BlogBeestjes uit de ruimte bieden nieuwe bron van energie

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Beestjes uit de ruimte bieden nieuwe bron van energie

28-02-2012 - 4 Reacties

Voor Azarius nieuwsartikelen geven we doorgaans een eigen draai aan de titel van een persbericht, maar deze heeft zoín heerlijke B-film vibe dat we het liever zo lieten staan. Het nieuws hier is dat een team wetenschappers van Newcastle University bacteriŽn identificeerden als efficiŽnte bron van elektriciteit.

ÖFrom space!
Verschillende van deze bacteriŽn komen van nature voor in de stratosfeer op zoín 30 kilometer boven het aardoppervlak. De microben zijn een belangrijk onderdeel van een nieuwe biofilm. Samen met meer dan 70 andere soorten werden de bacteriŽn getest op hun vermogen om energie op te wekken met gebruik van een biobrandstofcel (een soort accu waarin micro-organismen organische materialen direct omzetten in energie).

Superbugs
Een microbe uit de stratosfeer - Bacillus stratosphericus - was een van de Ďsuperbugsí die het vermogen van de bioaccu verdubbelde naar 200 milliwatts per vierkante meter. Dit zou genoeg moeten zijn om een gloeilamp van stroom te voorzien.

Hoogleraar Biotechnologie Burgess: "Dit is de eerste keer dat individuele microben op deze manier zijn onderzocht en geselecteerd. De ontdekking van B.Stratosphericus was nogal een verrassing, maar wat het laat het toekomstig potentieel van deze techniek zien . Er zijn miljarden microben met het vermogen om energie op te wekken "

We zeggen nog niet direct vaarwel tegen fossiele brandstoffen, maar mogelijk worden onze apparaten en verlichting ergens in de toekomst gevoed door Ďbugs from spaceí.

Lees verder:

Newcastle University persbericht - 'Bugs from space offer new source of power' (Engelstalig)


Reacties

 • Ben 29-02-2012 19:44:57

  We can change our way of living to...

  Why doing diffivult when it can be easy...

  Just listen to nature and work with her, not against!

  A fact is that we can not continue to consume the way we do now, super bacteria or not...

  Peace out my dear friends...

 • loadrunner 03-03-2012 22:22:03

  In the Matrix the computers use humans as an energy source.

 • Cyberburner 08-03-2012 11:30:49

  Wat wij hier met die microben doen gebeurt met de mensheid in de Matrix... Think about it

 • ROErEAgIXychYQmrU 14-03-2012 17:46:41

  Absolutely! I hate this kind of stuff. It is a cheap shot. What the media fail to tell you is that several of the plpoee who do this to much media fanfare are financially supported by P&G and the makers of Lysol. You think there might be a connection, duh?


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.