BlogDeze 3 smart-producten helpen tegen PMS

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Deze 3 smart-producten helpen tegen PMS

23-04-2018 - 1 Reacties

Eén keer per maand verander ik in een monsterlijke combinatie van Eeyore, Koekiemonster en Godzilla. Ik heb het niet over een raar, duister sprookje. Ik heb het over PMS.

PMS teistert een groot deel van de mensen met een menstruatiecyclus – inclusief ikzelf. Gelukkig verkoopt Azarius een aantal fijne smartproducten die je ook kunt gebruiken om je PMS dragelijker te maken.

Maar laten we bij het begin beginnen: wat is PMS?

"In 1982 vermoordde een vrouw haar partner. In de rechtbank schreef ze het misdrijf toe aan haar PMS."

Wat is PMS?

Aan het einde van je ovulatie dalen de oestrogeen- en progresteron-niveaus in je lichaam (tenzij je zwanger bent geworden). Waarschijnlijk is dit de oorzaak van PMS. Ongeveer 90% van de mensen die menstrueren heeft last van PMS-symptomen.

Officieel spreek je van PMS als de symptomen elke maand optreden, vanaf de twee weken voordat je ongesteld wordt. De symptomen zijn onder andere vermoeidheid, paniekaanvallen, depressie, moodswings en natuurlijk het welbekende zwart-voor-je-ogen gevoel van totale razernij. Dan zijn er ook nog lichamelijke symptomen, zoals hoofdpijn, een opgeblazen gevoel en buikkramp.

Sommige mensen hebben er maar een klein beetje last van. Anderen hebben het zo erg (hi, there!) dat het hen in hun normale functioneren belemmert. Hoe dan ook, PMS is een serieus probleem dat in deze maatschappij (vooral door mannen die niet ongesteld worden) vaak niet serieus genoeg wordt genomen.

Fun fact: in 1982 vermoordde een vrouw haar partner. In de rechtbank schreef ze het misdrijf toe aan haar PMS. Een medisch expert bevestigde dit. Go figure.

Valeriaan tegen PMS

Een veelvoorkomend symptoom van PMS is angst. En zoals je misschien al weet, wordt Valeriaan vaak gebruikt om mensen te kalmeren. Het wordt vaak genomen om beter te slapen of om rustig te kunnen functioneren in stressvolle tijden, zoals de dagen voor een examen. Maar je kunt dit middel natuurlijk ook voor PMS-stress gebruiken.

Je kunt van losse bladeren valeriaan-thee maken (een fijne bonus: thee drinken kan buikkrampen verlichten) of gewoon een valeriaan-capsule slikken, en voor je het weet ben je weer een koel komkommertje.

Kanna tegen PMS

Heb jij ook weleens gehuild bij een autoreclame, of bij het zien van een superschattige kattenfoto op het internet? Je bent niet de enige. Sommige mensen hebben zoveel last van depressieve klachten tijdens hun PMS dat ze selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) voorgeschreven krijgen.

Je kunt echter ook proberen je PMS-depressie te verlichten met een van onze all-time favourite smart-producten: kanna. Kanna heeft een vergelijkbare werking met SSRI’s. Probeer een paar keer per dag een lage dosis kanna te vapen, snuiven of slikken - misschien maakt het je duistere PMS-dagen net dat kleine beetje dragelijker.

Natuurlijk heeft kanna fijne psychoactieve effecten, waaronder een euforisch en ontspannen gevoel. Toch kan het ook zorgen voor bijwerkingen, zoals sufheid en milde hallucinaties. Neem dit dus niet als je moet rijden of andere belangrijke grote-mensen-dingen moet doen.

kratom tegen PMS

Dit is de meest tricky optie, en kan het beste alleen als een laatste redmiddel gebruikt worden. Soms heb ik zoveel last van PMS-paniekaanvallen dat ik niet meer normaal kan functioneren. En waar andere middelen tekortschieten, doet Kratom dit niet.

Kratom werkt op je opiaatreceptoren. Het resultaat: je wordt er super lekker rustig, gelukkig en loom van. Ook onderdrukt het hongergevoelens, wat erg fijn is als je – zoals ik – tijdens je PMS je koelkast helemaal leeg wilt plunderen.

Hier moet wel bij worden gezegd dat Kratom een sterk verdovend middel is, en een suf, slaperig gevoel teweeg kan brengen. Kratom nemen en vervolgens naar je werk gaan (of deelnemen aan het verkeer) is een extreem slecht idee. Ook kan Kratom een verslavende werking hebben. Neem dit dus alleen in geval van nood, en neem het de volgende dag niet opnieuw.

Er zijn nog veel meer smart-producten die je in je menstruatiecyclus kunnen helpen. Bijvoorbeeld CBD, wat wonderen doet bij menstruatiepijn. De volgende blogpost in deze reeks gaat hierover, dus houd onze blog in de gaten.

Auteur: Sterre MarréeReacties

  • michelle 24-04-2018 11:01:08

    my husband and I did ttc spell once, Iím pregnant! Itís so easy and I would highly recommend others try this. We are thrilled! on facebook: o d u d u w a a j a k a y e


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.