BlogMoeder Natuur ontkiemtechniek voor biologische cannabis

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Moeder Natuur ontkiemtechniek voor biologische cannabis

22-02-2018

Dit is de "Moeder Natuur ontkiemtechniek" voor biologische cannabiskwekers. Met deze techniek heb je bijna 100% kans op succes, en het werkt voor zowel fotoperiode- als autoflowering zaden. 

Waarschuwing: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Ontkiem geen cannabiszaden als dit illegaal is in het gebied waar je woont. 

Voorbereiding

Ten eerste heb je voor elk zaadje een kleine pot met een inhoud van 0.25 liter nodig.

Vul de pot met 100% biologisch substraat (aarde). Dit kun je kopen bij de growshop. Voor het ontkiemen heb je geen extra voedingsstoffen nodig. 

Filter wat water en laat het 24 uur staan; zo zorg je dat het chloor erin verdampt, en dat het water op kamertemperatuur is. Laat je babyplantjes nooit schrikken met koud water dat direct uit de kraan komt!

Doordrenk de aarde met dit water. Wacht tot het overtollige water is weggelopen, en de aarde vochtig - dus niet kletsnat - aanvoelt. Prik een gaatje in het midden van elke pot, ongeveer 2 à 3 zaden (iets minder dan 1 cm) diep. 

Plant je wietzaden

Was je handen en open de verpakking van je zaden. Laat ze voorzichtig in een schaaltje vallen zodat je ze niet met je vingers aanraakt (en mogelijk besmet).

Gebruik een pincet om de zaadjes in de gaten die je in de aarde hebt geprikt te stoppen. Bedek voorzichtig het zaadje met wat substraat. 

Markeer de potten met de cannabissoort en de datum waarop je ze geplant hebt. 

Ontkiemen 

Zet de potten in een propagator (mini-kas). Als je propagator niet over verwarming beschikt, kun je hem op een warmtemat zetten.  

Als je geen propagator hebt, kun je een vergelijkbaar resultaat bereiken door wat plasticfolie over de pot heen te spannen. Dit houdt vocht en warmte binnen. Verwijder de folie als je ziet dat je zaailing ontkiemd is. 

Sluit de propagator en zet hem op een warme plek. Zorg dat de temperatuur binnenin de propagator tussen 20 en 24℃ is. De luchtvochtigheid moet rond de 10-70% liggen. Gebruik een thermometer en hygrometer om de temperatuur en humiditeit te meten. Dit kun je kopen bij de growshop. 

Wacht 2 tot 5 dagen tot je zaden zijn ontkiemd. 

Propagator Pro

Cannabiszaden

Zodra je ziet dat je zaailing begint uit te komen, zet je hem onder een neonlamp. Ik gebruik er een van 2x55W. Vraag je growshop wat zij aanraden voor ontkiemen. 

Als alle zaden zijn ontkiemd, stel je je lampen in op 18/20 uur aan en 6/4 uur uit tot je ze verpot naar een grotere pot.

Als je buiten kweekt, zorg dan dat je je plant pas buiten zet als er geen kans meer is op vorst. In het noorden van Europa is dit doorgaans in het midden van mei. Als je twijfelt, vraag het dan aan je oma.  

Autoflowers moet je meteen verpotten naar de pot waar je je plant uiteindelijk in wilt laten groeien. Hier zijn meer tips voor het kweken van autoflowering strains

De Moeder Natuur ontkiemtechniek wordt beschreven in het boek “Easy Organic Weed”, samen met andere technieken die je helpen op een simpele manier organische cannabis te kweken. 

Veel kweekplezier!

Bill Griffin, auteur van Easy Organic WeedBen je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.