OutletKittelbloem (Clitoria ternatea)

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 2 gratis zaadjes | Shop wietzaden | Nu in de aanbieding: Barney's Farm zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Kittelbloem (Clitoria ternatea)

1 Reviews

Niet op voorraad

Stel een vraag over dit product

Dit product verkopen we niet meer.

Productinformatie

De Clitoria ternatea komt van nature voor in de tropische gebieden van AziŽ en is nogal botweg naar de clitoris vernoemd, omdat de donkerblauwe bloemen enige gelijkenis vertonen met dit lichaamsdeel. In het Engels staat het bekend als 'butterfly pea', in het Nederlands kennen wij haar onder de prachtige naam kittelbloem.

Clitoria ternatea is een bijzondere plant met een zeer rijke gebruiksgeschiedenis in AziŽ. Er zijn velen die dit als een waar geschenk van de natuur beschouwen aangezien bijna alle delen van de plant gebruikt werden.

Ayurvedische Shankhpushpi kruiden

Clitoria Ternatea is een van de kruiden in 'Shankhpushpi', een Indisch Ayurvedisch kruidenmiddel dat gebruikt wordt als geheugenversterker en noŲtropicum. Middels dierproeven is aangetoond dat een Clitoria ternatea-wortelextract inderdaad als noŲtropicum werkt.

In Zuidoost-AziŽ worden de blauwe bloemen gebruikt als een natuurlijke kleurstof. Het wordt toegevoegd aan rijst, thee, (fruit)sap of cocktail. Kittelbloem bevat tevens de natuurlijke antioxidant proanthocyanidine.

Kittelbloem gebruik

Voeg drie of vier bloempluimen toe aan een glas water of ander drankje voor een mooie blauwe of paarse kleur. Als thee (zonder toevoegingen) smaakt het een beetje naar zwarte thee; niet onaangenaam maar de smaak is niet bijzonder sterk. Laat de thee 10 tot 15 minuten trekken.

Effecten Clitoria ternatea

De bloemen kunnen met voedsel vermengt worden als natuurlijke kleurstof en kunnen gezien worden als alternatief voor voedingsadditief 'Patent Blue V' (E131).

Het opmerkelijke is dat de kittelbloem niet altijd een blauwe kleur geeft, wat je wel zou verwachten van de fraaie blauwe bloemen. Wanneer je het vermengt met iets dat zuur is, kleurt het rood of paars. Voeg je het toe aan een basische oplossing, dan wordt het blauw.

Verzendrestricties

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Deze verzendrestricties zijn bindend. Voor meer informatie over de wettelijke status van de producten verwijzen we je graag naar punt 16 van onze algemene voorwaarden. Wij kunnen dit product in ieder geval NIET verzenden naar de volgende landen.

Waarom bestellen bij Azarius?

Gratis verzending (binnen Nederland)

Niet goed, geld terug garantie

Binnen 24 uur na betaling verzonden

Altijd een cadeautje erbij, voor niets!

Met liefde verpakt in Amsterdam

Geen illegale substanties of 'legal highs'

Wat onze klanten over ons zeggen

Reviews - Kittelbloem (Clitoria ternatea)

Alle recensies worden geschreven door klanten van Azarius. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om klantrecensies te beoordelen op juistheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een beoordeling toevoegen

Znallar 2016-12-17

This is a very interesting tea, the flavour is faint, but quite pleasant.
It has a beautiful blue colour, that changes to deep purple when you add lemon juice, which also enhances the flavour.

Toon meer beoordelingen

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.