Helaas zijn we (begin oktober) nog te vroeg: we vinden er twee… Een goede trip-dosis ligt rond de twintig paddenstoeltjes. September was warm en er is nauwelijks regen gevallen. Wel vinden we een grote hoeveelheid eetbare paddenstoelen, voornamelijk berkenboleet en eekhoorntjesbrood. Bijna worden ze ingenomen door de boswachter – let op! Niet overal mag je paddenstoelen plukken – maar hij kijkt door zijn vingers en ’s avonds genieten we van een smaakvolle paddenstoelenrisotto. Ook maken we paddenstoelensoep en een paddenstoelenomelet.

Paddo latte

Dan is er een verrassing: er zijn nog meer kaalkopjes over van vorig jaar! Er wordt een heerlijke thee van getrokken met geitenmelk en honing. Het vet in de melk neemt de psilocybine beter op dan water.

De daaropvolgende kleurenpracht bij zonsondergang op de heide is fenomenaal. De stemming in de groep ook: we gaan binnenkort gewoon nog een keer!

porcini

Zelf plukken?

Let op: er zijn heel veel soorten paddenstoelen die op elkaar lijken. Ga altijd samen met een ervaringsdeskundige en eet niks waarvan je niet zeker weet wat het is.

Door Judith

]]>
Wed, 20 Sep 2017 07:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/810/20_9_Magic_Mushroom_Dag__Laten_we_op_paddenstoelenjacht_gaan/
<![CDATA[Het nieuwe Azarius Magazine is nu online!]]> http://azarius.nl/news/888/Het_nieuwe_Azarius_Magazine_is_nu_online/ Alle trouwe klanten hebben bij een recente bestelling een papieren exemplaar van ons vierde magazine ontvangen. Nu zijn zijn ze allemaal op (ja, jullie houden van ons). Gelukkig hebben we digitale kopie?n gemaakt die online beschikbaar zijn. Lees alles over ons thema van 2017: legalisatie. En we hebben ook nog een aantal andere spannende artikelen voor je:

 • Een date met vrouwe Salvia
 • De trip-kit
 • Een uitleg van Indica vs Sativa
 • 5 trips die niemand van je afpakt
 • Het laatste nieuws over legalisatie
 • Een recept voor damiana likeur
 • Nieuwe producten in de schijnwerper!
 • En nog veel meer interessante artikelen....

Je vindt de digitale versie van Azarius Magazine hier (samen met alle vorige edities).

. ]]>
Thu, 14 Sep 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/888/Het_nieuwe_Azarius_Magazine_is_nu_online/
<![CDATA[Waarom paddo's de veiligste drug ter wereld zijn?]]> http://azarius.nl/news/887/Waarom_paddos_de_veiligste_drug_ter_wereld_zijn/ Wanneer je psychedelische middelen gaat verkennen, komt veiligheid onvermijdelijk ter sprake. Weet ik daadwerkelijk wat deze stof met me zal doen? Ben ik wel in een goede bui? Wat als ik er verkeerd op reageer? Als het je eerste trip is of je het gewoon even op veilig wilt spelen, hoef je niet verder te kijken dan de goeie ouwe paddo. Volgens een online studie, zijn paddo's (en daarmee truffels) de veiligste recreatieve drug - op de hielen gevolgd door cannabis. Laten we hier even dieper op ingaan.

Onafhankelijk onderzoek

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Global Drug Survey (GDS) verzamelt jaarlijks gegevens over de gewoontes en trends rond drugsgebruik. Dit jaar omvatte hun studie meer dan 110.000 anonieme deelnemers uit 50 landen. Een van de conclusies was dat van de bijna 10.000 mensen die in 2016 hallucinogene paddenstoelen gebruikten, slechts 17 mensen (0,2%) een spoedeisende medische behandeling nodig hadden.

De veiligheid van paddo's vergeleken met andere drugs

In vergelijking: 0,6% van de gebruikers van cannabis bezochten de spoedeisende hulp. Deze percentages worden hoger wanneer synthetische drugs in het spel zijn: 1% van de gebruikers van LSD, nog eens 1% voor cocaïne, en 4,8% voor methamfetamine. Een mogelijke reden hiervoor is dat paddo's zorgen voor een korte-termijn tolerantie. Dit betekent dat meer innemen niet noodzakelijk tot een betere trip leidt.

Waarom zijn paddo's veilig?

In het geval van drugs als heroïne of cocaïne, kan een bezoek aan de spoedeisende hulp een leven-of-doodsituatie betekenen. Met paddo's zal een hogere dosis eerder tot paranoia leiden dan tot een verhoogde high. De oprichter van GDS, Adam Winstock, vertelde The Guardian dat hoewel paddo's veilig zijn, ze nog steeds een risico in zich dragen en paniekaanvallen of verwarring kunnen veroorzaken bij degenen die zich niet voorbereiden. Winstock stelt:

"Gecombineerd gebruik met alcohol en het gebruik in een riskante of onbekende omgeving kan de risico's - over het algemeen een ongelukkige verwonding, paniek of kortstondige verwarring, desoriëntatie en de angst om je verstand te verliezen - vergroten.”

Hij stelt verder dat het risico groter is wanneer mensen de paddenstoelen zelf plukken of de verkeerde paddo's eten. Hieruit blijkt dat een goede voorbereiding daadwerkelijk het verschil kan maken tussen een geweldige ervaring en een bad trip. De studie toont aan dat gebruikers van psychedelica tot de meest verantwoorde drugsgebruikers behoren omdat ze de meeste voorbereidingen treffen. Dus zorg voor een tripbegeleider, plaats jezelf in een prettige en bekende omgeving en laat de trip beginnen.

Voor meer informatie of een gedetailleerde gids voor veilig trippen met paddo's, kun je de onderstaande bronnen raadplegen.

Auteur: Sada Piqolette

Bronnen

 1. Veilig trippen - Encyclopedie
 2. Global Drug Survey
 3. High Times
]]>
Mon, 11 Sep 2017 11:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/887/Waarom_paddos_de_veiligste_drug_ter_wereld_zijn/
<![CDATA[Kosmische theorieŽn om bij te spacen]]> http://azarius.nl/news/886/Kosmische_theorie_n_om_bij_te_spacen/ Ok?. Dus je bent al behoorlijk van ?t padje en gedachteflarden dwarrelen om je hoofd. Je voelt je in contact met andere vibraties en andere frequenties - andere dimensies zelfs. Wat nu? Ik zal het je vertellen. Dit is h?t moment om je geest wat creativiteitsoefeningen te laten doen, vooral als je je tegoed hebt gedaan aan cannabis. Het prachtige plantje kan namelijk zorgen voor verhoogde focus, concentratie en bewustzijn, waardoor je beter in staat bent om out of the box te denken en tot nieuwe inzichten te komen. Volgens Honest Marijuana gebeurt dit in de derde fase van je high-zijn. Dit is dus het beste stadium om in te analyseren, discussi?ren en nou ja, mentaal helemaal los te gaan. Is er in die verheven toestand een beter onderwerp om bij de horens te vatten dan, ach, ik weet niet? HET UNIVERSUM? Dacht het niet. Wij helpen je een handje op weg met de drie voornaamste theorie?n over de structuur waarin ons heelal bestaat. Maak je gordel vast en geniet van de reis!

Theorie 1: We zijn onderdeel van een multiversum

De hypothese van het multiversum is dat ons universum, dat wij doorgaans toch als allesomvattend beschouwen, niet het enige bestaande universum is. Sterker nog, als tijd en ruimte oneindig zijn, bestaat er een oneindig aantal universums, waarin iedere mogelijke gebeurtenis een oneindig aantal keer gebeurt. Zo is er een parallel universum waarin je ditzelfde artikel leest, maar dan met groen haar en een donut om je oor. Of een waarin je dit zojuist zelf hebt geschreven, in vla op de muur. Deze variaties worden ook wel ?dochteruniversums?1 genoemd. Al deze werelden samen, met hun oneindige mogelijkheden, zijn het multiversum. De eerste die met dit doldwaze idee op de proppen kwam was Erwin Schr?dinger, in 1952. Volgens Schr?dinger zijn er eindeloze alternatieven voor gebeurtenissen. Alleen zijn het eigenlijk geen alternatieven, omdat ze allemaal tegelijk gebeuren.2 In ieder universum zijn de constanten en natuurwetten net iets anders dan in de andere. Deze theorie hangt samen met het ?antropische principe?: het kan niet anders dan dat we het heelal waarnemen zoals wij het waarnemen, want anders hadden wij nooit kunnen bestaan. Onze waarneming hangt samen met ons bestaan, van dingen die we niet kunnen waarnemen hebben wij geen weet. In een multiversum is een heelal als het onze niet meer dan logisch, juist omdat er een oneindig aantal universums mogelijk zijn.3

Bewijs
Dat is allemaal leuk bedacht, denk je misschien, maar waar is het bewijs? Dat is een lastige. Het is voor ons helaas al onmogelijk om de buitenste randen van ons eigen universum te zien, laat staan daarbuiten. Dit komt omdat het universum gebogen is en wij dus in een soort vissenkom zitten.4 Omdat de theorie van het multiversum niet bewezen maar ook niet ontkracht kan worden - een beetje zoals het bestaan van goden - zeggen sommige wetenschappers dat het multiversum geen legitiem onderzoeksonderwerp is. Het zou meer een onderwerp zijn om over te filosoferen.5 Het voordeel daarvan is dat je er oneindig over kunt fantaseren (wat je waarschijnlijk ook doet, in een parallel universum).

Butterfly nebula

Theorie 2: het bubbeluniversum

Nu je met je magische hersenpan dit concept van meerdere universums in een eindeloze tijd en ruimte bij de lurven hebt gepakt, ben je klaar voor een aansluitende theorie: het bubbeluniversum. Je kent vast wel de theorie van de oerknal, waarbij vanuit een enkel vacu?m van grote energie het universum op hoog tempo is gaan uitdijen. Een beetje zoals een ballon. Dit proces, dat nog steeds aan de gang is, noemen we ook wel inflatie. Volgens de theorie van het bubbeluniversum en eindeloze inflatie is er bij de oerknal echter niet ??n bubbel ontstaan, maar een hele zee van bubbels. Elke bubbel met een eigen vacu?mkern. Doordat de ruimte-tijd op verschillende plaatsen in verschillend tempo is toegenomen, kunnen de bubbeluniversums met elk hun eigen natuurwetten en constanten zijn ontstaan. Door deze andere basisregels zouden deze andere werelden in onze ogen wel eens heel raar kunnen zijn.

Bewijs
Recentelijk hebben astronomen een fenomeen ontdekt dat wel eens een aanwijzing zou kunnen zijn voor het bestaan van andere bubbels. Starend naar de sterren hebben zij een koude plek in de ruimte waargenomen, die niet direct verklaard kan worden door de standaard oerknaltheorie. Een spannende uitleg is dat de plek veroorzaakt is door een botsing tussen ons universum en een ander bubbeluniversum. Dit zou de eerste concrete aanwijzing voor het bestaan van het multiversum zijn, ?n een indicatie dat ?het alles? eruit ziet als een wolk versgeblazen bellen. Hoe cool is dat?

multiple galaxies

Theorie 3: Ons heelal is een simulatie

Zet je schrap, want nu gaan we los. Wat als ons hele universum, zoals wij het kennen, een simulatie is? Precies zoals in de film The Matrix zou alles wat wij ervaren een gigantische computersimulatie zijn, gecre?erd door een verder ontwikkelde intelligentie. Als dit zo is, kunnen we dan tastbaar bewijs voor deze theorie vinden? In The Matrix zijn ?glitches? waarneembaar - kleine foutjes of herhalingen in de realiteit, die we afdoen als een optische illusie of een d?j? vu. Het klinkt aannemelijk dat onze eindeloos ingewikkeld ontworpen wereld (kijk maar eens door een microscoop) niet in zijn geheel zo gedetailleerd gemaakt zou kunnen worden. Misschien dat hier en daar met een wat grovere kwast is gewerkt? Misschien kunnen we deze glitches heel af en toe zien, door goed genoeg te kijken?

Bewijs
Het probleem met dit soort bewijs is dat ieder bewijs dat we d?nken te vinden, gesimuleerd zou kunnen zijn. Er zou dus nooit stoffelijk beslissend bewijs voor de theorie kunnen worden gevonden. Volgens de beroemde astronoom Neil Degrasse Tyson moeten we daarom ook niet op deze manier naar bewijs zoeken. Volgens Tyson is het vrij waarschijnlijk dat we in een simulatie leven, mits je er van uit gaat dat tijd oneindig is. Zijn gedachtegang is als volgt: in theorie is het mogelijk dat er ooit een soort zou kunnen bestaan die een universum op sublieme wijze na kan bootsen. Als tijd echt oneindig is, kunnen er een oneindig aantal beschavingen een oneindig aantal simulaties cre?ren. Sterker nog, als een simulatie maar perfect genoeg is, kunnen de inwoners van de simulatie misschien weer z?lf een gesimuleerde wereld maken. Wow. Dubbel wow.

The sky is the limit?

Dit zijn nog maar slechts de meest mainstream theorie?n waarover daadwerkelijk wordt gediscussieerd in de wetenschap. Als je stilstaat bij de eindeloze mogelijkheden van onze plaats in het alles, is het bijna arrogant om te denken dat wij in het enige en echte universum wonen. Hopelijk heb je weer even voldoende stof tot spacen. Meer lezen? In de genres fantasy en sciencefiction is er al veel geschreven over het multiversum, ook wel bekend als metaversum, kwantum universum of parallelle of alternatieve werelden, dimensies, realiteiten of tijdlijnen. Een aanrader is bijvoorbeeld de boekenserie The Long Earth van Terry Pratchett en Stephen Baxter. Have fun and safe travels!

Auteur: Sara de Waal

Noten

1 5 reasons we may live in a multiverse
2 David Deutsch, The Beginning of Infinity, page 310.
3 In een multiversum is een heelal zoals het onze niet meer dan logisch
4 Parallel Universes: Theories & evidence
5 Does the multiverse really exist?

Beelden:
Night Sky, Fotocredit: Foter.com
Universe, Fotocredit: European Southern Observatory via Foter.com / CC BY
Planetary Nebulas, Fotocredit: Smithsonian Institution via Foter.com

]]>
Thu, 07 Sep 2017 00:00:00 +0200 http://azarius.nl/news/886/Kosmische_theorie_n_om_bij_te_spacen/