BlogPassief roken & dieren - wat doet het?

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Passief roken & dieren - wat doet het?

16-03-2018 - 2 Reacties

We weten allemaal wel dat passief meeroken niet goed is voor je medemens. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huisdier? Je schattige kitten, je trouwe viervoeter of bijdehante papegaai? Worden zij eigenlijk high van al dat gepuf, man?

sleepy

Tijdens een bezoek aan een vriendin in Vancouver zat ik op een nacht aan een bong te lurken. Het was de eerste keer dat ik haar weer zag nadat we naar onze universiteiten in het buitenland waren gevlogen, zij naar Canada en ik naar Nederland. Het weerzien was speciaal omdat we elkaar hebben ontmoet in de peuterklas in Indonesië en elkaar jaren niet hadden gezien...

Nadat we haar zolderkamer tot een sauna hadden ge-hotboxed zag mijn vriendin haar kat zitten. Ze stootte me aan en zei “Kijk naar Boo, hij is zo stoned!”. Ik keek naar Boo en om eerlijk te zijn wist ik niet of hij écht stoned was of dat zijn open, kwijlende bekje en hangende pootje simpelweg bij een slome dag hoorden.

Hoe dan ook vroegen we ons af of we wel genoeg op de hoogte zijn van wat er gebeurd wanneer onze geliefde viervoeters meegenieten van ons 'hijsen en passen'. Welk effect heeft het meeroken van cannabis op onze huisdieren? Doen we onbezonnen iets wat we beter kunnen laten?

“Tenzij een dier gevangen zit in een kussensloop of in een kamer met extreem veel rook zal het inhaleren van de rook van marijuana niet tot bedwelming leiden.”

Passief roken: wordt mijn huisdier echt high?

Vertel, gaat het schade toebrengen aan mijn huisdier? Ik sprak hier met mijn vriendin over die toegaf niet te weten of Boo high wordt of niet. Hij besluit meestal uit zichzelf om de kamer te verlaten als zij er een opsteekt. Als hij dat niet doet zet zij een raam open zodat de kamer geventileerd wordt en de rook kan ontsnappen. De vraag blijft, is meeroken schadelijk voor huisdieren?

Of zoals Dr. Eric Bacharas, zelfbenoemde expert op het gebied van huisdieren en wiet, het zegt: “Tenzij een dier gevangen zit in een kussensloop of in een kamer met extreem veel rook zal het inhaleren van de rook van marijuana niet tot bedwelming leiden.” Maar, hou er wel rekening mee dat de luchtwegen van dieren een stuk gevoeliger dan die van ons mensen zijn.

Ok, mag ik roken met mijn huisdier in de buurt?

Eric vertelt verder, “… de grootste zorg is de rook zelf. Honden in het bijzonder hebben zeer gevoelige longen die door rook beschadigd kunnen worden. Als een hond het klokje rond wordt 'gehotboxed' zal dit zeker zijn luchtwegen aantasten. Aan de andere kant kan er niet zoveel met een huisdier gebeuren als de roker het niet te gek maakt, een raam open doet bij het roken en het geen dagelijks terugkerende activiteit is.”

De nadruk ligt hier op “als de roker het niet te gek maakt”, oftewel, z'n boerenverstand gebruikt. Meeroken maakt ons mensen misschien wel niet stoned maar wij zijn enorme wezens. In dit geval maakt maat wel degelijk uit. Een kitten heeft kleinere longen dan een labrador en diens longen zijn nou eenmaal hypergevoelig. Over het algemeen leidt roken tot irritatie waardoor je gaat hoesten of een astmatische aanval krijgt, en dit gebeurt onze kleine vrienden net zo goed.

Conclusie: wees een beetje zorgzaam

Open een raam, bonjour je huisdier de kamer uit of joe, rook buiten! Er is, tenzij je het te gek maakt, geen directe schade voor je huisdier maar rekening houden met hun gevoelige longetjes is sterk aan te raden.

Check de bronnen hieronder om meer te lezen over wat het meeroken van wiet met huisdieren doet.

Bronnen

1. Can my pet get high with secondhand smoke?                        
2. Is smoking weed around dogs dangerous?           

Auteur: Sada PiqoletteReacties

  • THC 20-03-2018 14:43:42

    pretty sure my cats get high, several plants i have to keep away from them like baby woodrose(they want the roots of those) aswell as my weed though only sun leaves are prefered for them, look into jaguars using dmt vines....aswell as valerin and catnip and likely other naturals can get a cat high, so be carefull, hell open a window etc.... dont hot box your cat or dog FFS....

  • Elladan 23-03-2018 14:29:18

    I give my dog weed oil for his tumors instead of chemo. I would never go on chemo, so why would I let my dog on it. It doesnt make him cancerfree but he is happy, energetic and playful again. Also he doesn't get more or bigger tumors and sometimes they even shrink. Ones he ate my muchrooms (accident). Had the trip of his life and now backs away when I let him smell. My cat loves weed. And with that I mean the leaves. No weedplant has ever survived the cat, so now instead of catgrass we grow industrial hennep for her.. (animals can actually overdose on THC) Also she doesn't puke of those.

    Ps, Azarius, can't you also sell industrial hennep and/or the eu approved cbd seeds like the finola stran?


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.