KlantenserviceBetalen met Cryptovaluta

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Betalen met Cryptovaluta

Menu tonen Menu verbergen

Wat is Bitcoin?

Bitcoins zijn digitaal geld. Bitcoins kunnen gebruikt worden om via het internet waarde over te schrijven binnen enkele seconden, net als het versturen van een e-mail. De waarde van Bitcoin en alle transacties worden opgeslagen in een blockchain. Iedereen kan de open source Bitcoin-software op zijn PC, laptop of smartsphone draaien om bitcoins te bewaren, versturen en ontvangen.

Bitcoin wordt niet beheerd door een bank, overheid of een bedrijf. Het is een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk dat verspreid is over miljoenen computers die wereldwijd Bitcoin-software draaien. Bitcoins hebben een waarde omdat er een beperkt aantal bitcoins in omloop zijn en mensen de gedecentraliseerde, anonieme en virtuele karakteristieken waarderen.

Bitcoin wordt vaak een virtuele valuta genoemd, wat een beetje misleidend is aangezien de meeste valuta virtueel bewaard worden als enen en nullen op de computer van een bank. Het voornaamste verschil: fiat valuta's worden ondersteund door overheden, digitale valuta's worden ondersteund door wiskunde en de rekenkracht van computers.

Een korte (1:36 min) video introductie tot Bitcoin van WeUseCoins


Waarom Bitcoin?


Hoe gebruik je bitcoins?

Om Bitcoin te gebruiken heb je een wallet (portemonnee) nodig. Dit kan een softwareprogramma zijn of een account bij een van de wallet providers. Er zijn voordelen en nadelen aan beide gebruiksmethoden.

Provider Type Positief Negatief Handleiding
Blockchain.info Blockchain.info Online Installeren van software niet nodig Je wallet wordt beheerd door een derde partij. Zorg zelf voor een goede backup en een sterk wachtwoord. Setup Blockchain.info wallet
Mycelium Mycelium Mobile Wallet (Android, iPhone) Snel en eenvoudig. Bitcoins worden bewaard op je mobiel, alleen jij beheert ze. Als je geen back-up maakt en je raakt je telefoon kwijt, dat ben je ook je bitcoins kwijt. Setup Mycelium wallet
Electrum Electrum Desktop Veel functionaliteit en controle over je bitcoins. Je kunt meerdere bitcoin-accounts aanmaken. Goede privacy instellingen. Enigszins complexe navigatie. Als je geen back-up maakt en je computer crasht, dan ben je alles kwijt. Maak daarom altijd een back-up op USB, papier, etc! Setup Electrum wallet
Exodus Exodus Desktop Mooi design en erg gebruiksvriendelijk. Ondersteunt meerdere coins zoals Dash, Etherium en Litecoin die je eenvoudig direct in je wallet kunt wisselen via Shapeshift. De gevorderde bitcoin gebruiker zal wat functionaliteit missen en privacy is niet voor alle coins optimaal
Green Address.it GreenAddress Software & Online Snel in te stellen en met veel opties. Beschikbaar voor desktop, mobiel en online. Het beheer van je bitcoins wordt gedeeld tussen GreenAddress en jouw software.


Waar kun je bitcoins krijgen?

Als je eenmaal een wallet hebt, ben je klaar om bitcoins te kopen. Je kunt op allerlei plekken terecht om bitcoins kopen met een bankoverschrijving, iDeal, Sofort, Paypal, contant of met een andere betaalmethode.

Bitcoins kopen Betaalmethodes Omschrijving
HappyCoins HappyCoins Sofort, Mister Cash, iDEAL, Giropay, MyBank, Sepa Transfer. Betaal met een van de hiernaast genoemde methodes en je ontvangt je bitcoins binnen een paar minuten. Je hebt alleen een e-mailadres en bitcoinadres nodig.
Kraken Kraken Stort met internationale bankoverschrijving of SEPA overschrijving. SEPA duurt een werkdag. Koop bitcoins op de marktplaats van deze online beurs. Werkt als een bankrekening, dus extra identificatie is een vereiste.
Localbitcoins LocalBitcoins Alle betaalmethoden die je kunt bedenken en die particulieren aanbieden Een marktplaats voor het handelen in bitcoins. Koop bitcoins van iemand lokaal met contact geld of via een online betaalmethode. LocalBitcoins werkt als een borg, zodat je geen risico loopt je geld te verliezen.
Coinbase Coinbase Bestel bitcoins met een SEPA of internationale bankoverschrijving. Wanneer je eenmaal je identiteit hebt bevestigd en een account hebt aangemaakt, is het kinderlijk eenvoudig om bitcoins met bankoverschrijving te bestellen.
Kijk hier voor een complete lijst.


Andere Coins: Ethereum, Dash, Litecoin, etc

Door de populariteit van het bitcoin netwerk en een begrensing aan het aantal transactie zijn de kosten voor het maken van een transactie aardig gestegen. Dus zeker voor kleinere betalingen loont het de moeite om eens naar andere cryptovaluta te kijken. De werking is voor de gemiddelde gebruiker vaak niet veel anders dan voor Bitcoin. En met een wallet zoals Exodus is het wisselen tussen verschillende cryptovaluta een fluitje van een cent.

Azarius accepteert diverse cryptovaluta, kijk op onze order informatie pagina voor een overzicht.


Meer informatie

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.