BlogDit is waarom Breaking Convention op je bucket list zou moeten staan

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Dit is waarom Breaking Convention op je bucket list zou moeten staan

07-07-2017 - 1 Reacties

Onlangs vloog ik naar Londen voor de vierde editie van Breaking Convention. Ik wist dat dit een spannend weekend zou worden, want Breaking Convention is niet zomaar een conferentie. Als een van de ruim 1000 Breakeros, bracht ik drie dagen door in het gezelschap van de meest enthousiaste psychonauten die er op deze aardbol rondlopen, waaronder Dennis McKenna, BBC Tribe presentator Bruce Parry en vele anderen. Daarnaast kon je hier alle ins en outs ontdekken op het gebied van psychedelica-onderzoek, sjamanisme en spirit journeys, drugsgeschiedenis, poŽzie en kunst.

Is dat ook jouw kopje thee? Dan wil je de volgende editie waarschijnlijk niet missen.

Dit zijn de vijf belangrijkste redenen waarom Breaking Convention op je bucketlist zou moeten staan.

1. Bijzonder blije mensen, ongebruikelijk open sfeer

Of je nu als spreker, artiest, bezoeker of vrijwilliger komt, iedereen is een even belangrijk onderdeel van Breaking, of zoals de naamkaartjes vermelden, een 'esteemed delegate'. Geen barriŤres of hiŽrarchie, iedereen maakt met iedereen een babbeltje. Een veelgehoorde opmerking was 'we zijn hier onder elkaar' en 'we're all brothers and sisters'. In deze sfeer van vertrouwelijkheid delen mensen ook sneller hun persoonlijke ervaringen en intieme verhalen. Bijvoorbeeld over hoe ze hun angsten hebben overwonnen en besloten om tegen de norm in te gaan, of over bevallen van een baby onder invloed van psilocybine paddenstoelen.

2. Baanbrekend onderzoek

De renaissance in wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica is in volle gang en dit was een goede gelegenheid om de meest prominente wetenschappers uit de veld te horen spreken over hun bevindingen. Een greep uit de 150 sprekers:
Neurowetenschapper Robin Carhart-Harris, die aan het Londense Imperial College een onderzoeksteam leidt dat kijkt hoe LSD en psilocybin kunnen worden ingezet bij het behandelen van depressie, trauma en angststoornissen.
Ben Sessa en Julie Holland, beiden psychiater, pleiten voor het inzetten van MDMA als ondersteuning bij psychotherapie.
Ethnobotanicus en paddenstoelenexpert Dennis McKenna gaf een lezing over DMT.
En om er nog een paar te noemen: bioloog Rupert Sheldrake, neurowetenschapper David Nichols, psycholoog en theoloog Bill Richards en James Fadiman, bekend van zijn onderzoek naar microdosing.

3. Psychedelische cultuur op haar best

Het evenement gaat over zoveel meer dan alleen wetenschap. Op deze plek komen kunstenaars, filmmakers, occultisten, plantkundigen en moderne heksen samen om ons de werkelijke natuurkrachten, of anders wel the divine powers, te laten zien. Workshops, lezingen en installaties gaven inzicht in het ervaren en aanwenden van deze krachten middels psychedelische reizen, ademwerk, meditatie, et cetera.
Voorbeeld: the Seed Sistas zijn twee moderne heksen die ernaar streven mensen sterker en bewuster te maken door middel van uit Groot-BrittanniŽ afkomstige medicinale en psychoactieve kruiden (variŽrend van paardenbloem tot datura). Naast het aanbieden van cursussen tot herbalist maken zij ook 'sensory balms' met een psychoactief effect.
Deze editie van Breaking Convention bood ook ruimte aan een VR-installatie die je zeer bijzondere bijna-doodervaringen liet beleven, een onderzoeksproject van David Luke en 's werelds enige Psychedelic Museum (een pop-up museum dat op zoek is naar een vaste verblijfplaats).

Breaking Convention 2017


4. Nieuwe vrienden maken

Dit behoeft geen verdere toelichting! De Greenwich University is omgeven door zonnige grasvelden waar iedereen gaat zitten om te kletsen. Vanaf het eerste moment weet je dat iedereen jouw interesse in psychedelica deelt. Wij ontmoetten mensen uit heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika en AustraliŽ en vonden het nooit eerder zo makkelijk om contact te maken.

5. Even weg van Ďde maatschappijí

Deze conferentie heeft alles wat een conferentie ook heeft, maar dan met de atmosfeer van een festival. Een inspirerende bubbel eigenlijk, waar je even helemaal weg bent van de 'normale' maatschappij. Waardoor je beseft dat onze maatschappij wel wat meer 'breaking' zou mogen worden. Het eindigde allemaal op zondag met een afterparty tot de zon opkwam. Onderweg terug naar Amsterdam voelden we ons, ondanks het slaapgebrek, helemaal blij en vol energie. Alsof we terugkwamen van een lange vakantie of jungle retreat...

Auteur: JakobienReacties

  • Halcyon Eitrior 19-07-2017 02:42:58

    Wish it was closer


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.