KlantenserviceBitcoin

Vier het zadenseizoen met ons! Nu een gratis zaadje & gratis goodie bij elke zadenbestelling.

Azarius

  • $

$ 0, -

$ 0, -

Bitcoin

Menu tonen Menu verbergen

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is digitaal geld. Bitcoins kunnen gebruikt worden om via het internet waarde over te schrijven binnen enkele seconden, net als het versturen van een e-mail. De waarde van Bitcoin en alle transacties worden opgeslagen in een blockchain. Iedereen kan de open source Bitcoin-software op zijn PC, laptop of smartsphone draaien om bitcoins te bewaren, versturen en ontvangen.

Bitcoin wordt niet beheerd door een bank, overheid of een bedrijf. Het is een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk dat verspreid is over miljoenen computers die wereldwijd Bitcoin-software draaien. Bitcoins hebben een waarde omdat er een beperkt aantal bitcoins in omloop zijn en mensen de gedecentraliseerde, anonieme en virtuele karakteristieken waarderen.

Bitcoin wordt vaak een virtuele valuta genoemd, wat een beetje misleidend is aangezien de meeste valuta virtueel bewaard worden als enen en nullen op de computer van een bank. Het voornaamste verschil: fiat valuta's worden ondersteund door overheden, digitale valuta's worden ondersteund door wiskunde en de rekenkracht van computers.

Gerelateerd leesvoer: een korte introductie van Bitcoin van CoinDesk. Een grote Bitcoin nieuwssite.

Een korte (1:36 min) video introductie tot Bitcoin van WeUseCoins


Waarom Bitcoin?


Hoe gebruik je bitcoins?

Om Bitcoin te gebruiken heb je een wallet (portemonnee) nodig. Dit kan een softwareprogramma zijn of een account bij een van de wallet providers. Er zijn voordelen en nadelen aan beide gebruiksmethoden. Hieronder enkele voorbeelden.

Provider Type Positief Negatief
Coinbase Coinbase Online Net als een normale bankrekening worden je bitcoins veilig opgeslagen in de Coinbase 'kluis'. Je hoeft niets te installeren of je zorgen te maken om back-ups. Je bitcoins worden beheerd door een derde partij. Het is een bankrekening dus je moet het bevestigen met je telefoon, e-mailadres en identiteitsbewijs.
Mycelium Mycelium Mobile Wallet (Android) Snel en eenvoudig. Bitcoins worden bewaard op je mobiel, alleen jij beheert ze. Als je geen back-up maakt en je raakt je telefoon kwijt, dat ben je ook je bitcoins kwijt.
MultibitHD Multibit HD Desktop Eenvoudig en snel, maar met veel functionaliteit. Je kunt meerdere bitcoin-accounts aanmaken. Bitcoins worden bewaard op je PC, jij beheert je bitcoins. Als je geen back-up maakt en je computer crasht, dan ben je alles kwijt. Maak daarom altijd een back-up op USB, papier, etc!
Green Address.it GreenAddress Software & Online Snel in te stellen en met veel opties. Beschikbaar voor desktop, mobiel en online. Het beheer van je bitcoins wordt gedeeld tussen GreenAddress en jouw software.


Waar kun je bitcoins krijgen?

Als je eenmaal een wallet hebt, ben je klaar om bitcoins te kopen. Je kunt op allerlei plekkene bitcoins kopen met een bankoverschrijving, iDeal, Sofort, Paypal, contant of met een andere betaalmethode. Wij noemen hieronder slechts een paar, maar je kunt hier een complete lijst vinden.

Bitcoins kopen Betaalmethodes Omschrijving
HappyCoins HappyCoins Sofort, Mister Cash, iDEAL, Giropay, MyBank, Sepa Transfer. Betaal met een van de hiernaast genoemde methodes en je ontvangt je bitcoins binnen een paar minuten. Je hebt alleen een e-mailadres en bitcoinadres nodig.
Kraken Kraken Stort met internationale bankoverschrijving of SEPA overschrijving. SEPA duurt een werkdag. Koop bitcoins op de marktplaats van deze online beurs. Werkt als een bankaccount, dus extra identificatie is een vereiste.
Localbitcoins LocalBitcoins Alle betaalmethoden die je kunt bedenken (behalve in natura)... Een marktplaats voor het handelen in bitcoins. Koop bitcoins van iemand lokaal met contact geld of via een online betaalmethode. LocalBitcoins werkt als een borg, zodat je geen risico loopt je geld te verliezen.
Coinbase Coinbase Bestel bitcoins met een SEPA of internationale bankoverschrijving. Wanneer je eenmaal je identiteit hebt bevestigd en een account hebt aangemaakt, is het kinderlijk eenvoudig om bitcoins met bankoverschrijving te bestellen.


Meer informatie

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.