Blog4 Smartphone apps voor een soepel stonerleven

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

4 Smartphone apps voor een soepel stonerleven

15-06-2018 - 0 Reacties

Hoe je weet dat marihuana mainstream is geworden? Als je een probleem voorlegt aan een medestoner en deze nonchalant opmerkt ‘dat daar een app voor is.' We hadden al bergen apps die ons tegemoetkomen in allerlei behoeftes, van het vermijden van Kardashians (dank je K-Blocker!) tot het vinden van liefde op Tinder. De tijd is nu rijp voor apps die tegemoetkomen aan de behoeften van ons, aanbidders van het groene geluk. Inderdaad: cannabis beleeft zijn 'smartphone'-moment.

Het gemak dient de mens, en wij helpen je graag om je leven als recreatieve drugsgebruiker zo interessant en makkelijk mogelijk te maken. Laten we dus snel kijken wat we de volgende vier apps voor ons in petto hebben!

1.WeedMaps: Marihuana & Cannabis

Wil je al je coffeeshops op één kaart zien? Zoals de naam al doet vermoeden, is dat precies wat WeedMaps je biedt: een online kaart met plekken waar je marihuana kunt scoren. Als je in een stad woont waar je legaal wiet kunt kopen en je niet in een schimmige steeg je spul wilt halen, dan is deze app iets voor jou! Hiermee kun je je favoriete coffeeshops vinden, zien welke soorten en specifieke producten daar worden verkocht, en op de hoogte blijven van aanbiedingen of kekke deals.

Hoe het werkt is vrij eenvoudig. Als je de app voor de eerste keer opent wordt je gevraagd om je locatie te delen. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar een Google Maps-weergave van coffeeshops bij jou in de buurt, waarin je ook kunt zoeken op locatie, merk of product. Hoewel In Nederland vooral coffeeshops worden getoond, vind je van Noord-Amerika een uitgebreidere kaart, met locaties van apotheken, artsen en bezorgservices.

2. PAX Mobile

Dankzij het gestroomlijnde ontwerp en de moderniteit staat PAX bekend als de 'iPhone onder de vaporizers.' Nee maar serieus: deze vaporizer is zelfs verkrijgbaar in rosé goud. Voordat je té enthousiast raakt: dit technologische hoogstandje kost je wel een paar honderd euro. Maar dan heb je ook wat. Omdat het bijvoorbeeld een duaal-gebruik vaporizer is, kan de PAX 3 zowel losse bladeren als extracten verdampen; dit maakt het voor de elitaire stoner een indrukwekkend accessoire.

Als je eenmaal een PAX hebt bemachtigd (mazzelaar!), kun je het apparaat volledig beheren via de smartphone-app van PAX. Via de instellingen van de app kun je het batterijniveau in de gaten houden, de temperatuur van je PAX bekijken en wijzigen, en ook het verwarmingsprofiel of -modus aanpassen afhankelijk van de gelegenheid.

Het enige wat je hoeft te doen is Bluetooth inschakelen op je telefoon en er even mee te schudden, als de app erom vraagt! Als de PAX eenmaal aan je mobiel is gekoppeld, kun je via de app de temperatuur, het verwarmingsprofiel en welke instelling maar ook aanpassen. Zo perfectioneer je je THC-ervaring.

3. WeGrow: een bot voor thuiskwekers

WeGrow is een absolute aanrader voor beginnende kwekers en wietfanaten die zin hebben om aan de slag te gaan met hun groene vingers. Het is de perfecte app die je virtueel begeleidt bij het kweken van cannabis met vijf essentiële metingen: licht, koolstofdioxide (CO2), voedingsstoffen, water en temperatuur.

Met chatbot-technologie maakt u kennis met een vriendelijke GrowBot ™ (en woordenwizard) genaamd Elle. Ze stelt je een heleboel vragen over je setup, maar uiteindelijk is ze er om je te helpen om legaal marihuana te verbouwen. WeGrow helpt niet alleen bij elke stap van het groeiproces, maar de app kan ook de perfecte verhoudingen van de vijf essentiële ingrediënten optimaliseren die voor de soort die je kiest. Is er een andere plek waar je dit soort coaching gratis kunt krijgen, wanneer je maar wilt?

Als je echter een beetje ouderwets bent en liever een gids in handen hebt, ga dan terug naar de basis met Marijuana Grow Basics. Een praktische en informatieve gids met meer dan 150 betaalbare marihuana-kweekopstellingen. Dan weet je dat!

4. High There!

Deze lijst zou natuurlijk niet complete zijn zonder een app die je verbindt met gelijkgestemden, zodat je bijvoorbeeld samen eens een mooie toeter in de fik kunt steken. High There! Beschrijft zichzelf als ‘een social network om cannabisgebruikers en -enthousiastelingen met elkaar te verbinden, in een vriendelijke en oordeelvrije omgeveing.’ Ik zie het graag als een soort Tinder voor cannabisknuffelaars (maar dan met klikken in plaats van swipen).

Hoewel het vooral popular is in de Verenigde Staten, kan deze op locaties gebaseerde app je toch met honderden sociale stoners in Europa verbinden. Wat helemaal mooi is: de app matched je met stoners die bij jouw soort high passen! Zo worden indica-liefhebbers bijvoorbeeld als ‘low energy’ geclassificeerd, terwijl Sativa-liefhebbers als ‘high energy’ worden bestempeld. Houd je van beide soorten? Dan word je in de medium categorie geplaatst. Zo zijn er nog meer indicatoren die zorgen voor een optimale match, zoals of je een roker of een vaper bent, en voor welke activiteit je een buddy wilt zoeken: wil je chillen op een bank of rennen in het park? Probeer het eens en wie weet wie je tegen komt!

Er zijn momenteel meer dan duizend marihuanagerelateerde apps (en spelletjes!) beschikbaar voor op de smartphone of tablet. Of het nu is om te kopen, verdampen, kweken of verbinden, deze vier apps kunnen de kleine ongemakken verzachten in het dagelijkse stonerleven. Bedankt voor het lezen luitjes, ga van de dag genieten!

Auteur: Sada Piqolette

References:

  1. WeedMaps - https://itunes.apple.com/nl/app/weedmaps-marijuana-cannabis/id350189835? l=en&mt=8
  2. Pax Mobile - https://itunes.apple.com/us/app/pax-mobile/id1119646621?mt=8
  3. WeGrow - https://itunes.apple.com/us/app/wegrow-a-bot-for-home-growers/ id1021372236?mt=8
  4. High There! - https://itunes.apple.com/us/app/high-there/id954916772?mt=8

Images:

  1. Smartphone + Maps - https://unsplash.com/photos/RUJYUXwj3s0
  2. Perfect Plant - https://unsplash.com/photos/ZjBjUylMsEc


Reacties

Nog geen reacties. Waar wacht je op? Ieder bericht telt. Juist nu.


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.