Wetenschappers ontdekken 3D atoomstructuur van kappa-opiaat-receptor

04-04-2012 - 2 Reacties

Wetenschappers ontdekken 3D atoomstructuur van kappa-opiaat-receptor In een recent onderzoek wat is gepubliceerd in Nature Magazine wordt Salvia divinorum genoemd. Het onderzoek richtte zich op de functie van de opiaat receptor. De werkzame stof in Salvia, Salvinorin A, is een kappa-opiaat agonist, wat betekent dat de stof zich aan deze receptor bindt en een reactie teweegbrengt (in het geval van Salvia een psychedelische ervaring).

"We weten niet waarom kappa receptoren zijn geevolueerd, maar we weten dat ze al erg lang bestaan in de evolutie; zelfs kikkers hebben ze," zo zei Bryan Roth, een van de professoren verbonden aan het onderzoek.

Zelfs psychedelische effecten die verband houden met deze receptor kunnen mogelijk nuttig zijn en ons inzicht geven in perceptie en bewustzijn. "Dit is een receptor die verband houdt met hoe wij de werkelijk ervaren," aldus Roth.

Het onderzoek onderstreept de theorie dat salvia mogelijk gebruikt kan worden in wetenschappelijk onderzoek en zelfs medicinale eigenschappen kan bezitten.

----

Met dank aan www.salvia.net

Lees verder: Sciencedaily.com - Structure of Ďsalviaí Receptor Solved.

Reacties

  • wimtermute 12-04-2012 02:27:03

    we are finally beginning to learn what makes the salvia divinorum experience possible

  • paddobenne 12-04-2012 11:06:29

    moet ik toch nooit meer hebben die salvia. dacht dat ik een boek was en men armen de bladzijdes van het boek, en moest de bladzijdes omslaan maar dat ging niet want had er maar 2.... toen werd het heel raar en verwarrend


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.