BlogOnze bescheiden grinders - hout, acryl of metaal?

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Onze bescheiden grinders - hout, acryl of metaal?

31-01-2018 - 0 Reacties

Nou, hallo daar. Je wilt graag meer weten over onze grinders voor kruiden (ja, wiet!), en ik ga je vertellen wat de ultieme reden is om er een aan te schaffen... gemak. Ja, gemak! Stel je even voor dat je op het punt staat om een lekkere, dikke joint te rollen, of misschien heb je een waterpijp gevuld om eens goed te gaan hijsen. Hoe moet je anders je toppen vermalen totdat ze fijn genoeg zijn om op te snuiven? (Niet aanbevolen, maar je snapt mijn punt!)

Grinders zijn ontworpen om je favoriete middel fijn te malen zodat je het gemakkelijk kunt consumeren (in een joint, bong of vaporizer). Dit alles wordt gedaan met een paar simpele draaibewegingen van dit gespecialiseerde gereedschap; de tanden of pinnen in de molen doen het harde werk. Ongeacht het type droog kruid (wietbladeren, toppen of tabak), maakt dit hulpmiddel het breken van de plant gemakkelijker. Bovendien kost het minder tijd dan het los pulken met je handen of knippen met een schaar.

Als je geen shredder gebruikt voor je ganja, haal je gewoon niet de beste ervaring uit het kruid waaraan je net je zuurverdiende geld hebt uitgegeven. Hoe dan ook, er zijn veel soorten grinders om uit te kiezen en het kan snel verwarrend worden. Daarom ben je hier! Dus laten we snel beginnen, met een eenvoudige inleidende cursus over onze soorten grinders: wie, wat, voor en tegens.

Houten grinders

Houten grinders zoals onze Magic-Flight Finshing Grinder of Ryot 1905 Rosewood Grinder Eye zijn een beetje de hippe gasten op school. Het gewicht en gevoel van hout heeft gewoon iets dat veel mensen aanspreekt, helemaal als het een unieke, houtgesneden uitstraling heeft.

Vanwege het intensieve vakmanschap hebben dit soort grinders meestal maar één vakje (geen kief voor jou). Een typisch probleem is dat ze moeilijk schoon zijn te maken, vooral wanneer ze door gebruik beginnen te krassen kunnen er bacteriën groeien in de beschadigingen (waardoor de smaak en kwaliteit van je wiet wordt aangetast).

Grinder Ryot 1905 Rosewood Eye

Samenvattend - Moeilijk om schoon te maken, maar perfect voor minder frequente gebruikers die echt waarde hechten aan esthetiek.

Acryl (Plastic) grinders

De goedkoopste van de drie. Acryl of kunststof grinders zijn ook de populairste variant. Je vindt er stapels van in toeristenwinkels en coffeeshops. Acrylgrinders hebben echter last van dezelfde problemen als houten grinders als het gaat om krassen; ze zijn er ook kwetsbaar voor.

Maar! Dit weerhoudt acrylgrinders er niet van om massaal over de toonbank te gaan, want enthousiaste stoners hebben nu eenmaal een goedkope en snelle oplossing nodig (ik geef het toe, schuldig). Veel voorkomende problemen zijn gebroken tanden en scheuren, maar dit is afhankelijk van de dikte van het plastic. Aan de andere kant: ze zijn perfect voor onderweg en verkrijgbaar in ontelbare kleuren en ontwerpen. Zie bijvoorbeeld onze doorzichtige acryl grinder voor een gestroomlijnde en eenvoudige variant, of onze acryl rasta grinder voor alle liefhebbers van Bob Marley.

grinder acryl rasta

Samenvattend: Eenvoudig, populair en uiterst betaalbaar, bovendien een geweldig product voor onhandige stoners die voortdurend spullen kwijtraken.

Metalen grinders

Metalen grinders worden over het algemeen beschouwd als de beste variant. Ze zijn verkrijgbaar in veel vormen, maten en kleuren (met of zonder kieffilter). Ze bieden de beste prestaties aangezien een meerderheid van de metalen grinders is gemaakt van aluminium,  alhoewel roestvrij staal of een titaniumcoating ook voorkomt. Hoe dan ook, metaal is zeer duurzaam, hier zul je geen last hebben van gebarsten tanden!

Het enige nadeel aan deze shredders is dat ze over het algemeen de duurste variant zijn, maar dat zal degenen die op zoek zijn naar een topkwaliteit grinder niet afschrikken. We hebben ook metalen grinders die een goede prijs/kwaliteit-verhouding hebben: zoals de Dutch Passion grinder of onze Gouden grinder.

grinder metal oil

Samenvattend: De beste investering voor duurzame kwaliteit, maar sommige luxevarianten kunnen aan de duurdere kant zijn. (Oh en trouwens, kiefvangers zijn een extra onderdeel van een grinder die kaf scheidt van je blaadjes. Dit geeft je de mogelijkheid om toefjes THC te redden wanneer het einde van de maand in zicht is.)

Conclusie: Welke type grinder is voor jou?

En dat zijn ze: de drie soorten grinders die je kunt kiezen in onze grinder headshop. Ik hoop dat je vandaag iets hebt geleerd of inspiratie hebt gekregen om een van deze schoonheden uit te proberen! Als je meer wilt weten over deze gespecialiseerde tool, bekijk dan de bronnen hieronder. Houd je toppen glad, bedankt voor het lezen!

Bronnen:

  1. Different types of grinders: Is there a superior model?
  2. Onze encyclopedie over grinders

Auteur: Sada PiqoletteBen je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.