BlogDabben voor beginners

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 2 gratis zaadjes | Shop wietzaden | Nu in de aanbieding: Barney's Farm zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Dabben voor beginners

15-05-2017 - 1 Reacties

Concentraten vormen de nieuwe wereld voor cannabisexperimenten zowel voor onderzoek als consumptie; waarbij dabben ongetwijfeld de meest innovatieve en interessante trend van de laatste jaren is. En nee, we hebben het niet over dabbin' de dansstijl, ook al vinden we die ook cool. Maar laten we even bij het onderwerp blijven waar wij het meeste van weten: cannabisÖ

Wat is een dab?

Wanneer we het over dabs hebben, bedoelen we een stof die zich onderscheidt door zijn olieachtige of wasachtige consistentie, en een hoge concentratie aan cannabinoÔden bevat. Dit concentraat wordt verkregen door een extractie van plantmateriaal met gebruik van oplosmiddelen als butaan, water of kooldioxide. In volgende artikelen zullen wij de verschillen tussen deze extractiemethodes bekijken.

Het effect van een enkele inhalatie van concentraat staat ongeveer gelijk aan 5-10 hits van hetzelfde gewicht aan kruid. Dus, hoewel dezelfde verhouding ook van toepassing is op de prijs, moet je niet vergeten dat de concentratie van THC of CBD in olie wordt geschat op 60-90%. De verschillende niveaus van cannabinoÔdenconcentratie hangen af van de extractiemethode en de eigenschappen van de gebruikte cannabissoort. Dus voor een THC-rijk concentraat wordt een soort met veel THC gebruikt en hetzelfde geldt voor CBD. Het uiteindelijke product is een dikke, kleverige olie die wax, shatter, honeycomb, crumble of butaan hasj olie (BHO) wordt genoemd. Houd er rekening mee dat er nog andere concentraten bestaan maar dat die niet geschikt zijn voor dabben.

Wat is dabben?

Er zijn twee manieren om een dab te inhaleren. De laatste jaren heeft de vaporizermarkt een verscheidenheid aan apparaten geproduceerd die met concentraten kunnen worden gebruikt. Deze penvaporizers verschillen wat betreft verwarmingsmethoden, inhalatietechniek, afmetingen van de bowls en de materialen die in contact komen met het concentraat. Met de nieuwe Boundless 710 is het bijvoorbeeld mogelijk om reusachtige dampwolken te inhaleren door het verwarmingselement direct over een siliconen of glazen container te bewegen. Traditionelere dabpennen, zoals de Dr. Dabber Aurora of Dabstorm 2.0 worden geleverd met een grote hoeveelheid accessoires en materialen om allerlei concentraten met een verschillenden intensiteit te kunnen inhaleren. De belangrijkste voordelen van deze penvormige vaporizers zijn draagbaarheid, een nauwkeurigere temperatuurinstelling en de afwezigheid van open vlammen.

Cheech & Chong Love Machine oil rig

Maar een nieuwe reeks producten, de zogenaamde oil rigs of dab rigs (bijvoorbeeld de Cheech & Chong Love Machine, zie afbeelding) , zijn recentelijk mainstream geworden. Deze rigs werken door het plaatsen van een dab op metaal, glas of een ceramische spijker (een nail) met een toorts, die in verbinding staat met een waterpijp (een rig). Om de kostbare damp niet te verspillen, is het aan te raden om een glaskoepel te gebruiken, die over de nail kan worden geplaatst zodat de damp in de kamer van de rig stroomt. Hoewel deze glazen apparaten niet erg handzaam zijn, bieden zij de beste smaak en kwaliteit in materialen. De damp die door een glazen waterpijp wordt geÔnhaleerd vormt ongetwijfeld de zuiverste en meest smaakvolle damp. Niet alle beginners zijn even comfortabel met het omgaan met heeeeete apparaten die een open vlam gebruiken, zeker onder omstandigheden waar je hiiiiiigh wordt.

Hoe moet je dabs bewaren?

Aangezien dabs zeer zuivere en krachtige extracten zijn (die gewoonlijk vrij kostbaar zijn), is het hoogst onwaarschijnlijk dat je al het materiaal in een sessie zult opmaken (hoewel YouTube een ander verhaal vertelt). Vandaar dat je moet nadenken over de juiste opslagcontainer voor het bewaren van kostbare concentraten. Siliconen containers (zoals de Red Eye Tek Dab Station) worden vaak aanbevolen. Zij weerstaan een temperatuur tot 300įC, en dankzij de flexibiliteit van het materiaal creŽren ze ook een stevige sluiting voor een frisse en reukloze bescherming. En wacht, laten we vooral niet vergeten te vermelden dat dabs er niet aan blijven plakken.

Controverse

Zoals met elk middel, met name degenen die dergelijke krachtige effecten teweegbrengen en nog niet zijn gereguleerd, zijn er bepaalde aspecten die moeten worden overwogen en besproken. Waarna iedereen uiteindelijk zijn eigen verantwoordelijke conclusie moet trekken. Toch? Precies...Als eerste moeten we het over kwaliteit hebben: als extracties gemaakt worden met behulp van kwalitatief lage butaan (in het geval van BHO's) is de kans veel groter dat bepaalde oplosmiddelen of verontreinigde stoffen in het definitieve product terechtkomen. Jammer genoeg is het niet mogelijk om de kwaliteit van een dab te bepalen zonder een laboratoriumtest die de zuiverheid en de cannabinoÔdeninhoud van het extract kan aantonen. Daarnaast willen wij potentiŽle dabbers eraan herinneren dat de hoge concentratie van cannabinoÔden zoals THC niet noodzakelijk voor iedereen geschikt is.
Zoals ons moederlijke alter ego bij elk middel adviseert: begin klein, vind een veilige ruimte en ken je grenzen!

De komende weken zullen wij meer over dit onderwerp vertellen. Dus als je een opmerking of suggestie hebt, aarzel niet om ons in het commentaar hieronder iets te vragen. Wij zullen proberen om alle vragen te beantwoorden.

Auteur: Julia

Foto dab: Andres Rodriguez onder Creative Commons licentieReacties

  • jemoederaanmijnpik 09-03-2018 14:12:35

    tof


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.