BlogVerbrand vet en joints - sport en cannabis gaan beter samen dan je denkt

Het kweekseizoen is begonnen! Bij je zadenbestelling krijg je 1 gratis Dutch Passion Auto Mazar zaadje.

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Verbrand vet en joints - sport en cannabis gaan beter samen dan je denkt

13-07-2017 - 1 Reacties

High sporten? Niet direct een voor de hand liggende combinatie, en toch kan het! Wanneer je voor het eerst aan de blowende levensstijl begint, is het bijna een ritueel om in je eentje junkfood en de grootst mogelijke chocoladerepen naar binnen te werken (de welbekende vreetkick.) Dat is helemaal niet vreemd omdat je favoriete middel de meest effectieve eetlustopwekker ter wereld is. Desondanks zijn er een aantal professionele sporters die het stereotype van de gulzige, luie en ongemotiveerde wietroker willen veranderen.

Olympisch zwemmer Michael Phelps, triatleet Clifford Drusinky en een meerderheid van UFC-vechters hebben hun standpunten openbaar gemaakt ten aanzien van het gebruik van cannabis als trainingshulp. Dit alles met het oog op het neerzetten van een optimale sportprestatie. Nu Power Plant Fitness, de eerste cannabisvriendelijke sportschool in Californië, is geopend, sluiten velen zich aan bij dit nieuwe sport- en gezondheidsparadigma. Maar wat doet wiet eigenlijk met je lichaam? Hoe kunnen sporters voordeel trekken uit cannabis tijdens hun trainingen? Het is met alleen observatie onduidelijk of cannabis kan leiden tot een gezonde gewichtsafname of –toename, maar wat we wel dankzij kleinschalig onderzoek weten is:

1. Cannabis verhoogt je metabolisme

Een vetverbrandende kick voor het sporten klinkt fantastisch nietwaar? Dat is precies wat cannabis met je lichaam doet: het verhoogt je metabolisme en verlaagt de insulineniveaus. Onderzoekers concludeerden na een studie met 4600 deelnemers dat mensen die regelmatig cannabis gebruiken 16% lagere insulineniveaus hebben in vergelijking met de groep die niet rookt. Een andere ontdekking was dat deze deelnemers gemiddeld een smallere taille hadden. Deze resultaten suggereren dat cannabis bijdraagt aan de metabolische functie aangezien insuline je lichaamscellen een teken geeft om suiker/glucose op te nemen voor energie. Omdat een beheersing van de insulinespiegel de sleutel is tot energie en gewichtsverlies, concludeerde de studie dat cannabis inderdaad een hulpmiddel kan zijn bij het behouden van een gezonder gewicht, snel vetverlies en het verlagen van cholesterol.

2. Cannabis helpt je met ontspannen & herstellen

De consumptie van eiwitten en een betrouwbare spotter helpen bij de pijntjes die je krijgt na sporten. Toch kan een joint opsteken net zo makkelijk een oplossing bieden. Wanneer je cannabis tot je neemt – of het nu via rook, damp of eetwaar is – kan haar chemische samenstelling, in combinatie met je hersen- en lichaamsreceptoren, honger, pijn en emoties reguleren.

stretchingEen van de belangrijkste stoffen is cannabidiol (CBD) dat niet psychoactief is maar wel dat kalme en ontspannen gevoel veroorzaakt waar we allemaal van houden. De andere belangrijke stof is natuurlijk tetrahydrocannabinol (THC), een psychoactieve stof die gevoelens van euforie genereert en lekker kalmeert. Het blijkt dat ons lichaam zelf gelijksoortige stoffen produceert na het sporten, wat betekent dat de inname van cannabis een natuurlijk proces nabootst waarbij endocannabinoïden door sporten toenemen. Kortom, cannabis helpt je tot rust komen en herstellen, waarbij je de gedachten op iets anders kunt richten dan de pijn die je tijdens een work-out voelt.

3. Met cannabis blijf je in de ‘zone’

Wanneer je je net zoals ik snel verveelt tijdens het sporten, kan wiet helpen om je scherp te houden; zeker met repetitieve sporten zoals rennen, zwemmen en fietsen. Als je er ooit een hebt opgestoken en vervolgens helemaal opging in het steeds maar weer afspelen van filmpjes op YouTube, snap je het waarschijnlijk wel. Volgens het Wellspring Collective hebben veel langeafstandrenners toegegeven dat ze edibles en vaporizers gebruiken om een zone met een gelijkmatig ritme te bevorderen zodat een competitieve rensnelheid kan worden aangehouden. Zoals een anonieme langeafstandrenner stelt, “Als ik voor een loop niet rook, denk ik constant over de afstand na en hoe ver ik nog moet, in plaats van gewoon van de ervaring te genieten.”

Cannabis houdt je niet alleen in de zone maar stimuleert ook je work-out. Een studie van de Universiteit van Sydney ontdekte dat high worden voor aanvang van de sportbeoefening zelfs de effecten van cannabis kan vergroten en zo een supercharge van je high wordt. Zelfs een work-out van een half uur kan een krachtigere high veroorzaken aangezien onderzoekers ontdekten dat de THC-niveaus in bloed gemiddeld 15% hoger waren nadat deelnemers voor hun oefeningen hadden gerookt. Zelfs als je makkelijk bent afgeleid kan cannabis helpen je focus te bewaren tijdens je favoriete oefeningen.

Een paar dingen om te onthouden

We weten allemaal dat je van "het onkruid" een droge mond kunt krijgen aangezien het over het algemeen dehydratie veroorzaakt. Voor nieuwe en onervaren gebruikers kan dit misschien voor paniek, hoofdpijn of lichte gevoelens van verlamming zorgen. Ook al heeft cannabis een aantal gezondheidsbaten is het lastig om met zekerheid te zeggen wat het met je lichaam doet wanneer je het combineert met lichamelijke inspanningen. Er zijn stoners in verschillende soorten en maten en zo kan het effect van wiet bij elke gebruiker verschillen, dus doe voorzichtig aan.

Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat ik menig weekend heb doorgebracht met blowen en me vervolgens volstoppen met Patatje Oorlog, Kapsalon en de rest van het assortiment uit de snackbar. Maar ik kan ook zeggen dat ik het na vier jaar van regelmatig wietroken voor elkaar kreeg om 30 kilo af te vallen en een gezonder gewicht weet aan te houden dan in mijn gevaarlijke obese staat. Het hangt allemaal af van de manier waarop je een middel gebruikt en probeert te begrijpen wat het met jouw lichaam kan doen. Hier zijn nog wat artikelen die je kunt lezen om dat begrip te krijgen:

Bronnen
1. 'Weed Smoker are Statistically Skinnier' (Merryjane.com)
2. 'Making the Marijunana Diet Work For You' (Colorado Pot Guide)
3. Reason to Smoke Marijuana Before A Workout (The Alternative Daily)

Auteur: Sada Piqolette

Foto van Michael Phelps door Fernando Frazão/Agência Brasil gebruik onder Creative Commons Licentie 3.0


Reacties

  • vardenafil genericXB 03-04-2018 02:27:40

    What's up to all, the YouTube film that is posted at here has truly pleasant quality beside with fastidious audio feature


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.