BlogZo houd je wiet heerlijk vers (in drie eenvoudige stappen)

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Zo houd je wiet heerlijk vers (in drie eenvoudige stappen)

06-11-2017 - 0 Reacties

Zo houd je wiet heerlijk vers (in drie eenvoudige stappen)

Het moment breekt aan dat je wietvoorraad begint toe te nemen. Voor degenen die hun eigen wiet kweken, is dat moment vaak ergens eind augustus, na de oogst. Wanneer je een flinke oogst hebt en lachend wiet kan oppotten zijn er drie eenvoudige stappen om je voorraad vers te houden, vochtig maar niet te nat en vooral met behoud van aroma.

Aroma begint met zorg

Stap 1: goed laten drogen

Wiet vers houden zodat het een krachtige geur, karakter en volle smaak bewaart terwijl het nog steeds makkelijk tussen de vingers verkruimelt begint met de juiste droogtijd. Dit is gewoonlijk ergens tussen acht en tien dagen na de oogst.

Wanneer de toppen geknipt zijn en liggen te drogen begint het langzame proces van rijping. Vanaf dit moment kun je beginnen met het aanpassen van de omgeving om zo compleet profijt te krijgen van goed gedroogde toppen. Lucht, licht en vochtigheid zijn de sleutelelementen. Als er teveel licht en lucht is kunnen de toppen hun smaak verliezen. De toppen moet dus eerst gedroogd worden in een donkere kamer met een koele temperatuur en lage vochtigheid. Ben je dol op wetenschappelijke precisie dan is het ideaal een temperatuur van rond de 22˚C. Duisternis en lage vochtigheid zijn van cruciaal belang gedurende deze periode zodat het vocht in de toppen niet te snel verdampt of beschimmelt. Ideaal is het om de toppen in een kartonnen doos te hangen, maar dat hangt ook af van de hoeveelheid wiet die je wilt verwerken.

Ook al is wetenschappelijke kennis niet nodig tijdens dit proces is het handig om te onthouden dat timing alles is. Liggen je toppen te lang in de open lucht dan zal de droogte een effect hebben op je keel. Persoonlijk houd ik ervan om de knoppen te laten drogen tot het moment dat de toplaag fijn verkruimelt maar de rest nog op elkaar zit en een maler nodig is vanwege de plakkerigheid.

Stap 2: Kies een opbergmethode

In de jungle laat men wiet in de zon drogen waarna het wordt opgeborgen en vervoerd in zwarte plastic zakken met een inhoud van 60 liter. In het wild zijn er geen regels en maken ze toch rookbare wiet.

Ook al weten we in de geciviliseerde wereld dat je niet te veel moet stressen over wiet die morgen alweer op is, houden we er toch van om bepaalde processen toe te passen die onze wiet een kwaliteitssprong geven. Processen die aromaís versterken en de smaak toegang geeft tot elke cel van dit fijne kruid. Daarom is een glazen pot met een luchtdichte deksel meestal de meest ideale oplossing voor het bewaren van wiet. In een glazen pot waar geen lucht uit kan ontsnappen of bijkomen zullen de toppen zonder twijfel in hun eigen geur marineren waardoor de smaak langzaam in elke atoom zal binnendringen. Kunststof stashboxes en blikken, bijvoorbeeld van het merk Tightvac zijn ook uitstekende opties. Maar net als bij glazen potten kan hier teveel warmte en vocht ophopen wanneer je het niet regelmatig controleert of als er teveel licht op schijnt.

Stap 3: Niet vergeten

Wanneer de wietvoorraad toeneemt, houd ik ervan om op verrast te worden door glazen potten met wiet die overal in mijn appartement liggen. Achter de bank, in de keukenkast, achter de badkamerspiegel, naast mijn bed, etc. Elke plek die ik misschien vergeet om te kijken. Wanneer de situatie zich aandient is er niets zo fijn als een pot vol wiet te openen en de volle geur op te snuiven die direct van je neus naar je brein schiet. Aroma in zijn puurste vorm.

Al kunnen goed gedroogde toppen het een paar dagen in een glazen pot volhouden zonder geopende te worden, is het een goed idee om het deksel om de zoveel dagen te openen zodat de toppen een paar minuten kunnen ademen. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de pot vers blijft en schenkt de persoon die het vasthoudt een zoete geur van hemelse frisheid. Als de toppen aan de andere kant te snel drogen helpt het toevoegen van een sinaasappel- of limoenschil om de vochtbalans op peil te houden.

Zoals met alle dingen zijn observeren en geduld de sleutel tot succes. Het proces is eenvoudig; laat je toppen dus in een koele en donkere plek drogen, bewaar ze in glazen potten, laat ze ademen, houdt ze uit het licht, ver van vocht en voilŗ: totale frisheidÖklaar om te roken.

Bij ons kun je terecht voor diverse bewaarpotjes voor wiet: luchtdichte bewaardoosjes, duurzame bewaardoosjes en -etuis en geheime stashboxen.


Reacties

Nog geen reacties. Waar wacht je op? Ieder bericht telt. Juist nu.


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.