BlogMaak kennis met changa - de evolutie van DMT

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Maak kennis met changa - de evolutie van DMT

12-01-2017 - 8 Reacties

Volgens sommigen is het de ‘evolutie van DMT’. Anderen noemen het rookbare ayahuasca. Changa is een relatief nieuw verschijnsel in de psychedelische scene. Onderzoeker en changa-expert Giorgia Gaia vertelt.

Wat is changa?

Veel mensen denken dat changa een plant is, maar dat klopt niet. Het is een rookbaar mengsel dat een grote variëteit aan kruiden kan bevatten. Ieder creëert zijn eigen unieke recept. De basis is altijd een DMT-extract uit een natuurlijke bron (bijvoorbeeld Chacruna) en tenminste één plant die als MAO-remmer fungeert (meestal Banisteropsis Caapi). Uiteindelijk is het een creatief proces. Het is doe-het-zelf alchemie.

Bestel Chacruna

Bestel Banisteropsis Caapi

Hoe verschilt de ervaring met het roken van pure DMT?

In mijn ervaring is DMT meer beangstigend en komt het effect vaak als een schok. Voordat je tijd hebt om de rook uit te blazen, ben je al in een andere dimensie. Changa komt veel geleidelijker op en de ervaring duurt langer: 10-12 minuten in plaats van 5. Changa is natuurlijk: je kunt met de plant spirits communiceren. Sommige mensen gebruiken het zelfs (in lage dosering) om angst te verminderen. Pure DMT is onhandig: het is lastiger om te roken en je moet het zeer precies afmeten. Changa is makkelijker en je kan het zonder haast roken. Je neemt een paar hijsjes van een joint en komt in een relaxte staat. Bovendien kan het gevaarlijk zijn om met witte kristallen in je bagage rond te reizen. Changa ziet eruit als kruidenthee…

Lees meer over DMT

Wat was je meest indrukwekkende changa ervaring?

Dat was overdag, op de dansvloer van Ozora. Ik nam een pijp en ging zitten. Ik zag de mensen zeer scherp: ze bleven zichzelf, maar kregen een andere vorm. Ze zagen eruit als leden van inheemse stam uit het Amazonegebied, maar dan veel verder geëvolueerd. Ze droegen een metalen uitrusting rond hun hoofd, hadden futuristische kapsels en tatoeages op hun gezicht. Ze waren zeer verfijnd gekleed en zagen er allemaal anders uit. Door deze ervaring begreep ik dat de lineariteit van tijd een illusie is: ik zag de tijd voor- en achteruit bewegen. Soms heel langzaam, soms heel snel: net zoals je met een oud cassettebandje kunt spelen. Ik kon in een andere tijdslijn kijken. Ik geloof dat je kunt schakelen: je kunt andere dimensies en andere evoluties van de mensheid bezoeken.

Photo by @luke_brown_spectraleyes

Is changa iets nieuws?

Het is zeker een nieuw cultureel verschijnsel, dat met name in de psytrance scene voorkomt. Vooral in Australië is het erg populair. Maar natuurlijk weet de mensheid al tijden dat je DMT en MAO-remmers kunt mixen. Er was gewoon nog geen naam voor dit specifieke mengsel.

Hoe kun je changa het beste roken?

Er is geen ‘beste’ manier, het hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Als je een doorbraakervaring zoekt en wezens uit andere dimensies wilt ontmoeten: gebruik een bong. Daarmee kan je een behoorlijke hoeveelheid ineens roken. Als je niet compleet van de wereld wilt zijn, bijvoorbeeld op de dansvloer of met vrienden, dan is een pijp perfect. Dat geeft een milder effect. Een joint kun je makkelijk met anderen delen en geeft je bewustzijn een kleine boost. Je krijgt misschien geen visuals, maar waarschijnlijk ervaar je wel dat je hart opengaat: je krijgt een warm gevoel in je borst.

Wat is je favoriete changa recept?

Ik gebruik bij voorkeur een DMT-extract van Acacia acuminata. Dat is de enige DMT-plant waarmee ik open-eyes-visuals krijg. Bovendien heeft het een kalmer effect dan bijvoorbeeld Mimosa. Ik gebruik altijd toorts als basis en een Caapi-extract van minstens 10x, dat ik bereid gedurende de 28 dagen van een maancyclus. Ik voeg ook graag een extract van lekker geurende kruiden toe, bijvoorbeeld lavendel of citroengras. Op het laatst meng ik er wat blauwe lotus door voor de kleur en vanwege het extra kalmerende effect. Het recept varieert met de tijd, het is een voortdurend creatief proces.

Ook een ritueel proces?

Ja, sommige changa alchemisten werken met complexe esoterische of magische rituelen. Ik heb dat zelf ook geprobeerd en ik volg graag de maancyclus bij het bereiden van mijn extracten. Daarnaast gebruik ik het liefst natuurlijke extractietechnieken. Je hebt geen alcohol of ethanol nodig, citroen en azijn werken net zo goed. Een extract van Syrische wijnruit kun je zelfs maken met alleen wat water. Het is belangrijk dat mensen die deze planten gebruiken dat bewust doen. Vooral in Australië zie je dat de acaciaboom bedreigd wordt. De oude bomen bevatten de meeste DMT, maar op dit moment worden ze onverantwoord geoogst. Het zou goed zijn als alle changa alchemisten hun eigen planten gingen kweken.

Wil je meer weten? Lees ons gloednieuwe encyclopedie-artikel over changa. Giorgia Gaia’s onderzoek naar changa vind je hier.

Lees meer over Changa

Bestel Changa ingrediënten

Auteur: JudithReacties

 • laughing hoffman 17-01-2017 15:57:38

  ive been at this jungle spice mixing for awhile ... a hint is if u want more trip add salvia divoum for mellower pot less but mellow calming just add KANA XTRACTor base it with smoking mix kana-instead of mullien....but always lay out basic ayahuska makings i even include the lemmon juice....

 • albert buddha 04-02-2017 23:58:54

  I would advice against adding kanna extract as a psychoactive additive, kanna is a SRi (serotonin reuptake inhibitor) . To mix a Maoi ( the caapi leave extract or the harmala extract) with a SRi / SSRi might induce an overload of serotonin in the synaptic cleft, this is known as serotonin syndrome...which could lead to coma or even death.

 • Loora 17-03-2017 21:20:49

  Hello , I have not tried psychedelics as I suffer from anxiety disorder and have been afraid of a bad trip . What I read on your page got me interested . The description of changa use was written by Judith . I gathered she made her own mixes . I would like to know is it possible to order ( I live in Finland ) or buy a ready changa mix ready to use when I come to Amsterdam . I also dislike smoking , is there any other method of using changa ? Yours , kindly Loora

 • Palo Santo 17-12-2017 21:23:09

  https://youtu.be/N-RykW8xXAM Smoking Change live in person experience. Posted on 03-17-2017

 • Kev 31-05-2018 20:34:22

  In Lak'Ech Azarius.

  Aller eerst bedankt voor een fijne mellow service!

  Echter heb ik een vraag. Graag zou ik zelf changa willen makenn/bereiden. Thuis heb ik Caapi extract en één groote zak Chakruna bladeren. Ook heb ik blauwe lotus/mexicaans tarragon. Kan ik met deze ingredienten het recept volgen?

  Alvast hartelijk dank!

 • Maka 29-06-2018 20:01:38

  Hey Judith,

  Is het delen van een goed volgbaar recept mogelijk? Of hoe kunnen we in contact komen?

  Groet,
  Erwin Maka

 • Real scientist 13-10-2018 12:28:00

  Bullshit.....why do you want an IMAO plant when you smoke?!?!? MAO is something to be concerned ONLY when you eat/drink DMT, as it decomposes a lot of molecules on the first step metabolism. By smoking, the DMT skips this step and goes right into the blood vía alveoli.

 • Sam 15-10-2018 11:54:39

  Yeah, don't really need an MAOI, only if your are drinking DMT as a tea. Nevertheless, the harmala alkaloids in the MAOI have medicinal properties too.


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.